אני לא אוהבת לכתוב כותרות מסתוריות.
אבל היום אני רוצה להביא מתכון לקציצות שעשויות באופן קצת פחות מוכר פה.
ובכל זאת אני בטוחה שמי שינסה יאמץ אותן בחום תרתי משמע.
קציצות בציפוי ענני. רך ונמס בפה, ותוך בטעם בשרי עמוק שתקבלנה באהבה כל רוטב.
אמנם תהליך הציפוי דורש השקעה כלשהי אבל ניתן לפצל את ההכנה למספר חלקים ולהקפיא.
תבשיל אידאלי לחגים ולשבתות.
אז נתחיל:
לתערובת הקציצות:
400 גרם בשר טחון (רצוי פעמיים) ומופשר.
1 בצל לבן
1/3 חבילת כוסברה / פטרוזיליה שטופה ובדוקה.
3/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
1/4 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
1/4 כוס שמן קנולה.
לציפוי:
1 כוס סולת בדוקה
1 ביצה טרופה
שמן לטיגון.
לרוטב עשיר:
3 בצלים פרוסים לרצועות דקות
4 מקלות סלרי חתוכים למקטעים של 1 ס"מ
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות.
2 כפות שמן
מלח ופלפל לבן
כפית גדושה כורכום
כפית פפריקה מתוקה - לא חובה.
2-3 כפות סילאן.
כלים:
סיר סוטאז'
קערת ערבוב
צלת שטוחה
תבנית עם נייר סופג
מכינים את תערובת הקציצות
מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית).
אם אין מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
סוחטים מנוזלים ומניחים בקערה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
מצפים:
בצלחת שטוחה מניחים את הסולת בשכבה אחידה.
מכינים קציצות עגולות ולא גדולות במיוחד ומשטחים.
טובלים את הקציצה בסולת מכל צדדיה ומוודאים שהיא מכוסה ואז טובלים בביצה. (לא רואים זאת בתמונה).
ממשיכים כך עם כל הקציצות.
סוגרים:
מחממים בסיר שמן עד לשליש גובה הקציצות.
כשהוא חם מכניסים את הקציצות ומטגנים כ-10 שניות מכל צד.
בשר הקציצות ישחים מעט אך הסולת לא תשנה כמעט את צבעה וזה בסדר. (ראו תמונה).
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בשלב הזה יש לנו כ-30 קציצות.
אם הכנתם מבשר טחון טרי ניתן להקפיא בשלב זה.
מכינים את הרוטב:
שוטפים את הסיר, מניחים בו את הירקות והשמן ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות בסיר מכוסה.
מוסיפים מים לכיסוי הירקות ותבלינים ומביאים לרתיחה (ראו תמונה)
כשהרוטב רותח מכניסים פנימה את הקציצות ומסדרים בצפיפות. מכסים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
הופכים את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל כ-35 דקות נוספות.
בתאבון!
הערות:
1. לא ניסיתי בעוף או הודו. ייתכן ויתאים אם כי פחות.
2. לדעתי אין תחליף לסולת.
עריכה: יש שניסו עם קוסקוס דק ודיווחו שזה גם טעים, ענני ומשובח.
3. הרוטב המוצע הוא המלצה טובה לטעמי אך גם רטבים אחרים יחמיאו מאד לקציצות.
אבל היום אני רוצה להביא מתכון לקציצות שעשויות באופן קצת פחות מוכר פה.
ובכל זאת אני בטוחה שמי שינסה יאמץ אותן בחום תרתי משמע.
קציצות בציפוי ענני. רך ונמס בפה, ותוך בטעם בשרי עמוק שתקבלנה באהבה כל רוטב.
אמנם תהליך הציפוי דורש השקעה כלשהי אבל ניתן לפצל את ההכנה למספר חלקים ולהקפיא.
תבשיל אידאלי לחגים ולשבתות.
אז נתחיל:
לתערובת הקציצות:
400 גרם בשר טחון (רצוי פעמיים) ומופשר.
1 בצל לבן
1/3 חבילת כוסברה / פטרוזיליה שטופה ובדוקה.
3/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
1/4 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
1/4 כוס שמן קנולה.
לציפוי:
1 כוס סולת בדוקה
1 ביצה טרופה
שמן לטיגון.
לרוטב עשיר:
3 בצלים פרוסים לרצועות דקות
4 מקלות סלרי חתוכים למקטעים של 1 ס"מ
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות.
2 כפות שמן
מלח ופלפל לבן
כפית גדושה כורכום
כפית פפריקה מתוקה - לא חובה.
2-3 כפות סילאן.
כלים:
סיר סוטאז'
קערת ערבוב
צלת שטוחה
תבנית עם נייר סופג
מכינים את תערובת הקציצות
מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית).
אם אין מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
סוחטים מנוזלים ומניחים בקערה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
מצפים:
בצלחת שטוחה מניחים את הסולת בשכבה אחידה.
מכינים קציצות עגולות ולא גדולות במיוחד ומשטחים.
טובלים את הקציצה בסולת מכל צדדיה ומוודאים שהיא מכוסה ואז טובלים בביצה. (לא רואים זאת בתמונה).
ממשיכים כך עם כל הקציצות.
סוגרים:
מחממים בסיר שמן עד לשליש גובה הקציצות.
כשהוא חם מכניסים את הקציצות ומטגנים כ-10 שניות מכל צד.
בשר הקציצות ישחים מעט אך הסולת לא תשנה כמעט את צבעה וזה בסדר. (ראו תמונה).
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בשלב הזה יש לנו כ-30 קציצות.
אם הכנתם מבשר טחון טרי ניתן להקפיא בשלב זה.
מכינים את הרוטב:
שוטפים את הסיר, מניחים בו את הירקות והשמן ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות בסיר מכוסה.
מוסיפים מים לכיסוי הירקות ותבלינים ומביאים לרתיחה (ראו תמונה)
כשהרוטב רותח מכניסים פנימה את הקציצות ומסדרים בצפיפות. מכסים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
הופכים את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל כ-35 דקות נוספות.
בתאבון!
הערות:
1. לא ניסיתי בעוף או הודו. ייתכן ויתאים אם כי פחות.
2. לדעתי אין תחליף לסולת.
עריכה: יש שניסו עם קוסקוס דק ודיווחו שזה גם טעים, ענני ומשובח.
3. הרוטב המוצע הוא המלצה טובה לטעמי אך גם רטבים אחרים יחמיאו מאד לקציצות.