ניתוח קיסרי אצל רופא פרטי

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בניתוח השלישי נזהרתי ולא לקחתי אופטלגין. כשהיה צורך במשכך האקמול יחסית התגבר על כאבים רגילים אך על כאבי הגזים הוא לא גבר. יומיים אחרי הניתוח בכיתי מרוב גזים שלחצו לי מאוד באזור הכתפיים.
משהי מכירה את התופעה ויכולה להציע רעיון חלופי לאופטלגין?
הכאב הזה הוא נפוץ מאוד ומוכר ככאב שמגיע מהרדמת הספיינל/אפידורל שבד"כ נותנים לניתוח קיסרי.
תכל'ס יש כדורים חזקים יותר מאקמול כמו אדוויל, ויש גם רוקסט, זלדיאר ועוד כאלו שהם שילוב של אקמול + סם שנקרא קודאין, או סם אחר מרגיע. את הכדורים האלו נותנים לשיכוך כאבים חזקים אחרי ניצוחים או במקרים אחרים של כאב חזק. לבעלי נתנו אחרי ניתוח בכף היד ולי כשפרקתי את הכתף.
הכדורים האלו קצת מטשטשים אז אני לא בטוחה שיתנו אותם אחרי קיסרי [כי את צריכה לטפל גם בתינוק] אבל שווה לשאול ואם מותר, תבקשי.

stk

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הכדורים האלו קצת מטשטשים אז אני לא בטוחה שיתנו אותם אחרי קיסרי [כי את צריכה לטפל גם בתינוק] אבל שווה לשאול ואם מותר, תבקשי.[/QUOTE]

אם אני לא טועה לא אפשרו לי משככים אחרים מהסיבה הזו.
אבל באמת שווה לשאול בניתוח הבא בעז"ה
השאלה אם יש דרך אחרת להתגבר על הגזים חוץ ממשכך כאבים..

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י stk;2281531:
ומענין לענין באותו ענין:
ב2 הניתוחים הראשונים לקחתי אופטלגין לשיכוך כאבים ביומיים הראשונים שלאחר הניתוח. מה שאכן עזר לשיכוך כאבים.
אך משום מה נתקפתי בקוצר נשימה.
לאחר זמן קראתי שיש רגישים לאופטלגין וזאת אחת הרגישויות.
בניתוח השלישי נזהרתי ולא לקחתי אופטלגין. כשהיה צורך במשכך האקמול יחסית התגבר על כאבים רגילים אך על כאבי הגזים הוא לא גבר. יומיים אחרי הניתוח בכיתי מרוב גזים שלחצו לי מאוד באזור הכתפיים.

נכתב ע"י hbecker;2281587:
הכאב הזה הוא נפוץ מאוד ומוכר ככאב שמגיע מהרדמת הספיינל/אפידורל שבד"כ נותנים לניתוח קיסרי.
תכל'ס יש כדורים חזקים יותר מאקמול כמו אדוויל, ויש גם רוקסט, זלדיאר ועוד כאלו שהם שילוב של אקמול + סם שנקרא קודאין, או סם אחר מרגיע. את הכדורים האלו נותנים לשיכוך כאבים חזקים אחרי ניצוחים או במקרים אחרים של כאב חזק. לבעלי נתנו אחרי ניתוח בכף היד ולי כשפרקתי את הכתף.
הכדורים האלו קצת מטשטשים אז אני לא בטוחה שיתנו אותם אחרי קיסרי [כי את צריכה לטפל גם בתינוק] אבל שווה לשאול ואם מותר, תבקשי.

כפי מה שהוסבר לי - הסיבה לכאבים בכתפים היא אכן הגזים ולא ההרדמה.
אויר נכנס מהבטן הפתוחה ונעצר בכתפים. משם אין לו לאן להמשיך. זה לוחץ מאד וגורם לייסורים נוראיים. (אצלי זה כואב יותר מהתפרים של הניתוח עצמו)

משככי כאבים רגילים לא מספיק עוזרים.
מה שעזר לי מאד ולמדתי לבקש כל 6 שעות זה זריקות וולטרן.
אם הקפדתי לא לפספס את ה-6 שעות, לא סבלתי כאבים כלל.
ביום הראשון הם נותנים מעצמם (בכל אופן, במעייני הישועה) בהמשך הייתי צריכה לבקש.
האוויר והגזים בד"כ משתחררים עם פעילות המעים. לכן, כדאי אם יש צורך לבקש עזרה גם בנושא הזה.

חני

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
תלוי מאד בתיק הרפואי של האישה.
בד"כ אם הניתוח הוא אלקטיבי - מוזמן מראש
ובמיוחד בניתוחים מתקדמים - בית החולים לא לוקח סיכונים ולא נותן לסטאזים לנתח... אלא דווקא למומחים.

וכבר לא חייבים תפרים בכלל - בהדסה שמים פלסטר על המקום ולאחר 5 ימים מוציאים.
אין הוצאות תפרים או סיכות.

לכאבים - כדאי לבקש במחלקה, יש להם מגוון אפשריות ושילובים.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אוי .נהיה לי כאבים רק מלקרוא את האשכול הזה.ברוך ה' עד כה ילדתי רק בלידה רגילה בליעהר.ממש מצמרר לקרוא מה עוברים בניתוח...לידה נראית משחק ילדים ליד זה...(חוץ מלידה ראשונה שגם רגילה היא קשה מאד)

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י stk;2281531:
בכל 4 בתי החולים בירושלים המצב הוא לא כזה (לפחות לא היה כזה לפני שנתיים כשעברתי את הניתוח האחרון) כמעט לקחתי מנתח פרטי רק בשביל התפרים הפנימיים...

בכל בתי החולים לא הסכימו לומר לי מראש שיתפרו בתפרים פנימיים. ובחלקם גם רופאים מאוד מומחים אמרו לי שהם לא יודעים לעשות את זה....

הניתוח שלי שהיה מוזמן לשעות הבוקר התעכב בגלל ניתוחי חירום ועבר לשעות אחהצ ואז הגיעה מנתחת נוספת והצוות אמר לי שהיא יודעת לעשות ושאבקש ממנה.
היא אמרה לי שאם לא הייתי מבקשת היא לא היתה עושה את זה כי זה באמת לוקח יותר זמן.

ומענין לענין באותו ענין:
ב2 הניתוחים הראשונים לקחתי אופטלגין לשיכוך כאבים ביומיים הראשונים שלאחר הניתוח. מה שאכן עזר לשיכוך כאבים.
אך משום מה נתקפתי בקוצר נשימה.
לאחר זמן קראתי שיש רגישים לאופטלגין וזאת אחת הרגישויות.

לי נתנו באחד הניתוחים, איבופן+2 אקמול. עזר מאד.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2281670:
כפי מה שהוסבר לי - הסיבה לכאבים בכתפים היא אכן הגזים ולא ההרדמה.
אויר נכנס מהבטן הפתוחה ונעצר בכתפים. משם אין לו לאן להמשיך. זה לוחץ מאד וגורם לייסורים נוראיים. (אצלי זה כואב יותר מהתפרים של הניתוח עצמו)

משככי כאבים רגילים לא מספיק עוזרים.
מה שעזר לי מאד ולמדתי לבקש כל 6 שעות זה זריקות וולטרן.
אם הקפדתי לא לפספס את ה-6 שעות, לא סבלתי כאבים כלל.
ביום הראשון הם נותנים מעצמם (בכל אופן, במעייני הישועה) בהמשך הייתי צריכה לבקש.
האוויר והגזים בד"כ משתחררים עם פעילות המעים. לכן, כדאי אם יש צורך לבקש עזרה גם בנושא הזה.

חני

כנראה שלא דברנו על אותו דבר. הכאב שהיה לי נאמר לי מפורשות שהוא מהרדמה. זה היה כאב באזור הכתפיים, כמו לחץ.

cha

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
הכאבים בכתפיים הם באמת מהגזים רק זריקת וולטורן עוזרת תתעקשו לקבל .

mali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הכאב בכתפיים שנוצר כתוצאה מאויר שנכנס לחלל הבטן במהלך הניתוח, הוא כאב צורב וכמעט מוריד מהדעת. הוא מושפע ממקצועיות המנתח ומהזריזות שלו.

לפותחת האשכול, לידה חוזרת כמו שציינת, אם הכל תקין לא מצריך רופא פרטי. מהנסיון שלי (והוא רב..) אשה בניתוחים חוזרים, תנותח ע"י הרופא הבכיר, הם לא לוקחים סיכונים.

אם מגיעים בסוף בחירום , כן יכולים ליפול על הפחות בכירים. אבל ודאי לא על מתחילים.

אני הגעתי בחירום בשבת! סוף משמרת! אבל הם לא לקחו שום סיכון והביאו במיוחד רופאה בכירה מאוד, (אני מכירה אותה, כך שהם לא עבדו עלי) כדי לא לקחת שום סיכון. היה ב"ה מצוין.

העיקר שיהיה בשעה טובה, בבריאות ובקלות לכולם.

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לי היה קיסרי אחד
למרות ששמו אותי בתור למנתח מסוים בתכלס סטאז'רית ניתחה אותי - חטפתי הלם לשמוע ממנה אחרי הניתוח שהד"ר היה בחדר אבל לא ניתח בפועל הייתי בהרדמה כללית כך שלא היה לי מושג מה קורה
ורק שהתעוררתי דיווחו לי שהתינוק עכשיו בסדר (ומה היה לפני כן?????:eek::eek:)
זריקות ולטרן עוזרות מאד מאד לקחתי כחצי שעה לפני הירידה מהמיטה וזה היה הצלה
לא מדמיינת שאפשר אחרת
לזריקות זה תלוי מדיניות בית חולים
יש כאלו שנותנים אם מבקשים -במעיניי ( וצריך לדעת שאפשר לבקש כי ראיתי שם נשים בלי יכולת לזוז או אפ' לשבת הן לא היו מודעות בכלל לזריקות )
ויש כאלו שנותנים גם בלי שתבקשי העיקר תוכלי ללכת ולהשתקם מהר - לניאדו

בת ציון

משתמש מקצוען
רק תיקון קטן, סטאז'רים לא מנתחים לבד, רופאים מתמחים כן (בהשגחת רופא בכיר כמובן). ויש הבדל גדוןל.

stk

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שריתיש;2282060:
וכבר לא חייבים תפרים בכלל - בהדסה שמים פלסטר על המקום ולאחר 5 ימים מוציאים.
אין הוצאות תפרים או סיכות.

מתי בהדסה שמו לך פלסטר ללא סיכות?
לפני 3 שנים לא היה ככה...

בתפרים פנימיים אין הוצאת תפרים...

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אני עברתי כמה ניתוחים קיסריים ובעצת רב לקחנו רופא פרטי, בירושלים.

[פותחת האשכול לא שאלה, אבל מכיון שהאשכול התפתח כך,
רציתי רק להוסיף:
לגבי כאבים,
תלוי מאד הרדמה כללית או אפידורלית,

בעקרון,
ההרדמה גורמת לריכוז הגזים באזור הכתפיים,
וע''כ ישנה גם תופעת הבחילות.

בהרדמה אפידורלית יתכנו גם כאבי ראש, אבל פחות בחילות.

בכל מקרה,
חבל לסבול!
הצוות הרפואי מודע לתופעות אלו וישנן תרופות הרגעה שונות.

לגבי תפרים,
לפעמים הרופא מחליט על הדבקת פלסטר ולפעמים תפרים או סיכות,

והכי מקצועי כיום,
לא נעים כ''כ אבל מועיל מאד!
מכניסים נקז
שבנוסף לניקוז הוא מיקל מאד על תופעת הגזים!]

שיהי' בשעטו''מ ובנקל!

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
בשערי צדק- בבקרים יש רופאים מומחים. אח"כ עד הצהריים נשארים הפחות מומחים, וכך עד הלילה....
אז קחו את זה בחשבון.;)

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י stk;2283144:
מתי בהדסה שמו לך פלסטר ללא סיכות?
לפני 3 שנים לא היה ככה...

בתפרים פנימיים אין הוצאת תפרים...

אני הייתי בהדסה לפני 5 שנים וגם לפני 10 שנים
תפרו עם תפרים נמסים ועליהם פלסטר/תחבושת לחץ כזו

אבל נותחתי בשר"פ - אולי זה פריבלגיה?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה