לינק משם לכאן - שם.
@מ"ם יקירי, ברכותיי על האתגר החשוב שהעלית.
אך חושבני שאולי משהו חסר בו, ואסביר:
בנאום ישנו שלושה חלקים, כתיבת הנאום, הנאום עצמו, המונאמים...
כתיבת הנאום הנה תורה בפני עצמה. ישנם כותבי נאומים מקצועיים שכתבו את הנאומים ששינו את פני ההיסטוריה ואף אחר לא זוכר אותם. ולמה?
בגלל החלק השני של הנאום וזה הנואם עצמו, הפאתוס שלו, שפת הגוף, האווירה שהוא יוצר במקום.
חלקו השלישי של הנאום הוא קהל המאזינים, כי ברור שאינו דומה ראש ממשלת ישראל מר בנג'מין נתניהו מעל בימת האו"ם או הקונגרס מול רשתות תקשורת מכל העולם, כביבי בשוק מחנה יהודה או רוה"מ נתניהו בכינוס-ליכוד דביקי.
קהל המאזינים עושה את הנאום לא פחות מאשר הנאום עצמו או הנואם.
הנאומים שהועלו יפים מאוד, משכנעים, מפתיעים, מעניינים ומקוריים אבל העיקר חסר מן הספר (אולי רק לי...) כיצד דיבר הנואם, היכן הוא דיבר, הלוקיישן, האווירה, ההשפעה של הנאום על המאזינים באופן המיידי ולטווח הרחוק.
אם תקרא את הנאומים של בגין שהוגדר כמנהיג כיכרות או את הנאומים של (להבדיל) היטלר ימ"ש בלי לדעת היכן ננאמו וכו' זה יהיה לכאורה משעמם נורא, בטח ובטח אם תקרא זאת ללא ידע מוקדם בעקבות מה נכתב הנאום וננאם כפי שעשו אחדים מהמשתתפים באתגר.
יתכן שהיה כדאי לשדרג את האתגר ולהביא נאום על שלל מרכיביו, מעין סיפור נאום, שאולי עדיף על נאום עם סימני שאלה מי? מתי? איפה? ולמה?
כאשר יריתם בי בתותח, נתתי את הפקודה: לא! היום אתן את הפקודה: כן! אמנם לא תדעו רחמים עלינו, אך זאת הפעם לא נדע רחמים גם כלפיכם, זאת תהיה מלחמה לחיים או למוות. למען השם, עריצים אטומי לב, חוסו על העם הזה, בטרם תיפתח הרעה. אותנו לא תכניעו, כי אין כוח בעולם שיכניע את כוח חיילי האצ"ל, היום הזה אני מודיע לכם כי לא תהיו עוד ממשלה יהודית, ולא תהיה לכם הזכות המוסרית בישראל. ממשלה זו, שתפתח במשא-ומתן עם המרצחים משמידי עמנו, תהיה ממשלת זדון שתבסס את שלטונה על כידון ורימון.
צודק לחלוטין. מקבל.מסכים איתך כמובן ברמת העניין של הנאום.
תורת הנאום והנואם היא רחבה מני ים, ונלמדת מקורסים שכונתיים ועד בתי ספר יוקרתיים.
איברא, כפורום מקצועי העוסק בכתיבה, התכנסנו לשם כתיבת הנאום. רבים עוסקים בה ומתפרנסים ממנה. יש בה עומק ויופי. יש בה אומנות והשראה (ו90% עבודה...).
והיה כי יפנה אלינו פלוני מחר ויבקש לכתוב עבורו נאום, מה נאמר ומה נענה ביום ההוא?!
כאשר יריתם בי בתותח, נתתי את הפקודה: לא! היום אתן את הפקודה: כן! אמנם לא תדעו רחמים עלינו, אך זאת הפעם לא נדע רחמים גם כלפיכם, זאת תהיה מלחמה לחיים או למוות. למען השם, עריצים אטומי לב, חוסו על העם הזה, בטרם תיפתח הרעה. אותנו לא תכניעו, כי אין כוח בעולם שיכניע את כוח חיילי האצ"ל, היום הזה אני מודיע לכם כי לא תהיו עוד ממשלה יהודית, ולא תהיה לכם הזכות המוסרית בישראל. ממשלה זו, שתפתח במשא-ומתן עם המרצחים משמידי עמנו, תהיה ממשלת זדון שתבסס את שלטונה על כידון ורימון.
יום: שבת
שעה: 10:30
ארוע: שבע ברכות של אחיינית
בום (דפיקה על השולחן, על המחיצות- לנשים)
טוב, היות ולא אמרו לי שאני אמור לדבר, לא הכנתי מה לומר...
אבל בכל אופן נפתח בכבוד האכסניה
בום (ראשי נשמט ונחבט בשולחן)
ובכן, רציתי רק לבקש ולהתחנן על נפשי, אני עובדת כל השבוע, מחכה בכליון עיניים (חצי עצומות) לשבת הגואלת, קצת לנוח, לישון, לקרוא משהו.
אבל מחויביות משפחתיות יש, ואוי לי מחמותי אם אזלזל בהם, אז לפחות אל תקשו עלי. אני מגיעה לסעודת השבע ברכות, טורחת, עושה מאמץ, אורזת, נוסעת, משאירה דירה לשכנה, מטפטפת את הילדים, חולמת להניח את הראש- אל תרחיקו ממני את החלום הזה.
לא בקשו מכם לדבר? נפלא
איך זה יכול להיות שלא הכנתם דבר ובכל אופן אתם מדברים הרבה יותר מ500 מילים?
איך אני עוצמת את העיניים (כדי להתרכז...) ופותחת אותם לאחר זמן ועדיין מדברים?
אולי התחלפו הנואמים, אין לי מושג כי הכל אותו דבר...
איך, למען ד', עם קב אחד בלבד, אתם מסוגלים לכ"כ הרבה?
אני מודה לכם על הרצון הטוב להעשיר אותי, להחכים, ולבדר לפעמים- אבל אני מעדיפה ללכת לישון. (סליחה על החומריות)
לא מחזקים אדם כשמיטתו מונחת לפניו- לא יפה,לא מתחשב, לא טאקטי ולא מנומס.
נתנו לי הזדמנות לנאום- וזה הנאום שלי, הכנתי בקפידה ומקווה שהראש לא נחבט במקלדת.
ואולי, אולי באירוע הבא- אזכה להינות מפרותיו.
או מהבום השני:בום (דפיקה על השולחן, על המחיצות- לנשים)
בום (ראשי נשמט ונחבט בשולחן)
התלבטתי גם כן מה בדיוק נקרא נאום ומה בדיוק לכתוב,בנאום ישנו שלושה חלקים, כתיבת הנאום, הנאום עצמו, המונאמים...
כתיבת הנאום הנה תורה בפני עצמה. ישנם כותבי נאומים מקצועיים שכתבו את הנאומים ששינו את פני ההיסטוריה ואף אחר לא זוכר אותם. ולמה?
בגלל החלק השני של הנאום וזה הנואם עצמו, הפאתוס שלו, שפת הגוף, האווירה שהוא יוצר במקום.
חלקו השלישי של הנאום הוא קהל המאזינים, כי ברור שאינו דומה ראש ממשלת ישראל מר בנג'מין נתניהו מעל בימת האו"ם או הקונגרס מול רשתות תקשורת מכל העולם, כביבי בשוק מחנה יהודה או רוה"מ נתניהו בכינוס-ליכוד דביקי.
קהל המאזינים עושה את הנאום לא פחות מאשר הנאום עצמו או הנואם.
הנאומים שהועלו יפים מאוד, משכנעים, מפתיעים, מעניינים ומקוריים אבל העיקר חסר מן הספר (אולי רק לי...) כיצד דיבר הנואם, היכן הוא דיבר, הלוקיישן, האווירה, ההשפעה של הנאום על המאזינים באופן המיידי ולטווח הרחוק.
לא מחייב אבל חושבת שאחד ההבדלים הוא באורך ההרצאה / נאום…שאלת בור: מה ההבדל בין נאום להרצאה? הפאתוס?
נראה לי שבהרצאה העיקר הוא התוכן פחות חשוב מי מרצה, והיפוכו בנאוםשאלת בור: מה ההבדל בין נאום להרצאה? הפאתוס?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: