התייעצות נזקים והחזרים וויז אייר

מירי קרויזר

משתמש חדש
טיסת וויז אייר בוטלה לנו אחר שעמדנו ליד ה"גייט" (חלק מהנוסעים כבר היו במטוס) עקב בעייה עם שעות המנוחה של הטייס. נגרמו לנו נזקים ישירים ועקיפים ועוגמת נפש מרובה. שלחנו להם דרך האתר בקשה להחזר נזקים ופיצויים (טיסת הלוך דרכם, טיסת חזור אל על, מלון , תחבורה שכבר שולמה בארץ ובחול+250 יורו פיצוי לנפש לפי חוקי האיחוד האירופי\350 יורו לפי התקנות כאן). הם הגיבו לנו (אחר כמעט חודש) כי הטיסה בוטלה עקב תקלה שלא בשליטתם והם מוכנים להחזיר רק את דמי הכרטיס הלוך שנקנה דרכם. אנו לא מוכנים לוותר. מישהו יודע מה אפשר לעשות הלאה? תודה מראש.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
תודה על התגובה.
התלבטנו בגלל שאין להם נציגות בישראל-אולי נצטרך להרחיק עד להונגריה כדי לתובעם. יש לכם מושג?
כל חברת תעופה שנוחתת בישראל יש לה כתובת וניתן לתבוע אותה בישראל

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
מצטרפת עם חויה דומה.
בוטלה הטיסה לאחר המתנת שעתיים בצ'ק אין.
קנינו מיד כרטיס לבוקר באל על ב 530 $ להלוך בלבד.

ניסינו לתבוע והם מתנערים...
מוכנים לשלם רק את הטיסה שבוטלה.

מעונינים לתבוע קבוצתית.
הטיסה (במקור) היתה 24/10 ב10.05 בלילה ללונדון.
אם ידוע לכם על נוסעים בטיסה זו נשמח לפרטים.
הטיסה היתה מלאה במשפחות חרדיות שחזרו ללונדון אחרי החגים.

D

Deleted member 107321

אורח
הנזק ישיר מאד.
היינו צריכים להגיע לארוע בלונדון..
סיפור מעצבן מאד.
אבל... לא ברור שע"פ הלכה זה נחשב כדבר שאפשר לתבוע עליו כסף.
יש לנקוט כלל זה בידינו: לפני כל תביעה בבית משפט לשאול רב.
אין מה להפסיד. (אף אדם לא רוצה כסף שלא מגיע לו ע"פ הלכה).
רק חוויות נעימות בעז"ה.

האלמוני

משתמש מקצוען
סיפור מעצבן מאד.
אבל... לא ברור שע"פ הלכה זה נחשב כדבר שאפשר לתבוע עליו כסף.
יש לנקוט כלל זה בידינו: לפני כל תביעה בבית משפט לשאול רב.
אין מה להפסיד. (אף אדם לא רוצה כסף שלא מגיע לו ע"פ הלכה).
רק חוויות נעימות בעז"ה.
לפי החוק האירופאי והישראלי הם חייבים לספק טיסה אחרת במקרה של ביטול, ועל דעת זה הם מוכרים כרטיסים, כך שאין שום בעיה לתבוע אותם, וגם מלון הם היו חייבים לספק אם הטיסה הבאה זה רק למחרת.

חיים של תורה

משתמש מקצוען
דבר ראשון אני משתתף בצערכם הרב על ביטול הטיסה והחוויה השלילית שנגרמה בעקבותיה.
אבל מהיכרות רבת השנים שלי עם חברות הטיסה בכלל ועם ווייז איר בפרט, לדאבוני אין הרבה מה לעשות, חוץ מלעשות עליהם חרם עד שילמדו לתת שירות - חלום שלי...
יש לי סיפורים שיכולים למלאות ספר עב כרס מהחוצפה והעזות פנים של חברות התעופה, ואני כבר למדתי על בשרי לשתוק.

לפני כשנה (עקב תביעה על חברת איזיג'ט מהסוג הזה) היתה פסיקה של בית המשפט כאן בארץ, שחברות תעופה זרות שאין להן נציגות רשמית בארץ, לא מחויבות לפיצויים של החוק הישראלי, ומכיוון שלחברות הזולות (ריינאיר, איזיג'ט, ווייז איר) אין נציגות, לכן הן לא מחויבות לחוק הישראלי.

הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לתבוע אותם בבית משפט באיחוד האירופי (לאו דווקא הונגריה), שלזה הן מחויבות, אבל גם לזה יש בעיה, כי בחוק של האיחוד האירופי יש סעיף לא ברור שקובע ש(במקרים מסוימים) אם הטיסה התבטלה עקב בעיית בטיחות לנוסעים שלא הייתה קשורה לחברה, אז הם פטורים מפיצויים, והבעיה היא שכל תקלה שיש (שלפעמים זה נטו עצלנות של אנשי הצוות) הם מיד מפרשנים את זה כבעיית בטיחות, ולך תריב איתם.
סביר להניח שאם בית משפט יצטרך לדון בדבר הוא יפרש את זה אחרת מהחברה, ואז הוא יחייב אותם לשלם פיצויים, אבל כדי שזה יקרה צריך פשוט לתבוע אותם, וזה עדיין לא קרה (לא ברור לי למה).
דרך אגב ברור לי שזה יקרה יום אחד (ע"י משועמם שיש לו קצת כסף והרבה סבלנות, הבירוקרטיה שם הרבה יותר חמורה מפה), ואז הם יתחילו לשלם כמו שצריך, עד אז נצטרך להמשיך לסבול כפי ראות עיניהם.

אני כן חושב שאם יהיה ציבור גדול כאן (לפחות 1,000) איש, שישלחו להם מיילים נזעמים על השירות הלקוי, ושאנחנו הולכים לתבוע אותם בבית משפט, שמגובה כמובן בכמה מכתבים של עו"ד, אז הם יתעוררו ויפסיקו להתל בציבור הנוסעים.

מירי קרויזר

משתמש חדש
דבר ראשון אני משתתף בצערכם הרב על ביטול הטיסה והחוויה השלילית שנגרמה בעקבותיה.
אבל מהיכרות רבת השנים שלי עם חברות הטיסה בכלל ועם ווייז איר בפרט, לדאבוני אין הרבה מה לעשות, חוץ מלעשות עליהם חרם עד שילמדו לתת שירות - חלום שלי...
יש לי סיפורים שיכולים למלאות ספר עב כרס מהחוצפה והעזות פנים של חברות התעופה, ואני כבר למדתי על בשרי לשתוק.

לפני כשנה (עקב תביעה על חברת איזיג'ט מהסוג הזה) היתה פסיקה של בית המשפט כאן בארץ, שחברות תעופה זרות שאין להן נציגות רשמית בארץ, לא מחויבות לפיצויים של החוק הישראלי, ומכיוון שלחברות הזולות (ריינאיר, איזיג'ט, ווייז איר) אין נציגות, לכן הן לא מחויבות לחוק הישראלי.

הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לתבוע אותם בבית משפט באיחוד האירופי (לאו דווקא הונגריה), שלזה הן מחויבות, אבל גם לזה יש בעיה, כי בחוק של האיחוד האירופי יש סעיף לא ברור שקובע ש(במקרים מסוימים) אם הטיסה התבטלה עקב בעיית בטיחות לנוסעים שלא הייתה קשורה לחברה, אז הם פטורים מפיצויים, והבעיה היא שכל תקלה שיש (שלפעמים זה נטו עצלנות של אנשי הצוות) הם מיד מפרשנים את זה כבעיית בטיחות, ולך תריב איתם.
סביר להניח שאם בית משפט יצטרך לדון בדבר הוא יפרש את זה אחרת מהחברה, ואז הוא יחייב אותם לשלם פיצויים, אבל כדי שזה יקרה צריך פשוט לתבוע אותם, וזה עדיין לא קרה (לא ברור לי למה).
דרך אגב ברור לי שזה יקרה יום אחד (ע"י משועמם שיש לו קצת כסף והרבה סבלנות, הבירוקרטיה שם הרבה יותר חמורה מפה), ואז הם יתחילו לשלם כמו שצריך, עד אז נצטרך להמשיך לסבול כפי ראות עיניהם.

אני כן חושב שאם יהיה ציבור גדול כאן (לפחות 1,000) איש, שישלחו להם מיילים נזעמים על השירות הלקוי, ושאנחנו הולכים לתבוע אותם בבית משפט, שמגובה כמובן בכמה מכתבים של עו"ד, אז הם יתעוררו ויפסיקו להתל בציבור הנוסעים.
חיפוש בגוגל מעלה כתובת של עו"ד ישראלי שמקבל את התביעות כנגד וייז אייר בארץ (בא כוחם).
הסיפור שציטתתם הוא על מחויבות לחוק הישראלי. אנו מוכנים לתבוע-פה בארץ לע"ע- לפי חוקי האיחוד האירופאי (פיצויים קצת מופחתים). אתם ניסיתם להגיש תביעה ונדחיתם?

הני :)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
יש להם איזה טלפון ישראלי?
או מייל שאפשר ליצור איתם קשר?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה