הקורונה ברשות הפלסטינית: סגר על בית לחם, מצב חירום למשך 30 ימים
שר הביטחון הנחה את צה"ל והמתפ"ש, בתיאום עם הרשות הפלסטינית, להטיל סגר על העיר בית לחם, לאור חשש מהדבקה בנגיף הקורונה. יו"ר הרשות הפלסטינית הכריז על סגירת כל בתי הספר, המכללות וגני הילדים והפסקת התנועה בין הנפות השונות ברשות
שר הביטחון, נפתלי בנט, הנחה הערב (חמישי) את צה"ל ומתאם פעולות הממשלה בשטחים, בתיאום עם הרשות הפלסטינית, להטיל סגר על העיר בית לחם, לאור חשש מהדבקה בנגיף הקורונה. לפיכך, אסורה תנועת ישראלים ופלסטינים אל העיר וממנה.
החלטת השר התקבלה לאור זיהוי מספר מקרים של הדבקה בנגיף במרחב העיר בית לחם, ובתום התייעצות עם המטה לביטחון לאומי (מל"ל) ומתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף כמיל אבו רוקון. הסגר ייכנס לתוקפו החל מהערב ועד להודעה חדשה.
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן הכריז הערב על מצב חירום למשך 30 ימים. במסגרת ההחלטה, הרשות הפלסטינית הודיעה על סגירת כל בתי הספר, המכללות וגני הילדים למשך כל פרק זמן זה ועל ביטול כל ההזמנות על ידי תיירים זרים. בנוסף לכך, התנועה בין הנפות השונות ברשות תופסק, לא תותר התכנסות מפגינים ותיבחן האפשרות של סגירת המעברים.
בתוך כך, גורמים ישראליים רשמיים פנו ביממה האחרונה לוואקף כדי לצמצם את מספר המתפללים מחר בתפילת יום השישי בהר הבית מתחת ל-5,000 איש – ונענו בשלילה. בוואקף טענו כי לישראל אין סמכות להגביל את מספר המתפללים, וצעד כזה עלול להוביל להשלכות דרמטיות.
משרד הבריאות הפלסטיני הודיע מוקדם יותר כי שבעה בני אדם ברשות הפלסטינית אובחנו הערב כחולים בנגיף הקורונה. חלקם או כולם עבדו בבית מלון בעיירה בית ג'אלה, הסמוכה לבית לחם. מוקדם יותר היום הכריז משרד הבריאות ברשות הפלסטינית על מצב חירום במחוזות בית לחם, יריחו ועמק הירדן, כולל סגירת כל מוסדות החינוך ובתי התפילה, והפסקת כל הפעילויות והכנסים בבית לחם למשך 14 ימים.
מלבד צעדים אלו, משרד הבריאות הפלסטיני פרסם הנחיות ואמצעים על מנת להתמודד עם התפשטות הנגיף גם לשטחי יהודה ושומרון שבשליטת הרשות. כך, מרכז גמילה באזור בית לחם יהפוך למרכז לקבלת חולים ואילו מלון אנג'ל הסמוך לעיר יהפוך יוסב למרכז בידוד. במשרד ציינו כי משלחות זרות השוהות בשטחי הרשות "יטופלו בהתאם להמלצות ארגון הבריאות העולמי" וכי תיפסק קבלת קבוצות תיירים.
משרדו של מתאם הפעולות בשטחים מסייע לרשות הפלסטינית למנוע את התפשטות נגיף קורונה ביהודה ושומרון וברצועת עזה. במסגרת זו הועברו בשבועיים האחרונים לשטחי הרשות כ-250 ערכות בדיקה לאבחון הנגיף ותואמו הדרכות משותפות של צוותי רפואה ישראליים ופלסטיניים. כמו כן, פורסמו באתר האינטרנט של מתאם הפעולות בשטחים בשפה הערבית הנחיות משרד הבריאות בנושא הקורונה.
ב"וואלה' דווח כי שר האוצר משה כחלון שוחח אתמול עם השר לעניינים אזרחיים ברשות, חסיין א-שייח, והשניים סיכמו לשתף פעולה בניסיון לבלום את התפשטות הנגיף. בין היתר, הם סיכמו על סיוע ישראלי באיתור ובבדיקת הנשאים והחולים. גורמים ישראליים הוסיפו כי ישראל נמצאת בקשר הדוק עם הגורמים המקצועיים ברשות הפלסטינית בנוגע לחשש מהתפשטות נגיף הקורונה בשטחה
לדברי הגורמים, ישראל מוטרדת גם מהנעשה ברצועת עזה, לאור העובדה שבאחרונה אושרה כניסה של 5,000-7,000 פועלים מעזה ביום. כמו כן, קיימת דאגה גם מהמתרחש ביהודה ושומרון, משם נכנסים כ-140-150 אלף פועלים ביום לישראל ומתקיימת תנועה חופשית וערה של תושבי היישובים היהודיים לישראל.