עזרה סכיזופרניה, ומה שמסביב

מצב
הנושא נעול.

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אולי תרגיעו אותי?
אם אני נשארת לבד בבית , בלילה, לפעמיםםם
אני ממש פוחדת. פעם אחת שמעתי רעש (הילדה שלי קמה) וממש צרחתי ורעדתי מפחד אחרי ששאלתי מי זה ושמעתי עוד רעש (היא המשיכה ללכת לחדר שלי)
אגב אנחנו גרים בקומה נמוכה בלי סורגים .. והאמת שבילדות נכנס לנו גנב לבית ואני ישנתי והייתי לבד בבית, התעוררתי כשראיתי אותו ומהר התכסיתי מתחת לשמיכה . עד היום אני רועדת כשאני נזכרת בזה.
זה נקרא חרדות? הזיות?? או סתם קשור למקרה הנ"ל כילדה?
יאו אני ממש לחוצה מרוב הקריאה על המחלה הזאת שמא יש לי הזיות :eek:

אולי יש כאן עוד מישהי שמפחדת בלילה כמוני?
אמנם יצא לי הרבה לישון לבד, אבל קורה שאני פוחדת. כן.
את מפחדת מהפחד.

דעי לך, יש הרבה מפחדים, ויותר מפחדות. והם חיים חיים נורמאלים לחלוטין.

ופחד מרעשים מגיע גם מהשקיעה במחשבות. מכירה את זה מקרוב מאוד מאוד. יש סביבי אנשים, שאסור לדבר אליהם בלילה בפתאומיות, פונים אליהם רק בשקט בשקט, והם נורמאלים, ומנהלים חיים תקינים לגמרי.

הטיפול שמציעים יעזור לך להרגע, וגם להשתמש בכלים שיש בך ואת לא מכירה.

ובכלל, אחרי חוויות כמו שסיפרת, ואת מתפקדת, תאמיני שאת האמא הכי נורמאלית בעולם.

את מפחדת מהתורשה, ואם יש כזאת, היא לא תבוא מידי פעם, אלא תהיה התפרצות, ואין לך מה לפחד.

מכירה מקרה דומה, הילדים בריאים כולם!!!!

ברכת ה' תלוה אותך!!!

L1234

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אמא שואלת
דבר ראשון
כל הכבוד על האומץ
האמת חשבתי לכתוב לך באישי, בגלל רגישות העניין
ואז החלטתי שאם לך היה את האומץ לכתוב, אני מאמינה שיש עוד הרבה שעוברים/ות את הסבל הזה וכדומה לו, ואין להם את האומץ לכתוב
לכן כתבתי בניק אנונימי - כמוך

אז כך, גם אני מגיעה מבית כזה, אמא שלי חולה בסכיזופרניה (חיובי)
וגם אנחנו עברנו סבל והתמודדות מאז היינו ילדים קטנים
ב"ה היה לנו אבא שהחדיר בנו כל הזמן כח ואמונה, ואמר לנו שכיבוד הורים זה לא חוכמה כשההורים הם אנשים חשובים וכולם מעריכים ומעריצים אותם
הנסיון של כיבוד הורים זה דווקא כשאנחנו מתמודדים עם כאלו מצבים

לגבי מה שכתבת על התרופות שאמא שלך אומרת שזה עושה לה תחושות לא טובות, ייתכן מאוד שניסתה תרופות ישנות, היום יש תרופות דור שלישי קוראים להן, לדוג' ליפונקס שגורמות להרבה פחות תופעות לוואי

אנחנו מטפלים במרפאת שמעון חכם, (הרצוג) כבר במשך ה 14 שנים האחרונות, ומאז ב"ה יש שינוי משמעותי ביותר.
אני הצלחתי להסביר לאמא שלי על המצב שלה בדרך של כבוד, שהראיתי לה פעם בפורים שיכור - דווקא אחד תלמיד חכם, והסברתי לה שככה נראה אדם שלא שולט בעצמו, והסברתי לה - שלטובתה כדאי לה לנסות טיפול חדש. וב"ה עם המון תפילות הסכימה, ומאז ב"ה זוכה גם להנות קצת מהנחת שלה.

לגביך, מאוד הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול רגשי, שיתן לך חיזוק - בלי חפירות יותר מידי לאחרונה שרק יכול להכניס אותך לפלונטר

לגבי מה שכתבת בהמשך על תורשה, 12 אחוז זה רק עד גיל 6 ככל שהגיל שלך עולה - וב"ה עברת את זה בשלום, האחוזים יורדים, אחרי גיל 18 זה אוחז על 6 אחוז ביחס לאוכלוסיה הרגילה שזה אוחז על 5 אחוז, ואחרי גיל 28 עוד יותר יורד האחוזים
לא זוכרת להגיד לך כרגע בדיוק, אנחנו בררנו את זה לגבי שידוכים
מה שבטוח, היום אחרי שאמא שלי מטופלת ב"ה, היא הסבתא הכי מדהימה לנכדים שלה, כיף להגיע אליהם הביתה, גם לבנות גם לכלות ולחתנים.

אם יש לך עוד שאלות, את יכולה לפנות אלי בשמחה.

נערך לאחרונה ב:

L1234

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כתבה שקראתי פעם
מעתיקה לפה

המכתב שלא יישלח לעולם

מכתב למחלת הנפש של המטופלים שלי: זו שהפכה אותם שקופים

"שתדעי, שיחד עם אינסוף הצער והשכול שהבאת אתך, הבאת גם המון רכות. המון אהבה לאדם באשר הוא אדם, המון פנימיות וחיבור לתוכן. טעיתי, מחלה את אינך שקופה. גם אנשייך לא שקופים. הם גבוהים מאוד. מתמודדים. בלי כרזות, וגם בלי דגלים - אבל הניצחונות שלהם גדולים" – אמונה, עובדת סוציאלית שעובדת עם אנשים נפגעי נפש, כותבת למחלה של המטופלים שלה

שלום מחלה,
כן, כן אני מדברת אלייך. את, שעלייך קראתי כל כך הרבה. את, שהמטופלים שלי התכחשו לך כל השנים, עד שאינם שמים לב שההכחשה מלבה אותך, ומאיימת להטביע אותם בתוכך.

את, שהפכת אותם להיות עדינים, כל כך מרצים, כל הזמן חסרי אונים מול הצורך להשביע אותך. אבל את מעולם לא ידעת שובע, מעולם לא אמרת די.
זה קצת מפליא אותך מין הסתם, שאני מכלילה את כולם תחת אותה כותרת, הרי הם שונים כל כך. כל אחד עובר את זה אחרת לגמרי, אבל כן, אצל כל אחד את באה אחרת, אבל המהות היא אותה מהות.

איך הפכת אנשים טובים כל כך, ששואפים כל כך לגעת בטוב - להיות חסרי מסוגלות להביט מטר אחד קדימה. איך הנוכחות שלך כיסתה את הכול בערפל.

אנחנו העובדים הסוציאליים, וגם המומחים לתחום, עומדים לפעמים מולך, ושואלים את עצמנו שאלות גדולות. שאלות, שאין עליהם מענה הרבה פעמים.
עייפת אותנו, מחלה. עייפת את המתמודדים, עייפת את המומחים, ועייפת גם את הסטודנטים, וקשה עלינו עולך.

ולמרות שהוא קשה, כרתנו איתך ברית. נשבענו, שנלמד את האנשים לחיות מחדש ביחד איתך. את לא תיעלמי, אבל אולי גם אין צורך בכך, אחרי שנלמד אותם, כל מי שמתמודד איתך, שנושא אותך בתוכו בכל יום ובכל רגע, לחיות אתך בשלום. "דו קיום" קוראים לזה בעיתונים.

ולא רק נלמד 'אותם'. נלמד אנו, וילמדו גם אחרים למחול לך, מחלה. למחול לך על זה שאת קיימת. על זה שכל המאמצים שלנו נבלעים מול התקפים חוזרים ונשנים. מול פגיעות עצמיות, מול הכחשה קשה, ומול דיכאון מתמשך. נלמד למחול לך, ופשוט להתחיל מחדש

כי בכלל לא משנה איזה שם ייתנו לך, את אותו הדבר כל הזמן: לא נראית, ולא ברורה.

אנשייך, גם הם אינם נראים. 'השקופים', קוראים להם. שקופים מול העולם, שקופים מול עצמם, העתיד שלהם שקוף גם הוא, ואפילו המוטיבציה שלהם לא נראית כמו הזכוכית.

אבל האמת, שבמחשבה שנייה, אי אפשר להם שיהיו שקופים. הרי יש בהם כל כך הרבה איכויות, צריך לגלות אותם, לקלף את השכבות, עד שתיוותר בהם רק הדמעה.

את, שהמטופלים שלי התביישו בך, כל כך כורעים תחת לעג האנשים סביבם, תחת העלבון וההשפלה. את, ואתך נמשיך לחיות, אף על פי ואולי בגלל.

יכול להיות שהיית צריכה לסיים כאן את המכתב, אבל שתדעי שיחד עם אינסוף הצער והשכול שהבאת אתך, הבאת גם המון רכות. המון אהבה לאדם באשר הוא אדם, המון פנימיות וחיבור לתוכן.

טעיתי, מחלה את אינך שקופה. גם אנשייך לא שקופים. הם גבוהים מאוד. מתמודדים. בלי כרזות, וגם בלי דגלים - אבל הניצחונות שלהם גדולים. כי האדמה עליה הם דורכים אדמת קודש היא.

לא עמדתי עדיין על אישיותך, אבל עלייך רציתי לדבר. כל כך מסתורית, וכל כך קיימת. מחלה.

לשונית

משתמש סופר מקצוען
הרווחה נכנסת במקרים שלא צריכים אותם
במקרים שצריכים אותם הם מתנערים
כולנו גדלנו על הסיפורים של העובדות הסוציאליות שחוטפות ילדים ומעבירות אותם למשפחות חילוניות או לפנימיות וכו' וכו'.
אבל אם נמשיך להאמין למשפטים האלו ודומיהם, נפסיד נשמות יקרות שאובדות ללא שוב. והרבה מאוד פעמים כשכבר מגלים אותם ומטפלים בהם - זה מאוחר מדי.

kshir

משתמש מקצוען
שווה- שווה- שווה ללכת לפסיכיאטר.
ולקבל ממנו שלוש דקות, שבהן הוא מחליט על אבחנה, מסרב לגלות מהי, ורושם תרופה בלי הסברים.
או לשמוע ממנו גערות וביקורת על כך שאתה לא עוזר לעצמך, אם לא מתאים לך לקחת תרופות עם תופעות לוואי מאד חמורות.
או לקבל ממנו איומים בלי סוף, על אשפוז כפוי.
כן, יש גם אחרים. אבל כמה פסיכיאטרים אפשר לנסות עד שמגיעים למישהו טוב, או לפחות סביר.

kshir

משתמש מקצוען
דוג' ליפונקס שגורמות להרבה פחות תופעות לוואי
מאיפה הבאת את זה? לפונקס גורמת לעייפות קיצונית- מאד. להרבה מאד אנשים היא גורמת להשמנת יתר משמעותית, עם כל המשמעות של זה. גורמת לריור אצל הרבה מאד אנשים. פחות נפוץ אבל קיים- בריחת שתן, התקפים אפילפטיים.
חוץ מזה, זו תרופה שמחייבת ספירת דם פעם בשבוע למשך כ-18 שבועות, ואחר כך אחת לחודש למשך כל זמן השימוש בה. כיון שהתרופה הזו יכולה לגרום להרס של כדוריות דם אדומות עד למצב של סכנת חיים.
מה שכן, במקרים ששום תרופה אחרת לא עוזרת, הרבה פעמים לפונקס כן עוזר. זו תרופה מאד יעילה לסימפטומים חיוביים של סכיזופרניה. וזה היתרון שלה.
ההנחיות לשימוש בה הן אחרי שניסו לפחות שתי תרופות מסוג אחר ולא היתה השפעה.

לבן

משתמש סופר מקצוען
ולקבל ממנו שלוש דקות, שבהן הוא מחליט על אבחנה, מסרב לגלות מהי, ורושם תרופה בלי הסברים.
או לשמוע ממנו גערות וביקורת על כך שאתה לא עוזר לעצמך, אם לא מתאים לך לקחת תרופות עם תופעות לוואי מאד חמורות.
או לקבל ממנו איומים בלי סוף, על אשפוז כפוי.
כן, יש גם אחרים. אבל כמה פסיכיאטרים אפשר לנסות עד שמגיעים למישהו טוב, או לפחות סביר.
מה?
מה???
מה????

ליוויתי מספיק פעמים לפסיכיאטרים, מעולם לא נתקלתי במילים דומות לאלה.

ch3

משתמש פעיל
מאיפה הבאת את זה? לפונקס גורמת לעייפות קיצונית- מאד. להרבה מאד אנשים היא גורמת להשמנת יתר משמעותית, עם כל המשמעות של זה. גורמת לריור אצל הרבה מאד אנשים. פחות נפוץ אבל קיים- בריחת שתן, התקפים אפילפטיים.
חוץ מזה, זו תרופה שמחייבת ספירת דם פעם בשבוע למשך כ-18 שבועות, ואחר כך אחת לחודש למשך כל זמן השימוש בה. כיון שהתרופה הזו יכולה לגרום להרס של כדוריות דם אדומות עד למצב של סכנת חיים.
מה שכן, במקרים ששום תרופה אחרת לא עוזרת, הרבה פעמים לפונקס כן עוזר. זו תרופה מאד יעילה לסימפטומים חיוביים של סכיזופרניה. וזה היתרון שלה.
ההנחיות לשימוש בה הן אחרי שניסו לפחות שתי תרופות מסוג אחר ולא היתה השפעה.
לפונקס אכן גורמת לעייפות קיצונית מאד, וכן, יכולה לגרום גם להשמנת יתר, וכו'. ואכן, זה מחייבת מעקב חודשי. אבל עדיין, זה תופעות לוואי קלות לעומת, תרופות אחרות.

kshir

משתמש מקצוען
לפונקס אכן גורמת לעייפות קיצונית מאד, וכן, יכולה לגרום גם להשמנת יתר, וכו'. ואכן, זה מחייבת מעקב חודשי. אבל עדיין, זה תופעות לוואי קלות לעומת, תרופות אחרות.
טוב, אני מניחה שהגדרה של תופעות לוואי כקלות או קשות היא אישית. גם עוצמה של תופעות לוואי משתנות מאדם לאדם. וגם מידת התועלת של תרופות שונות.
אולי נכון יותר להגיד, שיש הרבה סוגים של תרופות, ואם תרופה מסוימת, או כמה לא עזרו, או גרמו לתופעות לוואי בלתי נסבלות, עדיין יש טעם לנסות תרופות אחרות.

ch3

משתמש פעיל
טוב, אני מניחה שהגדרה של תופעות לוואי כקלות או קשות היא אישית. גם עוצמה של תופעות לוואי משתנות מאדם לאדם. וגם מידת התועלת של תרופות שונות.
אולי נכון יותר להגיד, שיש הרבה סוגים של תרופות, ואם תרופה מסוימת, או כמה לא עזרו, או גרמו לתופעות לוואי בלתי נסבלות, עדיין יש טעם לנסות תרופות אחרות.
וכאשר ניסו?? ולא היה מנוס?? ולא טיפלו כי פחדו מהתופעות לוואי האיומות... ו... בסופו של דבר, למחלה יש גם תוצאות... ואז מחייבות טיפול בכל מקרה.

ואם לא מטפלים, יש שרשור כמו זה בפרוג, בעוד כעשר-עשרים שנים... תוצאות לדור אחריו... וד"ל.

kshir

משתמש מקצוען
וכאשר ניסו?? ולא היה מנוס?? ולא טיפלו כי פחדו מהתופעות לוואי האיומות... ו... בסופו של דבר, למחלה יש גם תוצאות... ואז מחייבות טיפול בכל מקרה.

ואם לא מטפלים, יש שרשור כמו זה בפרוג, בעוד כעשר-עשרים שנים... תוצאות לדור אחריו... וד"ל.

לא הבנתי.
אני גם חושבת שצריך לטפל. ולא חושבת שחכם להמנע מטיפול בגלל פחד מתופעות לוואי. כן חושבת שאם בן אדם ניסה במשך תקופה תרופה מסוימת וזה היה בלתי נסבל, הוא לא אמור להמשיך לסבול, אלא לבקש מהרופא להתאים לו תרופה אחרת.
ולאנשים שונים מתאימות תרופות שונות, גם אם יש להם אותה אבחנה. כי תרופות שונות משפיעות על אנשים שונים בצורה שונה. גם מבחינת האופן שבו הן משפיעות על התסמינים של המחלה עצמה, גם מבחינת סוג ועוצמה של תופעות לוואי.
ואני יודעת איך זה נראה כשלא מטפלים.

ch3

משתמש פעיל
לא הבנתי.
אני גם חושבת שצריך לטפל. ולא חושבת שחכם להמנע מטיפול בגלל פחד מתופעות לוואי. כן חושבת שאם בן אדם ניסה במשך תקופה תרופה מסוימת וזה היה בלתי נסבל, הוא לא אמור להמשיך לסבול, אלא לבקש מהרופא להתאים לו תרופה אחרת.
ולאנשים שונים מתאימות תרופות שונות, גם אם יש להם אותה אבחנה. כי תרופות שונות משפיעות על אנשים שונים בצורה שונה. גם מבחינת האופן שבו הן משפיעות על התסמינים של המחלה עצמה, גם מבחינת סוג ועוצמה של תופעות לוואי.
ואני יודעת איך זה נראה כשלא מטפלים.
הרבה יודעים איך נראה כשלא מטפלים, את יודעת גם איך נראה כאשר מטפלים עם תרופה לא נכונה?! דיברתי על חולה שניסתה כמה סוגים, והתופעות לוואי עשו לה נזק, גם לאחר הפסקת התרופה, לכי לשכנע להמשיך לקחת בכל אופן?? אנחנו דנים פה במקום הלא נכון...

L1234

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לכל תרופה יש את התופעות לוואי שלו.
יש כאלו שסובלים ויש כאלו שפחות
כמעט כל התרופות גורמות לעייפות, ונכון שליפונקס צריך בדיקת דם כל חודש
אבל אחרי כל הנסיונות שעברנו, ואני לא יכולה לפרט יותר מידי.
אצלינו זה היה הדבר הטוב ביותר.
לכן אני לא פסיכיאטרית, לזה צריך ללכת לאיש מקצוע.

לדוג' יש תרופה בשם זיפרקסה - שעוזר להרבה מאוד אנשים
אצל אמא שלי זה היה אסון ממש.
וכך גם עם הרבה תרופות אחרות
זה דברים שאי אפשר לקחת בלי פיקוח רפואי צמוד.

בברכת רפואת הגוף והנפש לכולם

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
- - -

סליחה, זה היה בטעות.

kshir

משתמש מקצוען
הרבה יודעים איך נראה כשלא מטפלים, את יודעת גם איך נראה כאשר מטפלים עם תרופה לא נכונה?! דיברתי על חולה שניסתה כמה סוגים, והתופעות לוואי עשו לה נזק, גם לאחר הפסקת התרופה, לכי לשכנע להמשיך לקחת בכל אופן?? אנחנו דנים פה במקום הלא נכון...
אני לא מצליחה להבין מה את מנסה להגיד?
שצריך תרופות? שלא? שכמה סוגים לא מתאימים? שיש אנשים שתרופות לא מתאימות להם? שאי אפשר לשכנע אנשים לקחת תרופות שעושות להם רע?

ch3

משתמש פעיל
עניתי על תגובה זו...
כאשר רשמת תופעות לוואי משתנות מאדם לאדם. ועל מס' סוגי תרופות, עניתי. מדובר על אדם אחד ניסה מס' סוגי תרופות. והתופעות לוואי היו בלתי נסבלות.
אני אומרת, יש טעם לנסות תרופות אחרות.
ומה אומרת החולה בעצמה?? האם היא מוכנה לקחת את התרופה השניה, לאחר שהיא עדיין סובלת מהתופעות הלוואי מהתרופה הראשונה?? וכאן מדובר, ברוב הפעמים, שגם את התרופה הראשונה צריכים לשכנע לקחת...

מקווה שכעת הסברתי מספיק.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה