דרוש מידע נפללללנווו...(קבלן נוכל) מה עושים???

חיימנה

משתמש פעיל
זה כל כך מתסכל הנושא..
אנחנו סגרנו איתו אחרי המלצה של מישהו. בסוף התברר שההוא גם נפל ומתוסכל אבל הוא פחד להגיד לנו כי זה לשון הרע.
בטוח לי שיש מענה הלכתי לנושא המעוות הזה שאנשים לא יודעים.
אנחנו גם נשאל רב בעז"ה.

הקטע שהנוכל שלח אלינו מישהו להמלצות (הוא לא מודע כמה הוא נוכל, כנראה)
אמרנו לאותו אחד שהוא מוזמן אלינו לראות את העבודה. (כי לא רצינו ללכלך לפני הדרכה הלכתית)
ההוא ירד מראש אולי מסיבה אחרת. כייף לו.
מסתמא אתם לא מעוניינים
אבל -
יש קייס [הלכתי] לתבוע את הממליץ
הוא גרם לכם נזק במודע ויתכן שדינו כדין חו"ד של בעל מקצוע שמחייבת

נכתב בעיקר לעורר את גודל האחריות שיש על מחמירים למיניהם
שמפילים אנשים [שסמכו עליהם] בפח בכל תחומי החיים

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
אצלינו האדריכלית המליצה על הקבלן הזה, וגם אמרה שאין צורך לקחת עליו מפקח בניה, והיא עשתה איתו והיתה מרוצה, והם (היא ובעלה) יכולים לבוא מדי פעם כמו מפקחי בניה....
נראה לי שכדאי לשאול רב מה לעשות עם האדריכלית- גם בגלל הכסף שלכם ובעיקר בגלל הבאים אחריכם...

רחלה 123

משתמש מקצוען
תמיד מעניין אותי אם בלשון הרע שלא לתועלת אנשים גם נזהרים ככה.
אני כ"כ מסכימה עם זה
הבעיה שבלשון הרע שלא לתועלת לכאורה כאן בעוה"ז אותם אנשים שמדברים עליהים לא יודעים באופן ספציפי מי זה כל אחד ואין להם אפשרות לצאת עליך בקללות וקפידות

עברנו עוגמת נפש גדולה מאד בסגנון הנ"ל, בזהירות רבה מי שרצה המלצות הראינו והשמענו לו את הנתונים, השתדלנו למרות העוגמת נפש הגדולה לא לשתף סתם כך.
והנה לשמחתי אותם אנשים באמת לא נפלו בפח, אבל מאותו מפיל בפח ( במקרה הנ"ל מפילה) קיבלתי שיחה עם כ"כ הרבה דמעות וכעס קפידות והקפדות ואין מחילה לעולמי עד...
שזה רודף אותי
למרות שבעלי טוען שאין שום בעיה במה שאמרנו, ועדיין

וסליחה שכותבת כאן בחריפות, חרדי, זקן ארוך וכ' לא מעיד על שום יראת שמים.
הרבה דיבורים יפים וצדקניים עד שזה מגיע לכסף.
לברר, ושוב לברר
ובאופן כללי לנהוג עם כל אחד כבדהו וחשדהו.

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
קיבלתי שיחה עם כ"כ הרבה דמעות וכעס קפידות והקפדות ואין מחילה לעולמי עד...
שזה רודף אותי
מניפולציה ריגשית.
הוא אדם פושע- ובאותה רשעות שבגללה הפיל אותכם בפח וגרם לכם להפסדים,
הוא מפעיל עליך מניפולציה שקרית- גם זה רשעות ופשע.
ואת היית צריכה לענות לו שיש לכם קפידות והקפדות על ההפסד הכספי והעוגמת נפש שגרם לכם.

בלדה

משתמש פעיל
מי אמר שמותר???
לא מבינה את כל הכועסים והמופתעים.

כן, לא מופקע שאסור לעשות שיימינג מטורף לאדם אפילו אם הזיק לי.

שיימינג משמעותו לבייש. אין משמעותו להביא לידיעת הציבור כדי שהציבור לא ינזק או שאני אקבל את שניזוקתי, וגם זה יש צורה לעשות בהלכות שמירת הלשון.

חיה4

משתמש מקצוען
לא מבינה את כל הכועסים והמופתעים.

כן, לא מופקע שאסור לעשות שיימינג מטורף לאדם אפילו אם הזיק לי.

שיימינג משמעותו לבייש. אין משמעותו להביא לידיעת הציבור כדי שהציבור לא ינזק או שאני אקבל את שניזוקתי, וגם זה יש צורה לעשות בהלכות שמירת הלשון.
מבינה גם את הזהירות.
אני המלצתי פה פעם על מוביל (הובלות) שעשה לנו עבודה מצויינת ומקצועית והיינו ממש מרוצים.
והרבה הגיבו לי בכועס, ז"א הם לא היו מרוצים ממנו.
אז הוא טוב או רע? לא יודעת...
יש כנראה הרבה צדדים לפני שמלכלכים...

גם הקבלן שלנו - כתבתי כבר פה - אני לא חושבת שהוא נולד נוכל. הוא עושה טעויות - לדעתי - מתוך חובבנות. ואז הוא מתקשה לעמוד במחיר של זה ומפיל איתו את הלקוחות. מה עושים במקרה כזה? הוא לא אדם רע (יש לי צד קצת תמים אבל זה מה שאני חושבת :oops:) אבל בחובבנות שלו הוא מפיל איתו אנשים בסכומים עתק.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה