ולמה?אפשרות 2
ולמה?אפשרות 2
וגם זה אין לה משמעות!! (אני לא מנקדת ולא למדתי את זה, לכן אני לא בטוחה)לא יודעת,
המילה כמתבקש בלי ניקוד
תמיד תיקרא כמו עם פתח ולכן אם אתה רוצה לתת לה את המשמעות
השניה שהיא-אילוץ תאלץ לנקד אותה.
כי זה נראה לפי ההקשר שהוא מחייך כמו שצריך ובשביל הנימוס.ולמה?
כי המילה מתבקש לא משמשת כתיאור לאדם אלא לפעולה. בניגוד ל-מי שכפאו שד/מאולץ.ולמה?
אהבתי את ההגדרהכי המילה מתבקש לא משמשת כתיאור לאדם אלא לפעולה. בניגוד ל-מי שכפאו שד/מאולץ.
אבל איציק כן רוצה להתחבר עם זאביכי זה נראה לפי ההקשר שהוא מחייך כמו שצריך ובשביל הנימוס.
אפשרות אחת נשמעת קצת מוזרה ואולי באמת היא לא תקנית...
וכי אין אדם שמתבקש לעשות דבר מה?כי המילה מתבקש לא משמשת כתיאור לאדם אלא לפעולה. בניגוד ל-מי שכפאו שד/מאולץ.
כיון שאין לי ידע נרחב בדקדוק אינני יודע להסביר.וכי אין אדם שמתבקש לעשות דבר מה?
שלחתי פנייה.אפשר לפנות לאקדמיה ללשון ולברר אצלם האם האם האפשרות הראשונה תקינה
קישור
ישנם אנשים המתבקשים ואפילו בכל יום, אבל כל עוד זה לא ביטוי מוכר (כגון: כמצליף, כמוכר ארטיקים) לא מקובל להשתמש כך בצורת בינוני.וכי אין אדם שמתבקש לעשות דבר מה?
נראה שאין כאן התייחסות ל-כ בפירושטוב, אני בדקתי עכשיו בכמה אתרים. אז הקלדתי את זה בנקדן האוטומטי, והוא מיד כתב לי- "כַּמִּתְבַּקֵּשׁ"
ואז עשיתי אפשרויות ניקוד, והוא כן נותן את האפשרות של "כְּמִתְבַּקֵּשׁ"
אבל!! בשתי האפשריות המשמעות היא אותו דבר!!!!!! וזה המשמעות של משפט 2...צפה בקובץ המצורף 1149661
בגלל ששתי האפשריות הן עם אותה משמעות, זה לא משנה איך הכ' מנוקדת...נראה שאין כאן התייחסות ל-כ בפירוש
שימי לב ששם באתר הוא לא נותן אפשרות "כַּמתבקש"טוב, אני בדקתי עכשיו בכמה אתרים. אז הקלדתי את זה בנקדן האוטומטי, והוא מיד כתב לי- "כַּמִּתְבַּקֵּשׁ"
ואז עשיתי אפשרויות ניקוד, והוא כן נותן את האפשרות של "כְּמִתְבַּקֵּשׁ"
אבל!! בשתי האפשריות המשמעות היא אותו דבר!!!!!! וזה המשמעות של משפט 2...צפה בקובץ המצורף 1149661
(וזה בעצם מה שאמרתי כל הזמן...)
וזה בדיוק-אפשרות 1 אולי תתאים כששמים קודם את המילה כמתבקש ואח"כ את הפועל. לדוגמא: כְּמתבקש לצחוק - שמבקשים ממנו לצחוק
באפשרות השניה שמים קודם את הפועל ואח"כ את המילה כמתבקש כמו שהיה בסיפור, לצחוק כמתבקש - כמו שצריך.
ככה זה נשמע יותר הגיוני... בכל אופן, האפשרות הראשונה נשמעת יותר.
כי המילה מתבקש לא משמשת כתיאור לאדם אלא לפעולה. בניגוד ל-מי שכפאו שד/מאולץ.
מעניין..(חבל שאין אימוגי שמסמל מוזררר) אבל בכל מקרה, מה שאני כל הזמן מנסה לומר- זה על המשמעות, לא על הניקוד עצמו. הניקוד, כמו שאני כבר כתבתי- באמת קיים בשתי האפשריות, (או רק עם שווא?) אבל המשמעות בכל מקרה היא של משפט 2.שימי לב ששם באתר הוא לא נותן אפשרות "כַּמתבקש"צפה בקובץ המצורף 1149665
אפשרות 1 אולי תתאים כששמים קודם את המילה כמתבקש ואח"כ את הפועל. לדוגמא: כְּמתבקש לצחוק - שמבקשים ממנו לצחוק
באפשרות השניה שמים קודם את הפועל ואח"כ את המילה כמתבקש כמו שהיה בסיפור, לצחוק כמתבקש - כמו שצריך.
ככה זה נשמע יותר הגיוני... בכל אופן, האפשרות הראשונה נשמעת יותר.
וזה בדיוק-
כי המילה מתבקש לא משמשת כתיאור לאדם אלא לפעולה. בניגוד ל-מי שכפאו שד/מאולץ.
המילה מתבקש יכולה להתייחס גם לפעולה וגם לאדם- "הפעולה המתבקשת היא..." ו- "אתה מתבקש לזוז"..לא נכון, המילה מתבקש מתיחסת פה לאדם.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: