אני רוצה להעלות כאן נושא שהועלה בקצרה מקודם, ולא קיבל תשובה מ-
@mat.
ברור שרוב מוחלט של המתחברים לנטפרי הם אנשים טובים שרצונם להיות נקיים ולא להיטנף בצחנה שיש באינטרנט.
אלו שמבקשים להתחבר ל-VPN עושים זאת מפני שיש להם סיבה לא להשתמש בנטפרי ברמת הספק - אם מפני שהעבודה דורשת להתחבר לרשת שלה, אם מפני שבנטפרי חסומים אתרים שהם מעוניינים לפתוח (דוגמאות להלן).
אבל שוב, מדובר באנשים טובים שרמת הסינון הגבוהה של נטפרי מוצאת חן בעיניהם והם מעוניינים בה.
במצב הנוכחי נטפרי דורשת מהאנשים הללו להתחייב שה-VPN ישמש אך ורק בתנאים הבאים:
- האינטרנט הפרוץ נמצא במקום העבודה ולא בבית.
- מבקש התוכנה הוא עובד שכיר, ולא המעסיק.
- האינטרנט הפרוץ משמש עובדים נוספים במקום העבודה, ולא רק את העובד שמבקש את הסינון.
- המעסיק לא מוכן להתחבר לקו אינטרנט רגיל של נטפרי, ולעובד אין דרך להשפיע עליו בענין.
- התוכנה לא תבוא לידי שימוש ע"ג אינטרנט פרוץ בביתו של העובד.
המשתמש נדרש לפרט את מקום העבודה ופרטי העבודה, לחתום על התחייבות, וכן לשלוח הקלטה בקולו(!) שהוא מתחייב לכל הנ"ל.
הסיבה לדרישות הדרקוניות הללו היא שנטפרי מחשיבה את עצמה
לא כספקית שירותי סינון, אלא כבעלת הכשר שמתבקשת לתת חותמת כשרות על המשתמש. וכלשונו של
@mat לעיל
כלומר במקום להסתכל על האנשים הללו כבעלי רצון טוב לחסום ככל האפשר (אין לי ספק שלרוב רובם יש גם סינון אחר, ורק רצו שתהיה להם אפשרות להתחבר לאתרי חדשות חרדיים, אוצר החכמה, וכדומה, בלי שלילדים תהיה גישה), מסתכלים עליהם כפושעים בפוטנציאל שמשטרת נטפרי צריכה להציל אותם מעצמם.
ההשקפה הזו מוזרה מכמה צדדים:
1. מי שבאמת רוצה אינטרנט פרוץ, לא נזקק לנטפרי. הוא פשוט עושה אינטרנט פרוץ (וכידוע יש חברות סינון פחות קפדניות).
2. מי שרוצה להתנהג כמו חזיר, יכול פשוט לא להתקין את וויפרי.
3. משל למה הדבר דומה, לאשה שמעוניינת להתחיל ללבוש בגדים צנועים יותר, וכשבאה לחנות לרכוש אותם דורשים ממנה להתחייב ולחתום שהיא תלבש אך ורק בגדים עם חותמת משמר התורה. ברור לכולם מה תהיה התוצאה - ברוב המקרים היא תעזוב את החנות ותחזור בה מרצונה הטוב.
אדם שפונה לנטפרי עושה זאת מרצונו החופשי להיטהר, ברמה שבה הוא מעוניין. למה לבוא אליו בגישה של הכל או לא כלום?
אני הח"מ מצהיר בזאת שאני מעוניין מאוד בשירותי הסינון של נטפרי (וגם מחובר להם),
אבל אין לי שום ענין וצורך בחותמת הכשרות שלה על גבי, וודאי לא בניסיון לשלוט על חיי.
בתודה ובהערכה באמת על פועלכם הטוב
חנוך