כבר כמה זמן אני מחפשת את המתכון שיצא כמו הסמבוסקים שבמאפיות....
מאז שנתקלתי במתכון הזה, מכינה אותו קבוע.
סמבוסק פיצה
כ-25 יחידות
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
5 כפות סוכר
שקית אבקת אפיה
2 כפות חומץ
2 כפות שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
5 כפות שמן
1/2 2 כוסות מים
למילוי:
רוטב פיצה מוכן
גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה מגורדת
זיתים מגולענים
ביצים קשות להגשה
לעיטור:
שומשום
ביצ’ה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קודם את המלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים והסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. ברגע שמתגבש בצק להוסיף את השמן ולהמשיך ללוש כ-10 דקות ועד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה.
אם צריך להוסיף עוד מים בהדרגה.
מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכ-25 יחידות
מגלגלים כל יחידה לצורת לחמנייה עגולה
מרדדים לעלה, ממלאים במרכז כף רוטב עגבניות, מפזרים מעל גבינה וזיתים וסוגרים.
אופים בתנור שחומם על 200-220 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבה.
המתכון נלקח מכאן > https://did.li/jxUw5
מעלה תמונות לא להמחשה בלבד
מאז שנתקלתי במתכון הזה, מכינה אותו קבוע.
סמבוסק פיצה
כ-25 יחידות
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
5 כפות סוכר
שקית אבקת אפיה
2 כפות חומץ
2 כפות שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
5 כפות שמן
1/2 2 כוסות מים
למילוי:
רוטב פיצה מוכן
גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה מגורדת
זיתים מגולענים
ביצים קשות להגשה
לעיטור:
שומשום
ביצ’ה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קודם את המלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים והסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. ברגע שמתגבש בצק להוסיף את השמן ולהמשיך ללוש כ-10 דקות ועד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה.
אם צריך להוסיף עוד מים בהדרגה.
מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכ-25 יחידות
מגלגלים כל יחידה לצורת לחמנייה עגולה
מרדדים לעלה, ממלאים במרכז כף רוטב עגבניות, מפזרים מעל גבינה וזיתים וסוגרים.
אופים בתנור שחומם על 200-220 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבה.
המתכון נלקח מכאן > https://did.li/jxUw5
מעלה תמונות לא להמחשה בלבד