דרוש מתכון סימנים לר"ה- איך עושים את זה???

יעכנא בוימלגרין

משתמש מקצוען
לי יש מתכון מעולה מגיסתי, קרא שניצל
מבשלים את הקרא במים עד שרך, מקררים ופורסים לפרוסות די דקות
טובלים בביצה מטופלת ובפירורי לחם מטובלים ומטגנים
יוצא מעולה
לגבי סילקא וכרתי, משתמשת במתכונים של ציפורה קרייזמן, מעולים ממש
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
סילקא וכרתי אני עושה פשטידות
סילקא
מבשלת כמה דקות במים וטוחנת במעבד מזון.
מוסיפה שום כתוש,מלח חלה שרויה,ביצים ומעט קמח מצה.
כרתי
פורסת דק מאדה במעט שמן.
לאחר שהתרכך טוחנת במעבד מזון
מוסיפה מלח חלה שרויה ביצים ומעט קמח מצה.
מעל הפשטידות מפזרת שומשום ואופה.
קרא
מגרדת בפומפיה גסה ומאדה במעט שמן
הכנתי קציצות עם תערובת דומה לפשטידות.
גזר
סלט גזר חי.
לחמניה אישית עם דבש אישי.
תמרים עם שקד קלוי במקום גלעין.
ראש דג אחד שמתחלק לכולם.
סלט סלק.
כל מה שאוכלים הילדים מחפשים איזה סימן זה יכול להוות.
מרק-שיתמרקו עוונותינו.
שנה טובה,מתוקה ומבורכת
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
כל שנה מחדש אני מסתבכת ובסוף הרוב נזרק לפח.
צריכה עזרה דחופה למתכונים לסימנים של ר"ה,
איך מבשלים אותם בצורה שבני הבית יאהבו, ושזה לא יקח הרבה זמן כל ההתברברות של ההכנה שלהם?
[רצוי שאלו יהיו מתכונים שאפשר להכין מראש ולהקפיא]

תודה מראש!
שלושה סימנים בסיר/ מחבת אחד:
שוטפים פילה דג מושט ומסדרים בתבנית. קוצצים עלי כרתי לעיגולים וגזר לפרוסות, מתבלים ומאדים במעט שמן.
פשוט וטעים מאוד.
 

מילקי עם קצפת

משתמש רשום
זה מהרב ויא-
רוביה טריה: יש לפתוח את התרמילים, לבדוק אם יש בגרגרים כרסום או סימני חדירה של תולעים ולהסיר את הגרגרים הנגועים.

רוביה יבשה: 1. הרתחה: מרתיחים את הרוביה בסיר עם מים בכמות פי שלשה מהרוביה. לאחר הרתיחה מכבים ומשאירים מכוסה כשלש שעות.
2 .בדיקה: שוטחים על כף היד כ- 15-10 גרגרים, ומתבוננים אם מצוי כתם כהה תחת הקליפה הדקה. מניחים את כף היד השניה על הגרגרים, הופכים את כפות הידיים ובודקים באותו האופן את צידם השני של הגרגרים הגלוי כעת לעין.
אם מבחינים בכתם כהה תחת הקליפה מקלפים ובודקים אם מצוי שם חרק.



כתם שחור המצוי על קליפת הגרגר הינו חלק מגידולו הטבעי של הרוביה, וכן כתמים שטחיים בצבע חום או כתום – אינם סימן לנגיעות.

אם נמצאו שלשה גרגרים וודאי נגועים בחרקים, יש לפתוח את כולם ולבדקם מבפנים. אם נמצאה נגיעות רבה אין להשתמש ברוביה.

חרקים תחת קליפת הרוביה:

(מלא עבודה)

מהרוביא אני עושה סלט
אם מצאתי שלושה גרגרי רוביא נגועים-
מה הכוונה לפתוח אחד אחד- להפריד לחצאים וכך לברור?
או לזרוק את כל הכמות כי היא בחזקת נגועה?

אשמח למידע מהימן ממשהו שמבין
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אם מצאתי שלושה גרגרי רוביא נגועים-
מה הכוונה לפתוח אחד אחד- להפריד לחצאים וכך לברור?
או לזרוק את כל הכמות כי היא בחזקת נגועה?

אשמח למידע מהימן ממשהו שמבין
כן, שלושה גרגרים זה אומר לפתוח אחד אחד
אם את מוצאת הרבה גרגרים נגועים אז לזרוק הכל
 

חוחית

משתמש סופר מקצוען
מתכון לקרא:
(קציצות קרא/פשטידות-א"פ לא הצליחו לי-זה מה שניסיתי השנה)
החומרים: קרא, בצל, גזר, בטטה, עלי פילו

לחתוך קרא לריבועים
לטגן בצל, להוסיף את ריבועי הקרא.
להוסיף גזר מגורד וקוביות בטטה.
לתבל במלח, פלפל שחור ואבקת שום.

לגלגל בפילו-כמו סיגרים ולאפות.
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
לי יש מתכון מעולה מגיסתי, קרא שניצל
מבשלים את הקרא במים עד שרך, מקררים ופורסים לפרוסות די דקות
טובלים בביצה מטופלת ובפירורי לחם מטובלים ומטגנים
יוצא מעולה
לגבי סילקא וכרתי, משתמשת במתכונים של ציפורה קרייזמן, מעולים ממש
אפשר להקפיא?
 

120161

משתמש מקצוען
היום הקטניות הרבה יותר נקיות מבעבר הבדיקה קלה יותר.
לקנות בחנות עם תחלופה סבירה.
כבר שנים שאין תולעים בחומוס ולא בשעועית ולא באורז (לא ואקום)!
לשים לב שמנהג הלוביה זו שעועית קטנה עם נקודה שחורה עצם בריאתה (פלא שלא רואים בתמונה של הרב ויא)
ספרדים נוהגים בלוביה ירוקה דומה לשעועית ירוקה בודקים מבחוץ שאין חורים או נגיעות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה