תעופה נסיעה לאומן לר"ה תשפ"ד

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
יש לציין שהתחנה ברווה רוסקה לא היתה פעילה כלל עד היום, היום החלו לפעול בתחנה 3 רכבות ביום!
רכבת אחת ללובלין וורשה, שניה שמקשרת בינה ללבוב ועוד ערים רבות
ושלישית בשעה אחרת שנוסעת על קו רווה רוסקה קולומייא אבל עם עצירה בכפרים ותחנות נוספות בדרך.
יתכן מאד שבתקופה הקרובה יהיו יותר רכבות מרווה רוסקה לערי אוקראינה, מה שיהפוך רכבת זו ליותר רלוונטית.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
רק בשביל להבין איפה זה רווה רוסקה...
(מתחנת הרכבת אל הכנסת האורחים בבלז).

לפי האוקראינים 70% מהכרטיסים להשבוע נמכרו (ב2 הכיוונים ו2 הרכבות), והם מצפים לתפוסה של 100% בהמשך.
כמו כן הם מודיעים על הקווים הבאים בעתיד הקרוב צ'ופ - פראג ואח"כ פשמשיל - ברלין.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
הודעת האוקראינים:
"בחודש מרץ, בהוראת נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, החל יישום הפרויקט להשיק רכבת חדשה לוורשה דרך רווה-רוסקה. והיום אנחנו משיקים את הרכבת הזו. פיתוח מסלולי העברה נוחים מאפשר להגדיל את ההיצע. היעילות של לוגיסטיקה כזו הוכחה על ידי נתיב קייב - חלם - ורשה, שאוכלוסייתו מונה כמעט 100%. אנו מקווים שהרכבות החדשות של לבוב - רווה-רוסקה - ורשה לא יהיו יוצאות דופן. לטיסות השבוע הראשון של רכבת זו, 70% מהכרטיסים המוצעים כבר נמכרו. אנו מודים לנוסעינו שבחרו בנתיב החדש הזה לנסיעה.
בעתיד הקרוב, מתוכננת הרכבת הבינלאומית צ'ופ - פראג, ואנחנו עובדים גם על קו פשמישל - ברלין", אמר יבגן לושצ'נקו, יו"ר מועצת המנהלים של JSC אוקרזליזניציה".

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
1697787171404.png

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!

אוקראינה • הוגברה ההבטחה סביב בתי הכנסיות​

חדשות אוקראינה • נוכח המלחמה בישראל: משטרת אוקראינה הציבה שמירה מחוץ לכל בתי הכנסת והמוסדות היהודיים ברחבי המדינה, זאת לדרישת ממשלת אוקראינה:
%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%94-%E2%80%A2-%D7%94%D7%95%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%94%D7%91%D7%98%D7%97%D7%94-%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%91-%D7%91%D7%AA%D7%99-%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%A9%D7%A4%D7%93-%E2%80%A2-%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%A1-2.jpg

בצל העלייה באנטישמיות ברחבי העולם נוכח המלחמה בישראל, ולאחר ההתראות החמורות, שלטונות אוקראינה החליטו לתגבר את השמירה על בתי הכנסת ברחבי המדינה זאת בכדי לסכל כל אפשרות לפגיעה.
כזכור, בשבוע שעבר דווח ב'ברסלב נייעס', כי איחוד ברסלב באומן' יצאו באזהרה חמורה לציבור, עם כמה כללי חירום וזהירות בעיר אומן בכלל ובאזור היהודי סביבות ציון רבינו הקדוש בפרט.
בהודעה נכתב "עקב התראות חמורות על מוסדות ואזורים יהודיים באוקראינה בעקבות האירועים הקשים והמלחמה המתרחשת בארץ ישראל הודיעו משטרת אוקראינה ורשויות הביטחון כי יש לשמור על כמה כללי חירום וזהירות בעיר אומן בכלל ובאזור היהודי סביבות ציון רבינו הקדוש בפרט".
יצויין עם זאת כי בייחוד בשנים האחרונות אוקראינה נחשבת בין המקומות הבטוחים באירופה ליהודים והתקריות האנטישמיות בה מועטות. למרות זאת ובהתאם לבקשת "פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה" (FJCU) מהשלטונות בקייב, ניאותה המשטרה המקומית להציב שמירה מחוץ לכל בתי הכנסת והמוסדות היהודיים במדינה – גם בקהילות שבהן לא פועל רב קבוע ושאינן מקיימות תפילות ופעילות קבועה.
האבטחה שתגוברה באוקראינה אינה דבר של מה בכך, משום שהמלחמה גרמה לכוח האדם בקרב כוחות הביטחון להגיע לקצה גבול היכולת.
צילומי מסך: פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה (FJCU).

ברסלב נייעס

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
טיסות לשבת חנוכה הבעל"ט:
עקב המלחמה אין היצע גדול!
טיסות אלעל:
קישינב חמישי ראשון 440$ בלבד! חמישי שני יקר יותר.
בודפשט רביעי שני כ360$ בוקרשט יקר יותר (וגם הנסיעות פנים יקרות יותר).
ורשה רביעי שני 322$

חברות אחרות לקישינב:
ישראייר חמישי שני בתחילת היום (ליל שני) או בסופו (ליל שלישי) 620$
הייסקי חמישי שלישי 802$
ארקיע חמישי ראשון 390$

urieli

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
היה לוויזאייר טיסות ליאסי בימים א' ב' ה' ו' והם ביטלו את שני ושישי לפחות בשבוע של חנוכה והשאירו את א' וה' האם אפשר לסמוך שלא יבטלו גם את אלה ? כי קניתי לשני והעבירו לי לחמישי כנ"ל בחזור ...

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
אני יודע בוודאות שהם ביטלו טיסות רבות לשבת חנוכה.
יש לי כמה השערות למה את זה בינתיים לא.
ממי שמעת את התאריך הזה?

urieli

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אני יודע בוודאות שהם ביטלו טיסות רבות לשבת חנוכה.
יש לי כמה השערות למה את זה בינתיים לא.
ממי שמעת את התאריך הזה?
כשהם ביטלו בתחילת המלחמה הם הודיעו שעד ה 15בנובמבר לא יחודשו הטיסות ואחרי זה בלוח הטיסות (ליאסי) דחו את הופעת הטיסות לתאריך 28 בנובמבר
עדכון: כעת אני רואה שדחו את הטיסות ליאסי ל 8 בינואר אבל עדיין לא שלחו לי הודעה במייל

סוכנות נכספה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כשהם ביטלו בתחילת המלחמה הם הודיעו שעד ה 15בנובמבר לא יחודשו הטיסות ואחרי זה בלוח הטיסות (ליאסי) דחו את הופעת הטיסות לתאריך 28 בנובמבר
עדכון: כעת אני רואה שדחו את הטיסות ליאסי ל 8 בינואר אבל עדיין לא שלחו לי הודעה במייל
אין שום מקור לתאריך הזה (בכל אופן אני לא מצאתי... חוץ מתילי תילים של השערות מחצאי ושברי מילים וכתובים..)

סוכנות נכספה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כעת שלחו הודעה על ביטול בתאריכים הנ"ל
ואגב, מאוד מעניין למה, לאו דווקא וויז אלא כלל החברות.
הרי בפועל אין אזעקות באזור בכלל, ואף פחות מהסבבים הקודמים (מגן וחץ, חגורה שחורה צהובה ובורדו, וכו')
מה מונע אותם מלטוס?

ואגב, היה עדכון כלשהוא על חברות אמריקניות שחוזרות לטוס לא?

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
הנסיעה ברכבת השינה באוקראינה נהיית עוד קצת יותר נקיה!
החל מהיום עוד 8 מסלולי רכבת מתווסף קרון לנשים בלבד!
ביניהם קווים 81/82 קייב אוזגרוד (ויניצה מונקאטש צ'ופ)
קווים 17/18 חרקוב אוזגרוד (מונקאטש)
קווים 29/30 קייב אוזגרוד (מונקאטש)
קווים 3/4 ז'פוריז'ה אוזגרוד (מונקאטש שדה-לבן)

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
למתכוונים לנסוע בשבת חנוכה דרך פולין.
בין שוטרי הגבול בפולין חלק שובתים עד לתחילת השנה הלועזית (מחאה מקומית) מה שמוביל לעומס בגבולות.
השביתה היא אצל האחראים על משאיות משא, שם המצב נורא, אבל זה משפיע על העומס גם בקרב הנוסעים הרגילים)

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
בינתיים אין במל"ל אזהרת מסע על נסיעה לאוקראינה וגם לא שמענו על אירועים כלשהם בקרב חסידי ברסלב שנוסעים לאומן.
יש לציין שהאוקראינים אינם רואים ברוסים מקור לחיכוי בלשון המעטה...
ולהלן ציטוטים מהתקשורת באוקראינה:
ולמרות שמספר לא מבוטל של מנהיגי עולם קראו לישראל להימנע משימוש בכוח, רוב המדינות המתורבתות תמכו בישראלים בזכות לשחרר את אדמתם ולהחזיר בני ערובה הביתה. אוקראינה הייתה בין המדינות הללו. אולם עמדה זו סותרת כמובן את העמדה שהכתיבו מדינות ערב. יתרה מכך, ההכנות למבצע הקרקעי בעזה עוררו מספר ניכר של פעולות והפגנות ברחבי העולם לתמיכה בפלסטינים, חלקן גרמו לקריסה במדינות.

מי תומך בחמאס?

רוסיה היא בין התומכים הברורים של ארגון הטרור, שכן הם אף אירחו משלחת של נציגי חמאס. עם זאת, התחושות האנטי-ישראליות שהופצו על ידי השלטונות הרוסיים לא הועילו כלל למדינה, כי רדיקלים מקומיים, בפרט במחצ'קלה, החלו בהפגנות. ונראה היה שהם נגד היהודים גרידא, אבל הרמה הגבוהה של הרדיקליזם האסלאמי השולט באזור זה עלולה להתפתח לסכסוך לאומי.
ובמיוחד זה התברר במהלך ההצבעה באו"ם על ההחלטה "על הפסקת אש ברצועת עזה". המסמך שאומץ זכה מיד למוניטין של שערורייתי, משום שהוא לא מגנה פעולות של מחבלים, לא מסייע בשחרור בני ערובה, לא מזכיר את זכותה של המדינה להגנה עצמית, אלא רק דורש מישראל "להפסיק לאלתר את האש". ."
יתרה מכך, רוסיה סיפקה תמיכה לפלסטינים,
אולי @נחמן העמקן יחכים אותנו עם עוד מידע וציטוטים משם.
https://visitukraine.today/

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה