בקשה נוהגים? הזהרו בצפירותיכם...

רייזי בירנבוים

קופילוביץ לשעבר, מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
"אני ממהר" זה לא תירוץ לצפירות.
דמיינו את אותה סיטואציה עם הולכי רגל, אדם צועד ברחוב ומישהו לפני צועד לאט יותר, הוא יפתח בצווחות וידרוש ממנו להתקדם?
הכלי העוצמתי הזה מיועד לאזהרה בלבד, ויש מקומות שתקבלו קנס על כל צפירה מיותרת, שלא לצורך אזהרה על סכנה.

והכי גרוע - צפירות של משאית, יש להם צופר אויר שיכול להחריש חרש.

אני לא נאיבית, ויש מקרים שהצפירה בהחלט במקום, אבל רוב המקרים - לא.

תחשבו עלינו, בבקשה.

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
פתאום כל עברייני הכביש נהפכים לאבירי המוסר ומטיפים על מעברי חציות וכו'
אני רק מנסה להבין
יושב נהג ברכב ונוסע במהירות המותרת על הכביש. ממולו הולך בחור ישיבה עם מזוודה על הכביש אפי' שהמדרכה ריקה (קרה לי, לא ממציא). הוא רואה רכב מתקרב ולא חושב לעלות למדרכה הריקה מקסימום נצמד למדרכה ברחוב צר ומאפשר לנהג לעבור במהירות של 5 קמ"ש במקום 30... ועוד קראת לנהג עבריין כביש??? על מה ולמה? אולי אותו אחד הוא העבריין

או מקרה אחר שקרה לי שבוע שעבר. אני מתקרב לצומת בשעה שכבר חשוך בחוץ, רחוב צדדי. ואוטובוס חונה בתוך הצומת (צומת T) כ2 מטר לפני המעבר (לא חוקי). אני מאט בשביל לחפש הולכי רגל במעבר חציה ופתאום יוצאת אישה מאחורי האוטובוס. בלמתי מיד בבהלה - מלראות הולכת רגל שכמעט ונכנסת לי בין הגלגלים. רוצה לחצות דווקא כאן כי פה זה ממשיך לה בקו ישר מהמסלול, ולא חושבת שאם היא חוצה במקום כזה אז לנהג שמגיע מהכביש אין שדה ראיה.

עוד סיפור. שוב ברחוב צר, אוטובוס עוצר בתחנה ואני זוחל צמוד אליו בשביל לעבור אותו.
10 מטר מהתחנה יש מעבר חציה מסודר. פתאום קופץ לי בחור מהאוטובוס לכביש בלי שיכולתי לראות אותו קודם לכן.
שוב - לא חושב שאין שדה ראיה לנהג ולא מבין שבטוח יותר בשבילו לחצות במעבר חציה שבכלל לא רחוק משם

אני רק אשמח אם תחזור שוב מי בדיוק העבריין כביש פה, ומי רוצה להגיע הביתה ומתפלל שלא יפגע במישהו שחושב שבגלל שאין לו רכב זה לא אומר שהכביש לא שלו.. (וזה עוד בלי לדבר על הילדים המתאבדים (כן, מתאבדים. אין לזה הגדרה אחרת) שרוכבים בחושך על אופניים ללא אמצעי תאורה או בגדים בהירים בכבישים - בטוחים שהם זוהרים למרחוק ואין סיכוי שאיזה נהג מפספס אותם חלילה)

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פתאום כל עברייני הכביש נהפכים לאבירי המוסר ומטיפים על מעברי חציות וכו'

ועוד קראת לנהג עבריין כביש??? על מה ולמה? אולי אותו אחד הוא העבריין

לא הבנתי למה כל אחד מצדיק רק צד אחד
יש המון הולכי רגל שמתנהגים בצורה אנוכית, חוסמים את המעבר, צועדים על הכביש בנחת, קופצים לכביש בלי לראות ממטר - אז הם לא בסדר.
ולא פחות נהגים שחונים במעט על חצי נתיב, בתחנת אוטובוס, טסים לתוך מעבר חצייה כשמישהו הוריד רגל כבר לכביש, יוצאים מחנייה או עוקפים בלי להסתכל- וגם הם ממש לא בסדר.

אנחנו חיים במדינה שבה הרבה נוהגים כמו משוגעים והרבה גם לא נזהרים על חייהם, וכל מי שלא נשמר על נפשו תקראו לו עבריין

שטרנ

משתמש צעיר
בחול היתי בפקק בשוויץ ואין פוצה צופר ומצפצף
רק בארץ עצבים לפעמים בצדק כי אנשים באמת מגזימים

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
רוכבים בחושך על אופניים ללא אמצעי תאורה או בגדים בהירים בכבישים - בטוחים שהם זוהרים למרחוק ואין סיכוי שאיזה נהג מפספס אותם חלילה)
שאלה:
האם בתוך העיר שיש תאורה טובה גם לא רואים את האופניים ללא פנס?

וויינער יואל

משתמש מקצוען
שאלה:
האם בתוך העיר שיש תאורה טובה גם לא רואים את האופניים ללא פנס?
בשעות החשיכה גם אם יש תאורה זה לא מספיק, ברור שאם מסתכלים רואים אבל כשנוהגים אי אפשר להסתכל לכל הכיוונים על כל דבר,
מה שהפנס עושה זה שהוא מבליט ולכן שמים לב אליו גם אם לא מסובבים את העינים לכיוון שלו.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
בשעות החשיכה גם אם יש תאורה זה לא מספיק, ברור שאם מסתכלים רואים אבל כשנוהגים אי אפשר להסתכל לכל הכיוונים על כל דבר,
מה שהפנס עושה זה שהוא מבליט ולכן שמים לב אליו גם אם לא מסובבים את העינים לכיוון שלו.
למה צריך לסובב, אם האופניים נוסע מלפניך זה במקום שאליו אתה כל הזמן מסתכל.

וויינער יואל

משתמש מקצוען
גם רכב חייב להדליק אורות גם בתוך העיר בשעות החשיכה למרות שהוא הרבה יותר גדול ובולט, ולמרות שזה בכיוון שאני כל הזמן מסתכל [ואם אתה נוהג אז בטח אתה גם מרגיש כמה זה גרוע כשרכב נוסע בלי אורות].

ואם הוא נוסע באותו נתיב עוד אפשר לראות, אבל כשהוא נוהג בצדדים זה הרבה יותר גרוע.
וכמו שצריך לאותת לפני שעוברים נתיב או יוצאים מחניה לכביש, כדי לעורר תשומת לב הנהגים.

ובפרט רוכבי האופנים שהם לא נהגים ולא יודעים איך להתנהג בכביש ומפתיעים את הנהגים מבלי לדעת כמה הם מסכנים את עצמם.

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מה שהפנס עושה זה שהוא מבליט

כמו ההבדל בין נקודה שחורה על רקע לבן, לבין נקודה שחורה על רקע אפור
הזה על הרקע הלבן בולט יותר למרחוק ויש זמן להתכונן ל'מפגש' איתו (לצורך העניין - עקיפה בטוחה)

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אבל בכבישים עירוניים גם נוסעים יותר לאט, וגם יש תאורה חזקה יחסית. וגם הנהגים ממילא מאוד עירניים בגלל כל אלו שאמורים להתפרץ לכביש, אז אופניים זה בקטנה. (אני מדבר על כבישים עירוניים שנמצאים בתוך שכונות צפופות בשעות הערב המוקדמות).

טיים ליין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
בחול היתי בפקק בשוויץ ואין פוצה צופר ומצפצף
רק בארץ עצבים לפעמים בצדק כי אנשים באמת מגזימים
הייתי בלונדון
למשך חמישה ימים לא שמעתי צפירה אחת
פתאום אני שומעת אוטובוס צופר, הרמתי את הראש 'אמאלה מי יודע מה קרה פה? ועל מה הצפירה?
אהה,
זה היה נהגת אוטובוס
רק אמרה שלום לחברה נהגת באוטובוס השני

צ'יטה

משתמש פעיל
אבל בכבישים עירוניים גם נוסעים יותר לאט, וגם יש תאורה חזקה יחסית. וגם הנהגים ממילא מאוד עירניים בגלל כל אלו שאמורים להתפרץ לכביש, אז אופניים זה בקטנה. (אני מדבר על כבישים עירוניים שנמצאים בתוך שכונות צפופות בשעות הערב המוקדמות).
במצב שאני חוצה עם הרכב כביש עם שתי נתיבים, בהרבה מקרים אין לי אפשרות לראות מה יש מאחורי הרכב שקרוב אלי, הדבר היחיד שאני רואה זה אם יש אור על הכביש ככה שאם אתה בלי פנס לא יודעים שאתה שם.
כמעט העפתי ככה רוכב אופניים...

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
לא יודע מה אתם רוצים?
אני נוהג כבר הרבה שנים כל יום, ואין שום סיבה בעולם לנסוע בשלוליות במהירות, מי שנוסע לאט (לפי החוק דרך אגב...) לא משפריץ בשום צורה!
אז כל הטענות שלא שמים לב, וזה מסובך, וכו', נועדו רק כדי לתרץ מעשה לא הוגן, אין שום היתר בעולם להשפריץ על בן אדם ברחוב!
אתה לא שם לב לכביש? אז אל תנהג!
מי שלא שם לב לשלוליות בדרך כלל גם לא שם לב להרבה דברים אחרים.

קבצים מצורפים

• 13(153).jpg
    13(153).jpg
    KB 98.6 · צפיות: 25

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
במצב שאני חוצה עם הרכב כביש עם שתי נתיבים, בהרבה מקרים אין לי אפשרות לראות מה יש מאחורי הרכב שקרוב אלי, הדבר היחיד שאני רואה זה אם יש אור על הכביש ככה שאם אתה בלי פנס לא יודעים שאתה שם.
כמעט העפתי ככה רוכב אופניים...
לא ממש הבנתי מה בדיוק הכוונה
אבל אתה אומר שצריך פנס מספיק חזק שמאיר את הכביש, רוב פנסי האופניים לא מאירים עד כדי כך
וגם ביום בכלל אין אור, אז זה לא פתרון.
פשוט צריך לשים לב לא לשעוט לכיוון שאין לך עליו שדה ראיה פתוח.

צ'יטה

משתמש פעיל
לא ממש הבנתי מה בדיוק הכוונה
הרגשתי שאני קצת מסתבך...
אבל אתה אומר שצריך פנס מספיק חזק שמאיר את הכביש, רוב פנסי האופניים לא מאירים עד כדי כך
זה מעניין, רוב הפנסים משאירים אותך עיוור לכמה שניות. בכל אופן לי זה קרה עם רוכב שלא היה לו בכלל פנס.
וגם ביום בכלל אין אור, אז זה לא פתרון.
ביום יש ראות יותר טובה.
פשוט צריך לשים לב לא לשעוט לכיוון שאין לך עליו שדה ראיה פתוח.
נכון תמיד!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה