דרוש מידע סינוסיטוס

א.ב.ג.ד

משתמש פעיל
אפשר לשאול מה היו ההשלכות ביממים אחרי הניתוח?
תודה
הימים שאחרי הניתוח היו לא נעימים,
בסוף הניתוח שמים באף טמפונים שסופגים את הדם ולפני השחרור מוציאים אותם, לא נעים אבל לא נורא...ויש לפעמים קצת חולשה מההרדמה.
לאחר מכן צריך להיות כמה ימים במנוחה וזהו.
צריך להגיע לביקורת בהמשך . חוץ מזה הכל כרגיל.
היום -כמה שנים אחרי הניתוח אני לא מבינה למה חששתי מהניתוח, איכות החיים שווה את הסבל, חד משמעית!

בנצי מיוזיק

משתמש פעיל
הימים שאחרי הניתוח היו לא נעימים,
בסוף הניתוח שמים באף טמפונים שסופגים את הדם ולפני השחרור מוציאים אותם, לא נעים אבל לא נורא...ויש לפעמים קצת חולשה מההרדמה.
לאחר מכן צריך להיות כמה ימים במנוחה וזהו.
צריך להגיע לביקורת בהמשך . חוץ מזה הכל כרגיל.
היום -כמה שנים אחרי הניתוח אני לא מבינה למה חששתי מהניתוח, איכות החיים שווה את הסבל, חד משמעית!
גם אני סבלתי מזה במשך כמה שנים זה אומר שכל שני וחמישי יש דלקת
והטישו צריך להיות צמוד 24 שעות
עד שבסייתא דשמייא הלכתי לרופא ממוחה והוא אמר לי
שחייבים לעשות ניתוח פוליפם ומחיצות האף
היה לי שבועיים של סבל אחרי הניתוח
אבל מאז אני כבר שכחתי מזה נזלת ודלקות
ואני גם נושם הרבה יותר טוב

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
יש תרסיס מיוחד לאף. צריך מרשם.
זה הרגיל:
43147d97-1306-449c-8cb3-592134715cff_500.jpg

זה היקר יותר
%D7%90%D7%95%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%A1-1024x683.jpg

ויש גם שטיפה לאף:
FLO-Sinus-Care.png
זה עם קורטיזון.
בעקרון זה מיועד לאלרגיה, והרופאים משתמשים בזה גם לסינוסים. לצערי זה לא באמת עוזר.

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
כדאי להיבדק אצל רופא אף אוזן גרון. הרבה פעמים זה בעיה במבנה האף. בניתוח קצר מיישרים את העצם, ומכאן ולהבא אין סינוסים. אבל כ"ז בתנאי שהסטיה היא קיצונית. בסטיה קטנה רופא לא ימליץ לעשות ניתוח כי זה לא יועיל.
כמו"כ לא תמיד זה מה שגורם לסינוס.

ר.י.

משתמש רשום
טיפות הרב
בביתר מוכרים משפחת מוצרי
מנסיון
עוזר מאוד

מטרנה

משתמש רשום
בעלי עבר ניתוח לפני כשבועיים
עבר לו ממש בקלות ב"ה (עבר באותה הזדמנות גם פוליפים ומחיצת האף) אבל אני מאמינה שזה אישי, וכל אחד מגיב אחרת.
אני עברתי לפני כשנה את הניתוח ולצערי הוא לא עזר ברמה קשה ,המצב רק החריף, אני מנוזלת מבוקר עד ליל גודש באף מוגלה, וכמובן כאבי ראש מטורפים, ניסיתי המון תרסיסים ומי מלח אנטיביוטיקה וכלום לא עזר אני ממש אשמח לעזרה,
הלוואי ותוכלו לעזור לי.

פרידא

משתמש מקצוען
אני עברתי לפני כשנה את הניתוח ולצערי הוא לא עזר ברמה קשה ,המצב רק החריף, אני מנוזלת מבוקר עד ליל גודש באף מוגלה, וכמובן כאבי ראש מטורפים, ניסיתי המון תרסיסים ומי מלח אנטיביוטיקה וכלום לא עזר אני ממש אשמח לעזרה,
הלוואי ותוכלו לעזור לי.
איפה עברת את הניתוח?
בעלי סבל יותר מ20 שנה מאף סתום. לא חשבנו בכלל על סינוסים כי לא היו לו את התופעות של זה. היה אצל המון רופאים ופטרו אותו באלרגיה. אך כל התכשירים של האלרגיה לא עזרו!
לפני כמה חודשים היינו אצל פרופ' לנדסברג מאסותא. עשו לו במקום CT והוא הראה לנו איך כל הפנים מלאות מוגלה מהסינוסים!! מעל האף, בצדדים. הכל!! חוץ מזה המחיצה היתה עקומה. והיה פוליפ ענק באף שחסם לו את כל דרכי הנשימה. קבענו ניתוח שב"ה עבר בהצלחה. בעלי עבר אותו בחסדי שמיים ממש בקלות. כמה שעות אחרי הניתוח כבר קם והסתובב ולא היו לו בכלל כאבים ב"ה. שמו לו סיליקונים באף ואחרי כחודש הורידו אותם ומאז האף פתוח חופשי ב"ה! מה שלא היה לו אף פעם!
גם אם עברת כבר ניתוח שווה לבא אליו ליעוץ. הוא ממש מומלץ!

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
כמה זמן כרוב?
עד שיצמיח שורשים.
הflo מיועד לסינוסים. עוזר מאד!
אין בזה קורטיזון
השתיים הראשונים יש בהם קורטיזון. בשלישי לא השתמשתי.
בכל מקרה, מה שעוזר לאחד לא עוזר לשני, ובמקרים של סינוס כרוני שחוזר כל תקופה, לצערי וכמו שאומרים כל הרופאים אין לזה באמת תרופה, ורק הזמן עושה את שלו.

פרידא

משתמש מקצוען
ורק הזמן עושה את שלו.
מה אתה מתכוון? שיעבור עם הזמן? זה רק נהיה גרוע עם הזמן.
כמו שכתבתי למעלה לבעלי היה סינוסיטוס שנהיה כרוני וכל הפנים היו מלאות בדלקת. הרופאים פשוט ניקו לו את הכל דרך האף. ועם השטיפות של הFLLO אחרי הניתוח המשיכו לצאת חתיכות!!

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
מה אתה מתכוון? שיעבור עם הזמן? זה רק נהיה גרוע עם הזמן.
כמו שכתבתי למעלה לבעלי היה סינוסיטוס שנהיה כרוני וכל הפנים היו מלאות בדלקת. הרופאים פשוט ניקו לו את הכל דרך האף. ועם השטיפות של הFLLO אחרי הניתוח המשיכו לצאת חתיכות!!
לא דברתי על מי שיש לו בעיה במחיצה.
בכל מקרה תקראי במידע שמפרסמות קופות חולים, וזו המסקנה, שאין תרופה באמת, וגם אנטיביוטיקה לא עוזרת (שוב כי זה נגיף ולא חיידק) מלבד תכשירים שמקילים קצת (ולא לכולם) ורק הזמן עושה את שלו. אני מדבר מנסיון ולא מהשערות.

כמה זמן נמשכת המחלה?​

תלוי בסוג המחלה.

סינוסיטיס חריפה

כאשר הגורם לסינוסיטיס הוא נגיף, המחלה היא לרוב קצרה ונמשכת בין שבוע ל־10 ימים.

אם הגורם לסינוסיטיס הוא חיידק, החולים עלולים לסבול מתסמינים חמורים יותר, והמחלה עלולה להימשך יותר זמן.

ייתכן מצב של סינוסיטיס חריפה חוזרת שבו המטופל סובל, למשל, מכמה אירועי סינוסיטיס קצרים יחסית בעונת חורף אחת.

סינוסיטיס כרונית

סינוסיטיס כרונית, שבדרך כלל אינה זיהומית, היא מחלה ממושכת שעלולה להימשך שנים רבות.

טיפול תרופתי בסינוסיטיס​

סינוסיטיס חריפה

מאחר שמקרי הסינוסיטיס החריפה הם - ברובם - ממקור נגיפי, בדרך כלל לא נדרש טיפול תרופתי מעבר לטיפול תומך. במקרים קשים או ממושכים יותר עולה החשד לזיהום ממקור חיידקי, ואז צריך לקחת אנטיביוטיקה מתאימה.

סינוסיטיס כרונית

התרופות הבאות משמשות לטיפול בסינוסיטיס כרונית:

אנטיביוטיקה: מכיוון שסינוסיטיס כרונית היא מחלה דלקתית שאינה זיהומית במהותה, הטיפול בה באמצעות אנטיביוטיקה אינו יעיל. זאת למעט אנטיביוטיקה מקבוצת המקרולידים, שהיא לא רק אנטי זיהומית אלא גם אנטי דלקתית, ולכן עשויה לסייע בטיפול במחלה הכרונית במקרים מסוימים.

סטרואידים: קורטיקו־סטרואידים נחשבים נוגדי דלקת מצוינים ומתאימים אף הם לטיפול במחלה הכרונית.

הטיפול בסטרואידים יכול להינתן בשיטות הבאות: עירוי תוך־ורידי, זריקה תוך־שרירית, כדור לבליעה, תרסיס אף או שטיפות אף בנפח גבוה.

אף על פי שהטיפול הסיסטמי (בעירוי או דרך הפה) יעיל מאוד, הוא כרוך בתופעות לוואי (כמו עלייה בלחץ הדם וברמת הסוכר) כשהוא ניתן במשך זמן רב. לכן הטיפול המקומי (בתרסיס או בשטיפות אף) עדיף כשנדרש טיפול ממושך.

תרופות ביולוגיות: מדובר בנוגדנים הניתנים בזריקה תת־עורית אחת לכמה שבועות לחולים בסינוסיטיס כרונית.

הנוגדנים מיועדים להפריע לתהליך הדלקתי, למשל באמצעות פגיעה בנוגדנים שאחראים לתגובות אלרגיה או בחומרים מתווכים בתהליך הדלקת (ציטוקינים). טיפול בתרופות ביולוגיות הוא טיפול קבוע - לכל החיים - שמיועד לחולים קשים.

טיפול בסינוסיטיס בהיריון

מטופלות הרות שסובלות מסינוסיטיס יכולות ליטול תרופות רק לאחר התייעצות עם הרופא. יש תרופות אנטיביוטיות, סטרואידים ואף תרופות ביולוגיות שמותרים לשימוש בהיריון.

ניתוח סינוסים​

במקרים של מחלת סינוסיטיס חריפה או כרונית שאינה מגיבה לטיפול תרופתי או כשיש סיבוך (למשל סינוסיטיס שפרצה לארובת העין וגרמה למורסה הדורשת ניקוז) ייתכן שיידרש ניתוח סינוסים.

בעבר נהגו לעשות חתך בעור הפנים או דרך חלל הפה כדי להגיע אל הסינוסים. כיום, הודות להתקדמות של טכנולוגיית הסיבים האופטיים, הניתוח המקובל הוא ניתוח סינוסים אנדוסקופי פונקציונלי (FESS). הניתוח הזה הוא אנדוסקופי לחלוטין - באמצעות סיב אופטי בגישה דרך הנחיר - ללא כל חתך חיצוני.

נוסף על כך, עם השנים התגבשה ההבנה שהסינוס עטוף ברירית שדוחפת את הריר המיוצר בו לכיוון פתח הניקוז הטבעי. מכאן נובע שפתיחת הסינוס חייבת להיעשות דרך פתח הניקוז הטבעי שלו מתוך חלל האף.

בשנים האחרונות גובר השימוש בטכנולוגיה הקרויה Image Guided Surgery. מדובר במערכת ניווט - מעין GPS - שמציגה את כלי הניתוח במרחב התלת־ממדי על גבי סריקת ה־CT של המנותח.

הטכנולוגיה הזאת מאפשרת למנתח לפעול על סמך התמונה המתקבלת מקצה הסיב האופטי ובמקביל לראות את ההתקדמות על מסך שמציג את סריקת ה־CT ולהימנע מכניסת הסיב האופטי לאזורים שיסכנו את המטופל.

לשם כך, על המנתח להכיר את סריקת ה־CT של המטופל לפרטי פרטים.

פרידא

משתמש מקצוען
לא דברתי על מי שיש לו בעיה במחיצה.
הבעיה במחיצה היתה נוספת לבעיה של הסינוסים
וכמה שכתוב בציטוט שהבאת-

ניתוח סינוסים​

במקרים של מחלת סינוסיטיס חריפה או כרונית שאינה מגיבה לטיפול תרופתי או כשיש סיבוך (למשל סינוסיטיס שפרצה לארובת העין וגרמה למורסה הדורשת ניקוז) ייתכן שיידרש ניתוח סינוסים.

בעבר נהגו לעשות חתך בעור הפנים או דרך חלל הפה כדי להגיע אל הסינוסים. כיום, הודות להתקדמות של טכנולוגיית הסיבים האופטיים, הניתוח המקובל הוא ניתוח סינוסים אנדוסקופי פונקציונלי (FESS). הניתוח הזה הוא אנדוסקופי לחלוטין - באמצעות סיב אופטי בגישה דרך הנחיר - ללא כל חתך חיצוני.

נוסף על כך, עם השנים התגבשה ההבנה שהסינוס עטוף ברירית שדוחפת את הריר המיוצר בו לכיוון פתח הניקוז הטבעי. מכאן נובע שפתיחת הסינוס חייבת להיעשות דרך פתח הניקוז הטבעי שלו מתוך חלל האף.

בשנים האחרונות גובר השימוש בטכנולוגיה הקרויה Image Guided Surgery. מדובר במערכת ניווט - מעין GPS - שמציגה את כלי הניתוח במרחב התלת־ממדי על גבי סריקת ה־CT של המנותח.

הטכנולוגיה הזאת מאפשרת למנתח לפעול על סמך התמונה המתקבלת מקצה הסיב האופטי ובמקביל לראות את ההתקדמות על מסך שמציג את סריקת ה־CT ולהימנע מכניסת הסיב האופטי לאזורים שיסכנו את המטופל.

לשם כך, על המנתח להכיר את סריקת ה־CT של המטופל לפרטי פרטים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה