מידע שימושי נמאס לכם מהתחבורה ציבורית ? בואו תעשו 2,500 ש"ח בחצי שעה עבודה!

אסתושי

משתמש מקצוען
אתם ניסיתם פעם לתבוע?
כי ידוע לי על סיפור מלפני כמה שנים בפורים שהנהג הוריד את כל האנשים מהאוטובוס בסוף מסלול האיסוף בעיר (וזה אחרי שחיכו לו כמה שעות...) זה היה האוטובוס האחרון והחברה לא הסכימה להביא אוטובוס חילופי.
הגיעה משטרה ואורה ושמחה.
בסוף כולם לקחו טנדרים ומוניות. התארגנה תביעה של כמה עשרות אנשים. אבל אחרי חצי שנה הגיעה תשובה שאין זכאות להחזר...
אפילו את דמי הנסיעה לא קיבלו בחזרה שלא לדבר על העלות של המונית.
אז מעניין אם מישהו כן הצליח אי פעם להוציא מהם משהו.
מי אמר שאין זכאות להחזר החברה או בית המשפט?
אני כבר כמה פעמים לקחתי מונית או טנדר (חובה לבקש קבלה) ובכל המקרים קיבלתי החזר אבל זה צריך להיות דברים שברור שהחברה לא בסדר אם לא צריך ללכת לביהמ"ש

אסתושי

משתמש מקצוען
מנסיוני העגום - זה לא כך
ובכן סיפורי פרוש לפניכם -
ערב שבת הגדול (שהיה צמוד ממש לפסח ולכן התחנות היו ריקות)
אוטובוס אחרון צריך לצאת בשעה 4:15
התחנה שלנו בין האחרונים בעיר
היינו ב4:15 בתחנה
ו-אין אוטובוס!
מתקשרים לחברה, המוקדנית אומרת שתברר
שוב ושוב ושוב
אותה התשובה! נהיה מאוחררררררר מאד!
תכלס בסוף היא אומרת שזה חברת קבלן ואין לה מידע....
מדי מאוחר ואין שום טנדר שיקח אותנו (לא נכנסים למונית)
שבת הגדול!!!! - הווי אומר אין פרור במקפיא, בארונות וכו'....
רצים לקנות אוכל מוכן, משלמים על זה טבין ותקילין ברגע שאחרי האחרון.....
(ולא נדבר על עגמת הנפש העיקרית שהיינו צריכים להיות אצל אשה אלמנה - שנותרה לבד! במקום לארח משפחה......)
פניתי למשרד התחבורה - וקבלתי אישור שאכן לא יצאו אוטובוסים
פניה בתלונה לחברה - אין תגובה - כמה פעמים
פעם אחת איימתי שאם אני לא מקבלת תגובה באותו היום - אני פונה לתביעה
מיד! אבל מד - תוך פחות מ10 דקות חזר אלי נציג אנטיפת, מתחיל להתוכח איתי- מי יוצא כ"כ מאוחר מהבית וכו' וכו' ואין מצב שלא יצא אוטובוס
אמרתי לו שיש לי אישור ממשרד התחבורה ועדות ממי שהיה איתי בתחנה וכו' וכו' אמר שיחזור אלי
כמובן שלא חזר!
אחרי חודש (1) שוב כתבתי שאם לא חוזרים אלי אני פונה בתביעה
מיד מתקשר אותו נציג...... אני מוכיחה אותו, שחבל שצריך לאיים כדי לקבל יחס
הוא מיתמם ואמר שהוא לא חוזר אלי בגלל מה ששלחתי, הוא פשוט חוזר אלי כי הבטיח שיחזור חי חי חי
תכלס, תקשיבו טוב טוב!
הוא אומר שבגלל שהיה עומס בתחנו (שבת הגדול!!!! עומס בתחנות בעיר בני ברק....) הם הוציאו את האוטובוס האחרון-עשרים דקות קודם. (אין מילים שיכולות לתאר את עוצמת העצבים אל מול תירוץ שקרי והזוי זה- וגם אם כן זה לא תרוץ ...)
הם רוצים לזכות אותי לפנים משורת הדין ב160 ש"ח ברבקו (וזה עוד היה בעידן הערך צבור, תחשבו מה הערך הכספי שאני אמורה לקבל)
סרבתי ואמרתי שאם הם לא משלמים לי לפחות את העלויות - נפגש בבית משפט ושם זה נגמר!
השיחה מוקלטת
רציתי לפנות לבית משפט אבל אין לי קבלה על הקניה - זה היה בכזה טירוף ולחץ ועצבים שמי חשב על זה
ואני לא יודעת אם בבית משפט הסבל של חמותי כל השבת להיות לבד - ייקרא עגמת נפש
אז בנתיים לא התקדמתי עם זה
מה אתם אומרים?????
תתבעי אותם לביהמ"ש לא עוזר איומים. אחרי שהם יראו כתב תביעה יכול להיות שהם ירצו לסיים את זה ללא בית משפט

שידרוגים

משתמש מקצוען
תתבעי אותם לביהמ"ש לא עוזר איומים. אחרי שהם יראו כתב תביעה יכול להיות שהם ירצו לסיים את זה ללא בית משפט
עוד 2 דברים שמעכבים אותי
אין לי יכולת ניסוח לכתב התביעה
ואני לא יודעת מה הסכום הריאלי לזה
מבחינתי אני באמת חושבת שמגיע לי המון! כי א"א לתאר את עגמת הנפש והדאגה לחמות שנשארה לבד בודדה- וכל ענין האלמנות היה די טרי וכואב!, והלחץ הזה - שבת הגדול! אין אוכל, וק"ו אין אצל מי להתארח עכשיו ולרוץ לחפש חנות ולארגן מהר את הבית לשבת..... היה הזוי ביותר!!!!
ועוד ההוצאות - בחיים לא חשבתי שמנה לבנ"א לכל סעודות השבת היא יותר מ200 ש"ח בלי חד פעמי מיץ ענבים חלות ממתקים וכו'
אז איך אני יודעת "לתמחר" את תביעתי?

במבי.

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
הסיפור שלנו עולה על כולם,
חוה"מ סוכות
עלינו בקוקה קולה על קו 402 של חברת קבלן, בעליה לאוטובוס היה ריח לא נעים ליד מקום הנהג,
נסענו
הצומת שורש עלו פקחים של אגד לתקף
ואחרי 2 מטר הנהג עוצר ומודיע בצעקות שיש כאן ריח ... והוא לא נוסע עד שננקה, ויכוחים , צעקות איומים
הוא יורד מכבה מנוע וזהו
פנינו לפקחים - קבלנו תגובות בנוסח אתם החרדים וכל הילדים שלכם והטיטולים....
אחרי כחצי שעה נמאס לנהג לחכות שנרד - עלה וכיבה את האור והמזגן
עכשיו כבר לא היתה ברירה - כולם ירדו
ואז הגיע פקח אדיב יותר - והעלה נוסעים על אוטובוסים אחרים, לא אין לא אוטובוס חילופי נעלה אותכם על אוטובוסים שיעברו אל תדאגו,
אבל בכל אוטובוס היה מקום /2 פנויים, עלו הבחורים , והמשפחות על טפן נשארו
בקשנו החזר נסיעה - לא אל תדאגו נעלה אותכם בסוףף, הנהג יקבל קנס מהחברה - ממש מרגש ומה איתנו?
התיאשנו
אישון ליל עם ילדים קטנים והסטריים
עלינו על אוטובוס של חברה אחרת
שילמנו שוב כמובן
ונסענו
נוו טוב שההגה בידים של אגד

אסתושי

משתמש מקצוען
הסיפור שלנו עולה על כולם,
חוה"מ סוכות
עלינו בקוקה קולה על קו 402 של חברת קבלן, בעליה לאוטובוס היה ריח לא נעים ליד מקום הנהג,
נסענו
הצומת שורש עלו פקחים של אגד לתקף
ואחרי 2 מטר הנהג עוצר ומודיע בצעקות שיש כאן ריח ... והוא לא נוסע עד שננקה, ויכוחים , צעקות איומים
הוא יורד מכבה מנוע וזהו
פנינו לפקחים - קבלנו תגובות בנוסח אתם החרדים וכל הילדים שלכם והטיטולים....
אחרי כחצי שעה נמאס לנהג לחכות שנרד - עלה וכיבה את האור והמזגן
עכשיו כבר לא היתה ברירה - כולם ירדו
ואז הגיע פקח אדיב יותר - והעלה נוסעים על אוטובוסים אחרים, לא אין לא אוטובוס חילופי נעלה אותכם על אוטובוסים שיעברו אל תדאגו,
אבל בכל אוטובוס היה מקום /2 פנויים, עלו הבחורים , והמשפחות על טפן נשארו
בקשנו החזר נסיעה - לא אל תדאגו נעלה אותכם בסוףף, הנהג יקבל קנס מהחברה - ממש מרגש ומה איתנו?
התיאשנו
אישון ליל עם ילדים קטנים והסטריים
עלינו על אוטובוס של חברה אחרת
שילמנו שוב כמובן
ונסענו
נוו טוב שההגה בידים של אגד
התלוננתם לאגד/משרד התחבורה?

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
עוד 2 דברים שמעכבים אותי
אין לי יכולת ניסוח לכתב התביעה
ואני לא יודעת מה הסכום הריאלי לזה
מבחינתי אני באמת חושבת שמגיע לי המון! כי א"א לתאר את עגמת הנפש והדאגה לחמות שנשארה לבד בודדה- וכל ענין האלמנות היה די טרי וכואב!, והלחץ הזה - שבת הגדול! אין אוכל, וק"ו אין אצל מי להתארח עכשיו ולרוץ לחפש חנות ולארגן מהר את הבית לשבת..... היה הזוי ביותר!!!!
ועוד ההוצאות - בחיים לא חשבתי שמנה לבנ"א לכל סעודות השבת היא יותר מ200 ש"ח בלי חד פעמי מיץ ענבים חלות ממתקים וכו'
אז איך אני יודעת "לתמחר" את תביעתי?
לא צריך יכולת ניסוח מיוחדת לתביעה מסוג כזה. מספיק ואפילו מומלץ לכתוב בתמציתיות את העובדות, ולהוסיף לזה תיאור של הלחץ עגמת הנפש וכו'. מה שכתבת למעלה הוא בסיס מצויין!
לגבי החמות שנשארה לבד - הכי טוב יהיה אם גם היא תצטרף לתביעה. גם אם היא לא תצטרף אתם בהחלט יכולים לדרוש על עגמת הנפש שנגרמה לכם כשנאלצתם להשאיר אותה לבד, ותדגישו בכתב התביעה שאתם מבקשים על עגמת הנפש שנגרמה לכם מזה.
לגבי סכום התביעה - מצד אחד כדאי שהסכום לא יהיה מופרז מדי, ומצד שני בהחלט ניתן לבקש סכום יפה ולקחת בחשבון שיתכן ותקבלו מבית המשפט חלק מהסכום. בשביל לקבוע את הסכום חשוב לדעת כמה דברים כמו כמה נפשות הייתם, כמה עלה לכם הקנייה לשבת (אפילו סכום משוער) וכו'
אשמח מאוד לעזור לכם ולאחרים להגיש את התביעה

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
בלת"ק
בבית שמש לפני תקופה היו כמה תביעות על תחבורה ציבורית שנדחו בבית משפט והתובעים יצאו בהפסדים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה