חוקית אסור להם לקחת לכם את זה, אחרי שזה נכנסלא כזה סכום
יש מצב שפתאום הבנק יקח לי את זה?
רק בהסכמה שלכם
ככה שמעתי בעבר, האם החוק השתנה מאז, לא ידוע לי
חוקית אסור להם לקחת לכם את זה, אחרי שזה נכנסלא כזה סכום
איך יכול להיות.
אם בעבר. למספר בטעות על שם של מישהו אחר זה אמור לחזור מיידית לא??
לא עשית העברה על שם הבנדוד..
גם לנו היתה בעיה עם העברה שהיתה טעות בספרה אחת, והעבירו לשם אחר לגמרי, בהתעלמות מוחלטת משם המוטב.הם לא בודקים את השמות, אולי רק בסכומים ממש גדולים.
בגדול זה לפי המספר ואם טעית זה באחריותך.
העמלות כבר עולים יותרהם מתבדחים!
נראית לי עצה מצוינת! אם קשה עם השקל, אפשר לבקש ממנו אח"כ בחזרה.
דווקא לא מזמן ביצעתי העברה ולא היה תיאום בין שם המוטב לבין מס' החשבון, ואתר הבנק ל אנתן לי אופציה להמשיך בהעברה עד שיתוקן.גם לנו היתה בעיה עם העברה שהיתה טעות בספרה אחת, והעבירו לשם אחר לגמרי, בהתעלמות מוחלטת משם המוטב.
העניין ההוא הסתדר לבסוף לאחר מאמצים רבים. אך לאור ריבוי המקרים שמופיעים כאן באשכולות, חשבתי שכדאי להציף את הבעיה ולכתוב למישהו מתאים שיוכל לפעול כדי לחייב את הבנקים באחריות - לא להתעלם משם המוטב, ואם התעלמו - שיקחו אחריות לתקן ו/או לשאת בתוצאות.
על מנת שלא יקרו טעויות כאלו כל כך בקלות, שמעבירים כספים לאדם אחר ולא למוטב, אסור שהבנקים יסתמכו על נתון אחד בלבד, אלא על כלל הפרטים שנאמרו או נכתבו בהעברה. ואם אין התאמה בין הנתונים - שלא יבצעו את ההעברה.
מה שקורה בפועל, שמתעלמים משם המוטב, וזה גורם לתקלות רבות.
בעיניי זה זלזול גדול של הבנקים בכספים של אנשים. לכל דבר חשוב יש מקדם בטיחות, ולא מסתמכים על כך שלא תהיה שום טעות. אלא יש כמה שלבים או כמה קודים, או כמה נתונים שונים שצריכים להתאים.
אנשים מעבירים אלפי ש"ח, תוך ציון מספר פרטים, ולא ייתכן שלא בודקים התאמה בין הפרטים, וכך קורה שאם יש טעות בספרה אחת - הכסף הולך. אם יבדקו התאמה בין מס' החשבון לשם המוטב - רוב הטעויות יחסכו.
האם ידוע לכם על חבר כנסת או מישהו אחר המתאים לפנייה כזו?
שם המוטב לא מספיק, צריכה להיות התאמה בין מספר זהות, בשביל מה יש לנו מספר זהות?אם יבדקו התאמה בין מס' החשבון לשם המוטב - רוב הטעויות יחסכו.
העבירו לנו לחשבון גם סכום בין 4 ספרותלא כזה סכום
קורה בהעברה בתוך אותו הבנקדווקא לא מזמן ביצעתי העברה ולא היה תיאום בין שם המוטב לבין מס' החשבון, ואתר הבנק ל אנתן לי אופציה להמשיך בהעברה עד שיתוקן.
דווקא לאקורה בהעברה בתוך אותו הבנק
לא כשהמוטב נמצא בבנק אחר
מכירה מקרה שהיה טעות במס' סניף בלבד, והכניסו למישהו אחר! היה לו כנראה את אותו מספר חשבון רק בסניף האחר.הגיוני שטעו במספר חשבון ולא במספר בנק או סניף
אולי זה תלוי באיזה בנק זה קרה. אצלנו הבנק ביקש מהאדם שקיבל בטעות - שיחזיר, והיו תלויים בהסכמה שלו!פעם ראיתי בדפי חשבון שמישהו לא מוכר העביר לי 800 ש"ח ואחרי כמה ימים היה לי חיוב של 800 ש"ח עם ההסבר "ביטול העברה - שם המוטב לא תואם את שם בעל החשבון" או משהו כזה, כך שנראה שדבר כזה הוא עילה לביטול העברה (גם אחרי כמה ימים)
עדיין אם יבדקו התאמה בין מספר החשבון לבין השם - זה אמור להיות די אמין, כי אם יש טעות במספר החשבון, קצת רחוק שבדיוק תהיה טעות כזו שהמספר המוטעה יהיה שייך למשה כהן אחר...משה כהן לדוגמא הוא שם נפוץ מאוד...
תיקחו בחשבון שכשהם יעלו על זה הם יתקשרו לבנק להגיד לכם להחזיר את הכסף ככה שגם אם אתם לא מחזירים את הכסף מיוזמתכם לא מומלץ להשתמש בכסף (פרק זמן שתחשבו שכבר לא יעלו על זה)בררנו
העמותה זאת עם מטרות "לא טובות"
שאלנו רב ולא צריך להחזיר
נראה מה הבנק יגיד בנתיים כבר שבוע דממה מהבנק
שימו לב, הבנק ברעיון לא יכול להכריח אותם להחזירתיקחו בחשבון שכשהם יעלו על זה הם יתקשרו לבנק להגיד לכם להחזיר את הכסף ככה שגם אם אתם לא מחזירים את הכסף מיוזמתכם לא מומלץ להשתמש בכסף (פרק זמן שתחשבו שכבר לא יעלו על זה)
הבנק לא יכול להכריח כי הוא לא יודע להחליט מי צודק כאן,שימו לב, הבנק ברעיון לא יכול להכריח אותם להחזיר
זה תלוי בהסכמה של הלקוח שקיבל את הכסף בד"כ
בררנו
העמותה זאת עם מטרות "לא טובות"
שאלנו רב ולא צריך להחזיר
נראה מה הבנק יגיד בנתיים כבר שבוע דממה מהבנק
הבנק לא יכול להכריח כי הוא לא יודע להחליט מי צודק כאן,
אבל הלכתית ברור שחייבים להחזיר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: