נכתב ע"י געוואלדיג;313548:הצורה חג לה' (בלתי נסמך) חוזרת פעמים רבות.
מה שידוע לי, (גם כן מהכללים מהסמינר) שיש רשימה של 5 מלים (אם זכרוני אינו בוגד בי) שבמקורן הן בפתח ובצרוף ה' הידיעה הן "מתקמצות". מה שזכור לי מביניהן: הָעָם, הַפָּר, הֶחָג.נכתב ע"י עפרה;313483:ולפי הכללים מהסמינר - פשוט, חג כותבים בפתח. ה' הידיעה מקבלת סגול רק לפני ח' קמוצה, ולפני ח' שאינה קמוצה אין תשלום דגש.
נכתב ע"י אושר;313758:מה שידוע לי, (גם כן מהכללים מהסמינר) שיש רשימה של 5 מלים (אם זכרוני אינו בוגד בי) שבמקורן הן בפתח ובצרוף ה' הידיעה הן "מתקמצות". מה שזכור לי מביניהן: הָעָם, הַפָּר, הֶחָג.
את זאת יש לשאול את בעלי המסורה - כך זה מנוקד בתנ"ך (בחיריק ולא בצירה בפיעל עבר) ולכן גם שם העצם הנגזר הוא באותה מתכונת, בניגוד לכלל. מה שכן, זה באמת מעניין שיש 3 פעלים בשורש המתחיל בנ' ובא' המתנהגים כך (בלי תשלום דגש) ושלושתם במשמעות שלילית.נכתב ע"י אהרן2;313819:אושר תודה!
המילה "ניאוף" נגזרת מבנין פיעל (ניאף)
בבנין פיעל, אותיות א' ר' מקבלות תשלום דגש תמיד
אות ח' לא מקבלת תשלום בכלל
אותיות ה' ע' מקבלות תשלום רק בבנין פועל
אז מדוע המילה "ניאוף" לא קבלת תשלום?
[בהמשך האשכול נמנו השנים הנוספות: "הָאָרֶץ" (ללא ה"א: "אֶרֶץ"), "הָהָר" (ללא ה"א: "הַר") ].נכתב ע"י אושר;313758:מה שידוע לי, (גם כן מהכללים מהסמינר) שיש רשימה של 5 מלים (אם זכרוני אינו בוגד בי) שבמקורן הן בפתח ובצרוף ה' הידיעה הן "מתקמצות". מה שזכור לי מביניהן: הָעָם, הַפָּר, הֶחָג.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: