חומרים:
פילה דג סלמון עם העור שלם או מנות, תמיד רצוי דג טרי אבל קפוא גם טוב.
מלח גס וסוכר לפי היחס הזה: לכל 400 גר' דג 1 כוס סוכר 1 כוס מלח גס
צרור שמיר טרי
1 כף זרעי כוסברה
1 כף פלפל אנגלי
אופציונלי : גרידת לימון רצועות בצל סגול
שוטפים טוב במי ברז את הדג ומייבשים יפה בנייר מגבת
פורסים ניילון נצמד על השיש
מערבבים את המלח והסוכר ועל הפלפל והכוסברה מכים קצת בגב סכין שישברו אבל לא לאבקה רק קצת
שופחים במרכז הניילון חצי מהתערובת, מניחים מעל חצי צרור שמיר ומניחים את הדג, אם צשתמשים בבצל וגרידת לימון מוסיפים גם
חוזרים על אותו התהליך בצד העליון של הדג וסוגרים יפה יפה את הניילון הנצמד
אפשר לעטוף שוב בעוד כמה שכבות ניילון
מכניסים לכלי עדיף מזכוכית עם מכסה למקרר לפחות שלושה ימים אפשר גם לשבוע
כשמוציאים לא להיבהל כי יהיה בכלי המון נוזלים ושומן שהדג הגיר בזמן הכבישה
שוטפים את הדג במי ברז ומנגבים טוב טוב במגבת נייר
עכשיו צריך סכין טובה ולא משוננת, חותכים הכי באלכסון והכי דק שאפשר
רק לתשומת לב מי שמכינה בפעם הראשונה, לא להכין כמות מאוד גדולה
אפשר להכין רק פרוסה אחת או שתיים ולראות אם מתחברים לטעם של הגרבלקס
בעולם נוהגים לאכול את הדג הזה בתוך בייגל מרוח בגבינת שמת וירקות אבל מתאים גם לנשנש וגם כל קרקר
בהצלחה ובתאבון.
צפה בקובץ המצורף 1433148
צפה בקובץ המצורף 1433149