קורונה סיטורציה 94 ודופק 110

חדזי

משתמש מקצוען
יכולה לשתף אתכם
כאמור אני בקבוצת סיכון ריאתית,
עברתי קורונה, סיימתי לפני שבוע+
בלילה בו הייתי אמורה להשתחרר מהבידוד, לא הצלחתי לנשום, היו לי התקפי שיעולים, קוצר נשימה וכאבים חזקים מאוד בחזה
היה לי ברור שמדובר בתרופות שהתחלתי לקחת כדי להקל על הנשימה שלי
הסיטורציה והדופק היו ב"ה תקינים סיטורציה מ-95 ומעלה,

כשהרגשתי שאני לא מסוגלת התקשרתי למוקד הקורונה של הקופה, האחות הלחיצה מאוד ורצתה לשלוח נט"ן, היא טענה שמדובר בארוע לבבי, למרות שהתעקשתי שמדובר בכאב באזור הגרון יותר לא בלב, היא בררה מה הכתובת שלי, ניתקתי לה את הטלפון
נכנסתי להתקף חרדה אמיתי, אולי אני משחקת בחיים שלי, הסיטורציה ירדה כמובן ל-94, נכנסתי לאמבטיה ודרשתי מעצמי להרגע.
ב"ה נרגעתי,
למפרע התברר שהאבץ שנטלתי פשוט גרם למין שריטות או כוויות לאורך הוושט והסטרואידים לכוויות בקנה
ב"ה כרגע הכאב עבר כמעט לגמרי
לפעמים הלחץ גורם לירידה\עליה חדה במדדים בשל התקף חרדה.
רק אסביר לך למה היא חששה שאת באירוע לבבי .כי אחד הסימנים לאירוע לבבי זה צרבות- גם אם הן באיזור הגרון. ואם במקרה חלילה באמת היית במצב שמצריך פינוי והיא לא הייתה ממליצה לך אז ככל הנראה היית תובעת את הקופה . זו הסיבה שהייעוץ בטלפון הוא חסר תועלת כי כל אחד שיש לו מח בקודקודו יתן הנחיה להתפנות לבית חולים ולא ייקח חלקיק אחוז של אחריות .

חדזי

משתמש מקצוען
בשבת היה 93 ואפילו 88.

נמצא במלונית , אין שום רופא .
לא צעיר , מעל 40.
וכן אם ישיג מחולל חמצן זה טוב?

יש לו אפשרות להשתחרר לבית?
סיטורציה 93 זה נחשב בגדר תקין אצל חולי קורונה .תשאירו את המד סיטורציה על האצבע כמה דקות ותראו שזה עולה! דופק מודדים רק באופן ידני ! לא עם מד סיטורציה זה לא נותן נתון מדויק בכלל .
חמצן זה תרופה! אין לחבר אדם לחמצן ללא אישור של רופא או אחות !
כדאי להמליץ לו לשכב על הבטן זה מעלה את הסיטורציה בחולי קורונה .
אם אכן הסיטורציה מתחילה לרדת באופן משמעותי חובה להתייעץ עם רופא אבל לא לקחת מחולל חמצן כמו שעושים הרבה אנשים וסתם לדחוף חמצן . חשוב לשמוע את החולה. אם הוא מרגיש קוצר נשימה להסתכל גם על השפתיים אם יש כיחלון על החזה לראות אם יש קושי ומאמץ בנשימה . לא סתם למדוד ולפי המדדים להחליט.
ושוב זו רפואת פרוזדורים. אין להסתמך על זה. עדיף כמה שיותר מהר לקבל ייעוץ מקצועי

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
לא תמיד שכיבה על הבטן מועילה
חייבים לבדוק אם זה לא מוריד את הסטורציה
פעמים ההמלצה היא לישון על כורסא בישיבה ולא לשכב כלל
אדם תקין הסיטורציה שלו בין 95-100
סיטורציה בין 90-94 מצריכה טיפול
מתחת ל90 מוגדר כחולה קשה וודאי אין להזניח בכלל

הכתף שק

משתמש פעיל
חלילה לא התכוונתי ולא כתבתי שאתם לקחתם בלי המלצת רופא, האמירה שלי היתה כלפי @הכתף שק שהמליץ לקחת תוסף שמכיל אבץ, ולא ראיתי בחתימה שלו שהוא רופא, אולי פספסתי
אפשר לקחת אבץ שזה ויטמין. ללא מרשם רופא לתשומת ליבך.

ואני מתנצל מראש. אם זה משתמע שאנוכי הדל עפר ואפר חולק עלייך. סליחה.

אסתי 15

משתמש מקצוען
אפשר לקחת אבץ שזה ויטמין. ללא מרשם רופא לתשומת ליבך.

ואני מתנצל מראש. אם זה משתמע שאנוכי הדל עפר ואפר חולק עלייך. סליחה.
???
למיטב ידיעתי כל אחד רשאי לחלוק על כל אחד כאן.
וזה שאפשר לקחת אבץ בלי מרשם ובלי להתייעץ עם רופא זה עדיין לא אומר שכדאי לעשות את זה.
ציטטתי קודם מחלימה שסיפרה: "למפרע התברר שהאבץ שנטלתי פשוט גרם למין שריטות או כוויות לאורך הוושט"
צרמה לי ההמלצה שלכם ליטול אבץ, בסמוך להודעה כואבת כזו, אז המלצתי לשאול רופא.
לא טוב?

עריכה: אולי מחקתם את ההודעה? לא מוצאת אותה עכשיו, אבל לצערי כבר לא יכולה למחוק את התגובה שלי :(

נערך לאחרונה ב:

חדזי

משתמש מקצוען
לא תמיד שכיבה על הבטן מועילה
חייבים לבדוק אם זה לא מוריד את הסטורציה
פעמים ההמלצה היא לישון על כורסא בישיבה ולא לשכב כלל
אדם תקין הסיטורציה שלו בין 95-100
סיטורציה בין 90-94 מצריכה טיפול
מתחת ל90 מוגדר כחולה קשה וודאי אין להזניח בכלל
ברור שלא תמיד שכיבה על הבטן מועילה זה המלצה ספציפית לחולי קורונה ולא כל אחד מסוגל. בד"כ עדיף למדוד סיטורציה בישיבה כשיושבים הראות מקבלים יותר חמצן. סיטורציה בין 90-94 לא תמיד מצריכה טיפול. וזה אני אומרת מידיעה מקצועית ! תלוי בבייס ליין שלו. וכן צריך לקחת בחשבון שמדי סיטורציה הם מאד בעיתיים ! .. אבל לכן כתבתי שאין להסתמך על רפואת פרוזדורים ויש לפנות לייעוץ רפואי בהקדם!

מרחבית

משתמש מקצוען
ציטטתי קודם מחלימה שסיפרה: "למפרע התברר שהאבץ שנטלתי פשוט גרם למין שריטות או כוויות לאורך הוושט"
מעניין למה זה קרה, והאם עוד מישהו קרה לו כזה דבר. המון אנשים לוקחים אבץ, ובחסדי שמים הוא עוזר להם מאוד יחד עם עוד דברים. גם חסדי עמרם ממליצים על זה. ידוע להם שזה טוב לכמה וכמה תופעות של המחלה ומונע נזקים. כדאי לשאול אותם מה הם יודעים על תופעה כזו.
לצערי אי אפשר להתייעץ עם רוב הרופאים לגבי ויטמינים או מינרלים. מאוד חבל, אבל רובם לא התמחו בזה. ואני לא ממליצה כאן לאף אחד מה לעשות! כל אחד שיברר בעצמו.
אולי כדאי מי שלוקח, שייקח יחד עם אוכל.

נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מעניין למה זה קרה, והאם עוד מישהו קרה לו כזה דבר. המון אנשים לוקחים אבץ, ובחסדי שמים הוא עוזר להם מאוד יחד עם עוד דברים. גם חסדי עמרם ממליצים על זה. ידוע להם שזה טוב לכמה וכמה תופעות של המחלה ומונע נזקים.
לצערי אי אפשר להתייעץ עם רוב הרופאים לגבי ויטמינים או מינרלים. מאוד חבל, אבל רובם לא התמחו בזה. ואני לא ממליצה כאן לאף אחד מה לעשות! כל אחד שיברר בעצמו.
לקרוב משפחה שחולה עכשיו, אנחנו נותנים אבץ יחד עם אוכל, בין שאר הדברים. וד' יעזור שיהיה לרפואה ולתועלת ללא כל נזק.
ייתכן שאצלי ספציפית, הגוף שלי, מגיב לנ"ל בצורה לא טובה, אבל א"א להשליך מכך על כל חולה באשר הוא

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שאלות כאלו לא שואלים כאן!!!!!

זה עניין של חיים ומוות!!
כמה פעמים אפשר לראות את השרשורים האלו?? יש כאן מישהו שמוכן לקחת על עצמו אחריות על כל מה שהוא כותב כאן???
כן לפנות לא לפנות, לקחת אבץ או לא, למדוד דופק כך או כך...

המלצתי הדלה להנהלה הנכבדה! כפי שהראתם נכונות וכוננות להיות מהירים וחדים בנושאים אחרים... הפשילו שרוולים במלא המרץ לנושא הזה. הוא החשוב מכולם!!

אם יש כאן ניק בעל הסמכה רפואית כלשהי בבקשה תציינו זאת.
מלבד זה אי אפשר לקחת המלצה משום ניק אחר. (גם מי שעבר קורונה-כל אחד זה קורונה אחרת!!)

מתנצלת מעומק ליבי על ההתקפה, מבינה לגמרי את המצוקה!
זה פשוט מפחיד אותי כל פעם מחדש לראות את זה כאן..

מצטטת פה הודעה טריה ומחרידה..
באשכול אחר בנושאי הקורונה כתבה הניקית @נערה יהודיה את השורות הבאות הייתי חייבת לצוטט גם למי שלא נכנס לאשכול הנ"ל:

תשמרו תשמרו ותשמרו!!!
ההורים שלי ואני קיבלנו קורונה, הרגשנו טוב ממש, ביום השמיני לקורונה פתאום אבא התחיל להרגיש חלש, ובשבת היה לו חום וחלש מאוד , אז הזמנתי אמבולנס , אמרו שאפשרי שישאר בבית וניתן לו מחולל חמצן,
ביום ראשון הזמנו שוב אמבולנס אמר נראה בסדר, לא רצינו לשלוח אותו סתם לבית חולים אחרי כל הסיפורים.. הזמנו רופא פרטי אמר יש חשש לדלקת ריאות לכו לבית חולים , שעות בדקנו לאיזה בית חולים עדיף, עד שהחלטנו הזמנו אמבולנס, הגיע איזה מתנדב אמר אאאאללללללללל תשלחו אותו לבית חולים, אל תעשו את זה, לאדם שאני שונא אני לא אעשה את זה , כל כך נבהלנו לא ידענו מה לעשות!! הוא אמר לנו יש רופא מבית חולים שמטפל בחולי קורונה בביתם קחו את הטלפון של ותזמינו אותו לפה, חיכינו, בשעה 3 בלילה הגיע בדק אותו ואמר גם תשלחו אותו לבית חולים הוא במצב טוב, לא מאוחר בכללל, הזמנו עוד הפעם אמבולנס והפעם שלחנו אותו לבית חולים, למחרת בשעה 3 בצהריים אחי ביקר אותו ובשעה 6 בצהריים דיברנו איתו בטלפון ופתאום בשעה 8 בערב הרופא מתקשר אומר המצב הידרדר עשינו לו החייאה, הוא מורדם ומונשם!! ככה בררגגגעעעעע בלי שום הודעה מוקדדממתת,
חברים תיזהרו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הקורונה לא משחק ילדים, הוא הלך לבית חולים כאוב חלש מחובר למחולל חמצן אבל היום הוא מוגדר במצב קשה!!! הקורונה היא אמיתית עד שבן אדם לא חוטף את זה קרוב לפנים לא מפנימים את זה!! למה לחכות שהקרוב שלך יהיה במצב קשה כדי להבין שצריך להקפיד למה??????????????
בבקשה מיכם כל מי שקורא את ההודעה הזאתי שיגיד פרק תהילים לרפואת אבא שלי יצחק בן מרים, אני רוצה שיהיה לי אבא שייקח וילווה אותי לחופה!!!!!!!!!!
נ.ב אם יש פה מתנדבים שמגיעים לבתי חולים אל תגידו כאלה משפטים למשפחות כאלה, יש אנשים שחייבים בית חולים ולא ניתן לטפל בהם בבית, שימו לב איך להגיד דברים!!!אם לא היינו שולחים אותו לבית חולים והוא היה בבית לא היה מי שיעשה לו החייאה!!!

רפואה שלמה בתושח"י ליצחק בן מרים
(היום הם קמו משבעה אחרי המלצה חמה של אדם עם רצון טוב באמת!:()

אולי כדאי פשוט במדור בריאות ורפואה לפתוח אפשרות בה ניקים בעלי סמכות רפואית כלשהי יוכלו לענות על שאלו כאלו.
וגם אז יש לציין זו תיהיה המלצה בלבד ולא הוראה.

רפואה שלמה ובשורות טובות!

D

Deleted 66182

אורח
תלוי באיזו דרגת חומרה החולה נמצא
חולים קלים אין סיבה שלא יעזרו באחרים כמובן עם הסתייגויות וללא אחריות
כמו ששואלים כאן כל מיני
דווקא יש כאן עצות שכדאי לראות בזמן ובסיטואציה הנכונה
אבל ענייני סטורציה וכו-באמת לא מתאים לכאן.

יוגורט

משתמש מקצוען
אני קצת מטרידה שוב... כי אני רוצה לדעת כמה אני יכולה להלחיץ אותם לגבי מצבו
כרגע עלה לו החום ל40 מעלות
דופק 117 וסיטורציה בלי מחולל חמצן 91 ועם מחולל 96
כולו אדום וחלש
ולאחר התייעצות עם אחד המבינים הוא אמר להביא לו הוגמנטין

נערך לאחרונה ב:

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
ראשית, כל הכבוד לך על הדאגה.
שנית - הדאגה אכן במקומה, אך את השאלות הללו כדאי לשאול רופא!!
תתקשרי למוקד של הקופה שלך ותבקשי לדבר עם מומחה שמבין בקורונה,
ויפה שעה אחת קודם!!

חשבת מלי

משתמש פעיל
אני קצת מטרידה שוב... כי אני רוצה לדעת כמה אני יכולה להלחיץ את גיסתי לגבי מצב בעלה
כרגע עלה לו החום ל40 מעלות
דופק 117 וסיטורציה בלי מחולל חמצן 91 ועם מחולל 96
כולו אדום וחלש
ולאחר התייעצות עם אחד המבינים הוא אמר להביא לו הוגמנטין
רופא דחוף!!!
בירושלים יש את דר' איתן, רופא מומחה כבר עבר את הקורונה ועושה ביקורי בית,

Tehila B

משתמש פעיל
יקירה,
בבקשה תכריחי את גיסתך או מי שזה לפנות לייעוץ רפואי דחוף
זה יכול להיות ענין של דקות
לא אומרת להתפנות/לא להתפנות וכד', למרות שיש לי בזה דעה (להתפנות לבי"ח למקרה ששאלת...)
סליחה על הבוטות, אבל תעזבי את המחשב במטותא, ותשאלי סמכות רפואית דחוףףף
זה ענין של חיים!!!!!!
מנסיון...

מרחבית

משתמש מקצוען
כדאי להתחיל בתרופות הרצויות מה שיותר מהר. אנטיביוטיקה (אזניל או מה שרופא מומחה לקורונה יגיד). לפעמים נותנים נוגדי קרישה.
חייבים ייעוץ רפואי מה שיותר מוקדם ולהתחיל עם התרופות במיידי, כדי להקל על המצב. מה שיותר מוקדם יותר יעיל בע''ה.
לא לחכות.

חשבת מלי

משתמש פעיל
מה פירוש ארגון" אין קורונה" כפי שאומרים בתקליט?
בודקת, כנראה נתנו לי מספר לא נכון,

המספר הנכון: 0527690320

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה