סלט כבד - מי יכול לעזור???

  • פותח הנושא aser
  • פורסם בתאריך

aser

משתמש מקצוען
אני בד"כ קונה כבד צלוי,
מאדה הרבה בצל, ומוסיפה את הכבד לעוד כמה דק' בישול + תבלינים

אני רוצה להכין לחגים סלט כבד, עבור 25 מנות

כמה כבד צלוי אני צריכה לקנות
ולמי יש מתכון טוב

תודה מראש!!!!
 

חינניתי

משתמש רשום
מתכון מעדן:

טעמתי עשרות מתכונים והוא המנצח:


400 גר' כבד קצוץ,
3 בצלים גדולים,
10 ביצים,

לטגן את הבצל קצוץ היטב עד שמשחים מאד...
לבשל את הביצים.
לערבב את הכבד הצלוי + הבצל המטוגן והביצים עם מקל בלנדר,
ולהוסיף כפית גדושה מלח, כפית גדושה פלפל שחור,
והסוד המקצועי: 2-3 כפות גדושות של סוכר [עדיף חום].

עונג יום טוב אמיתי...

[כמות זו מתאימה לפחות ל15 איש].
 

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
המתכון של סבתי זכרונה לברכה, אני מעדיפה אותו על פני מתכונים אחרים, כיוון שיש בו פחות ביצים (ולכן המחית 'כבדה' פחות):
400 גרם כבד צלוי
3 בצלים גדולים
1 חציל בינוני
1 ביצה
* מבשלים את הביצה עד שהיא מתקשה.
* מקלפים את החציל, חותכים לפרוסות, טובלים בקמח מצה ומטגנים משני הצדדים.
* מאדים את הבצל עם הכבד, מוסיפים תיבול: מעט מלח, שום גבישי, פלפל שחור, מעט פפריקה מרוקאית, מערבבים תוך כדי בחישה על האש.
* טוחנים את הכל היטב למחית חלקה.
יוצאת כמות ממש גדולה (לא יודעת להגיד מספר מנות) והמחית עצמה נעימה ואוורירית, כנראה בזכות החצילים או בזכות העדרם של הביצים הנוספות. גם סולדי-חצילים אוהבים את המנה הזאת, כי טעמו של החציל ממש לא מורגש.
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שמעתי טיפ משפית גדולה, מומחית בענייני כבד ושות'
שהיא לא שמה ביצה בסלט כבד אלא חביתה.
את כמות הביצים שהיא רוצה לשים היא מטגנת קודם לכן כחביתות ורק אחר כך טוחנת לסלט.

הבדל משמעותי בטעם.
 

נ פלוס

משתמש מקצוען
איזה סוג סלט את מדברת?
טחון או קצוץ?
לקצוץ יש לי מתכון סודי.....
רק קחי בחשבון את כל הטלפונים לאח"מ לבקשת המתכון ;)
 

קבצים מצורפים

  • 1.jpg
    KB 410.9 · צפיות: 27

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י שולה;2242987:
שמעתי טיפ משפית גדולה, מומחית בענייני כבד ושות'
שהיא לא שמה ביצה בסלט כבד אלא חביתה.
את כמות הביצים שהיא רוצה לשים היא מטגנת קודם לכן כחביתות ורק אחר כך טוחנת לסלט.

הבדל משמעותי בטעם.

וגיסתי מערבבת ביצים חיות לתוך הסיר של הכבד...
מעדן!

חני
 

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
מאז שחבר הרס לי את התיאבון לאכול כבד, אני מרגיש מצווה להרוס לכולם...
"תקשיב, אין לך מושג מה זה כבד! תאר לך שיש פילטר, מסנן, שמסנן במשך שנים את המים אצלך בברז. ואז אתה מגיע יום אחד, מפרק את המסנן ו..אוכל את כל הלכלוך שהצטבר שם במשך השנים! אותו דבר זה הכבד. מסנן במשך שנים את כל הלכלוך בדם. ואתה מגיע ואוכל אותו, זה פשוט ממש לא בריא.."
 

aser

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נ פלוס;2243047:
איזה סוג סלט את מדברת?
טחון או קצוץ?
לקצוץ יש לי מתכון סודי.....
רק קחי בחשבון את כל הטלפונים לאח"מ לבקשת המתכון ;)

אני רוצה טחון...

לקצוץ הכוונה כמו התמונה שצרפת?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י איש שמח;2243309:
מאז שחבר הרס לי את התיאבון לאכול כבד, אני מרגיש מצווה להרוס לכולם...
"תקשיב, אין לך מושג מה זה כבד! תאר לך שיש פילטר, מסנן, שמסנן במשך שנים את המים אצלך בברז. ואז אתה מגיע יום אחד, מפרק את המסנן ו..אוכל את כל הלכלוך שהצטבר שם במשך השנים! אותו דבר זה הכבד. מסנן במשך שנים את כל הלכלוך בדם. ואתה מגיע ואוכל אותו, זה פשוט ממש לא בריא.."

ולכן אנחנו כיהודים צולים אותו, מורידים את הליכלוך ואוכלים ת'פילטר...
 

סתם אחת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י חינניתי;2242520:
מתכון מעדן:

טעמתי עשרות מתכונים והוא המנצח:


400 גר' כבד קצוץ,
3 בצלים גדולים,
10 ביצים,

לטגן את הבצל קצוץ היטב עד שמשחים מאד...
לבשל את הביצים.
לערבב את הכבד הצלוי + הבצל המטוגן והביצים עם מקל בלנדר,
ולהוסיף כפית גדושה מלח, כפית גדושה פלפל שחור,
והסוד המקצועי: 2-3 כפות גדושות של סוכר [עדיף חום].

עונג יום טוב אמיתי...

[כמות זו מתאימה לפחות ל15 איש].
בעלי מכין בדיוק ככה, הכי מוצלח שיש!
 

חינניתי

משתמש רשום
נכתב ע"י איש שמח;2243309:
מאז שחבר הרס לי את התיאבון לאכול כבד, אני מרגיש מצווה להרוס לכולם...
"תקשיב, אין לך מושג מה זה כבד! תאר לך שיש פילטר, מסנן, שמסנן במשך שנים את המים אצלך בברז. ואז אתה מגיע יום אחד, מפרק את המסנן ו..אוכל את כל הלכלוך שהצטבר שם במשך השנים! אותו דבר זה הכבד. מסנן במשך שנים את כל הלכלוך בדם. ואתה מגיע ואוכל אותו, זה פשוט ממש לא בריא.."

מצחיק...

לך למשחטת תרנגולים ומובטח לך שלא תרצה לאכול יותר תרנגולים..
לך לרפת ולמשחטה, ולא תרצה לאכול יותר בשר....

ומה עם ה'לשון' של הפרה הנוטפת רוק ומלאה בזבובים, ועולה כפול 2 מבשר רגיל...

נראה לי שבגמרא כתוב שהכבד מאד טעים, ולכן ה' אסר לנו לאכול 'דם' והיתיר לנו במקום זה 'כבד'.

לפי מחקרים ידועים ה'כבד' מאד בריא יותר משאר העוף, והוא מלא בברזל.

אז מה שהחבר שלך אמר, משום מה לא הורס לי את התיאבון, בפרט אחרי שתטעם מהמתכון שלי...
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י נ פלוס;2243047:
איזה סוג סלט את מדברת?
טחון או קצוץ?
לקצוץ יש לי מתכון סודי.....
רק קחי בחשבון את כל הטלפונים לאח"מ לבקשת המתכון ;)
תסכימי לשתף במתכון?
 

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י חדוי כנרת;2243625:
תסכימי לשתף במתכון?

מוצרים
2 בצלים בינוניים קצוץ
4 שיני שום קצוץ
1 כף יין אדום יבש משובח
200 גרם כבד
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
קצת סוכר
1/4 - 1/2 כוס מים (לפי הצורך)
1 כף שטוח קורנפלור


מטגנים את הבצל + קצת מלח על אש נמוכה מאוד! הכי קטן שיש. (זה יכול לקחת אפילו חצי שעה - שעה)
כשהבצל כבר מספיק רך וצבע יפה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
ואז מגדילים את האש ומוסיפים את היין. וממתינים עד שהיין נהיה שקוף.
מוסיפים את הכבד לבצל וממשיכים לטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב
מערבבים מים + קורנפלור ומוסיפים לסיר, וממבשלים עוד רבע/חצי שעה.
בתאבון ולבריאות
 

קבצים מצורפים

  • 1.jpg
    KB 410.9 · צפיות: 17

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה,
נראה באמת משהו משובח!
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נ פלוס;2243691:
מוצרים
2 בצלים בינוניים קצוץ
4 שיני שום קצוץ
1 כף יין אדום יבש משובח
200 גרם כבד
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
קצת סוכר
1/4 - 1/2 כוס מים (לפי הצורך)
1 כף שטוח קורנפלור


מטגנים את הבצל + קצת מלח על אש נמוכה מאוד! הכי קטן שיש. (זה יכול לקחת אפילו חצי שעה - שעה)
כשהבצל כבר מספיק רב וצבע יפה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
ואז מגדילים את האש ומוסיפים את היין. וממתינים עד שהיין נהיה שקוף.
מוסיפים את הכבד ובצל וממשיכים לטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב
מערבבים מים + קורנפלור ומוסיפים לסיר, וממבשלים עוד רבע/חצי שעה.
בתאבון ולבריאות

ואוווו נשמע טעיםםםם
בא לי כבר להכין...

נ.ב. שמתי ת'עמוד במועדפים ,כדי שלא אטרך לחפש אח''כ .. :rolleyes:

תודה!!!!
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נ פלוס;2243691:


מוצרים
2 בצלים בינוניים קצוץ
4 שיני שום קצוץ
1 כף יין אדום יבש משובח
200 גרם כבד
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
קצת סוכר
1/4 - 1/2 כוס מים (לפי הצורך)
1 כף שטוח קורנפלור


מטגנים את הבצל + קצת מלח על אש נמוכה מאוד! הכי קטן שיש. (זה יכול לקחת אפילו חצי שעה - שעה)
כשהבצל כבר מספיק רב וצבע יפה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
ואז מגדילים את האש ומוסיפים את היין. וממתינים עד שהיין נהיה שקוף.
מוסיפים את הכבד ובצל וממשיכים לטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב
מערבבים מים + קורנפלור ומוסיפים לסיר, וממבשלים עוד רבע/חצי שעה.
בתאבון ולבריאות

סליחה שאני מקפיצה ---
האם אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח?
ומה הכוונה לזה ? : ''מוסיפים את הכבד ובצל'' כשמוסיפים את הכבד מוסיפים עוד בצל?
תודה רבה !!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ו'

מא וִיבֹאֻנִי חֲסָדֶךָ יי תְּשׁוּעָתְךָ כְּאִמְרָתֶךָ:מב וְאֶעֱנֶה חֹרְפִי דָבָר כִּי בָטַחְתִּי בִּדְבָרֶךָ:מג וְאַל תַּצֵּל מִפִּי דְבַר אֱמֶת עַד מְאֹד כִּי לְמִשְׁפָּטֶךָ יִחָלְתִּי:מד וְאֶשְׁמְרָה תוֹרָתְךָ תָמִיד לְעוֹלָם וָעֶד:מה וְאֶתְהַלְּכָה בָרְחָבָה כִּי פִקֻּדֶיךָ דָרָשְׁתִּי:מו וַאֲדַבְּרָה בְעֵדֹתֶיךָ נֶגֶד מְלָכִים וְלֹא אֵבוֹשׁ:מז וְאֶשְׁתַּעֲשַׁע בְּמִצְוֹתֶיךָ אֲשֶׁר אָהָבְתִּי:מח וְאֶשָּׂא כַפַּי אֶל מִצְוֹתֶיךָ אֲשֶׁר אָהָבְתִּי וְאָשִׂיחָה בְחֻקֶּיךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

סוכות • אתגר חופשי

לוח מודעות

למעלה