עוגה חדשה מהיום. הכנתי לאחרי הצום.
היא קלה להכנה ולא דורשת מיקסר. אבל היא לא כזו שמכינים בדקה כי יש לה ארבע שכבות.
צפה בקובץ המצורף 1717007
שכבה פריכה עם שבולת שועל
שכבת בראוניס- לא רטובה.
שכבת בחושה וניל
שכבת פירורים
תבנית חד פעמית ענקית
מדידה בכוסות חד פעמיים לשתיה קרה 180 מ"ל.
לבסיס:
3 ביצים
1 כוס סוכר חום דחוס [אפשר דמררה, עדיף לא לבן, אבל אפשר]
2 כוסות שבולת שועל מהיר הכנה טחון טחינה גסה. אפשר לטחון לבד במג'ימיקס
1 כוס קמח
1/2 כוס שמן
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
לשכבת הבראוניס:
4 ביצים
3/4 כוס קקאו
3/4 כוס שמן
1.5 כוסות סוכר
1 כפית סודה לשתיה [אפשר אבקת אפיה אם אין סודה לשתיה]
1.5 כוסות קמח
לשכבת וניל לבנה:
3 ביצים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות פודינג וניל [לא חובה]
לפירורים:
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כפות קקאו
2.5 כוסות קמח
1 כוס שיבולת שועל טחונה גס
3 סוכר וניל
מים, קמח וסוכר לפי הצורך
הכנה:
ערבבים בקערה את רכיבי הבסיס למעט השוקולד צ'יפס. בידיים לחות משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה. שכבה דקה ואחידה ככל האפשר.
שופכים שוקולד צ'יפס ומהדקים לתוך הבסיס.
באותה קערה, ללא שטיפה, שמים את רכיבי הבראוניס ומערבבים במטרפה [או כף אם אין, אבל עדיף מטרפה] לתערובת אחידה ללא גושים. יוצקים מעל לשוקולד צ'יפס ובעזרת כף מורחים על כל הבסיס.
שוטפים את הקערה. שמים בקערה את כל רכיבי הבחושה וניל ומערבבים [עדיף במטרפה] לבלילה אחידה נוזלית יותר מהבראוניס וללא גושים. יוצקים מעל לבראוניס ומשטחים בעדינות בעזרת כף.
באותה קערה שמים את רכיבי הפירורים למעט המים, הקמח והסוכר הנוספים. מערבבים לתערובת פירורית. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מעט מים. אם רטובה מדי- עוד מעט קמח וסוכר. מפזרים על לשכבה הלבנה. הפירורים שוקעים מעט וזה בסדר
אופים ב 180 מעלות 45 דקות עד שהשכבה העליונה יציבה.
פורסים לאחר התקררות.
צפה בקובץ המצורף 1717005