כללי נשים וכסף...|ניוזלטר 7

זמזומית

משתמש רשום
קראתם את המאמר של נטע בניוזלטר? מה אתם אומרים?
אני אהבתי... כל מילה פנינה....

ובכלל, בלי קשר לכתבות עצמן, המגזין כולו ערוך ומעוצב בטוב טעם.
שאפו לפרוג ולסטודיו DV.D העורכים! תמשיכו להפתיע אותנו!

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הנקודה שהיא העלתה זו נקודה מאוד נכונה, ומדובר בעניין שמדובר מאוד בשנים האחרונות גם בציבור הכללי - קמים הרבה ארגונים חברתיים שמטרתם לתמוך בנשים עצמאיות, יש התארגנויות של "מעגלי נשים" שבמסגרתן מתאגדת קבוצה של נשים עצמאיות (הכלל הוא שבכל קבוצה יש רק אישה אחת מכל מקצוע, על מנת למנוע תחרותיות) שנפגשות פעם בחודש והמטרה היא שהן יסייעו אחת לשנייה בשיווק, תמיכה וכו'.
בקיצור - נושא "חם" ורלוונטי, יישר כוח על העיסוק בו.

היוצרת81

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לצערנו הרב זו אכן תופעה. אני אישית לקחתי קורס שלם בנושא רק על מנת לצאת מהמעגל הזה של "אני רוצה כסף ומפחדת לדרוש אותו". אחד המסרים החזקים היו בעניין המחיר (חינם לפלוני, "טובות" לפלונית, מחיר מגוחך לאלמוני)- מחיר נמוך לאו דווקא יוביל אותך להצלחה עסקית.
אשה צריכה לדעת את ערכה גם בנושא העסקי ולא להתעטף בענווה פסולה- את עושה משהו טוב? קחי מחיר טוב!! בברכת שפע רב לכולן ובוקר אור..:)

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מדהים שיש מי שחושבת שמחיר נמוך יוביל אותה להצלחה עסקית...

היוצרת81

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נעמה , תתפלאי אבל זה היה הנושא הכאוב והמגומגם ביותר בקורס. ישבנו שם, בערך כ15 נשים, חלקן בעלות עסקים קיימים, חלקן בתחילת הקמתו של עסק חדש- כולנו בעלות מוטיבציה גבוהה להצלחה (ורצון להתפרנס בכבוד) ולא הייתה אחת שאמרה בבטחון : המוצר שלי שווה! (אגב, בסיום הקורס כבר דיברנו אחרת). שני שעורים שלמים הוקדשו רק לביטחון העצמי שלנו, להכרה בכישורים (מולדים או נרכשים) ולמודעות עצמית. שאר השיעורים הוקדשו לשיווק, פרסום, התנהלות כלכלית( אף אחת לא רצתה לשמוע),ניהול העסק מהבית , בניית התוכנית העסקית וכו..

זה המצב.

זמזומית

משתמש רשום
זה מעניין מה שאת אומרת... באיזה קורס לומדים את זה? קאוצ'ינג וכאלה?
סתם ככה, לכן אולי לפעמים הפיתרון הוא למנות את הבעל שיגבה כספים....

והאמת, כשאני חושבת על זה, זה קורה לי בעיקר כשאני עובדת מול נשים.... מול גברים העבודה היא קצת יותר קלה בנושא הכספי.....

טפטפת

משתמש צעיר
D I G I T A L
תודה בנות, כיף לשמוע :)

וכמו שכתבה נעמה, יש בנושא הזה הרבה חומר טוב ברשת.
שמתי כמה קישורים בסוף הפוסט במגאזין.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למנות את הבעל שיגבה את הכספים, זה להכריז באופן הכי ברור "אני אישה חלשה ולא מסוגלת להתמודד מולכם, אז בעלי יתמודד במקומי".
כמו שמשגע אותי לראות אישה שמגיעה עם בעלה לראיון עבודה...

chayasl

משתמש סופר מקצוען
סיפור ששמעתי ממקור ראשון (הם סיפרו לי את זה מזמן, אז אני מקווה שאני מדייקת בפרטים. בכ"א זה רוח הדברים..):

לפני כ20 שנה, זוג פתחו חנות בב"ב בתחום הטקסטיל. כדי "לשווק" את החנות, הם נתנו מחירים מאד זולים.
לצערם החנות לא הביאה את הפרנסה המיוחלת, ובצר להם הם התכוננו לסגירתה. לפני שהם החליטו סופית על סגירה, הם הלכו לרב כדי לקבל ברכה על הצעד שהם עתידים לעשות. הרב אמר להם, לפני שאתם סוגרים, קחו חודש ניסיון. תעלו מחירים מעל הממוצע בשוק. ועוד חודש בואו אלי ונדבר.
חודש אח"כ הם באו לבקש ברכה לפתיחת סניף נוסף לחנות המוצלחת וה"יוקרתית"...

טפטפת

משתמש צעיר
D I G I T A L
התגובות שאני מקבלת באישי מאד מעניינות:

* התופעה לא מספיק מנותחת. נגעת בה מאד מלמעלה, אין אייטם מרכזי.
* נגעת רק בקצה הקרחון של הבעיות שיש לנשים בשוק העבודה.
* שרי אריסון זו דוגמא לא טובה. היא ירשה מליונים, היא לא בנתה כלום מעצמה. תביאי דוגמא למישהי מהעם, שבנתה משהו בעשר אצבעות.
* הנקודה שהעלית היא מאד התחלתית, רק נשים מתחילות מתמודדות איתה. מהר מאד רוכשים את המיומנות וממשיכים הלאה, להתמודדויות אחרות.

פוטושופרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לדעתי הקטע היותר קשה בעסקי נשים זה לאו דוקא לדעת לדרוש את הכסף
אלא לעמוד מול סוכנים גברים שיודעים איך לנצל את את הנשים. לדחוף להם
סחורה לא מי יודע מה, מחירים גבוהים ועוד, אולי בניוזלטר הבא תהיה התייחסות לקטע הזה...
בכל אופן המאמר נהדר!

היוצרת81

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
זה מעניין מה שאת אומרת... באיזה קורס לומדים את זה? קאוצ'ינג וכאלה?
סתם ככה, לכן אולי לפעמים הפיתרון הוא למנות את הבעל שיגבה כספים....

והאמת, כשאני חושבת על זה, זה קורה לי בעיקר כשאני עובדת מול נשים.... מול גברים העבודה היא קצת יותר קלה בנושא הכספי.....

קורס יזמות עסקית ששילב אימון עסקי. קורסים כאלה מצויים ברחבי הארץ וממומנים ברובם-(מלבד השתתפות עצמית) על ידי גופים ממשלתיים ( ושלוחותיהם- כמו ארגון "מפתח" למשל) מתוך מגמה של השלטון לשלב את הציבור החרדי במעגל העבודה.. שיחק לטובתנו.

studio dv.d

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י טפטפת;529668:
התגובות שאני מקבלת באישי מאד מעניינות:

* התופעה לא מספיק מנותחת. נגעת בה מאד מלמעלה, אין אייטם מרכזי.
* נגעת רק בקצה הקרחון של הבעיות שיש לנשים בשוק העבודה.
* שרי אריסון זו דוגמא לא טובה. היא ירשה מליונים, היא לא בנתה כלום מעצמה. תביאי דוגמא למישהי מהעם, שבנתה משהו בעשר אצבעות.
* הנקודה שהעלית היא מאד התחלתית, רק נשים מתחילות מתמודדות איתה. מהר מאד רוכשים את המיומנות וממשיכים הלאה, להתמודדויות אחרות.

אין מה לעשות נטע, נגעת בנקודה רגישה... תיהי חייבת להמשיך ולכתוב עליה בניוזלטרים הבאים.... ;)

היוצרת81

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ואיזה ארגון יתמוך בגברים? :(
בתחום הזה כולם מסכנים.
<!-- / message --><!-- sig -->__________________

קורסים לגברים אכן נפתחים רק ש... גברים לא מגיעים! (וכאן אולי המקום לדיון נוסף:))

טובה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
סוף סוף יכולתי לצטט את הנאמר במאמר ובעלי הבין שלא רק אני מפחדת לדרוש כסף, בתוך עמי אני יושבת...
אבל בעז"ה עם עוד כמה מאמרים טובים כאלו עוד נצמח ונתקדם ונצא מהנחיתיות שלנו, הנשים.
ונטע- נהניתי מכל מילה.
מחכים למאמר בשבוע הבא. :)

sariti

משתמש רשום
אבל יש מושג שמתחילים במחירים נמוכים כדי שיכירו אותך, ואחר כך מתחילים לעלות את המחירים.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה