באמת מה?ומהכטייסע - זה באמת
באמת מה?ומהכטייסע - זה באמת
באמת מה?
כפי שכתבה @מה הענינים מהיכי תיתי. ארמית: מהיכן תביא/תלמד.
משפט שבקונוטצית חולין מבטא סקפטיות ביחס לנאמר סוג של: מאיפה הבאת את זה? או אהה! מאיפה זה בא לך???
מעניין.הכול נשמע לי או נדוש או אנטישמי.
זה מה שעלה לי בינתיים.
נהג מונית. דוכן פיס. מלצר בארמונות חן. מאבטח במאפייה במוצאי פסח. עורך דין צמרת. אביגדור ליברמן מדבר לראשונה. ראש ממשלת הודו שמככב לאחרונה בפרסומות של נטפרי - נרנדרה מודי.
מעניין.
כשחשבתי על האתגר, לא ממש התכוונתי שגוי או חילוני הוא זה שיספר את ההתרחשות. אלא שהכותב יספר מנקודת מבט מנותקת. זה כל האתגר: להצליח להתנתק מהמובן מאליו עבורנו. דוגמה: כשאנחנו אומרים למשל "שאלתי את ר' חיים והוא אמר בו"ה", הרי שהבנת האמירה הזו מתבססת על מושגים שקנינו מתוקף חיינו כחרדים. עכשיו, המשימה היא לתאר את אותו דבר, אבל בהשמטת אותם מושגים יהודיים שאתה מביא איתך מהבית.
כמובן שהכי קל זה פשוט לתת לאיוון או מודי לדבר.
רעיון שנופל לי כרגע, שאולי יוכל לפתור את הבעיות שציינת: לספר את הקטע מזווית מבטו של יהודי מלפני מאות שנים, שהגיע באמצעות מנהרת הזמן לביקור בזק בעידננו. כשחוזר לארוחת הערב לביתו בוורמייזא, הוא מספר לרעייתו (מרת פריידא גיננדל) את מה שראה היום בשוק מחנה יהודה בעתיד.
אז זו המשימה הפעם: להיכנס רגע לנעליו של משקיף מהאו"ם, לאתר פינות שגרתיות ייחודיות לחיינו היהודיים, לצלם אחת מהן ולהגיש לנו תרגום ספרותי יצירתי שלה, מבלי שיהא ניכר שהיוצר כותב מבפנים.
מנקודת מבטו. לא מחייב שהוא גם המספר.ביקשת מנקודת מבטו של משקיף האו"ם הממושקף, לא?
דפקתי קרוב למאתיים מילה.
אין לאף אחד מילה לזרוק לי?
וואו, הרבה זמן לא הייתי כאן. שמרתם לי מקום?
.
מה זה שמרנו? אני ומשויטט היינו צריכים לדחוף מכאן בכח כמה חבר'ה שניסו להשתלט על הכסא שלך.
עשה טובה ופעם הבאה אל תיעלם רק בשביל 'לקחת רגע צלחת סיגרים מהבר'.
זורק מיליםדפקתי קרוב למאתיים מילה.
אין לאף אחד מילה לזרוק לי?
גלגולו של ביטוי.מעניין.
בהגייה הירושלמית הטיפוסית. זה מבטא נו,נו. מילת ביטול. ולא מילת שאלה.
או שהגלגול שינה חלק מהמשמעות.
אנחנו נחשוב על זה...
אפשר להוסיף את זה גם...
(וכמו שאמרו הראש ישיבה שנפל
"אתם יכולים לעזור לנו לקום?"
"תעזרו אחד לשני")
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: