קורונה סיטורציה 94 ודופק 110

מרחבית

משתמש מקצוען
עוד יותר סיבה למה פורום ברשת הוא לא המקום!
מה כן המקום?
לא חכמה למלא אשכולות בויכוחים כן הפחידו מידי, לא הפחידו מידי. יכלו להינצל, לא יכלו להינצל.
החכמה ללמוד וללמד את הנושא.
ויש הרבה מידע לאנשים שעברו כל מיני דברים ושאלו ובררו.
 
נערך לאחרונה ב:

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
מה כן המקום?
לא חכמה למלא אשכולות בויכוחים כן הפחידו מידי, לא הפחידו מידי. יכלו להינצל, לא יכלו להינצל.
החכמה ללמוד וללמד את הנושא.
ויש הרבה מידע לאנשים שעברו כל מיני דברים ושאלו ובררו.

אני מבינה מאוד, זה באמת לא קל.
אבל דעתי היא שאם למישהו יש ספק - צרך לשאול רופא.
ממליצה לכל אחד שמתגלה כמאומת לברר מה עליו לעשות אם, ומתי יש לפנות לקבל עזרה ואיזו.
שלא נדע!
רפואה שלימה לכל חולי עמ"י בקרוב!
 

צלופחד

משתמש פעיל
בס"ד

הסיפור הוא פשוט.. כדאי לקרוא..

יש לאדם שני מערכות ביצירה הפלאית הזו שנקראת גוף ישנה מערכת חיצונית ומערכת פנימית, המערכת החיצונית הוא אמנם גופו אבל אינה המערכת החיסונית.

הוירוס הנקרא 'covid 19' [קרונה] יכול להתקיים במערכת החיצונית של האדם עד 14 יום, במידה וחלילה הוירוס גילה חולשה כלשהיא במערכת הפנימית, הוא חודר אלי'ה.

חולשה יכולה להיות אף עייפות או צינון קל, זה מאפשר לו לחדור פנימה, לתוך המערכת החיסונית.

הוירוס אינו חיידק ואין לו צורך להתקיים ע"י שנמצא בתוך המערכת החיסונית של האדם, אלא יש לו יכולת שרידה אף ללא 'אוכל' עד 14 יום בפני עצמו, ואז הוא נעלם.

אדם שיבצע בדיקת קרונה במהלך ה14 יום, אפילו שהוירוס לא נכנס לתוך המערכת החיסונית שלו הוא יקבל תשובה חיובית, היות והוירוס נמצא בגופו, אין לו חשש לחלות או לא להרגיש טוב, אבל יש לו חשש להדביק אחרים, כי הוירוס בגופו.

המערכת החיצונית יכולה להחזיק את הוירוס באחסון אפילו בגוף של אדם שכבר חלה, ולכן אדם שכבר חלה יכול להדביק אחרים ע"י הוירוס שהוא נושא בגופו.

המערכת החיסונית מפתחת נוגדנים אחרי שהיא נפגשת עם הוירוס אבל אינה מונעת מהוירוס 'לשכון' בגוף האדם כ'חניית ביניים'.

רבים שאלו איך זה יכול להיות שנתנו לנו בתחילה כ"כ הרבה אזהרות ודרכים שבהם הוירוס יכול לעבור, ועדיין לא כולם כבר נדבקו, וכולנו זוכרים שהוזהרנו ממגע של שני אנשים בחפצים, ואת אדון ה'אלקוג'ל' החביב וכו', ומשום מה מתברר שיש 'גלים' שנעלמים ופתאום חוזרים, ואכן הכל ביד ההשגחה העליונה וזכינו לגילוי מיוחד.

ובדרך הטבע אכן כאמור, הוירוס כנראה כבר 'ביקר' אצל רוב רובם של האזרחים, אולם הוא לא חדר אליהם פנימה לתוך המערכת החיסונית, והם נשאו את הנגיף בלי שהוא נכנס למערכת החיסונית כלל אלא 'חנה' בגופם ללא חדירה פנימה.

אמנם רבים אחרים גם לאחר שהוירוס נכנס למערכת החיסונית עדיין יש בה ב"ה את הכח להתמודד איתו, והם פיתחו נוגדנים ללא שחשו חולשה מיוחדת וכדו'.

---

הדברים נכתבו לפני כמעט שנה, לאחר חג הפסח תש"פ, במאמר בעיתון 'ניו יורק טיימס' שבאנגלית ע"י מיטב המומחים ברפואה בארה"ב ואושרו ע"י המכון העולמי שכיום כבר כולנו מכירים ושמו FDA.

גם בעיתונים בארץ היו כתבות רפואיות שפורסמו במאמרי רפואה ונקטו בתהליך שכזה, אך לא הוכרו רשמית ע"י משרד הבריאות.

כיום משרד הבריאות מתחיל להכיר בתהליך שכזה, ואפשר לראות זאת ע"י פרסומים שונים,

1. חובת עטיית מסיכה גם לאלו שחלו, ולא רק מצד 'מיחזי'.

2. לאחרונה מדברים על לחייב בידוד גם מחלימים.

3. כמו"כ התפרסם ע"י משרד הבריאות בימים האחרונים שגם מי שכבר התחסן שלא יבוא במגע עם 'נכדים' [כלשונם] או עם קבוצות סיכון.

כל ההנחיות החדשות הללו, עולות בקנה אחד עם אותה תיאורי'ה שמשום מה בארה"ב תפסה חזק בהרבה מאשר בארץ.

--

אין לנו על מי להשען, ויש להתחזק בעובדת ד' שזה ההגנה האמיתית, וכציבור ירא חטא, אולי ראוי לדעת את הנתונים הללו.

המאמר אינו מתורגם משום אתר או כתבה, אלא נכתב בפשטות ע"פ עיקרי הדברים שפורסמו בעתונות בשפה האנגלית.

--

בנימה אישית: היות ואנו מושמצים ע"י התקשורת הכללית וזה מחלחל לשטח, והדוברות ומערכת ההסברה של הציבור החרדי נמצאת באלם ולפעמים בהלם, [לגישה הכללית שנוקטת שאכן נדרשת הסברה], אולי אפשר לומר למי שמוצא פרנסתו או עיסוקו בתחום: שבמקום להסביר לציבור הכללי עקרונות למיניהם מדוע משתתפים בהלוויות או מתפללים בצפיפות, פשוט לומר מונחים רפואיים שמי שכבר חלה לא מדבק, והציבור המתאסף כולו הינו 'בוגר' ועמוס נוגדנים, וכידוע שבציבור החרדי המחלה כבר שנה מתרוצצת ויש מחלימים רבים.

אבל, לא בטוח שזה יעבור בדוברות, כי הציבור הכללי, כן נחשף לדאבונינו לסוגי תקשורת רבים, ויודע שסורולוגי, מחוסן או מחלים מבחינה רפואית אינו מתיר התקהלות ויכול להזיק לאחרים, כנאמר לעיל.
 

קבוצת אפי

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יעקב ישראל בעלה של בת שבע, שנמצאת בחודש מתקדם להריונה ונמצאת במצב קשה אך יציב לאחר שחלתה בנגיף הקורונה וכרגע מאושפזת במצב קשה, התראיין הערב (שני) ל"מהדורה המרכזית" וסיפר על מצבה של אשתו
"קיבלנו טלפון בבוקר של שבת ואשתי בכתה בטלפון, הרופא אמר לנו שאשתי במצב קריטי ואין לה יכולת לחתום על הרדמה, קרענו את השמיים בתפילות השמיים נפלו לנו על הראש. אבל מצבה כרגע מוגדר קשה מאוד ולא יציב".

הציבור נקרא להתפלל לרפואת בת שבע בת שמחה בתוך כל שאר חולי ישראל.

יעקב סיפר כי הכל "התחיל לפני שבועיים היא התחילה להרגיש לא טוב, ואני באותו ערב גם התחיל לעלות לי החום והרגשתי יותר רע ממנה והיא טיפלה בי. אחרי יום וחצי זה החל לעבור לי. אצלה הלך תהליך הפוך של שיעולים קשים ובעיות בריאות, היא אישה בריאה ללא מחלות רקע, היא גם לא היה לה דלקת ריאות שהייתה ילדה קטנה היא אישה חזקה מאוד ובריאה" סיפר בעלה.

המצב החל להידרדר מספר יעקב כשאר אצלה התחיל להתפתח נשימות מהירות מאוד, "לכן הזמנו טיפול נמרץ, והם אמרו לנו שאם היינו מגיעים עוד חצי יום כבר לא היה במה לטפל".

יעקב ממשיך ומבהיר לטובת הציבור שמעדיף טיפולי בית, "אני רוצה להבהיר כי הייתי לוקח אותה לבית החולים אפי' לפני ובגלל ההפחדות על שבבתי החולים שנכנסים בגלל קורונה לא יוצאים. לקחנו מחולל חמצן אבל חייבים שיהיה רופא צמוד שמגיע הביתה כל יום ובודק את מצב החולים, אסור להישאר בבית ללא השגחה רפואית".

עוד סיפר יעקב כי "כשדיברנו עם ארגון מסוים שנותן מענה רפואי המליצו לנו על 3 סוגי אנטיביוטיקה רק דרך הטלפון שהם שמעו על המקרה, כאשר בדקנו את זה מול רופאה היא אמרה שזה סכנת נפשות במהלך היריון לקחת סוגי תרופות כאלו".
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
עוד סיפר יעקב כי "כשדיברנו עם ארגון מסוים שנותן מענה רפואי המליצו לנו על 3 סוגי אנטיביוטיקה רק דרך הטלפון שהם שמעו על המקרה, כאשר בדקנו את זה מול רופאה היא אמרה שזה סכנת נפשות במהלך היריון לקחת סוגי תרופות כאלו".
אני לא מאמין שמדובר בארגון הרפואי המוזכר כאן.




לעצם ההויכוח.
לעולם לא ייגמר הויכוח
כמו שלא נגמר הויכוח מי הצד הצודק בסגר מוחלט או פתיחה.

דווקא בעלה של היולדת שדיבר במסיבת עיתונאים לפני כמה שבועות טען שנכון שאצל מבוגרים יש חשש!!! אבל על צעירים הם משקיעים!! זאת אומרת שידוע לכל שרוב בתי החולים לא משקיעים על זקנים מאוד!
 

מרחבית

משתמש מקצוען
כל אדם שנהיה חולה נמצא קודם כל בבית ומטופל בבית.
כמעט כל אדם שמצבו ממש קשה ומסוכן - נלקח לבית חולים.
השאלה הגדולה עד היכן להשאיר בבית, וממתי לפנות לבית חולים.

מה שחסר מאוד בציבור הוא הידע. מתי ממליצים לפנות לבית חולים. אלו סימנים הם 'נורמליים', ואלו דורשים התערבות מקצועית יותר.
אם המדד הוא לדוגמא רמת סיטורציה, יש צורך שמשרד הבריאות או איגודי הרופאים - יפרסמו את המספרים בציבור, את ההוראות הקשורות למדידה, וימליצו לכל אדם שחולה, שיהיה לו בבית מכשיר כזה.
זו רק דוגמא.
אי אפשר לתת הוראות מדויקות כלליות. כן אפשר וצריך לפרסם הרבה יותר ידע וכיוון כללי.
להדריך אנשים מתי בגדול לפנות לבית חולים.
שום ויכוח לא יעזור אם אין ידע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה