סלטים סלט ממכר!!! לאוהבי שום בלבד...!

אגוז מלך

משתמש פעיל
סלט שום מושלם,
הרבה יותר טעים מקנוי.

רכיבים:
4 ראשי שום
מלאאאא שמן (עדיף זית, יוצא הרבה יותר טעים)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית כרכום
אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את כל השיניים הקלופות,
בוזקים שמן בנדיבות, עד שכל השום מכוסה.
מבשלים על אש נמוכה מאוד כרבע שעה - עד 1/2 שעה - צריך לנעוץ מזלג ולהרגיש שזה רך ממש,
כשהשום רך מוסיפים את התבלינים, מערבבים בעדינות נזהרים לא לפרק את השום.
מבשלים עוד 4-5 דקות, ומסירים מהאש.
מסננים את השום בעזרת כף מחוררת מהשמן,

נ.ב.
טעים להשתמש בשמן לדגים, צליית ירקות, בשרים ועוד.....
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20230721_004324_123.jpg
    IMG_20230721_004324_123.jpg
    2.7 MB · צפיות: 175
  • IMG_20230721_014251_313.jpg
    IMG_20230721_014251_313.jpg
    1.9 MB · צפיות: 190

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
למה לא להוסיף את התבלינים מראש?
ולמה לסנן מהשמן?
השמן אמור לשמור על השום.
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
למה לא להוסיף את התבלינים מראש?
ולמה לסנן מהשמן?
השמן אמור לשמור על השום.
פעם עשיתי את זה עם התבלינים מראש,
זה גרם לתבלינים להפוך לכהים, שחורים ממש,
והפך אותם גם למרירים,
כשמסננים מהשמן עדיי נשארת כמות מכובדת של שמן שעוטפת כל שן בנפרד,
אבל השום לא "שוחה" בכמויות שמן, וכך זה במינון מדויק.
(ניתן לראות בתמונה של הקופסא, את השמן שנשאר....)
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אפשר לאמר שאצלנו זה כל שבת על השולחן במרכז צלחת החומוס הבייתי...
מתנגב ברגע ונעלם לו...
אני גם שמה את התיבול בהמשך אחרי רבע שעה של בישול (זעתר וסויה)
אם אני רוצה את זה לדגים אני מוסיפה לשמן גם עגבניות שרי מעדןןןןןןןןןןןןןןןןן
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
אפשר לאמר שאצלנו זה כל שבת על השולחן במרכז צלחת החומוס הבייתי...
מתנגב ברגע ונעלם לו...
אני גם שמה את התיבול בהמשך אחרי רבע שעה של בישול (זעתר וסויה)
אם אני רוצה את זה לדגים אני מוסיפה לשמן גם עגבניות שרי מעדןןןןןןןןןןןןןןןןן
וואו, נשמע טוב עם שרי,
צריך לנסות!
 

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נתקלתי במסעדה שטוחנת את השום קונפי למעין חמאת שום
זה ממש מעדן
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
נתקלתי במסעדה שטוחנת את השום קונפי למעין חמאת שום
זה ממש מעדן
לתמי פיליפ במשפחה היה פעם מתכון מטורף ללחמניות במילוי ממרח קונפי שום,
אחד הטובים,
אפשר לשות את זה עם כל מתכון של לחמניות,
טוחנים את השום, אח"כ מורחים על בצק מרודד ומגלגלים ללחמניה,
מלמעלה מורחים את השמן של הקונפי ומפזרים מלח ופלפל טחונים גס,
זה יוצר לחמניה בטעם עדין וארומטי של שום.
שווה לנסות.
 

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
אני שמה מלא שום בתבנית אינגליש קייק מוסיפה פלפל אנגלי , ענפי רוזמרין ומלח גס ומכסה את הכל בשמן זית ומכניסה לתנור- יוצא מעולה
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לטעמי זה הרבה הרבה יותר טעים עם שמן קנולה, ואני שמה רק מלח בסוף הבישול.
מעדן.
 

שמחה קופי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי

שמחה קופי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי

palm

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אצלנו מבשלים שיני שום עם ג'אלופינו פרוס
בתוספת שמן זית ומלח בלבד
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה