דגים סלמון בכבישה ביתית (גרבלקס)

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אין שום הבדל בין דג קפוא לטרי בעניין
כל דג שלא עבר בישול מסוכן לנשים בהריון ילדים ומבוגרים עם מערת חיסונית חלושה,
כנראה היה לך טעות.....
נכון ועוד יותר מזה, כאשר מקבלים דגים טריים מומלץ להכניס אותם למקפיא מה שמחסל כל מיני טפילים שיושבים בדג הטרי.
 

דפה

משתמש מקצוען
חומרים:
פילה דג סלמון עם העור שלם או מנות, תמיד רצוי דג טרי אבל קפוא גם טוב.
מלח גס וסוכר לפי היחס הזה: לכל 400 גר' דג 1 כוס סוכר 1 כוס מלח גס
צרור שמיר טרי
1 כף זרעי כוסברה
1 כף פלפל אנגלי
אופציונלי : גרידת לימון רצועות בצל סגול

שוטפים טוב במי ברז את הדג ומייבשים יפה בנייר מגבת
פורסים ניילון נצמד על השיש
מערבבים את המלח והסוכר ועל הפלפל והכוסברה מכים קצת בגב סכין שישברו אבל לא לאבקה רק קצת
שופחים במרכז הניילון חצי מהתערובת, מניחים מעל חצי צרור שמיר ומניחים את הדג, אם צשתמשים בבצל וגרידת לימון מוסיפים גם
חוזרים על אותו התהליך בצד העליון של הדג וסוגרים יפה יפה את הניילון הנצמד
אפשר לעטוף שוב בעוד כמה שכבות ניילון
מכניסים לכלי עדיף מזכוכית עם מכסה למקרר לפחות שלושה ימים אפשר גם לשבוע

כשמוציאים לא להיבהל כי יהיה בכלי המון נוזלים ושומן שהדג הגיר בזמן הכבישה
שוטפים את הדג במי ברז ומנגבים טוב טוב במגבת נייר
עכשיו צריך סכין טובה ולא משוננת, חותכים הכי באלכסון והכי דק שאפשר
רק לתשומת לב מי שמכינה בפעם הראשונה, לא להכין כמות מאוד גדולה
אפשר להכין רק פרוסה אחת או שתיים ולראות אם מתחברים לטעם של הגרבלקס

בעולם נוהגים לאכול את הדג הזה בתוך בייגל מרוח בגבינת שמת וירקות אבל מתאים גם לנשנש וגם כל קרקר
בהצלחה ובתאבון.
צפה בקובץ המצורף 1433148

צפה בקובץ המצורף 1433149
@המטבח של סימא את אלופה!!
יצא יותר ממושלם.
תודה רבה
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מכניסים לכלי עדיף מזכוכית עם מכסה למקרר לפחות שלושה ימים אפשר גם לשבוע

כשמוציאים לא להיבהל כי יהיה בכלי המון נוזלים ושומן שהדג הגיר בזמן הכבישה
שוטפים את הדג במי ברז ומנגבים טוב טוב במגבת נייר
עכשיו צריך סכין טובה ולא משוננת, חותכים הכי באלכסון והכי דק שאפשר
רק לתשומת לב מי שמכינה בפעם הראשונה, לא להכין כמות מאוד גדולה
אפשר להכין רק פרוסה אחת או שתיים ולראות אם מתחברים לטעם של הגרבלקס
כמה זמן זה נשמר במקרר אחרי ?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
דג טרי זה בסדר גמור מבחינת נשים הרות/ ילדים/ מבוגרים?
לא בסדר גמור
שכל אחת תעשה לפי רמת הזהירות הנהוגה אצלה
אבל רובם ממש לא ממליצים דג טרי
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לא התאפקתי מלעלות את הסרטון הזה שנמצא לי בשולחן עבודה

הכנתי כבר כמה פעמים לפי ההדרכה בסרטון

ויצא טעים ואורגינלי כמו בחנויות

והכי כיף לחשוב כמה היה עולה לי הכמות הזו בחנות .

פינוק אמיתי .
מעניין, בסרטון שמים את תערובת הכבישה רק בצד אחד של הדג...
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מעניין, בסרטון שמים את תערובת הכבישה רק בצד אחד של הדג...
בסרטון גם כתוב לשים במקרר ל12-24 שעות,
עשיתי כך וזה היה פשוט דג חי.......
שמתי שוב תערובת והכנסתי למקרר שוב לעוד כמה ימים, נראה ונחיה....
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
בסרטון גם כתוב לשים במקרר ל12-24 שעות,
עשיתי כך וזה היה פשוט דג חי.......
שמתי שוב תערובת והכנסתי למקרר שוב לעוד כמה ימים, נראה ונחיה....
12 שעו זה בדיחה, עכשיו גמרתי לכבוש כמות מאוד גדולה צריך תפילות שביום שישי זה יהיה מוכן לחלוטין, שבוע זה מצויין ויותר משבוע עוד יותר טוב. משנה גם משקל הנתח/הדג, אם קונים סלמון "מנות" והמנות לא מאוד עבות זה מקצר קצת את הזמן.
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
12 שעו זה בדיחה, עכשיו גמרתי לכבוש כמות מאוד גדולה צריך תפילות שביום שישי זה יהיה מוכן לחלוטין, שבוע זה מצויין ויותר משבוע עוד יותר טוב. משנה גם משקל הנתח/הדג, אם קונים סלמון "מנות" והמנות לא מאוד עבות זה מקצר קצת את הזמן.
אם אין לי טעות בסרטון זה על "פילה שלם"
עשיתי חתיכת פילה ולא שלם ואחרי 24 שעות זה היה חי!
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אם אין לי טעות בסרטון זה על "פילה שלם"
עשיתי חתיכת פילה ולא שלם ואחרי 24 שעות זה היה חי!
רק עכשיו שמתי לב לסרטון, לא שרק שזה לא מספיק זמן גם חומרי הכבידה לא נמסים וחודרים לתוך הדג כפי שרואים בסרטון, אחרי שבוע הכל נמס והדג מגיר המון נוזלים.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בסרטון גם כתוב לשים במקרר ל12-24 שעות,
עשיתי כך וזה היה פשוט דג חי.......
שמתי שוב תערובת והכנסתי למקרר שוב לעוד כמה ימים, נראה ונחיה....
יכול להיות שהיחס של המלח והסוכר ממש נמוכים במתכון הזה.
אני מכין בקבוע בסביבות החצי קילו מלח ו300 גרם סוכר.
תוך 24 שעות הדג כבוש לחלוטין.
אכן עסיסי ולא יבש.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לאיזה כמות דג?
אזור ה350 - 400 גרם
ולא עוטף בניילון נצמד, רק שם בקופסה ומכסה היטב בתערובת מלח סוכר ותבלינים.
(אגב יכול להיות שזאת לא ראיה, כי אני צורך בקביעות דג נא, אז יכול להיות שהסטנדרטים שלנו שונים)
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
אזור ה350 - 400 גרם
ולא עוטף בניילון נצמד, רק שם בקופסה ומכסה היטב בתערובת מלח סוכר ותבלינים.
(אגב יכול להיות שזאת לא ראיה, כי אני צורך בקביעות דג נא, אז יכול להיות שהסטנדרטים שלנו שונים)
ניסית לעשות מדג קפוא ומופשר ויצא טוב?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ניסית לעשות מדג קפוא ומופשר ויצא טוב?
לא ניסיתי
וכנראה לא אנסה...
אני משתמש רק בדג טרי ממקור אמין. (חנות דגים מתמחה ברמה גבוהה, לא דגים מהסופר, ולא חנויות דגים בשוק וכדומה)
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה