בשרי סיר לא רגיל של קציצות עם תרגיל

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא אוהבת לכתוב כותרות מסתוריות. :)
אבל היום אני רוצה להביא מתכון לקציצות שעשויות באופן קצת פחות מוכר פה.
ובכל זאת אני בטוחה שמי שינסה יאמץ אותן בחום תרתי משמע.
קציצות בציפוי ענני. רך ונמס בפה, ותוך בטעם בשרי עמוק שתקבלנה באהבה כל רוטב.
אמנם תהליך הציפוי דורש השקעה כלשהי אבל ניתן לפצל את ההכנה למספר חלקים ולהקפיא.
תבשיל אידאלי לחגים ולשבתות.


אז נתחיל:

לתערובת הקציצות:
400 גרם בשר טחון (רצוי פעמיים) ומופשר.
1 בצל לבן
1/3 חבילת כוסברה / פטרוזיליה שטופה ובדוקה.
3/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
1/4 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
1/4 כוס שמן קנולה.

לציפוי:
1 כוס סולת בדוקה
1 ביצה טרופה
שמן לטיגון.

לרוטב עשיר:
3 בצלים פרוסים לרצועות דקות
4 מקלות סלרי חתוכים למקטעים של 1 ס"מ
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות.
2 כפות שמן
מלח ופלפל לבן
כפית גדושה כורכום
כפית פפריקה מתוקה - לא חובה.
2-3 כפות סילאן.

כלים:
סיר סוטאז'
קערת ערבוב
צלת שטוחה
תבנית עם נייר סופג

מכינים את תערובת הקציצות
מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית).
אם אין מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
סוחטים מנוזלים ומניחים בקערה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.

מצפים:
בצלחת שטוחה מניחים את הסולת בשכבה אחידה.
מכינים קציצות עגולות ולא גדולות במיוחד ומשטחים.
טובלים את הקציצה בסולת מכל צדדיה ומוודאים שהיא מכוסה ואז טובלים בביצה. (לא רואים זאת בתמונה).
ממשיכים כך עם כל הקציצות.

סוגרים:
מחממים בסיר שמן עד לשליש גובה הקציצות.
כשהוא חם מכניסים את הקציצות ומטגנים כ-10 שניות מכל צד.
בשר הקציצות ישחים מעט אך הסולת לא תשנה כמעט את צבעה וזה בסדר. (ראו תמונה).
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בשלב הזה יש לנו כ-30 קציצות.
אם הכנתם מבשר טחון טרי ניתן להקפיא בשלב זה.

מכינים את הרוטב:

שוטפים את הסיר, מניחים בו את הירקות והשמן ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות בסיר מכוסה.
מוסיפים מים לכיסוי הירקות ותבלינים ומביאים לרתיחה (ראו תמונה)
כשהרוטב רותח מכניסים פנימה את הקציצות ומסדרים בצפיפות. מכסים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
הופכים את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל כ-35 דקות נוספות.

בתאבון!

הערות:

1. לא ניסיתי בעוף או הודו. ייתכן ויתאים אם כי פחות.
2. לדעתי אין תחליף לסולת.
עריכה: יש שניסו עם קוסקוס דק ודיווחו שזה גם טעים, ענני ומשובח. :)
3. הרוטב המוצע הוא המלצה טובה לטעמי אך גם רטבים אחרים יחמיאו מאד לקציצות.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_7868.JPG
    IMG_7868.JPG
    2.1 MB · צפיות: 220
  • IMG_7871.JPG
    IMG_7871.JPG
    2.3 MB · צפיות: 196
  • IMG_7874.JPG
    IMG_7874.JPG
    2.6 MB · צפיות: 283
  • IMG_7878.JPG
    IMG_7878.JPG
    2.5 MB · צפיות: 308
  • IMG_7883.JPG
    IMG_7883.JPG
    2 MB · צפיות: 297
  • IMG_7884.JPG
    IMG_7884.JPG
    2.4 MB · צפיות: 290
  • IMG_7891.JPG
    IMG_7891.JPG
    2 MB · צפיות: 351
  • IMG_7893.JPG
    IMG_7893.JPG
    2.7 MB · צפיות: 367

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו!
נראה משובח במיוחד!
תודה
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
הקציצות נראות באמת משהו לא רגיל, משובחות ועסיסיות.
מתאים לארוחה בחוה''מ, כפעם ראשונה....

אפשר להקפיא אחרי השלב הסופי? בתבנית ? כדי שיהיה אפשר להוציא מהמקפיא לפלטה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הקציצות נראות באמת משהו לא רגיל, משובחות ועסיסיות.
מתאים לארוחה בחוה''מ, כפעם ראשונה....

אפשר להקפיא אחרי השלב הסופי?
כן בהחלט.
קחי בחשבון שהציפוי יתרכך עוד יותר.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
וואו!
ניראה מעולה!!
תודה רבה!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שארת קריספיות אחרי הבישול בנוזלים ?
לא. זו לא המטרה.
שימי לב להקדמה.
המטרה היא ציפוי רך שסופג מנוזלי וטעמי הרוטב וסגירה בחום השמן של הקציצה שתורמת לטעם בשרי עמוק.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נראה מעולה!
גם המתכון וגם התמונות.
ינוסה בע״ה.
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
זה סוג של קובה כזאת, לא?

מה יהיה שאני לא יודעת איך לברור סולת?
ממש רוצה להשתמש בסולת וחוששת מהקטע של הברירה
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
עברתי שוב על המתכון
ואני רואה שזה ממש לא קובה :)
נשמע טעים מאוד והוראות הכנה ברורות ומזמינות... תודה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה סוג של קובה כזאת, לא?

מה יהיה שאני לא יודעת איך לברור סולת?
ממש רוצה להשתמש בסולת וחוששת מהקטע של הברירה
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
שירה, במקום סולת אפשר להשתמש בקוסקוס אינסטנט לא מוכן?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שירה אהבתי ממש!!
בדיוק יש לי סולת ובא לי להכין איתה עוד משהו חוץ מדיסה... :p (האלה שמכינות פיצה כי בדיוק יש להן אורגנו שאין לו שימוש...)

הולכת לנסות דחוף.
היי
ערכתי עכשיו אז שימי לב.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
לדעתי לא :(
אבל לעז תלם יש מתכון לקציצות שמכילות קוסקוס בתוכן.

סליחה על החפירה - למה? כי סולת דקה יותר?

לכי תמצאי סולת ותבררי אותה ותתקעי אחר כך עם סטוק במקרר, מלמלה ארבע לעצמה ביאוש.
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
ארבע, במקום למלמל ביאוש
תעבירי לי את הסולת הברורה שנשארה לך...
מלמלה ביאוש chavi9, שמלא זמן רוצה לקנות סולת
כדי להכין קובה ודיסה ועוגת סולת וכל מיני... :)
אבל מפחדת לברור את הדבר הזה...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הביצה?
אם כך אז מי שפוחדת מסולת יכולה לנסות להמיר בקמח מצה וביצה, יתכן והתוצאה תהיה קרובה למקור...
תעדכנו
העניין הוא שבקמח מצה וביצה יש מן טעם "מטוגן" כזה שממש לא קיים בגרסת הסולת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה