דגים סלמון בכבישה ביתית (גרבלקס)

rikigra

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
חלק מהנוזלים נזלו מהניילון על הקערה יש טעם לנסות לעטוף הכל בחזרה??
 

הקוטב הצפוני

משתמש מקצוען
מכינה סביצ'ה(זה די דומה) קבוע. ניסיתי מטרי וניסיתי מקפוא
לא ראיתי הבדל
מבחינה בריאותית זה יכול להיות מסוכן ממש!
חייב דג הכי טרי!
(לגבי המתכון שהובא פה יכול להיות שאפשרי, כי כמויות המלח ממש גדולות, אבל בסביצ'ה ששמים הרבה פחות מלח, צריך להיזהר).
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
מבחינה בריאותית זה יכול להיות מסוכן ממש!
חייב דג הכי טרי!
(לגבי המתכון שהובא פה יכול להיות שאפשרי, כי כמויות המלח ממש גדולות, אבל בסביצ'ה ששמים הרבה פחות מלח, צריך להיזהר).
מתייחסת לזה כמו לביצים נאות.
לאוכלוסיה בסיכון לא לשאר כן.
(הכנתי עשרות פעמים כך שמהנסיון האישי שלי לא נראה שהסיכוי לסיכון גבוה)
 

הקוטב הצפוני

משתמש מקצוען
מתייחסת לזה כמו לביצים נאות.
לאוכלוסיה בסיכון לא לשאר כן.
(הכנתי עשרות פעמים כך שמהנסיון האישי שלי לא נראה שהסיכוי לסיכון גבוה)
לא נראה לי שכדאי לציבור לקחת את זה כהמלצה.
מה שכתבתי זה מידע,
לכן אף פעם לא ניסיתי.
אולי את שמה כמות גדולה של מלח?
אצלנו זה בערך 5 כפיות על פרוסת סלמון.
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
לא נראה לי שכדאי לציבור לקחת את זה כהמלצה.
מה שכתבתי זה מידע,
לכן אף פעם לא ניסיתי.
אולי את שמה כמות גדולה של מלח?
אצלנו זה בערך 5 כפיות על פרוסת סלמון.
לא ממליצה בכלל.
רק מספרת מה אני עושה
 

ארי גב

משתמש חדש
בסרטון גם כתוב לשים במקרר ל12-24 שעות,
עשיתי כך וזה היה פשוט דג חי.......
שמתי שוב תערובת והכנסתי למקרר שוב לעוד כמה ימים, נראה ונחיה....
צריך לשים מעל דבר כבד בכדי שהדג יקבל את הפעולה של הכבישה
 

L_M

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
חומרים:
פילה דג סלמון עם העור שלם או מנות, תמיד רצוי דג טרי אבל קפוא גם טוב.
מלח גס וסוכר לפי היחס הזה: לכל 400 גר' דג 1 כוס סוכר 1 כוס מלח גס
צרור שמיר טרי
1 כף זרעי כוסברה
1 כף פלפל אנגלי
אופציונלי : גרידת לימון רצועות בצל סגול

שוטפים טוב במי ברז את הדג ומייבשים יפה בנייר מגבת
פורסים ניילון נצמד על השיש
מערבבים את המלח והסוכר ועל הפלפל והכוסברה מכים קצת בגב סכין שישברו אבל לא לאבקה רק קצת
שופחים במרכז הניילון חצי מהתערובת, מניחים מעל חצי צרור שמיר ומניחים את הדג, אם צשתמשים בבצל וגרידת לימון מוסיפים גם
חוזרים על אותו התהליך בצד העליון של הדג וסוגרים יפה יפה את הניילון הנצמד
אפשר לעטוף שוב בעוד כמה שכבות ניילון
מכניסים לכלי עדיף מזכוכית עם מכסה למקרר לפחות שלושה ימים אפשר גם לשבוע

כשמוציאים לא להיבהל כי יהיה בכלי המון נוזלים ושומן שהדג הגיר בזמן הכבישה
שוטפים את הדג במי ברז ומנגבים טוב טוב במגבת נייר
עכשיו צריך סכין טובה ולא משוננת, חותכים הכי באלכסון והכי דק שאפשר
רק לתשומת לב מי שמכינה בפעם הראשונה, לא להכין כמות מאוד גדולה
אפשר להכין רק פרוסה אחת או שתיים ולראות אם מתחברים לטעם של הגרבלקס

בעולם נוהגים לאכול את הדג הזה בתוך בייגל מרוח בגבינת שמת וירקות אבל מתאים גם לנשנש וגם כל קרקר
בהצלחה ובתאבון.
צפה בקובץ המצורף 1433148

צפה בקובץ המצורף 1433149
@המטבח של סימא
עד כמה זה נצרך זרעי כוסברה? אפשר לוותר על זה?
 

סול נואר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
פעם היה ב"פטנט רשום" מתכון לעישון סלומון בתנור עטוף בניר עיתון, למישהו יש מתכון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ג

א מִזְמוֹר לְדָוִד בְּבָרְחוֹ מִפְּנֵי אַבְשָׁלוֹם בְּנוֹ:ב יְהוָה מָה רַבּוּ צָרָי רַבִּים קָמִים עָלָי:ג רַבִּים אֹמְרִים לְנַפְשִׁי אֵין יְשׁוּעָתָה לּוֹ בֵאלֹהִים סֶלָה:ד וְאַתָּה יְהוָה מָגֵן בַּעֲדִי כְּבוֹדִי וּמֵרִים רֹאשִׁי:ה קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶקְרָא וַיַּעֲנֵנִי מֵהַר קָדְשׁוֹ סֶלָה:ו אֲנִי שָׁכַבְתִּי וָאִישָׁנָה הֱקִיצוֹתִי כִּי יְהוָה יִסְמְכֵנִי:ז לֹא אִירָא מֵרִבְבוֹת עָם אֲשֶׁר סָבִיב שָׁתוּ עָלָי:ח קוּמָה יְהוָה הוֹשִׁיעֵנִי אֱלֹהַי כִּי הִכִּיתָ אֶת כָּל אֹיְבַי לֶחִי שִׁנֵּי רְשָׁעִים שִׁבַּרְתָּ:ט לַיהוָה הַיְשׁוּעָה עַל עַמְּךָ בִרְכָתֶךָ סֶּלָה:
נקרא  32  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה