דרוש מידע נופש בזכרון יעקב - איזה אטרקציות, חנויות יש באזור?

איש גמזו

משתמש מקצוען
נוסעים לנופש לזכרון יעקב,
נשמח למידע על אטרקציות (חוץ מרמת הנדיק, פארק המושבה), חנויות אוכל מוכן ופעילות מעניינות שיש באזור
חשוב שיהיה נגיש לתחבורה ציבורית

תודה!

מה שאני

משתמש מקצוען
אשמח למידע גם
בכללי הבנתי שאין הרבה אפשרויות של אוכל מוכן כמובן שיש רכבת קרובה בבנימינה וכן חיפה קרובה יחסית
הבנתי שיש בקהילה איזה חוברת מידע אשמח אם יש למישהו להעלות

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אחי היה שם, והגענו לבקר.
בעיקרון עיירה נחמדה מאד, גינת המושבה היא אטרקציה מרכזית,
אבל יש תוספות מאד נחמדות,
יש את עין צור, שזה מעיין עם שתי בריכות [אחת מהם ממש קטנטנה] שנמצאות מרחק נסיעה והליכה יחסית קרובים,
אבל - כמעט תמיד נמצאות שם משפחות לא דתיות, כך שהכניסה לברכות לא אפשרית, אלא אם כן מגיעים ממש ממש מוקדם בבוקר, אח שלי נסע אחרי הנץ.
דרך ההגעה - אחד הקווים שמגיעים לכיוון פרדס חנה או בנימינה, יורדים בתחנת תיכון אורט, ומשם עולים לחניון העליון, ליד הספינה נכנסים בשער, צועדים לפי מסלול כחול לבן, ומגיעים לאחר כ10 דקות לבריכות.
גם כאשר הבריכות מלאות במשפחות ולא ניתן להכנס, יש מצד ימין מערה קטנה שמגיעה ממקור הנביעה של המעיין, יש שם זרימה איטית של כ3 סנטימטר של מי מעיין נקיים וקרים, אפשר להרטיב את הפנים וקצת להנות ממים קרים באמצע מסלול הליכה.
אם ממשיכים לטפס את ההר מגיעים לרמת הנדיב, גינה נחמדה ותו לא [כלשון הזהב של האחיינים] הטיפוס וההליכה בסגנון של מסלול בצפון, עם נוף מדהים ואוויר סביר וסביל.
[אנחנו הגענו באזור 10 בבוקר, ולא היה אפשרי להכנס, שטפנו פנים וקצת גוף במערה שם. ]

למי שרוצה להשקיע קצת יותר, יורדים עם תחבורה לכביש 4, ושם בשבילים לא מסומנים, ובין בריכות גידול הדגים, לאחר צעידה של כשעה מגיעים לחוף ים, לא מוכרז ומסוכן לכניסה, אבל טיפת מים תמיד נעימה.

יש עוד מעיין שנקרא 'עין אביאל' קצת יותר קשה להגיע, צריך שתי אוטובוסים, אבל ברכב ממש קליל, ושם יש יותר בריכות ויותר מקום מוצל לשבת לאכול.

לגבי אוכל, אני לא יודע על רמות כשרויות שם, אבל יש פיצה שבקהילה אוכלים את ההכשר, וכן מאפייה [מאפיית אריאל] עד כמה שזכור לי אמרו שם שיש מסעדה, אבל אנחנו עשינו על האש בחצר.

איש גמזו

משתמש מקצוען
אחי היה שם, והגענו לבקר.
בעיקרון עיירה נחמדה מאד, גינת המושבה היא אטרקציה מרכזית,
אבל יש תוספות מאד נחמדות,
יש את עין צור, שזה מעיין עם שתי בריכות [אחת מהם ממש קטנטנה] שנמצאות מרחק נסיעה והליכה יחסית קרובים,
אבל - כמעט תמיד נמצאות שם משפחות לא דתיות, כך שהכניסה לברכות לא אפשרית, אלא אם כן מגיעים ממש ממש מוקדם בבוקר, אח שלי נסע אחרי הנץ.
דרך ההגעה - אחד הקווים שמגיעים לכיוון פרדס חנה או בנימינה, יורדים בתחנת תיכון אורט, ומשם עולים לחניון העליון, ליד הספינה נכנסים בשער, צועדים לפי מסלול כחול לבן, ומגיעים לאחר כ10 דקות לבריכות.
גם כאשר הבריכות מלאות במשפחות ולא ניתן להכנס, יש מצד ימין מערה קטנה שמגיעה ממקור הנביעה של המעיין, יש שם זרימה איטית של כ3 סנטימטר של מי מעיין נקיים וקרים, אפשר להרטיב את הפנים וקצת להנות ממים קרים באמצע מסלול הליכה.
אם ממשיכים לטפס את ההר מגיעים לרמת הנדיב, גינה נחמדה ותו לא [כלשון הזהב של האחיינים] הטיפוס וההליכה בסגנון של מסלול בצפון, עם נוף מדהים ואוויר סביר וסביל.
[אנחנו הגענו באזור 10 בבוקר, ולא היה אפשרי להכנס, שטפנו פנים וקצת גוף במערה שם. ]

למי שרוצה להשקיע קצת יותר, יורדים עם תחבורה לכביש 4, ושם בשבילים לא מסומנים, ובין בריכות גידול הדגים, לאחר צעידה של כשעה מגיעים לחוף ים, לא מוכרז ומסוכן לכניסה, אבל טיפת מים תמיד נעימה.

יש עוד מעיין שנקרא 'עין אביאל' קצת יותר קשה להגיע, צריך שתי אוטובוסים, אבל ברכב ממש קליל, ושם יש יותר בריכות ויותר מקום מוצל לשבת לאכול.

לגבי אוכל, אני לא יודע על רמות כשרויות שם, אבל יש פיצה שבקהילה אוכלים את ההכשר, וכן מאפייה [מאפיית אריאל] עד כמה שזכור לי אמרו שם שיש מסעדה, אבל אנחנו עשינו על האש בחצר.
תודה

חוות הנדיב מעניין?

למי יש עוד מידע?

איש גמזו

משתמש מקצוען
למי יש עוד מידע על אטרקציות ופעילויות?
יש שם חנויות כמו בר כל, נתיב החסד, יש וכו'?
יש חנויות אוכל מוכן?
מי יכול להעלות את חוברת המידע הקהילתית?

יתיר

משתמש צעיר
יש את רמי לוי ,נמצאה מול הכניסה לזיכרון, בתוך השכונה יש מכולת שפתוחה כמה שעות בודדות ביום.

סתם מישהו 5

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מי יכול לדעת? יש איזה הכשר רשמי על המקום?
ההכשר הרשמי של נראה לי כל החניות שם זה מהדרין זכרון, ואז המשגיחים אומרים מה אפשר ומה לא בכל חנות.
תבררו עם המשגיח כשרות שם, אנחנו דברנו עם אחד שמתעסק בכשרות שם והוא אמר שהם התחילו להכניס בית יוסף וכזה, זה כבר תלוי מה אתם אוכלים, לכן אני ממליצה לכם להתקשר למסעדה ולבקש את הפלאפון של המשגיח....

סתם מישהו 5

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לגבי אטרקציות אפשר לנסוע לנתניה- שעה נסיעה ושם אפשר לעשות אבובים, בננות...

איש גמזו

משתמש מקצוען
ההכשר הרשמי של נראה לי כל החניות שם זה מהדרין זכרון, ואז המשגיחים אומרים מה אפשר ומה לא בכל חנות.
תבררו עם המשגיח כשרות שם, אנחנו דברנו עם אחד שמתעסק בכשרות שם והוא אמר שהם התחילו להכניס בית יוסף וכזה, זה כבר תלוי מה אתם אוכלים, לכן אני ממליצה לכם להתקשר למסעדה ולבקש את הפלאפון של המשגיח....
תודה
יש חנות אחרת של פיצה, פלאפל או בשרי?

סתם מישהו 5

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
תודה
יש חנות אחרת של פיצה, פלאפל או בשרי?
לגבי פיצה אנחנו קנינו באמריקן פיצה, שם המשגיח אמר לנו אפשר בפיצה, רק פיצה בלי תוספות, לגבי שאר הדברים שיש שם לא שאלנו, אבל יש שם גם סלטים ופסטות
פלאפל שמעתי שיש שם משו, לא בררתי על זה
ובשרי לא נראה לי שיש...

chavib

משתמש פעיל
יש רחוב האמנים בזכרון, עם אפשרות ליצור כלים וכדו'
השאלה כמה דתי זה... אולי כדאי לשאול מי שגר במקום

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
יש רחוב האמנים בזכרון, עם אפשרות ליצור כלים וכדו'
זה במושבה
לפי טיול קצר שעשינו שם השבוע בצהרים, [הלכנו מיד] פחות מתאים למשפחה חרדית,
אזור תיירותי יחסית המוני. זה מרחק הליכה מהשכונות החרדיות שם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה