סלטים סלטים שטובים בהקפאה

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
תמיד חשבתי שסלטים לא יכולים לעבור הקפאה
ועכשיו כשיש חג-שבת-חג-שבת-חג-שבת
זה ממש קשה להכין הכל בערב החג או השבת
שמעתי שיש סלטים שכן טובים בהקפאה
אפילו בסיס לסלטים, שאחכ צריך להוסיף רוטב או פטרוזיליה גם יהיו טובים
בקיצור לנסות להתכונן מראש לחגים
נשמח לקבל המלצות ומתכונים לסלטים שכאלה.
 

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני מקפיאה מטבוחה ,סלט פלפלים, סלטי חצילים, פסטו.
יוצא מעולה.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
חומוס, טחינה (אני מכינה לבד). חצילים/ קישואים בטעם כבד - אני מקפיאה ללא ביצים (רק חציל/ קישוא ובצל), ומוסיפה ביצים לאר ההפשרה. חציל ברסק, חציל רומני, חציל קלוי (ללא המיונז. אותו יש להוסיף לאחר ההפשרה). סלט עגבניות, מטבוחה, סלט פלפלים.
כל אלו מעולים בהקפאה
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חומוס, טחינה (אני מכינה לבד). חצילים/ קישואים בטעם כבד - אני מקפיאה ללא ביצים (רק חציל/ קישוא ובצל), ומוסיפה ביצים לאר ההפשרה. חציל ברסק, חציל רומני, חציל קלוי (ללא המיונז. אותו יש להוסיף לאחר ההפשרה). סלט עגבניות, מטבוחה, סלט פלפלים.
כל אלו מעולים בהקפאה

אשמח למתכונים ל:
חציל/ קישוא בטעם כבד
חציל ברסק
חציל קלוי
סלט עגבניות
סלט פלפלים
תודה רבה
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אשמח למתכונים ל:
חציל/ קישוא בטעם כבד
בגרסה הדיאטטית:
פרוסות חצילים/ קישואים שהומלחו קלות וטבעות בצל על תבנית משומנת עד שזה אפוי (חצילים אני פרוסת על מסננת ומולחת כדי שיגיר מנוזלים קודם).
בגרסה האמיתית: מטגנת בצל, כשהוא מוכן מוציאה את רובו ובמקומו מוסיפה קוביות חצילים/ קישואים. מקטינה את האש ומכסה את המחבת עד שהכל מתרכך.
מקררת (אפשר להקפיא בשלב הזה).
מבשלת ביצים קשות (האמת שקשה לי לומר כמויות מדויקות. זה בד"כ לפי העין). מקררת. מועכת אותם עם הבצל והחצילים. מוסיפה מלח ופלפל שחור.
אמא שלי אוהבת לטחון קודם את הבצל והחצילים, ואחר להוסיף את הביצים בפולסים קצרים.
קולה על חציליה.
מקלפת
מוסיפה מעט שום כתוש וחומץ.
יותר טעים עם מיונז אבל אני לא משתמשת.
סלט עגבניות
מטגנת הרבה בצל מטוגן (או מאדה לגרסה דיאטטית) מצרפת פרוסות שום.
מוסיפה פלפל (אפשר גם אחד בודד, או לוותר אם אין. לטעמי מוסיף טעם) לריכוך קליל (לאוהבי החריף - זה המקום לפלפל חריף), שופכת קוביות עגבניה + הנוזלים שיצאו בעת החיתוך. מקטינה את האש ולא מכסה את הסיר.
כשרוב הנוזלים מתאדים אפשר להוסיף מעט שום פרוס, מלח ופלפל שחור (לחריף - גם פפריקה חריפה).
להגדיל את האש לשתי דקות. וזהו.
יתר המתכונים אני צריכה לחפש ואין לי זמן כרגע
 

תכשיט

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
תמיד חשבתי שסלטים לא יכולים לעבור הקפאה
ועכשיו כשיש חג-שבת-חג-שבת-חג-שבת
זה ממש קשה להכין הכל בערב החג או השבת
שמעתי שיש סלטים שכן טובים בהקפאה
אפילו בסיס לסלטים, שאחכ צריך להוסיף רוטב או פטרוזיליה גם יהיו טובים
בקיצור לנסות להתכונן מראש לחגים
נשמח לקבל המלצות ומתכונים לסלטים שכאלה.
אני מכינה קוביות חצילים אפויות...
כשמוציאה מהקפאה מכינה תחמיץ/ או כל תיבול אחר...
יש לי כמה סוגים...
גם מטבוחה וטחינה מצוינות בהקפאה...

גם קישואים עם בצל מטוגנים/אפויים אני מקפיאה
אחרי הקפאה מוסיפה ביצה וטוחנת לקישואים בטעם כבד.
 

saryk

משתמש מקצוען
כמעט לא מכירה סלט מבושל שאי אפשר להקפיא.
אולי גזר מרוקאי, כרגע היחיד שעולה לי שהמרקם שלו פחות טעים מהקפאה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה