דגים סלמון על הפלטה - קל וטעים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אז מצאתי כמה דקות לשבת ולכתוב את המתכון הנהדר הזה
הרעיון לא שלי, אבל המתכון כן.
המצרכים די זמינים, ההכנה קלה ביותר, והתוצאה עסיסית,
אבל דורשת מעט ניסוי וטעיה כדי להגיע לתוצאה מושלמת.

מתחילים:
מרכיבים ל8 מנות:

8 מנות של סלמון טרי ללא עור (בערך 200 גרם ליחידה, לא חובה)
העדיפות היא לדג טרי ואיכותי, אבל גם דג מופשר איכותי יעשה את העבודה
1 פלפל גדול פרוס לרצועות (ג'וליאנים)
1 גזר גדול מגורר גס
1 קולורבי בינוני מגורר גס
1 לפת בינונית מגוררת גס
1 צנון מגורר גס
מעט שורש סלרי מגורר
מעט שורש פטרוזיליה מגורר
מעט שורש ג'ינג'ר מגורר
כמה שיני שום חתוכות לרבעים
ו. לימון מקולף עד לקליפה הלבנה - פרוס לפרוסות דקיקות.
פלפל ירוק חריף טרי פרוס לפרוסות דקות
צרור פטרוזיליה קצוץ גס
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס יין לבן יבש
מלח גס
פלפל ארבע עונות גרוס טרי
(אפשר גם פלפל שחור גרוס רגיל)
רכז רימונים (לא חובה)

הכנה:
פורסים את הפלפל ומסדרים בתחתית תבנית פיירקס כדי שיהווה איזה בסיס לדג
אפשר להוסיף עוד פלפל אם אחד זה לא מספיק
מסדרים עליו את הדגים, מתבלים במעט מלח ופלפל
מניחים מעל כל דג פרוסה של לימון, ואם בא לכם, גם פרוסה של פלפל ירוק חריף
מגררים בפומפיה או במעבד מזון את השורשים (גזר, לפת, קולורבי, צנון, סלרי ופטרוזיליה וג'ינגר)
מניחים על כל דג ערימה של השורשים המגוררים, מתבלים במלח, פלפל, ומכסים את הכל בפטרוזיליה הקצוצה.
יוצקים על הכל שמן זית ויין לבן, ומקשקשים על הכל עם רכז רימונים או סילאן.

מכסים את התבנית בשכבה כפולה של נייר אלומיניום, ומניחים על הפלטה קצת לפני כניסת שבת.
אחרי שחוזרים מהתפילה, עושים קידוש, בוצעים את החלה, ומורידים את התבנית מהפלטה.
הדג יוצא רק ועסיסי ומהביל, טעים ביותר, כאילו עבר אפייה קצרה בתנור.

ופה יש קאץ'
סיכויי ההצלחה של הדג תלויים בסוג הפלטה, ובמיקום המדוייק שלה על הפלטה.
במהלך הניסויים ניסיתי להניח במרכז הפלטה - הדג יצא יבש
ממש בצד - יצא חצי אפוי וחצי נא
צריך ממש לשחק ולמצוא את הנקודה.
ניתן לאפות חצי אפיה בתנור חם, וככה ללכת על בטוח, אבל שוב יכולות לקרות תקלות של דג יבש ולא טעים.
הכי טעים זה כשהוא מתבשל רק על הפלטה.

בכל מקרה

אפשר לאפות את הדג בתנור כ13 דקות ולהגיש חם (מה שדורש גירור יותר דק של השורשים, או בישול קצר שלהם בנפרד)
תדווחו לי אם הכנתם ואיך יצא.

בתמונות:

2 גירסאות הכנה של ה"לפני" (בשבת לא נוהגים אצלנו לצלם...)
דג סלמון 23.jpeg
דג סלמון.jpeg
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נראה מושלם!
הלימון למעלה הכי קנה אותי.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נראה מעולה.
יש חשיבות לאפיה בפיירקס? תבנית תנור מנירוסטה גם תתאים?
והאם הסלמון מתקבל וול דאן או מדיום?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נראה טוב!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נראה מעולה.
תודה שהעלתם
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לשים על הפלטה בכניסת שבת זה לא בעייתי מבחינה הלכתית???
חייבים שיהיה שליש בישול לפני שבת
תודה שאת מעוררת על העניין
יכול להיות שאת צודקת,
אני חשבתי שמותר משום קדירא חייתא,
מסתבר שזה לא כל כך פשוט
אשאל פוסק ואחזור עם תשובה.
בכל מקרה, אפשר לשים את זה מספיק מוקדם, זה בטוח יגיע לשליש בישול לפני שקיעה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לשים על הפלטה בכניסת שבת זה לא בעייתי מבחינה הלכתית???
חייבים שיהיה שליש בישול לפני שבת
בדקתי
פלטה מוגדרת לפי רוב הפוסקים כגרופה וקטומה
ואין בעיה להשהות עליה מלכתחילה.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אז מצאתי כמה דקות לשבת ולכתוב את המתכון הנהדר הזה
הרעיון לא שלי, אבל המתכון כן.
המצרכים די זמינים, ההכנה קלה ביותר, והתוצאה עסיסית,
אבל דורשת מעט ניסוי וטעיה כדי להגיע לתוצאה מושלמת.

מתחילים:
מרכיבים ל8 מנות:

8 מנות של סלמון טרי ללא עור (בערך 200 גרם ליחידה, לא חובה)
העדיפות היא לדג טרי ואיכותי, אבל גם דג מופשר איכותי יעשה את העבודה
1 פלפל גדול פרוס לרצועות (ג'וליאנים)
1 גזר גדול מגורר גס
1 קולורבי בינוני מגורר גס
1 לפת בינונית מגוררת גס
1 צנון מגורר גס
מעט שורש סלרי מגורר
מעט שורש פטרוזיליה מגורר
מעט שורש ג'ינג'ר מגורר
כמה שיני שום חתוכות לרבעים
ו. לימון מקולף עד לקליפה הלבנה - פרוס לפרוסות דקיקות.
פלפל ירוק חריף טרי פרוס לפרוסות דקות
צרור פטרוזיליה קצוץ גס
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס יין לבן יבש
מלח גס
פלפל ארבע עונות גרוס טרי
(אפשר גם פלפל שחור גרוס רגיל)
רכז רימונים (לא חובה)

הכנה:
פורסים את הפלפל ומסדרים בתחתית תבנית פיירקס כדי שיהווה איזה בסיס לדג
אפשר להוסיף עוד פלפל אם אחד זה לא מספיק
מסדרים עליו את הדגים, מתבלים במעט מלח ופלפל
מניחים מעל כל דג פרוסה של לימון, ואם בא לכם, גם פרוסה של פלפל ירוק חריף
מגררים בפומפיה או במעבד מזון את השורשים (גזר, לפת, קולורבי, צנון, סלרי ופטרוזיליה וג'ינגר)
מניחים על כל דג ערימה של השורשים המגוררים, מתבלים במלח, פלפל, ומכסים את הכל בפטרוזיליה הקצוצה.
יוצקים על הכל שמן זית ויין לבן, ומקשקשים על הכל עם רכז רימונים או סילאן.

מכסים את התבנית בשכבה כפולה של נייר אלומיניום, ומניחים על הפלטה קצת לפני כניסת שבת.
אחרי שחוזרים מהתפילה, עושים קידוש, בוצעים את החלה, ומורידים את התבנית מהפלטה.
הדג יוצא רק ועסיסי ומהביל, טעים ביותר, כאילו עבר אפייה קצרה בתנור.

ופה יש קאץ'
סיכויי ההצלחה של הדג תלויים בסוג הפלטה, ובמיקום המדוייק שלה על הפלטה.
במהלך הניסויים ניסיתי להניח במרכז הפלטה - הדג יצא יבש
ממש בצד - יצא חצי אפוי וחצי נא
צריך ממש לשחק ולמצוא את הנקודה.
ניתן לאפות חצי אפיה בתנור חם, וככה ללכת על בטוח, אבל שוב יכולות לקרות תקלות של דג יבש ולא טעים.
הכי טעים זה כשהוא מתבשל רק על הפלטה.

בכל מקרה

אפשר לאפות את הדג בתנור כ13 דקות ולהגיש חם (מה שדורש גירור יותר דק של השורשים, או בישול קצר שלהם בנפרד)
תדווחו לי אם הכנתם ואיך יצא.

בתמונות:
2 גירסאות הכנה של ה"לפני" (בשבת לא נוהגים אצלנו לצלם...)
צפה בקובץ המצורף 618362צפה בקובץ המצורף 618364
ולבשל על הפלטה ללא ירקות? רק תיבול?
יכול ללכת או שזה הימור גבוה מדי?
 

המלמד מבני ברק

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
האם אפשר לעשות את זה בכל סגנונות האפייה של הסלמון או רק בסגנון עם הירקות?
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
קופצת על האשכול ומעדכנת,
שאני כל שבת מכינה סלמון עם רוטב צ'ילי על הפלטה. (סלמון טרי, ובקבוק רוטב 600 מ''ל על 8 פרוסות).
יוצא מושלם ב"ה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה