התייעצות סיר חדש לטשולנט - המלצתכם החמה! דחוף לשבת הקרובה...

מנדי המקורי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אינו דומה.
טיגון בצל (לבשר או סתם) וכדו' מאוד קשה עם כל הקפלים שיש בחד"פ וחוצ'מזה שאין על סיר אמיתי...
 

HennyS

משתמש מקצוען
סירים איכותיים אנחנו רוכשים בדרך כלל באמזון, כי כאן בארץ הם משווקים רק בחנויות יוקרה ובמחירים שאי אפשר לעמוד בהם.

יש סידרת סירים יצוקים נהדרת של קורנינג שלפעמים אפשר למצוא בארץ במבצעים, ופה ושם גם של נינג'ה, אבל בעיקרון כדאי להזמין באמזון. הסידרה של ראשל למשל לא משווקת כאן בכלל.
יש מצב לקישורים?
קצת התבלבלתי מהמבחר באמאזון...
 

מנדי המקורי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
איזה גודל אתם ממליצים? חשבתי על 28 ס״מ
לא הספקתי לקנות עדיין, בינתייים קנינו סולתם נחמד.
ועל הדרך אם אפשר מתכון טוב ומפורט לטשולנט יעזור מאוד מאוד!
כמה אנשים?
קצת קשה להביא מתכון זה תלוי בהמון משתנים כגון מתוק או פיקנטי, שחום או חום בהיר, בשרי (איזה) או פרווה וכו' (אם על סירים היו אין ספור דעות אז על טשולנט אפשר להכפיל פי כמה כי לכל אחד יכולים להיות כמה רעיונות)
 

saralulu

משתמש מקצוען
כמה אנשים?
קצת קשה להביא מתכון זה תלוי בהמון משתנים כגון מתוק או פיקנטי, שחום או חום בהיר, בשרי (איזה) או פרווה וכו' (אם על סירים היו אין ספור דעות אז על טשולנט אפשר להכפיל פי כמה כי לכל אחד יכולים להיות כמה רעיונות)
תודה על הנכונות לעזור!
זוג + ילדים קטנים
כל הסגנונות מתאימים וכמובן רק בשרי!
 

תשב"ר

משתמש פעיל
אינו דומה.
טיגון בצל (לבשר או סתם) וכדו' מאוד קשה עם כל הקפלים שיש בחד"פ וחוצ'מזה שאין על סיר אמיתי...
ממליץ לך לנסות!
אני גם חשבתי כך, אין שום בעיה עם הקפלים, והאיכות של הטשולנט רק השביח!
השבוע תרמתי מהטשולנט למשפחה ירושלמית שהטשולנט שלהם החמיץ (בגלל מיקום בבלעך), אם המשפחה בעלת קייטרינג פרטי מבשלת אירועים התקשרה במוצ"ש לשאול מהן הסודות של הטשולנט המיוחד!.
 

מנדי המקורי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
תודה על הנכונות לעזור!
זוג + ילדים קטנים
כל הסגנונות מתאימים וכמובן רק בשרי!
דבר ראשון לגבי בגודל אני אישית משתמש ל-2 זוגות (אני ואישתי והשווער והשויגער) בסיר של 2 וחצי ליטר (משתנה בסנטימטרים בין סוגי סירים - אפשר לשאול בחנות)
ולגבי צורת ההכנה אני יותר אוהב פיקנטי, ומשכך, אני בשלב ראשון, סוגר את הבשר, דהיינו, מטגן אותו קלות יחד עם בצל קטן, (אחרי שהשמן רותח - מנמיך את האש, שם בצל, ואת הבשר במגע ישר עם הסיר, לכמה שניות ספורות - עד שמחליף את הצבע מורוד/אדום, לחום בהיר, ואז הופך אותו שיהיה כך מכל הצדדים), ומוסיף מיד מים כדי שלא יצרב-יחרך הבשר, ואת התפו"א -קוביות, (כל אחד כרצונו) והקטניות, (לא גריסים) וממלא מים עד לכיסוי שכבה דקיקה מעל כל התבשיל, ומוסיף כף דבש, (לא מורגש במאכל אבל צובע את הטשולנט בצבע מקורי) ומעל הכל שופך תבלינים לפי הטעם, (אני שם פפריקה מתוקה + חריפה ושום גבישי וגריל עוף ופלפל שחור ומעט מלח) ואחר רתיחה מוסיף גריסים למעלה, (לא בכמויות זה מתנפח) ושם על אש נמוכה שיבעבע כל הזמן, (אפשרי לקצר את אורך הבישול באש גבוהה ומדי פעם להוסיף עוד מים ולערבב ולשים לב לזה כל הזמן שלא ישרף אבל באפשרות כזו לא מומלץ לשים את הגריסים אלא בסוף הבישול ואז שוב הם צריכים להתבשל [אם מערבבים עם הגריסים זה יורד למטה וממהר להישרף] - לא מומלץ)


למותר לציין שאת הקטניות טוב לבשל אחרי השריה של לפחות לילה במקרר בקערה מלאה מים (לפחות פי 2 מגובה הקטניות) אינו דומה מושרה ללא מושרה - הבישול יותר מהיר וכו'.

ולא לשכוח לומר לכבוד שבת קודש...
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען

3524

משתמש סופר מקצוען
הסיר הזה


הוא נפלא, מושלם לבישול, מתוצרת קורנינג/קורל, ומשמש גם לאפיה בתנור.

חסרון אחד יש לו, שמכיון שהוא מיועד גם לאפיה אין בו חלקי פלסטיק או גומי, וידיות הסיר והמכסה לוהטות.
חסרון נוסף - במראה. הציפוי הפנימי שלו בצבע לבן, מזכיר חלבי...
 

מר-שמלו

משתמש צעיר
שנים היינו משתמשים בסיר גודל של מרק כלומר יותר גבוה
בשנה האחרונה עברנו לסיר סוטאז' רחב [לא נמוך מידיי] ויוצא סוףףף הדרךךךך!!
תנסו שבת אחת..
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אסף גרנית יש כמה גדלים
כמה זמן מחזיק לכם הסיר הזה?
כבר הסיר השני שאני משתמשת לטשולנט שנהרס, והפעם זה אסף גרניט.
התחתית מבפנים מתחילה להתפורר ואני מגלה ממש חתיכות שחורות בתוך האוכל...
יש לציין שאני משתמשת רק בכף עץ!
בשימוש שנה וחצי, הסיר הכי יקר שהיה בחנות!
 

שלמה שמואלי

משתמש רשום
כך או כך, טשולנט יוצא טוב בסירי אלומיניום/יציקה, הרבה יותר מאשר בנירוסטה.

אני לא חושבת ככה
לטעמי הכי טעים באלומיניום או נירוסטה
בדיוק עכשיו אנחנו מתלבטים על זה בבית...
מעניין פעם לבדוק את זה
לא יודעת משום מה מצטייר לי בראש הצולנט הטעים של המעדניות והסבתות בסירים מנירוסטה ומתכת כאלו חבוטים
יותר מאשר בסירים המהודרים האלו
למרות שאני תכלס משתמשת בסולתם ומרוצה מאד!
 

מנדי המקורי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
כמה זמן מחזיק לכם הסיר הזה?
כבר הסיר השני שאני משתמשת לטשולנט שנהרס, והפעם זה אסף גרניט.
התחתית מבפנים מתחילה להתפורר ואני מגלה ממש חתיכות שחורות בתוך האוכל...
יש לציין שאני משתמשת רק בכף עץ!
בשימוש שנה וחצי, הסיר הכי יקר שהיה בחנות!
מוזר מאוד!
בטוח זה לא אוכל שנשרף ולא ניקו את הסיר?...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה