דרוש מידע נתתם מלטונין והצלחתם להפסיק?

• פותח הנושא bat 7
  • פורסם בתאריך

lovely

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
במודיעין עילית מוכרים בבתי טבע.
יש מלטונין שמגיע מחו"ל, בכשרות הבד"ץ. לא יודעת של איזה חברה.
הכדורים מגיעים בכמה גדלים

chaia

משתמש מקצוען
הוי זה בדיוק נושא שמטריד אותי.
דווקא הרופא שלי לא המליץ והתחיל לומר לי שאם ילד לא נרדם צריך לבדוק למה זה קורה
וכולי וכולי.
והמצב אצלי הוא שהם לא-נרדמים-בלי-כדור! אני מתחרפנת. (האמת שחשבתי
לפתוח על זה אשכול...)
לא משנה אם זה יום ראשון וכולם מתנדנדים מעייפות או סתם יום שהם אמורים להיות עייפים
(לפי ההיגיון שלי. למשל אם הלכו לילה קודם לישון מאוחר וכדומה) - ההיגיון שלהם כנראה עובד
אחרת...
נשגב מבינתי מה הסיבה לזה, ולמה ילד בן בקושי 5 נרדם לי בתשע בלילה או אחרי.
ובת השש בכלל יכולה לשכב שעות בלי להירדם.
מלטונין אמור לסדר את ההפרשות של הורמון המלטונין במח, אם אחרי טיפול קבוע וממושך עדיין אין שיפור אז עדיף לבדוק מה גורם לאי שקט בלילה.
אני כרגע במצב בעקבות הקורונה (בידוד, סגר, אין מסגרות, יש מסגרות) שילד בן 5 בוכה לי ב6 שהוא עייף ועד 12, ויש לילות שהולך לישון רצוף עד הבוקר. רופא משפחה נתן לי מרדם לקלמנרבין ללילות שהוא לא נרדם וזה עובד.

חנה פכמן

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
הסיבה שכאן בארץ זה אסור כי נותנים את זה בלי חשבון לילדים וזה הורס את מנגנון הגדילה הרגיל ומשבש את ההורמונים
ולכן מותר רק עם מרשם
הסיבה זה בעיקר כסף, מלטונין של חברת התרופות בארץ יקר מאד.
יש גם פוליטיקות של משרד הבריאות,
אבל אין שום סיבה בריאותית., זו פשוט מדיניות אחרת, מותר לשווק / לייבא את זה בארץ, רק לא כתרופה אלא כתוסף מזון.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
בחנויות הטבע הבנו שמדובר בעבירה על החוק.
אם יבוא פקח של משרד הבריאות ויתפוס שהם מוכרים את זה אולי יהיה להם בעיות.
אולי אני טועה

יש במודיעין עילית משפחה שמוכרת מלטונין בלי צורך במרשם
קרוב משפחתי היה הולך לישון רק באזור 12-1 בלילה בגיל 5 כמה שניסו להרדים אותו זה לא עזר עד שהתחיל לקחת מלטונין וזה עזר מאוד

מי האיש

משתמש פעיל
מישהו יודע מה המצב כיום של המלטונין?
האם אפשר להשיג בחנויות טבע, או רק בבתי מרקחת?
בחנויות טבע זה אותו השם או שיש לזה שמות אחרים?

מרים 123456

משתמש רשום
אני קניתי לאחרונה בבית שמש, בחנות טבע במרכז המסחרי " בלב הרמה" , כדורים של מקסי אלט , אני נותנת מידי פעם רבע כדור וזה משפיע מצוין.

סטיקר

משתמש פעיל

סערת המלטונין בוויטמינים לילדים, שהביאה לשני מקרי מוות: "זה נראה ממתק טעים"​

הרשת בארה"ב סוערת לאחר שהתגלו שני מקרי מוות בילדים שצרכו וויטמינים 'טבעיים' עם כמות מטורפת של הורמון בשם מלטונין​

דוח מיוחד של המרכז לרעלים בארה"ב CDC חושף כי בעשור האחרון מתו שני פעוטות בני שלושה חודשים ושנה וחודש - כתוצאה מריכוז גבוה מדי של הורמון מלטונין, שניתן להם בצורה נוזלית.
במסגרת הדוח אומר מומחה השינה ד"ר ריטוויק אגרוואל, כי למקרים הנוראיים הללו מצטרפים עוד המון מקרים שלא מדווחים או לא נחקרים יתר על המידה. "אינספור מקרים של ילדים שנטלו יותר מדי מלטונין, מגיעים אלינו. מדובר למעשה בגדילה של 530 אחוזים תוך 10 שנים בלבד. זה המון. רק בשנת 2012 דווחו 8,000 מקרי רעלת בילדים כתוצאה מעומס מלטונין, ובשנת 2021 המספר הכפיל את עצמו באופן דרסטי ועלה ל-52,000 מקרים.
"כשילדים נוטלים את הדובונים או הוויטמינים שלהם לבד רק כי הצורה 'יפה' והטעם מתוק, זה חמור. זה נורא שאין פיקוח של ההורים על מה שהילדים שלהם לוקחים, כי מקרים רבים של ילדים שהגיעו אלינו התגלו ככאלה שעשו את זה בטעות".

לפי ה-INSIDER, העלייה השנתית הגדולה ביותר התרחשה בין 2019 ל-2020, במהלך המגיפה. "מדובר בתוספים שעולים בסביבות 10$ לבקבוק קטן ואינם דורשים מרשם, מה שמוביל לכך שאנשים רוכשים יותר מדי מהם ללא השגחת רופא. לא ראיתי הרבה מנת יתר של מלטונין במבוגרים, אבל אצל ילדים אפילו מנת יתר קטנה יכולה לגרום להרבה מאוד בעיות, וההורים חייבים לשים לב לדברים האלה. היו כמה מקרים חמורים מאוד של ילדים שנזקקו לחמצן מכני כי הם לא יכלו לנשום בעצמם.

"הספקים צריכים להתריע על גבי המוצרים כי זה מסוכן לצריכה לילדים, אבל זה לא פוטר את הרוקחים בשירותי הבריאות מלהזהיר את ההורים על ההשלכות הרעילות הפוטנציאליות של התוסף".

החוקרת הראשית של המחקר ד"ר קארימה ללק, רופאה לרפואת חירום לילדים בבית החולים לילדים של מישיגן בדטרויט אמרה כי "הורים באמת צריכים לראות מלטונין בדיוק כמו כל תרופה אחרת שיש לה פוטנציאל להזיק לילדים, והיא יכולה להיות אפילו יותר מסוכנת, כי זה יכול להיראות כמו ממתק. אם הורה לוקח את המלטונין שלו לאחר שקרא את הכתבה הזו ומאחסן אותו בארון תרופות נעול, זו נקודת פתיחה טובה שאולי תמנע את האסון הבא".

בד בבד, דובר האקדמיה האמריקאית לרפואת שינה, ד"ר שליני פרוטי, אמר כי הורים צריכים לחכות עד שילדיהם יהיו בני 3 לפחות לפני שהם נותנים להם מלטונין כיוון שלילדים צעירים מזה יש "מערכת נוירולוגית ואנדוקרינית לא מעוצבת".

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הרשת בארה"ב סוערת
הרשת בארה"ב לא ממש סוערת
אבל זה לא משנה לעורך שבחר בכותרת קליק בייט בשביל למשוך עוד קצת הורים מודאגים.
בנוסף, הCDC בהמלצות שלו ממליץ על חיוב החברות בקופסאות חסינות פתיחה על ידי ילדים, לא הרבה מעבר.
הד"ח המלא כאן
מתוך הדו"ח:
"ממצאים בדוח זה כפופים לשלוש מגבלות לפחות. ראשית, נתוני מרכז בקרת הרעל מסתמכים על תקשורת פסיבית, מרצון ודיווח עצמי, שעלולה לזלזל בחשיפה בפועל ולהוביל להטיית בחירה והטיית מידע. שנית, האיגוד האמריקאי למרכזי בקרת רעל אינו מסוגל לאשר את הדיוק של כל מקרה שדווח למרכזי בקרת רעל, ולא ניתן היה לבצע סקירת טבלאות פרטנית של כל המקרים. לבסוף, נתוני מרכז בקרת הרעל אינם כוללים רשומות רפואיות של חולים או דו"ח של בודקים רפואיים, ולא ניתן היה לאשר אם מוות היה משני להשפעות רעילות רק ממלטונין או בגלל מחלות "

סטיקר

משתמש פעיל
הרשת בארה"ב לא ממש סוערת
אבל זה לא משנה לעורך שבחר בכותרת קליק בייט בשביל למשוך עוד קצת הורים מודאגים.
בנוסף, הCDC בהמלצות שלו ממליץ על חיוב החברות בקופסאות חסינות פתיחה על ידי ילדים, לא הרבה מעבר.
הד"ח המלא כאן
מתוך הדו"ח:
"ממצאים בדוח זה כפופים לשלוש מגבלות לפחות. ראשית, נתוני מרכז בקרת הרעל מסתמכים על תקשורת פסיבית, מרצון ודיווח עצמי, שעלולה לזלזל בחשיפה בפועל ולהוביל להטיית בחירה והטיית מידע. שנית, האיגוד האמריקאי למרכזי בקרת רעל אינו מסוגל לאשר את הדיוק של כל מקרה שדווח למרכזי בקרת רעל, ולא ניתן היה לבצע סקירת טבלאות פרטנית של כל המקרים. לבסוף, נתוני מרכז בקרת הרעל אינם כוללים רשומות רפואיות של חולים או דו"ח של בודקים רפואיים, ולא ניתן היה לאשר אם מוות היה משני להשפעות רעילות רק ממלטונין או בגלל מחלות "
אז מה מומלץ ומה לא

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה