בקשה נוהגים? הזהרו בצפירותיכם...

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ואני מרשה לעצמי קצת לחרוג ולומר:
נהגים הזהרו בשלוליות!!!
לא מסוגל לחשוב על אמא שצריכה בבוקר להחזיר את הילד הביתה, לייבש אותו, להחליף בגדים וכו'.
הגיע הזמן שכל נהג יכניס את זה לראש.
אכן זה דבר שצריך מאד זהירות, וגם אני מאד התרגזתי על זה כשהייתי בצד של הולכי הרגל, אבל ברגע שיושבים ברכב ההסתכלות קצת משתנה.

תחשבו על כך שאתם יושבים ברכב לפני כניסה לכיכר עירונית. יורד גשם זלעפות ואתם בקושי מצליחים לראות משהו מבעד הווישרים שעובדים ללא הפוגה, צריך להסתכל לצד שמאל כדי לוודא ששום רכב לא מגיע משם, לאחר מכן צריך להסתכל לכל הכיוונים במעבר החציה כדי לוודא שאף ילד לא מחליט לקפוץ לך לכביש, אתה נכנס לכיכר בזהירות כשאתה מסתכל לצד ימין כדי לוודא שאף רכב לא מחליט להיכנס לכיכר, כשאתה יוצא מהכיכר אתה שוב צריך לוודא שאין אף אחד שממתין לחצות את מעבר החציה - ולאחר שבניסי ניסים עברת את כל זה בהצלחה - אתה קולט פתאום שהרכב שלך עובר בתוך שלולית ומשפריץ בחוזקה, ואז זה כבר מאוחר מדי.

D

Deleted member 107321

אורח
אכן זה דבר שצריך מאד זהירות, וגם אני מאד התרגזתי על זה כשהייתי בצד של הולכי הרגל, אבל ברגע שיושבים ברכב ההסתכלות קצת משתנה.

תחשבו על כך שאתם יושבים ברכב לפני כניסה לכיכר עירונית. יורד גשם זלעפות ואתם בקושי מצליחים לראות משהו מבעד הווישרים שעובדים ללא הפוגה, צריך להסתכל לצד שמאל כדי לוודא ששום רכב לא מגיע משם, לאחר מכן צריך להסתכל לכל הכיוונים במעבר החציה כדי לוודא שאף ילד לא מחליט לקפוץ לך לכביש, אתה נכנס לכיכר בזהירות כשאתה מסתכל לצד ימין כדי לוודא שאף רכב לא מחליט להיכנס לכיכר, כשאתה יוצא מהכיכר אתה שוב צריך לוודא שאין אף אחד שממתין לחצות את מעבר החציה - ולאחר שבניסי ניסים עברת את כל זה בהצלחה - אתה קולט פתאום שהרכב שלך עובר בתוך שלולית ומשפריץ בחוזקה, ואז זה כבר מאוחר מדי.
נכון ביותר.
אבל, יש מקומות מועדים לשלוליות (כל אחד עולה לו עכשיו בראש כמה דוגמאות) והשפריצים שם לא נפסקים לרגע.
אז בכל זאת הגיע הזמן לזעוק, הזהרו בשלוליות!!!

במבי.

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
חשבו על כך שאתם יושבים ברכב לפני כניסה לכיכר עירונית. יורד גשם זלעפות ואתם בקושי מצליחים לראות משהו מבעד הווישרים שעובדים ללא הפוגה, צריך להסתכל לצד שמאל כדי לוודא ששום רכב לא מגיע משם, לאחר מכן צריך להסתכל לכל הכיוונים במעבר החציה כדי לוודא שאף ילד לא מחליט לקפוץ לך לכביש, אתה נכנס לכיכר בזהירות כשאתה מסתכל לצד ימין כדי לוודא שאף רכב לא מחליט להיכנס לכיכר, כשאתה יוצא מהכיכר אתה שוב צריך לוודא שאין אף אחד שממתין לחצות את מעבר החציה - ולאחר שבניסי ניסים עברת את כל זה בהצלחה - אתה קולט פתאום שהרכב שלך עובר בתוך שלולית ומשפריץ בחוזקה, ואז זה כבר מאוחר מדי.
בנסיעה איטית בד"כ לא משפריצים כ"כ
הסילוני ענק זה מאלו שטסים במהירות
בד"כ כ"כ מסובת ממילא צריך להאט

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נכון ביותר.
אבל, יש מקומות מועדים לשלוליות (כל אחד עולה לו עכשיו בראש כמה דוגמאות) והשפריצים שם לא נפסקים לרגע.
אז בכל זאת הגיע הזמן לזעוק, הזהרו בשלוליות!!!
אכן חובה להיזהר, אבל חובה גם ללמד זכות, ויש כאלו שלא מכירים את פני השטח, ולא יודעים שהם מועדים לשלוליות.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מסכים.מבחינה חוקית אגב אסור לצפור כל עוד אין סיכון לתאונה רצינית

החיסרון בצפירות הם לא רק ההפרעה
אלא בעיקר אובדן כח ההרתעה שלהם
והתייחסות אליהם כאל הוצאת פורקן

הבדיחה (ששמעתי מהרב פנגר) אומרת שבישראל מהירות הקול גבוהה ממהירות האור
כי עוד לפני שהרמזור מתחלף לירוק כבר כולם צופרים

יעקב ארץ-צבי

משתמש מקצוען
אני לא בא לתקן את העולם, אבל מי שמבקש לא לצפור, נבקש ממנו:
לא לקפוץ לכביש.
לא ללכת עם עגלות בכביש - זה ממש חוסם את הכביש כי צריך לקחת מרוח בטחון בשביל לא לפגוע בכם.
לא לבקש "רק לרדת מטראמפ" בצורה שחוסמת את נתיב הנסיעה.
לא לחכות למישהו ש"עוד שניה מוריד לי משהו מהבניין למעלה, וכו'

לא כתוב כאן שהצפירות מוצדקות, אלא יש כאן כמה גורמי צפירות שיתכן שמי שרוצה פחות צפירות יכול למנוע אותם בעצמו.

וויינער יואל

משתמש מקצוען
אכן חובה להיזהר, אבל חובה גם ללמד זכות, ויש כאלו שלא מכירים את פני השטח, ולא יודעים שהם מועדים לשלוליות.
מזדהה עם כל מילה
בילדותי עברתי כל יום במאה שערים, רחוב צר ולקוי, ועוד לא היה פקוק ועמוס כמו היום, ובימי הגשם או ביום שאחרי הגשם אם לא הלכתי בסמטאות המגבילות, הייתי מחליף בגדים כשהגעתי הביתה

כשהתחלתי לנהוג הייתי בטוח שאני חס וחלילה לא יעשה דבר כזה, כמובן שאני נזהר במידת האפשר, אבל, לפעמים לא מזהים בזמן או עוד כל מיני סיבות וכו'
מקרה קיצוני ראיתי פעם רכב שלפניי שילד קפץ על הכביש מהצד ואז הפנה את ההגה לכיוון השלולית מחוסר ברירה

סמליל

משתמש מקצוען

ישנם רחובות שלא עמוסים ככ בהולכי דרכים (לא ב"ב, כן?)
ושם, כל הסעיפים שלך בטלים

חיים של תורה

משתמש מקצוען
לא יודע מה אתם רוצים?
אני נוהג כבר הרבה שנים כל יום, ואין שום סיבה בעולם לנסוע בשלוליות במהירות, מי שנוסע לאט (לפי החוק דרך אגב...) לא משפריץ בשום צורה!
אז כל הטענות שלא שמים לב, וזה מסובך, וכו', נועדו רק כדי לתרץ מעשה לא הוגן, אין שום היתר בעולם להשפריץ על בן אדם ברחוב!
אתה לא שם לב לכביש? אז אל תנהג!
מי שלא שם לב לשלוליות בדרך כלל גם לא שם לב להרבה דברים אחרים.

איש טוב.......

משתמש צעיר
לא יודע מה אתם רוצים?
אני נוהג כבר הרבה שנים כל יום, ואין שום סיבה בעולם לנסוע בשלוליות במהירות, מי שנוסע לאט (לפי החוק דרך אגב...) לא משפריץ בשום צורה!
אז כל הטענות שלא שמים לב, וזה מסובך, וכו', נועדו רק כדי לתרץ מעשה לא הוגן, אין שום היתר בעולם להשפריץ על בן אדם ברחוב!

כשהתחלתי לנהוג הייתי בטוח שאני חס וחלילה לא יעשה דבר כזה, כמובן שאני נזהר במידת האפשר, אבל, לפעמים לא מזהים בזמן או עוד כל מיני סיבות וכו'
מקרה קיצוני ראיתי פעם רכב שלפניי שילד קפץ על הכביש מהצד ואז הפנה את ההגה לכיוון השלולית מחוסר ברירה

וכנראה שזה אתה שגורם לצפירות, שאתה נוהג בדיוק כחוק,;)
ואגב להיכנס לשלולית במהירות 50 קמ"ש אם יש חור באספלט, זה גם יוצר איזושהי "השפרצה", וזה גם דבר שלא מבחינים בשעות החשיכה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא יודע מה אתם רוצים?
לא יודע איפה אתה נוהג
אבל בבני ברק
יש מקומות שגם בנסיעה סבירה
מי שלא מכיר בוודאות ישפריץ

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לנהוג בארץ זה מאוד מאתגר אנשים לחוצים וכועסים בהתאם וכל ויכוח עם נהג יכול להתפתח למשהו מסוכן מה לעשות כאן זה לא שווייץ הצופר זה מקום לפרוק את העצבים של הנהגים והאווירה בהתאם תארו לעצמכם אם לכל נהג היה מערכת כריזה מה היה קורה

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מזדהה ממש!!
לפחות בשעות הערב
כולם במיטות ופתאום צפירררררררררה מחרישת אוזניים...
וכאלו שעברו לתומם ליד משאית או אטובוס (או אפילו רכב פשוט) שהנהג החליט ללחוץ על הצופר לכמה שניות ארוכות והיו בטוחים ששמיעתם אבדה בבליל הצפירות....

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יצא לי אתמול לנהוג בבני ברק. זוועה.
משום מה אנשים יורדים לכביש בלילה עם בגדים כהים בלי להעיף מבט לצד לראות עם מגיע רכב
חוצים רק לא במעבר חציה ורק לא ברמזור מסודר בשביל לחסוך 20 שניות של המתנה לאור ירוק
באחד הרחובות הבחנתי בקבוצת ילדים שמשחקת על הכביש (בלילה, כן?) התקרבתי אליהם ואין תזוזה
שהרכב יחכה - אנחנו עכשיו משחקים! כשהבהבתי להם עם האורות שיפנו את הכביש הם תקעו בי כזה מבט כועס של מה אני מפריע להם.
זה בסדר לבקש לא לצפור, אבל שההולכי רגל גם יתחשבו בנהגים ולא יקפצו / ינסו לחצות בין רכבים או בכל חור מזדמן.
מי שלא נוהג לא מכיר את זה, אבל במקום שהוא לא מעבר חציה מסודר הנהג פחות עירני להולכי רגל מכיוון המדרכה (כי הוא מרוכז בכביש), וכל קפיצה של הולך רגל מבהילה אותו ולכן הצפירות האלו. (כן, זה ממש ממש מעצבן לבלום כל 10 מטר בגלל ילד שהחליט שהוא חוצה דווקא פה!!! כי אין לו כח לעשות סיבוב למעבר חציה המסודר!!!)
תשמרו על עצמיכם ועל החיים שלכם, זה מסוכן!

ולקינוח. התרבות בציבור שלנו בכל הנוגע לבטיחות בדרכים חייבת להשתנות

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
יצא לי אתמול לנהוג בבני ברק. זוועה.
משום מה אנשים יורדים לכביש בלילה עם בגדים כהים בלי להעיף מבט לצד לראות עם מגיע רכב
חוצים רק לא במעבר חציה ורק לא ברמזור מסודר בשביל לחסוך 20 שניות של המתנה לאור ירוק
באחד הרחובות הבחנתי בקבוצת ילדים שמשחקת על הכביש (בלילה, כן?) התקרבתי אליהם ואין תזוזה
שהרכב יחכה - אנחנו עכשיו משחקים! כשהבהבתי להם עם האורות שיפנו את הכביש הם תקעו בי כזה מבט כועס של מה אני מפריע להם.
זה בסדר לבקש לא לצפור, אבל שההולכי רגל גם יתחשבו בנהגים ולא יקפצו / ינסו לחצות בין רכבים או בכל חור מזדמן.
מי שלא נוהג לא מכיר את זה, אבל במקום שהוא לא מעבר חציה מסודר הנהג פחות עירני להולכי רגל מכיוון המדרכה (כי הוא מרוכז בכביש), וכל קפיצה של הולך רגל מבהילה אותו ולכן הצפירות האלו. (כן, זה ממש ממש מעצבן לבלום כל 10 מטר בגלל ילד שהחליט שהוא חוצה דווקא פה!!! כי אין לו כח לעשות סיבוב למעבר חציה המסודר!!!)
תשמרו על עצמיכם ועל החיים שלכם, זה מסוכן!

ולקינוח. התרבות בציבור שלנו בכל הנוגע לבטיחות בדרכים חייבת להשתנות
מאוד נכון!
אומנם רק לציין שיש מקומות צרים וקטנים כמו מאה שערים בירושלים
או שיכון ה בבני ברק
ששם קשה מאוד לבקש מהאנשים ללכת על המדרכה(ובפרט שיש הרבה מכוניות שחונות על המדרכה)

לכן הכי נכון שכל אחד ידרוש מעצמו את המקסימום להיות זהיר מתחשב ויותר שם לב למה שקורה סביבו
הן מצד הולכי הרגל והן מצד הנהגים

והקינוח שלך נכון מאוד-אסון מירון לפי הרב בונים זילברבג
החשבון נפש שהוא אמר שצריך לעשות זה רק בעניין הזהירות
להיות זהיר לשמור על הוראות הביטחות לא לדחוף וכו וכו

ואגב לדעתי הזהירות צריכה להשתנות גם בענייני הבנייה ולא רק בענייני הבטיחות בדרכים

aabb

משתמש פעיל
3 נקודות על צפירות שלא צויינו פה:

1. כשצריך לחתוך צומת מורכבת יש נהגים שיותר זהירים ויותר נשמעים לתמרור הזכות קדימה והרבה פעמים כשהרכב מאחוריו מחליט ששעון החול אזל הוא מתחיל לצפור, יש נהגים שנלחצים מזה ואז זה סכנת נפשות.

2. פעם היה רכב לפני שנסע באיטיות מקוממת לאחר שעקפתי אותו בעצבים הבחנתי ביהודי קשיש נשוא פנים, מאז אני גם לא צופר לנהגים איטיים אלא אם כן אני רואה שהם עסוקים בנייד וכדו', כשיורדים במדרגות ויש קשיש מקדימה כולם מכבדים ומחכים ונותנים כבוד, בכביש גם צריך לתת כבוד, אני רואה לפעמים צעירים צועקים על אנשים שיכולים להיות סבא שלהם כי הם לא נסעו מהר מספיק.
החצופים יגידו שבגיל כזה שלא ינהג כדי לא לעכב (שלא יעלה גם לעולם במדרגות צרות).

3. היחס של נהג ברכב להולך רגל צריך להיות 10:0 לטובת ההולך רגל, צפירה של נהג להולך רגל צריכה להעשות במקרים הכי קיצוניים שיש, פתאום כל עברייני הכביש נהפכים לאבירי המוסר ומטיפים על מעברי חציות וכו'
מרתיח לראות נהג בגשם זלעפות שצופר להולך רגל שרץ לתפוס מחסה, במטותא אל תשב ברכב המחומם ותטיף מוסר, או בקיץ הכבד אנשים עם שקיות כבדות שפלשו לנתיב של הנהג המסכן בקרסאובר הממוזג צפירה עצבנית על שום מה? להולך רגל יש דרך שתקח הרבה יותר זמן מברכב הממוזג, קצת צניעות.
כן, גם אם ההולך רגל הוא לא הכי סימפטי תן לו את 2 דקות התהילה שבו הרכב הגדול והממוזג ממתין להוד מעלתו

שואף לגדולות

משתמש פעיל

ותוך כדי כל הנל מקבל צפירות ללא הרף מה.. שמאחוריך..

שואף לגדולות

משתמש פעיל
והאבסורד הוא שבחוכמלוגותם ברגע שאין רמזור אדום אפשר לחצות אפילו שזה 2 מטר מהרמזור
והם לא מבינים שלנהג שנוהג באור ירוק יש איזשהו תת מודע שאין כאן אנשים..
מסוכן מאוד..
מניסיון רב..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה