נכתב ע"י 310;1590671:
כדאי להוריד מהתזונה מאכלים שומניים. השומן הופך לסוכר ולא תמיד זוכרים להיזהר מהם.
סליחה על ההקפצה, אבל נתקלתי באשכול ולא יכולתי שלא להגיב:
שומן
לא הופך לסוכר. אין מצב כזה.
פחמימה הופכת לסוכר בדם (גלוקוז, מדויק יותר)
ולכן צריך לשים לב
לכמות הפחמימות בתזונה.
כשהמצב הבריאותי צריך שיפור או שימור, יש צורך בהגבלת כמות הפחמימות, כשהשיטה המחמירה ביותר - 40 גר' פחמימות ליום.
אולם יחד עם זאת לדאוג לכמות חלבונים מספקת בתזונה. (מינימום של 60-70 גר' ליום)
ושומנים בריאים (שומן רווי מן הטבע - מן החי: שומן עוף או שומן חלבי כחמאה, שמנת, גבינות קשות וכיו"ב, כמה יותר אחוזי שומן כך פחות גר' פחמימות. ומן הצומח: שמן קוקוס, למשל.)
שימו לב, אם רוצים להוריד במשקל גם, אין להפריז בכמות השומן בתזונה.
אבל לא להוריד לגמרי ולהרעיב את הגוף שלנו. [המח מורכב מ-60% שומן! כדי לעזור לתפקודי המח חייבים לספק לו שומן בריא! ומחקרים מוכיחים על הקשר בין צריכת שמן קוקוס, למשל, שהוא מספר אחד בשמנים, לעליה בתפקודי המח, כמו שיפור במצבי אלצהיימר וכדו'.]