יואל ארלנגר - קקטוס
אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אז מצאתי כמה דקות לשבת ולכתוב את המתכון הנהדר הזה
הרעיון לא שלי, אבל המתכון כן.
המצרכים די זמינים, ההכנה קלה ביותר, והתוצאה עסיסית,
אבל דורשת מעט ניסוי וטעיה כדי להגיע לתוצאה מושלמת.
מתחילים:
מרכיבים ל8 מנות:
8 מנות של סלמון טרי ללא עור (בערך 200 גרם ליחידה, לא חובה)
העדיפות היא לדג טרי ואיכותי, אבל גם דג מופשר איכותי יעשה את העבודה
1 פלפל גדול פרוס לרצועות (ג'וליאנים)
1 גזר גדול מגורר גס
1 קולורבי בינוני מגורר גס
1 לפת בינונית מגוררת גס
1 צנון מגורר גס
מעט שורש סלרי מגורר
מעט שורש פטרוזיליה מגורר
מעט שורש ג'ינג'ר מגורר
כמה שיני שום חתוכות לרבעים
ו. לימון מקולף עד לקליפה הלבנה - פרוס לפרוסות דקיקות.
פלפל ירוק חריף טרי פרוס לפרוסות דקות
צרור פטרוזיליה קצוץ גס
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס יין לבן יבש
מלח גס
פלפל ארבע עונות גרוס טרי
(אפשר גם פלפל שחור גרוס רגיל)
רכז רימונים (לא חובה)
הכנה:
פורסים את הפלפל ומסדרים בתחתית תבנית פיירקס כדי שיהווה איזה בסיס לדג
אפשר להוסיף עוד פלפל אם אחד זה לא מספיק
מסדרים עליו את הדגים, מתבלים במעט מלח ופלפל
מניחים מעל כל דג פרוסה של לימון, ואם בא לכם, גם פרוסה של פלפל ירוק חריף
מגררים בפומפיה או במעבד מזון את השורשים (גזר, לפת, קולורבי, צנון, סלרי ופטרוזיליה וג'ינגר)
מניחים על כל דג ערימה של השורשים המגוררים, מתבלים במלח, פלפל, ומכסים את הכל בפטרוזיליה הקצוצה.
יוצקים על הכל שמן זית ויין לבן, ומקשקשים על הכל עם רכז רימונים או סילאן.
מכסים את התבנית בשכבה כפולה של נייר אלומיניום, ומניחים על הפלטה קצת לפני כניסת שבת.
אחרי שחוזרים מהתפילה, עושים קידוש, בוצעים את החלה, ומורידים את התבנית מהפלטה.
הדג יוצא רק ועסיסי ומהביל, טעים ביותר, כאילו עבר אפייה קצרה בתנור.
ופה יש קאץ'
סיכויי ההצלחה של הדג תלויים בסוג הפלטה, ובמיקום המדוייק שלה על הפלטה.
במהלך הניסויים ניסיתי להניח במרכז הפלטה - הדג יצא יבש
ממש בצד - יצא חצי אפוי וחצי נא
צריך ממש לשחק ולמצוא את הנקודה.
ניתן לאפות חצי אפיה בתנור חם, וככה ללכת על בטוח, אבל שוב יכולות לקרות תקלות של דג יבש ולא טעים.
הכי טעים זה כשהוא מתבשל רק על הפלטה.
בכל מקרה
אפשר לאפות את הדג בתנור כ13 דקות ולהגיש חם (מה שדורש גירור יותר דק של השורשים, או בישול קצר שלהם בנפרד)
תדווחו לי אם הכנתם ואיך יצא.
בתמונות:
2 גירסאות הכנה של ה"לפני" (בשבת לא נוהגים אצלנו לצלם...)
הרעיון לא שלי, אבל המתכון כן.
המצרכים די זמינים, ההכנה קלה ביותר, והתוצאה עסיסית,
אבל דורשת מעט ניסוי וטעיה כדי להגיע לתוצאה מושלמת.
מתחילים:
מרכיבים ל8 מנות:
8 מנות של סלמון טרי ללא עור (בערך 200 גרם ליחידה, לא חובה)
העדיפות היא לדג טרי ואיכותי, אבל גם דג מופשר איכותי יעשה את העבודה
1 פלפל גדול פרוס לרצועות (ג'וליאנים)
1 גזר גדול מגורר גס
1 קולורבי בינוני מגורר גס
1 לפת בינונית מגוררת גס
1 צנון מגורר גס
מעט שורש סלרי מגורר
מעט שורש פטרוזיליה מגורר
מעט שורש ג'ינג'ר מגורר
כמה שיני שום חתוכות לרבעים
ו. לימון מקולף עד לקליפה הלבנה - פרוס לפרוסות דקיקות.
פלפל ירוק חריף טרי פרוס לפרוסות דקות
צרור פטרוזיליה קצוץ גס
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס יין לבן יבש
מלח גס
פלפל ארבע עונות גרוס טרי
(אפשר גם פלפל שחור גרוס רגיל)
רכז רימונים (לא חובה)
הכנה:
פורסים את הפלפל ומסדרים בתחתית תבנית פיירקס כדי שיהווה איזה בסיס לדג
אפשר להוסיף עוד פלפל אם אחד זה לא מספיק
מסדרים עליו את הדגים, מתבלים במעט מלח ופלפל
מניחים מעל כל דג פרוסה של לימון, ואם בא לכם, גם פרוסה של פלפל ירוק חריף
מגררים בפומפיה או במעבד מזון את השורשים (גזר, לפת, קולורבי, צנון, סלרי ופטרוזיליה וג'ינגר)
מניחים על כל דג ערימה של השורשים המגוררים, מתבלים במלח, פלפל, ומכסים את הכל בפטרוזיליה הקצוצה.
יוצקים על הכל שמן זית ויין לבן, ומקשקשים על הכל עם רכז רימונים או סילאן.
מכסים את התבנית בשכבה כפולה של נייר אלומיניום, ומניחים על הפלטה קצת לפני כניסת שבת.
אחרי שחוזרים מהתפילה, עושים קידוש, בוצעים את החלה, ומורידים את התבנית מהפלטה.
הדג יוצא רק ועסיסי ומהביל, טעים ביותר, כאילו עבר אפייה קצרה בתנור.
ופה יש קאץ'
סיכויי ההצלחה של הדג תלויים בסוג הפלטה, ובמיקום המדוייק שלה על הפלטה.
במהלך הניסויים ניסיתי להניח במרכז הפלטה - הדג יצא יבש
ממש בצד - יצא חצי אפוי וחצי נא
צריך ממש לשחק ולמצוא את הנקודה.
ניתן לאפות חצי אפיה בתנור חם, וככה ללכת על בטוח, אבל שוב יכולות לקרות תקלות של דג יבש ולא טעים.
הכי טעים זה כשהוא מתבשל רק על הפלטה.
בכל מקרה
אפשר לאפות את הדג בתנור כ13 דקות ולהגיש חם (מה שדורש גירור יותר דק של השורשים, או בישול קצר שלהם בנפרד)
תדווחו לי אם הכנתם ואיך יצא.
בתמונות:
2 גירסאות הכנה של ה"לפני" (בשבת לא נוהגים אצלנו לצלם...)