סלקציה - אשמח לקבל עזרה בנושא.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אגב שימו לב כמה מעט תגובות.. אנשים חוששים שאם יגיבו הם מיד "יזדהו" כלא עלינו בני העדות המזרח...כמה כואב..

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אגב שימו לב כמה מעט תגובות.. אנשים חוששים שאם יגיבו הם מיד "יזדהו" כלא עלינו בני העדות המזרח...כמה כואב..

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י רותי12;1936666:
אנשים חוששים שאם יגיבו הם מיד "יזדהו" כלא עלינו בני העדות המזרח...כמה כואב..

לא נכון.
כשאני רציתי להתקבל למוסדות לימוד חוויתי מה זו סלקציה ואני אשכנזיה אבל כנראה לא חשובה מספיק.
בסוף הלכתי לסמינר שרצה אותי בגלל מה שאני ולא בגלל מה שהמשפחה שלי.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י רותי12;1936662:
אמרת את זה בצחוק?
בבני ברק - ללא השוואה.
היקף התופעה, אני מתכוונת.

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
מצטערת. אני אשכנזיה ואני שונאת את הסלקציה הזאת. מזכיר לי נאציזם ולא במחילה מאף אחד!

אם אצטרך לסנן מישהו בעתיד, אבדוק פרמטרים אחרים לגמרי. מידות טובות, שפה מכובדת, התנהגות אנושית - הן הרבה יותר א' ב' מאשר 'אשכנזי' או 'ספרדי'. מוצא לא יהיה ביניהם.

ואגב, אברהם אבינו גם היה ספרדי.

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אבל היום המצב קצת שונה אחרי המהפכה של צביקה כהן, לא?

בכל מקרה עם כל הכאב הגדול, זה לא נושא לפורום והסיבה הראשונה, היא שלא תצא תועלת מכאן ואף אחד מפה אין לו קשרים עמוקים עם סמינר זה או אחר.

עין טב

משתמש פעיל
רגע לפני שנועלים את האשכול אני מרגיש הכרח להגיב. פשוט נמאס נמאס נמאס מ..... הדמוגוגיה השקרית הזו שמטריפה אותנו מקום המדינה, אתם כותבים כאילו אתם שליחים של ההוא מעימנואל שהונה את כל העולם כולל את מרן. בינינו, האם יש "אשכנזי חרדי" אחד! ששונא ספרדים, אני עוד לא פגשתי כזה. מה הבושה לומר את האמת שאשכנזים וספרדים זה מנטליות שונה, למה אשכנזים למשל לא אוכלים בית יוסף (חוץ מקופיקס... רח"ל), למה הספרדים פוסקים כהמחבר ואשכנזים כהרמ"א. ובינינו, בלי בושה, בהחלט בכלליות אורחות החיים של האשכנזים (שוב, אני מדבר על הכלל) נוהג באופן שונה, שפה אחרת, וכו'. הרבה דברים שהורים אשכנזים מונעים מילדיהם, הורים ספרדיים אינם מונעים מילדיהם כמובן לפי הוראות רבותם, זו זכותם וחובתם של הרבנים להורות כך, ושל הנשמעים להם לשמוע אליהם, אבל זו גם זכותם של ההורים האחרים שאינם מעוניינים שילדיהם ילמדו מילדים אחרים ארחות חיים שרבותם אוחזים אחרת מזה. מה קרה? על מה הסערה?. ולמה למשל האשכנזים לא עומדים בתור (ועושים שרירים...) להכנס למוסדות ספרדים. הרי ליהדות ספרד היה המון מה להתפאר, רוב ספרי היסוד זה מהם, הם היו יכולים להיות תורה מפוארה בכלי מפואר, אבל מה, במקום להשקיע בעצמם נכנס להם תסביך שהם צריכים להיות מעורים בתוך האשכנזים ולחקות אותם. ואגב, מי שהכי צעק על זה זה היה מרן זצ"ל הרב עובדיה. אז מה הבעיה חברים שכל קהילה תשמור על אורחותיה, על מנהגיה, על גדריה, על מוסדותיה, ועל קהילתה?. כך היה בכל הדורות ואף אחד לא דיבר על "סלקציה". אף אחד בכלל לא חיפש להתערות בקהילה אחרת. ואגב, גם בשידוכים היה כך. קחו את זה לתשומת לבכם ותפסיקו למכור דמוגוגיות על הדרת ספרדים. לא היה, ולא נברא. חד משמעית. לא היה ולא נברא. כל מי שאומר אחרת מרמה את עצמו ואת כל העולם, וסלחו לי, כן, זה נחיתות...

GolanArt

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אביחי בס;1936682:

בכל מקרה עם כל הכאב הגדול, זה לא נושא לפורום והסיבה הראשונה, היא שלא תצא תועלת מכאן ואף אחד מפה אין לו קשרים עמוקים עם סמינר זה או אחר.

אני אוחז לפני מצב של מלחמה, פשוט חשבתי שאם יש מישהו
שיכול להחליק אותה פנימה בשימוש בשפה שלהם, כלומר פרוטקציה,
זה וודאי עדיף... למען הילדה בעיקר.
(פרוטקציה למניעת סלקציה... ;))

GolanArt

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אביחי בס;1936682:

דווקא כן. כבר ניסו לעזור לי באישי...

Smeshi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י עין טב;1936687:
רגע לפני שנועלים את האשכול אני מרגיש הכרח להגיב. פשוט נמאס נמאס נמאס מ..... הדמוגוגיה השקרית הזו שמטריפה אותנו מקום המדינה, אתם כותבים כאילו אתם שליחים של ההוא מעימנואל שהונה את כל העולם כולל את מרן. בינינו, האם יש "אשכנזי חרדי" אחד! ששונא ספרדים, אני עוד לא פגשתי כזה. מה הבושה לומר את האמת שאשכנזים וספרדים זה מנטליות שונה, למה אשכנזים למשל לא אוכלים בית יוסף (חוץ מקופיקס... רח"ל), למה הספרדים פוסקים כהמחבר ואשכנזים כהרמ"א. ובינינו, בלי בושה, בהחלט בכלליות אורחות החיים של האשכנזים (שוב, אני מדבר על הכלל) נוהג באופן שונה, שפה אחרת, וכו'. הרבה דברים שהורים אשכנזים מונעים מילדיהם, הורים ספרדיים אינם מונעים מילדיהם כמובן לפי הוראות רבותם, זו זכותם וחובתם של הרבנים להורות כך, ושל הנשמעים להם לשמוע אליהם, אבל זו גם זכותם של ההורים האחרים שאינם מעוניינים שילדיהם ילמדו מילדים אחרים ארחות חיים שרבותם אוחזים אחרת מזה. מה קרה? על מה הסערה?. ולמה למשל האשכנזים לא עומדים בתור (ועושים שרירים...) להכנס למוסדות ספרדים. הרי ליהדות ספרד היה המון מה להתפאר, רוב ספרי היסוד זה מהם, הם היו יכולים להיות תורה מפוארה בכלי מפואר, אבל מה, במקום להשקיע בעצמם נכנס להם תסביך שהם צריכים להיות מעורים בתוך האשכנזים ולחקות אותם. ואגב, מי שהכי צעק על זה זה היה מרן זצ"ל הרב עובדיה. אז מה הבעיה חברים שכל קהילה תשמור על אורחותיה, על מנהגיה, על גדריה, ועל קהילתה?. קחו את זה לתשומת לבכם ותפסיקו למכור דמוגוגיות על הדרת ספרדים. לא היה, ולא נברא. חד משמעית. לא היה ולא נברא. כל מי שאומר אחרת מרמה את עצמו ואת כל העולם, וסלחו לי, כן, זה נחיתות...

דבריך נוטפים גזענות. המחאה באה בדיוק בגלל אנשים שחושבים ואומרים דברים כאלה...

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בלי קשר לסלקציה.
הבת השלישית שלי, גאון בכל קנה מידה, ואיכותית לא פחות מאחיותיה הגדולות, לא התקבלה לסמינר שהן למדו, בלי כל סיבה הגיונית.
בתכנית כל שהיא בסמינר בו היא לומדת, בתשובה לשאלה "ספרי על דבר טוב שקרה לך פעם", היא ענתה: "שלא התקבלתי לסמינר ההוא"...

עין טב

משתמש פעיל
נכתב ע"י Smeshi;1936698:
דבריך נוטפים גזענות. המחאה באה בדיוק בגלל אנשים שחושבים ואומרים דברים כאלה...

בא. אל תתחבא. ואל תדבר באויר. צטט מילים שלי ותראה לי ולכולם איפה הגזענות.

GolanArt

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י עין טב;1936687:
רגע לפני שנועלים את האשכול אני מרגיש הכרח להגיב. פשוט נמאס נמאס נמאס מ..... הדמוגוגיה השקרית הזו שמטריפה אותנו מקום המדינה, אתם כותבים כאילו אתם שליחים של ההוא מעימנואל שהונה את כל העולם כולל את מרן. בינינו, האם יש "אשכנזי חרדי" אחד! ששונא ספרדים, אני עוד לא פגשתי כזה. מה הבושה לומר את האמת שאשכנזים וספרדים זה מנטליות שונה, למה אשכנזים למשל לא אוכלים בית יוסף (חוץ מקופיקס... רח"ל), למה הספרדים פוסקים כהמחבר ואשכנזים כהרמ"א. ובינינו, בלי בושה, בהחלט בכלליות אורחות החיים של האשכנזים (שוב, אני מדבר על הכלל) נוהג בחומרה יותר, שפה אחרת, וכו'. ולמה למשל האשכזנים לא עומדים בתור (ועושים שרירים...) להכנס למוסדות ספרדים. הרי ליהדות ספרד היה המון מה להתפאר, רוב ספרי היסוד זה מהם, הם היו יכולים להיות תורה מפוארה בכלי מפואר, אבל מה, במקום להשקיע בעצמם נכנס להם תסביך שהם צריכים להיות מעורים בתוך האשכנזים ולחקות אותם. ואגב, מי שהכי צעק על זה זה היה מרן זצ"ל הרב עובדיה. אז מה הבעיה חברים שכל קהילה תשמור על אורחותיה, על מנהגיה, על גדריה, ועל קהילתה?. קחו את זה לתשומת לבכם ותפסיקו למכור דמוגוגיות על הדרת ספרדים. לא היה, ולא נברא. חד משמעית. לא היה ולא נברא. כל מי שאומר אחרת מרמה את עצמו ואת כל העולם, וסלחו לי, כן, זה נחיתות...
כמה סלט... חסר קצת פיליפל ;)
ראשית קשה להגיב לבלוק כזה, פעם הבאה קצת פיסקאות בבקשה :p
שנית: נתחיל בזה שיש הרבה אמת בדבריך, אבל, מוסדות ספרדיים אין
מספיק כאלו על רמה, ואל תשאל אותי למה, אם זה היה תלוי בי, זה היה משתנה.
מנטאליות, זה גם נכון. יש בעיה עם עם זה אני לא אומר שלא, אבל איפה מתחילה
הבעיה?

שמונה שנים לומדות הבנות יחד, הכל בסדר, פתאום יש בעיות של רמ"א/מחבר?!
פתאום יש בעיות של מנטליות?! עצם זה שהיסודי לא ממשיך עד י"ב מעיד על בעיה!
היית במצב כזה שקורעים אותך מחברותיך הטובות ולא מקבלים אותך בגלל
שבבית אוכלים חמין ולא צ'ונט?? מה השטויות האלו??

שפה אחרת?? איזו שפה? אני לא מכיר הרבה ליטאים שמדברים יידיש....
אם אתה רוצה לדבר גלוי? גם אני לא צ'חצ'ח (מה שנקרא פרענק בשפה
המקצועית, כלומר התנהגות רחובית זולה ולא הכוונה לספרדי אותנטי ח"ו.) וגם סולד מהם, אני ספרדי מאד ישראלי, ויש כמוני המון.

למה האשכנזים לא עומדים בתור אצל הסמינרים הספרדיים???? אתה רציני?!
באמת רציני?? ילכו להם השידוכים בזבל באותו רגע! מי משוגע לעשות את זה?!
וחוץ מזה איזה תור בדיוק? כמה סמינרים ספרדיים כבר יש?!

אתה אומר לי שהאשכנזים חיים בחומרא יתרה, זה נכון, אבל איך זה מתבטא
אצל הבנות? כאילו מגיעה בת אחת ואומרת בנות! רבקה אוכלת שרוייה!!
אל תתקרבו אלייה זה שיקצע!! למי מפריע בדיוק סיפורי החומרות האלו, לבנות?!
(ואומר בכנות, ובאמת בלי לפגוע, אני מכבד את כולכם, אבל אני זה שאמור
להסביר לבנות שלי כל היום כל מיני הסברים כשהבת שלי שואלת אבא
למה מורה שלבושה כך וכך מלמדת צניעות?....)

לא היה ולא נברא הדרת ספרדים?! אם היית בגרמניה היו עוצרים אותך על
הכחשת שואה... :p

Smeshi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י עין טב;1936703:
בא. אל תתחבא. ואל תדבר באויר. צטט מילים שלי ותראה לי ולכולם איפה הגזענות.

יש הרבה היתממות בכל הטקסט שלך.. הייתי יכולה לסמן במרקר כמה משפטים מוצלחים אבל נעזוב את זה..
נשאל ככה - מה אצלך גזענות?
בעיניי גזענות זה להנציח פערים עוד דור ועוד דור, להפריד בטענה כאילו אי אפשר לגשר על מנטליות שונה.. בזמן שבהרבה קהילות מסביב מוכח שהצליחו להתגבר על זה די טוב.. חב"ד, דת"ל. לומדים יחד, מתחתנים בין עדות, מנטליות מתמזגת ולא קורה שום אסון..
מי אמר שרק ספרדים רוצים בזה? אני אשכנזיה ורוצה שלילדים שלי יהיו חברים בכל הצבעים ושלא יתוודעו בכלל למושג של עדות.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י עין טב;1936687:
רגע לפני שנועלים את האשכול אני מרגיש הכרח להגיב. פשוט נמאס נמאס נמאס מ..... הדמוגוגיה השקרית הזו שמטריפה אותנו מקום המדינה, אתם כותבים כאילו אתם שליחים של ההוא מעימנואל שהונה את כל העולם כולל את מרן. בינינו, האם יש "אשכנזי חרדי" אחד! ששונא ספרדים, אני עוד לא פגשתי כזה. מה הבושה לומר את האמת שאשכנזים וספרדים זה מנטליות שונה, למה אשכנזים למשל לא אוכלים בית יוסף (חוץ מקופיקס... רח"ל), למה הספרדים פוסקים כהמחבר ואשכנזים כהרמ"א. ובינינו, בלי בושה, בהחלט בכלליות אורחות החיים של האשכנזים (שוב, אני מדבר על הכלל) נוהג באופן שונה, שפה אחרת, וכו'. הרבה דברים שהורים אשכנזים מונעים מילדיהם, הורים ספרדיים אינם מונעים מילדיהם כמובן לפי הוראות רבותם, זו זכותם וחובתם של הרבנים להורות כך, ושל הנשמעים להם לשמוע אליהם, אבל זו גם זכותם של ההורים האחרים שאינם מעוניינים שילדיהם ילמדו מילדים אחרים ארחות חיים שרבותם אוחזים אחרת מזה. מה קרה? על מה הסערה?. ולמה למשל האשכנזים לא עומדים בתור (ועושים שרירים...) להכנס למוסדות ספרדים. הרי ליהדות ספרד היה המון מה להתפאר, רוב ספרי היסוד זה מהם, הם היו יכולים להיות תורה מפוארה בכלי מפואר, אבל מה, במקום להשקיע בעצמם נכנס להם תסביך שהם צריכים להיות מעורים בתוך האשכנזים ולחקות אותם. ואגב, מי שהכי צעק על זה זה היה מרן זצ"ל הרב עובדיה. אז מה הבעיה חברים שכל קהילה תשמור על אורחותיה, על מנהגיה, על גדריה, על מוסדותיה, ועל קהילתה?. כך היה בכל הדורות ואף אחד לא דיבר על "סלקציה". אף אחד בכלל לא חיפש להתערות בקהילה אחרת. ואגב, גם בשידוכים היה כך. קחו את זה לתשומת לבכם ותפסיקו למכור דמוגוגיות על הדרת ספרדים. לא היה, ולא נברא. חד משמעית. לא היה ולא נברא. כל מי שאומר אחרת מרמה את עצמו ואת כל העולם, וסלחו לי, כן, זה נחיתות...

קשה לי להגיב, כי יש כאן כמה וכמה טיעונים מעורבים זה בזה עד ללא הכר.
ובכל אופן להגיד: "תפסיקו למכור דמוגוגיות על הדרת ספרדים. לא היה, ולא נברא. חד משמעית. לא היה ולא נברא. כל מי שאומר אחרת מרמה את עצמו ואת כל העולם" זה הזוי בעיניי.

בוודאי לכל מי ששמע ולו פעם אחת איך מדברים במערכות רישום.

חזור בבקשה להודעה הפותחת את האשכול.
למה הבת לא מתקבלת לסמינר בו לומדת אחותה? מסיבה אחת ויחידה: אין עוד בת אשכנזיה מבית הספר הזה שהולכת לאותו סמינר.
ולקבל רק ספרדיה, כמובן וברור מאליו, הסמינר לא יכול.

אז אין הדרת ספרדים. מה פתאום.
חלמנו את זה בלילה.

עין טב

משתמש פעיל
נכתב ע"י GolanArt;1936709:
שמונה שנים לומדות הבנות יחד, הכל בסדר, פתאום יש בעיות

:p

לא הבנתי. שמונה שנים אין סלקציה, לא שונאים ספרדים, פתאום מה?...

GolanArt

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י עין טב;1936718:
לא הבנתי. שמונה שנים אין סלקציה, לא שונאים ספרדים, פתאום מה?...

פתאום הם מתפזרות ולא מוכנים לקבל אותם לאותו המקום כי
יש פער בפיגמנטים של העור... אה, וגם החומרות לא מסתדרות...

GolanArt

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
שלא תתבלבלו, אני לא מבקש מהמוסדות האשכנזיים "להתבולל" חס ושלום
חס וחלילה, שהנוסח ישאר אשכנזי והמורות והמנהל, רק שלא יפעלו עם שיקול
דעת גזעני ודוחה שכזה... זכותם לשמור על המסורת, אבל זה לא נוגד
קבלה של בנות באמת טובות בגלל שיקולים קטנוניים...

עין טב

משתמש פעיל
נכתב ע"י GolanArt;1936719:
פתאום הם מתפזרות ולא מוכנים לקבל אותם לאותו המקום כי
יש פער בפיגמנטים של העור... אה, וגם החומרות לא מסתדרות...

אתה לא עונה לי. "מה נשתנה". למה שמונה שנים הם לא שנאו ספרדים, ופתאום הם שונאים ספרדים. ובמחילה מכבודך בנוגע לכל מה שעניתם לעיל. תעבור שוב על מה שכתבתי. לא הבנת או לא קראת? הסברתי טוב מאוד כל מה שהגבתם. אם אתם לא מעוניינים להבין ויש לכם הנאה מלהתעצבן, יערב לכם.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
קודם כל- תמחקו בבקשה את המילה שנאה כי זה ממש טעות.
מי שונא את מי?
כולנו אהובים ואוהבים. באמת.
הקשרים החמים וההערכה שיש בין משפחות/שכנים/חברות שאינן מאותה עדה יעידו על כך.

אני בטוחה שיש אזורים פחות צפופים ופחות גזעניים שמקבלים בזרועות פתוחות למוסדותיהם כל משפחה טובה שילדיה מחונכים וראויים לכך.
אני יודעת שבדרום זה כך בודאות.
וגם בערי הפריפריה המצב יותר טוב.
בירושלים ובבני ברק- המצב נוראי!!!!
משפחות נהדרות שמחנכות לתורה ויר"ש במלוא מובן המילה מוצאות את עצמן במפח נפש על חטאן הגדול- כי לא נולדו עם איזה שם משפחה מפוצץ. או לא הוברגו בשום מקום שיעזור להם להדחף לתוך דלת סגורה.
ומכל העדות- אגב.
אני חושבת שללחוץ על הסמינר שהבת הגדולה לומדת - זה הדבר הנכון. כי את הצוות שם אתם כבר מכירים. ואתם יודעים איך עובדת שם המערכת, וזה שהם אמרו לביה"ס היסודי כך זה רק עמ"נ להפעיל לחץ עליהם לשלוח אליהם בנות כרצונם. אא"כ יש סיבה שבגללה אתם או הם אמורים לא לרצות את זה.
תשמעו את "התנאים" שיש להם לקבלת בתכם ואולי תוכלו לעבוד בכיוון הזה.

מהכרות כאובה עם הנושא לא פעם "שדכנו" לילד ספרדי "משקל נגד" אשכנזי ובא לציון גואל.
ואני כותבת את המילים הנוראות והמושחתות האלו בכאב ובסלידה נוראה.

אני בטוחה שהאכפתיות שלכם לגדל את ילדיכם לתורה ויר"ש תעמוד לכם לעדי עד.
וגם העגמת נפש והצער נכנסים לחשבון!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה