דרוש מידע נתתם מלטונין והצלחתם להפסיק?

• פותח הנושא bat 7
  • פורסם בתאריך

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
גם אני אשמח לכתובת מדויקת עדיף באזור גאולה ירושלים .(אנסה היום בעז"ה ביונה) תודה

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אפשר לתת גם רבע כדור...
אני מדברת על המינון הכי קטן - 1 מ''ג.

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני נותנת רבע כדור (יוצא 1 מ"ג) לילדים בגילאי 4-10 במידה ואני מזהה קושי להירדם, וזה לחלוטין לא ממכר.
יש ימים שנרדמים בקלות ויש שמתארכים ואז המלטונין פשוט מציל את כולם.

h&m

משתמש מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
הסיבה שאין אותה בבתי מרקחת והיא לא מאושרת מטעם משרד הבריאות היא כלכלית נטו!
אני קניתי אצל אחת משווקת פרטית שגם עושה משלוחים חינם

ומאז שהתחלתי לתת את הכדור (חצי)
גם אני וגם הבן שלי נושמים לרווחה :)

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני גם נותנת חצי כדור של 1 מ"ג, סה"כ חצי מ"ג.......
ולילד בן שנתניים וחצי שלפעמים מקפצץ עד מאוחר בלילה ולא חולם להירדם, רבע כדור והמלאכה נעשית..... (לעיתים רחוקות מקבל)

23

משתמש מקצוען
כן
נתתי הפסקתי
נתתי הפסקתי
הכל בסדר ב"ה
כשצריך נותנים כשלא צריך הילדים פשוט כמו שלא נרדמו לפני המלטונין לא נרדמים עכשיו אין הבדל!!

chaia

משתמש מקצוען
איפה כל החנויות האלו כולם אומרים לי יש ויש הלכתי ואין .....
הסיבה שכאן בארץ זה אסור כי נותנים את זה בלי חשבון לילדים וזה הורס את מנגנון הגדילה הרגיל ומשבש את ההורמונים
ולכן מותר רק עם מרשם
הסיבה שרופאי ילדים לא נותנים מלטונין היא מכיון שעדיין לא עשו מספיק מחקרים ואין להם את הידע לגבי המלטונין
מלטונין.
זה מה שצריך פה!!!!
תופעות לוואי יש?
מתאים גם למבוגרים?
איזה רופא נותן לזה מרשם? רופא רגיל?
או שבכלל לא צריך מרשם?
בביתי יש 'בונדורמין' וכל פעם שהיא לקחה היה לה גרוד בכל הגוף.
למרות שזה לא אמור להיות תופעת לוואי...

מחפשים פתרון לשינה.
הבו עצה. מניסיון.
לא רק לשער....
גם תרופות שינה רופא משפחה יכול לתת רק מעל גיל מסוים וגם אז רק במינון מסוים.
מי שרוצה מלטונין או כדור שינה אחר במרשם צריך לעבור דרך מרפאת שינה או דרך נוירולוג.
תופעות לוואי של המלטונין מכיון שעדיין לא עשו מחקרים אין עדיין לא ידועות.
אנשים לוקחים מלטונין כמו תוסף תזונה כי הוא אכן טבעי ומכיון שהוא טבעי הוא לא ממכר אבל אי אפשר לדעת האם בעתיד לא יהיו תופעות לוואי

chaia

משתמש מקצוען
דרך אגב אני התחלתי עכשיו לתת לילד שלי קלמנרבין עם מרשם רופא ובמינון שנקבע ע"י הרופא ורואה פלאים.
ולפותחת האשכול האם התייעצת עם רופא משפחה האם הוצעו לך פתרונות חלופיים?
משום מה היום הטרנד הוא לתת מלטונין, אבל צריך להבין שגם כשנותנים תוסף תזונה לילד צריך להתאים לו את המינון ולדעת מה הם תופעות הלוואי.
ולכל אלו שבאמת יש להן מקרים יוצאי דופן אז כן גם אני נתתי קרוב לשנה מלטונין אבל זה היה לאחר התייעצות עם רופא.

shendi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא ממכר בכלל
להיפך, אחרי תקופה הגוף מתרגל לשעות שינה סבירות ואפשר להפסיק, כשיש שינוי בסדר היום, במיוחד אחרי חופשים וחגים מתחילים סבב נוסף של שבועים-שלוש וחוזרים למסלול.
אני נותנת רבע כדור וזה מספיק.
לפעמים אני נותנת גם באמצע הלילה כשילד קם אחרי שינה של 7-8 שעות ולא מצליח להרדם שוב.

מלכת שבא

משתמש מקצוען
הוי זה בדיוק נושא שמטריד אותי.
דווקא הרופא שלי לא המליץ והתחיל לומר לי שאם ילד לא נרדם צריך לבדוק למה זה קורה
וכולי וכולי.
והמצב אצלי הוא שהם לא-נרדמים-בלי-כדור! אני מתחרפנת. (האמת שחשבתי
לפתוח על זה אשכול...)
לא משנה אם זה יום ראשון וכולם מתנדנדים מעייפות או סתם יום שהם אמורים להיות עייפים
(לפי ההיגיון שלי. למשל אם הלכו לילה קודם לישון מאוחר וכדומה) - ההיגיון שלהם כנראה עובד
אחרת...
נשגב מבינתי מה הסיבה לזה, ולמה ילד בן בקושי 5 נרדם לי בתשע בלילה או אחרי.
ובת השש בכלל יכולה לשכב שעות בלי להירדם.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
למה ילד בן בקושי 5 נרדם לי בתשע בלילה או אחרי
אולי זה ינחם אתכם:
איזה כיף לכם שהילד שלכם נרדם בתשע!!!
אצלנו יש כל טווח הגילאים של ילדים ובתקופה זו לפני 11 בלילה כמעט אין אף אחד שנרדם.
(את האמת שאנחנו בתקופה של חזרה מבידוד משפחתי לשיגרה חלקית עם כל התנודות של הסגרים ומערכות החינוך. קשה לי לזכור איך היה בימים הטובים לפני הקורונה).
והסיוט הכי גדול זה תינוק בן שנה שישן במעון ונרדם כל לילה באחת או שתים בלילה. (בשבע אפס אפס עלי להתייצב מתחת הבית ולהמתין להסעה עם שני ילדים מאורגנים).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה