סלט שום מושלם,
הרבה יותר טעים מקנוי.
רכיבים:
4 ראשי שום
מלאאאא שמן (עדיף זית, יוצא הרבה יותר טעים)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית כרכום
אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את כל השיניים הקלופות,
בוזקים שמן בנדיבות, עד שכל השום מכוסה.
מבשלים על אש נמוכה מאוד כרבע שעה - עד 1/2 שעה - צריך לנעוץ מזלג ולהרגיש שזה רך ממש,
כשהשום רך מוסיפים את התבלינים, מערבבים בעדינות נזהרים לא לפרק את השום.
מבשלים עוד 4-5 דקות, ומסירים מהאש.
מסננים את השום בעזרת כף מחוררת מהשמן,
נ.ב.
טעים להשתמש בשמן לדגים, צליית ירקות, בשרים ועוד.....
הרבה יותר טעים מקנוי.
רכיבים:
4 ראשי שום
מלאאאא שמן (עדיף זית, יוצא הרבה יותר טעים)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית כרכום
אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את כל השיניים הקלופות,
בוזקים שמן בנדיבות, עד שכל השום מכוסה.
מבשלים על אש נמוכה מאוד כרבע שעה - עד 1/2 שעה - צריך לנעוץ מזלג ולהרגיש שזה רך ממש,
כשהשום רך מוסיפים את התבלינים, מערבבים בעדינות נזהרים לא לפרק את השום.
מבשלים עוד 4-5 דקות, ומסירים מהאש.
מסננים את השום בעזרת כף מחוררת מהשמן,
נ.ב.
טעים להשתמש בשמן לדגים, צליית ירקות, בשרים ועוד.....