אם אתם רוצים לכבד את החג במנת דג וגם לגוון את הרפטואר זו המנה בשבילכם.
מנה קיצית ורעננה וגם יפה במיוחד.
מצרכים:
נתח סלמון שלם מפולט - חותכים למנות אך לא מפרידים.
3/4 כוס שמן זית
כף מלח
כפית וחצי פלפל גרוס
5 שיני שום
צרור בינוני של עשבי תיבול ללא גבעולים - אנחנו שילבנו בזיליקום וכוסברה
3/4-1 כוס פיסטוקים מקולפים.
2 כפות דבש.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
מניחים במעבד מזון את כל חומרי הרוטב וטוחנים בפולסים עד שהם קצוצים גס.
מניחים את הדג בתבנית ומורחים אותו בשכבה אחידה.
מכסים ואופים עד שהוא עשוי כמעט לגמרי.
מסירים כיסוי ואופים כ-10 דקות נוספות.
הערות:
1. לא משתמשים בפיסטוקים? גם שקדים יתאימו למשימה.
2. אפשר לצפות בסגנון שונה והדור: מגדילים את כמות החומרים במעט וטוחנים קצת יותר את התערובת. מצפים בשכבה עבה יותר.
מנה קיצית ורעננה וגם יפה במיוחד.
מצרכים:
נתח סלמון שלם מפולט - חותכים למנות אך לא מפרידים.
3/4 כוס שמן זית
כף מלח
כפית וחצי פלפל גרוס
5 שיני שום
צרור בינוני של עשבי תיבול ללא גבעולים - אנחנו שילבנו בזיליקום וכוסברה
3/4-1 כוס פיסטוקים מקולפים.
2 כפות דבש.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
מניחים במעבד מזון את כל חומרי הרוטב וטוחנים בפולסים עד שהם קצוצים גס.
מניחים את הדג בתבנית ומורחים אותו בשכבה אחידה.
מכסים ואופים עד שהוא עשוי כמעט לגמרי.
מסירים כיסוי ואופים כ-10 דקות נוספות.
הערות:
1. לא משתמשים בפיסטוקים? גם שקדים יתאימו למשימה.
2. אפשר לצפות בסגנון שונה והדור: מגדילים את כמות החומרים במעט וטוחנים קצת יותר את התערובת. מצפים בשכבה עבה יותר.