התייעצות סימון מוצרים ירוק אדום - משרד הבריאות

אברמל

משתמש פעיל
הכי גרוע זה לבחור מוצר מבין שני חברות, את זה עם הסימון שמכיל הרבה סוכר
ולבסוף לגלות שהטעם לא מתקרב לחברה השנייה ללא הסימון
 

אני!!!!

משתמש פעיל
משהו לא מסתדר לי
על בקבוק קולה של פפסי יש עיגול אדום בגלל שיש בו 2.75 כפיות סוכר ל-100 מ''ל
ובדקתי במרינדה של טמפו יש את אותה הכמות סוכר ואין עיגול
מה הסיבה?
 

רוני רביץ

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
משהו לא מסתדר לי
על בקבוק קולה של פפסי יש עיגול אדום בגלל שיש בו 2.75 כפיות סוכר ל-100 מ''ל
ובדקתי במרינדה של טמפו יש את אותה הכמות סוכר ואין עיגול
מה הסיבה?
כנראה מדובר במוצר עם הגרפיקה הישנה.

ולמי שמתעניין בפרטי החוק:
https://www.efsharibari.gov.il/governance/legislation/unhealthy-food-labeling-law/
 

אני!!!!

משתמש פעיל
כנראה מדובר במוצר עם הגרפיקה הישנה.
החוק כולל 2 דברים 1. לסמן את המוצר 2. להוסיף שורה בטבלת סימון תזונתי כמות סוכר.
השורה של כמות הסוכר הופיעה על הבקבוק הרי משם אני יודעת מהי כמות הסוכר שיש במרינדה אבל העיגול האדום לא הופיע
 

זבון וזבין

משתמש מקצוען
לדעתי,
החוק הזה לא ישפיע כ''כ הרבה על הדור שלנו שכבר הורגל במאכלים והמשקאות האלו,
אלא בעיקר יתבטא בדור הבא שיורגלו פחות למאכלים לא בריאים,
כמו הסיגריות שאלו שכבר מעשנים (כמעט ו)לא הפסיקו בגלל כל התוויות והאזהרות, אך זה מנע להרבה אנשים להצטרף למועדון המעשנים.
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לדעתי,
החוק הזה לא ישפיע כ''כ הרבה על הדור שלנו שכבר הורגל במאכלים והמשקאות האלו,
אלא בעיקר יתבטא בדור הבא שיורגלו פחות למאכלים לא בריאים,
כמו הסיגריות שאלו שכבר מעשנים (כמעט ו)לא הפסיקו בגלל כל התוויות והאזהרות, אך זה מנע להרבה אנשים להצטרף למועדון המעשנים.
הדור הבא? תלוי איך ההורים יתיחסו לזה.
אם הם יתרו בילדים לא לקנות חס ושלום!! את "המוצרים עם הסימון האדום", העבודה תעשה.
אם הם יתיחסו באדישות ובשוויון נפש, כמו שנראה בחלק מהתגובות כאן, אז החמצנו גם את זה...
 

Goldidea

משתמש מקצוען
האמת שזה באמת רעיון חכם ואכן החברות כבר התחילו לייצר גם מוצרים בריאים יותר כמו כריות מופחת סוכר (אני כבר לא מסוגלת להסתכל על הכריות של תלמה, החבילה מכילה 68 כפיות סוכר..:eek:)
וכן מיונז מופחת שומן 30% פחות שומן (מיונז בלי מיונז;))
וכן הלאה אבל מה עם כל הקונדטוריות/מסעדות וכו'
 

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מעניין אותי איך זה עובד. כי למשל מיונז ברור שהוא עשוי משמן ומכיל כמות גדולה של שמן. אבל ככל הידוע לי הוא לא עשוי ממרגרינה. אז למה לרשום עליו שומן רווי בכמות גבוהה. זה כמו לרשום על בקבוק שמן או על חבילת סוכר.
חבל שהם לא חילקו בין שומן רווי לשומן טראנס (שיש במרגרינה )
בין סוכר לחומרים כימיים.
אבל תכלס , אי אפשר לעשות מידי הרבה עיגולים אז הם ניסו לפשט את זה ככל הניתן , וזו התוצאה.
 

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לא רק מרגרינה זה שומן רווי.
שומן רווי זה שומן יותר צפוף ונוקשה, והוא שומן פחות בריא משומן רגיל.
מה זה נקרא שומן רגיל ?
יש שומן רווי ויש בלתי רווי, רוב המוצרים שאנחנו מכירים משלבים את שניהם , למשל שמן קנולה ושמן זית . יש בהם אחוזים של שומן רווי.
 

גלינג

משתמש סופר מקצוען
לא מהר מאד נתרגל להעדיף את המוצר המקביל שלא מסומן באדום.
נו נו..
עניין של גישה.
קחו לדוג' את יטבתה. הם ניסו ליצור שוקו ללא סוכר בשם הבריאות וכו'.
מהר מאד הוא ירד מהמדפים.

רוב העולם כשהם אוכלים אפשר שיהיה בריא ואולי אפילו עדיף.
אבל כשאנחנו בוחרים להנות אז עד הסוף.
אל תפריעו לנו עם סימונים מלחיצים.
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נו נו..
עניין של גישה.
קחו לדוג' את יטבתה. הם ניסו ליצור שוקו ללא סוכר בשם הבריאות וכו'.
מהר מאד הוא ירד מהמדפים.

רוב העולם כשהם אוכלים אפשר שיהיה בריא ואולי אפילו עדיף.
אבל כשאנחנו בוחרים להנות אז עד הסוף.
אל תפריעו לנו עם סימונים מלחיצים.
הכל נכון, אבל תכתוב בשם עצמך, מאיפה זה רב העולם?
בעולם שסביבי המודעות לתזונה בריאה הולכת וגוברת. וסימון המוצרים מכניס לענינים את אלו שבכח רצו לעצום עיניים. או שלא יכלו להבין לפי הסימון שהיה עד היום (ילדים למשל)

אני לא אומרת שנפסיק לצרוך אותם. אבל נצרוך עם מודעות ובעיני אין ספק שזה יגרום לצרוך פחות. ולהעדיף מוצרים מקבילים במדה שיש.
זה שלא צרכנו שוקו יטבתה כי זה לא טעים, אבל זה לא אומר שצרכנו רבות שוקו עם סוכר. עצם המודעות שבשוקו יש המון סוכר גורמת אצלי בבית לפחות לצרוך אותו לעתים נדירות מאד. ואני מאמינה שכמוני יש רבים. יתכן שאם החברות לא היו יוצאות במסע להשגת שוקו מופחת סוכר הנושא הזה היה פחות בפוקוס. אבל מרגע שזוהתה הנקודה הזו. אנשים רבים צורכים פחות (ולא אין לי מושג אם רב העולם בצד שלי או בצד השני)
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
קחו לדוג' את יטבתה. הם ניסו ליצור שוקו ללא סוכר בשם הבריאות וכו'.
מהר מאד הוא ירד מהמדפים.
כי הוא לא היה טעים.
זה יהפוך לסוג של תחרות ביו החברות להשמיט את הסוכר והמלח ועדיין שישאר מוצר טעים.
הנה דוג' שמישהו הביא פה כבר ביסלי של קראנצ' עומד בקריטריונים ועדיין הוא טעים לא פחות מאוסם. מנסיון.
 

mum

משתמש מקצוען
נו נו..
עניין של גישה.
קחו לדוג' את יטבתה. הם ניסו ליצור שוקו ללא סוכר בשם הבריאות וכו'.
מהר מאד הוא ירד מהמדפים.

רוב העולם כשהם אוכלים אפשר שיהיה בריא ואולי אפילו עדיף.
אבל כשאנחנו בוחרים להנות אז עד הסוף.
אל תפריעו לנו עם סימונים מלחיצים.

וזה היה טפשי - שוקו מכיל סוכר ברמה של הרע במיעוטו.

לעומת המירינדה שאני לא מבינה איך אנשים קונים את זה בכלל.

החוק כולל 2 דברים 1. לסמן את המוצר 2. להוסיף שורה בטבלת סימון תזונתי כמות סוכר.
השורה של כמות הסוכר הופיעה על הבקבוק הרי משם אני יודעת מהי כמות הסוכר שיש במרינדה אבל העיגול האדום לא הופיע

כפיות הסוכר כבר נמצאות תקופה ארוכה הסימון האדום ממש עכשיו נכנס ולאט לאט יגמרו האריזות הישנות ויראו את הסימון על כל מה שרלוונטי.
ראיתי למשל וופילם בחנות (של אותה חברה) חלק מהבילות היו עם סימון וחלק בלי, מהצצה על התאריך ראיתי שזה בגלל שהאריזות בלי היו ישנות, ברור שלקחתי את האריזה עם הסימון האדום...
כמו שאני מקפידה לקחת מוצרים שנאפו לאחר הפסח למרות שאנחנו לא מקפידים על כך...
אני מקפידה על טריות:p
 

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הנה דוג' שמישהו הביא פה כבר ביסלי של קראנצ' עומד בקריטריונים ועדיין הוא טעים לא פחות מאוסם.
איני יודע האם זה כך
אבל האם אתם יודעים איזה חומרים אחרים הכניסו לשם במקום הסוכרים וכו'?
אולי כל מיני חומרי טעם וריח שבריאים הרבה פחות
אולי ממתיקים מלאכותיים כימיים?

לא תמיד הכל נמדד רק לפי השם "סוכר"
צריך לראות את מכלול החומרים וכך לראות האם משהו בריא או לא...
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
איני יודע האם זה כך
אבל האם אתם יודעים איזה חומרים אחרים הכניסו לשם במקום הסוכרים וכו'?
אולי כל מיני חומרי טעם וריח שבריאים הרבה פחות
אולי ממתיקים מלאכותיים כימיים?

לא תמיד הכל נמדד רק לפי השם "סוכר"
צריך לראות את מכלול החומרים וכך לראות האם משהו בריא או לא...
איני דוקטור לעניינים שכאלה ולא בתכנון שלי להיות. אין לי אלא את הידע שמנגישים לי. (אין לי סבלנות לקרוא בעניין היות והוא לא מספיק מעניין אותי.) אני תהשתדלות שלי יעשה בקטע הזה (משתדלת גם לאכול בריא יותר) וה' יעשה את השאר....
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
איני יודע האם זה כך
אבל האם אתם יודעים איזה חומרים אחרים הכניסו לשם במקום הסוכרים וכו'?
אולי כל מיני חומרי טעם וריח שבריאים הרבה פחות
אולי ממתיקים מלאכותיים כימיים?

לא תמיד הכל נמדד רק לפי השם "סוכר"
צריך לראות את מכלול החומרים וכך לראות האם משהו בריא או לא...
בכל מקרה השיעור הראשון בנושא תזונה הוא פירמידת המזון. והשיעור הזה נמסר בבתי ספר של בנות. ואני חושבת שכל הורה צריך להיות אחראי שהילד מכיר את הנושא מגיל צעיר.

כידוע בקצה העליון של הפירמידה מופיעים הממתקים והחטיפים וברור לכולנו שצריך לצרוך מהם מעט מאד.
אבל גם אחרי שצורכים במידה אפשר להעדיף דברים פחות גרועים.

מי שחושב שקריאה להעדיף ביסלי עם פחות שומן ונתרן מהחברה המתחרה שמכילה יותר היא קריאה להרבות באכילת ביסלי לא הבין נכון את כוונת המשוררת לדעתי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה