קורונה נגיף הקורונה המשתולל - 1

מצב
הנושא נעול.

HP מעצבת

משתמש מקצוען
ראיתי באיזשהו אתר שהנגיף הזה לא שורד בחום ולחות ולכן יש מב אופטימי שבקיץ זה ידעך
האם יש לזה מקור אמין?
משהו עוד קרא/שמע משהו בסגנון?
כן, אני שמעתי את זה בכאן 11, שיש מצב שעכשיו בבוא האביב, ואחריו הקיץ בגלל החום הנגיך ידעך ויעלם, אבל עכשיו הם סוברים אחרת, וארגון הבריאות העולמי טוען שיש סיכוי שהנגיף ישאר עוד כמה חודשים.
קראתי גם שהנגיף לא עומד בחום, ולכן מומלץ לשתות כמה שפחות מים קרים, ויותר מים חמימים.
אנחנו כמובן מאמינים שה' הוא כל יכול, וכמו שאמר לנגיף להתפשט כך יאמר לו להפסיק!
לא ברור לחלוטין מה יקרה לווירוס בקיץ, אבל הקורונה התפרצה והתפשטה בין היתר במדינות חמות מאוד כמו סינגפור. גם מגפות קודמות כמו הסארס המשיכו בחודשי הקיץ. נגיף המרס שמיוחסים לו אחוזי תמותה גבוהים במיוחד התפתח דווקא בערב הסעודית החמה.

HP מעצבת

משתמש מקצוען
האם קורונה היא כמו שפעת – ומה יותר מסוכן?
רבים משוכנעים שקורונה היא סוג של שפעת. אבל קיימים הבדלים עצומים בין שני הווירוסים - בתסמינים, ובסיכון לתמותה. איזה נגיף מסוכן יותר, ולמי?

נגיף הקורונה מתפשט במהירות. רבים טוענים כי זה מזכיר את מגפות השפעת שגורמות למיליוני הדבקות ברחבי העולם ולעשרות אלפי מקרי תמותה. אבל האם אכן מדובר בשני וירוסים בעלי מאפיינים דומים, ומה מסוכן יותר – קורונה או שפעת?

המידע על נגיף הקורונה המסתורי מתגלגל מיום ליום: עדיין רב הנסתר על הגלוי, וגם הנתונים הם חלקיים, ומתבססים ברובם על עשרות אלפי הנדבקים בסין. אולם על פי הידוע כעת, מדובר בנגיף קטלני יותר מהשפעת. על פי הנתונים האחרונים מחבל ווהאן שבסין, שם פרצה המגפה לראשונה, שיעור התמותה הוא סביב שני האחוזים.

אולם דו"ח חדש קובע ששיעור התמותה הולך וצונח ועומד על 1.4%. שיעור התמותה מהקורונה ככל הנראה יילך ויירד, בשל האבחון המוקדם והאשפוז המהיר של המטופלים. על פי ההערכות, יילך שיעור התמותה ויירד אל מתחת לאחוז אחד, ויתקרב כאמור לזה של התמותה משפעת.

איזה נגיף מדבק יותר?

על פי הידוע עד כה, קורונה מידבקת הרבה יותר מהשפעת. כל נשא קורונה מדביק על פי ההערכות 2.2 אנשים אחרים בממוצע. שיעור הדבקה זה עשוי לצנוח, בזכות צעדי מיגור השפעת והבידודים שנוקטים בהן המדינות הנגועות, המחמירה בהן היא ישראל.

הבעיה העיקרית היא שגם במחלת השפעת וגם בהדבקה בקורונה, הנשא עלול להדביק גם מבלי שמופיעים התסמינים. איש אינו יודע נכון לעכשיו כמה אנשים נדבקו מהקורונה מאנשים שסבלו מתסמינים קלים, או שלא סבלו מתסמינים בכלל.

מי בסיכון הגבוה ביותר מההדבקה?

הן וירוס הקורונה והן נגיפי השפעת מסוכנים במיוחד לאנשים מעל גיל 65, ובמיוחד כאלה בעלי דיכוי חיסוני או מחלות כרוניות. אבל בחלוקה לגילאים, קיים הבדל משמעותי בין שני הווירוסים: נגיפי השפעת מסוכנים יותר לילדים, במיוחד תינוקות ופעוטות. מנגד, אין דיווחים על חולי קורונה בילדים מתחת לגיל 9.

השפעת מסוכנת במיוחד גם בנשים הרות, אצלן המחלה עלולה להיות קטלנית. מנגד, לא ידוע עד כה הסיכון לנשים הרות, ואין די דיווחים על הריוניות שנדבקו בנגיף הקורונה וחלו בו.

איזה וירוס יגרום לכם לחלות יותר?

התשובה לשאלה הזו מורכבת. נגד נגיפי השפעת ישנו חיסון, שגם אם אינו מונע תחלואה, הוא מפחית את הסיכון לתסמינים קשים ולתמותה. בתוך כך, קיימות מספר תרופות אנטי ויראליות בהן ניתן לטפל בחולי השפעת. כשתרופות אלה ניתנות בשלב מוקדם, הן מפחיתות את חומרת המחלה ואף מונעות תמותה.

מנגד, נגד נגיף הקורונה אין כל חיסון או תרופה, והטיפול מתבסס על בידוד החולים, מתן נוזלים, אנטיביוטיקה למניעת זיהומים חיידקיים משניים, ובמידת הצורך מתן אינהלציות והנשמה.

קיימים הבדלים ניכרים גם בתסמיני המחלה: שפעת גורמת לעליית חום, כאבי שרירים, חולשה, כאבי אוזניים, ובמקרים קשים לשיעול, קוצר נשימה עד זיהום בדם ומוות. מנגד, התחלואה בקורונה עלולה שלא לגרום לכל תסמין או לגרום לעליית חום, כאבי גרון, שיעול וקוצר נשימה. לאחרונה נודע שחלק מהמטופלים אף התלוננו על כאבי בטן.

האם הווירוסים אופייניים רק לחורף?

לגבי השפעת, התשובה ברורה: המגפה מתחילה כשמזג האוויר מתקרר, סביב חודש אוקטובר, ומגיעה לשיא בחודש פברואר. אין מקרי תחלואת שפעת בעונות הקיץ. מנגד, עדיין לא ברור האם מגפת הקורונה תיעלם כשמזג האוויר יתחמם.

ממה שידוע עד כה, קיימת הדבקה כעת גם באוסטרליה, שם כעת קיץ. עם זאת, אין מקרי הדבקה חדשים במדינות אפריקה שם מזג האוויר חם.

לסיכום, קיימים הבדלים ניכרים בין תחלואת הקורונה לשפעת: הקורונה קטלנית יותר, אך עלולה שלא לגרום לתסמינים בכלל. אף שהמגפה הולכת ומתפשטת, אמצעי המיגור בהם נוקטות המדינות מצליחים להפחית את ההדבקה.

נכון להיום, מתבצעים קרוב ל-100 ניסויים בחיסונים ובתרופות חדשות נגד הנגיף, חלק מהם כבר בשלבים מתקדמים לקראת ניסויים קליניים בבני אדם.
(וינט)

מצפה לישועה

משתמש מקצוען
כדי שהמגמה של התפשטות המחלה תיהפך למגמה של דעיכת המחלה, חייב להיות שכל חולה ידביק בממוצע פחות מחולה אחד.
אני לא רואה שום היתכנות להוריד את ההדבקה ברמה שחולה אחד לא ידביק אפילו חולה נוסף אלא אם כן כל המדינה תיכנס להסגר לשבועיים כי הרי עד שמזהים כל חולה הוא כבר הספיק להסתובב ולהדביק לפחות עוד מישהו ועד שאותו נדבק נכנס לבידוד (אחרי שהתברר לו שהיה בקרבת אותו חולה שהיה בקרבתו) אז הוא ידביק ככל הנראה עוד אנשים וכך אין לדבר סוף

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
חזרתי מהונגריה בתחילת שבוע,
במשרד הבריאות, לא כתוב כלום על הונגריה.
מישהו שיבר את אוזניי, על כך שבאחד הערוצים דווח שאני בין המבודדים.
הבעי' היא במשרד הבריאות אין שום אזכור על זה..

מישהו יודע לומר מה לגבי חוזרים מהונגריה?
לא צריך בידוד
אסור התקהלות מעל 100 איש
יש רק 2 חולים בהונגריה...

פרילי

משתמש מקצוען
מישהו יודע מה הענישה למי שאמור להיות בבידוד כי חזר מאחת מהארצות הנל, ולא היה בבידוד?

אי פה אי שם

משתמש מקצוען
מושל קליפורניה הכריז הלילה על מצב חירום במדינה לאחר שאותרו 53 חולים נוספים.

עניין של שעות וארה"ב נכנסת לרשימה השחורה של הבידוד...

ש.ר

משתמש פעיל
50 אלף צריכים להיות בבידוד???? אני בטוח שרובם לא מישמים את זה ומצפצפים על זה ...

עכביש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אווששש
חתיכת פרוייקט. השו"ת הזה....
הכל תודות למיסטר בר אילן.

1583392674654.png

---

ועשיו, תראו מה יש ביחזקאל ז:
1583393491381.png

1583393305205.png

1583393438488.png

1583401647104.png

1583401872659.png

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
אני לא רואה שום היתכנות להוריד את ההדבקה ברמה שחולה אחד לא ידביק אפילו חולה נוסף אלא אם כן כל המדינה תיכנס להסגר לשבועיים כי הרי עד שמזהים כל חולה הוא כבר הספיק להסתובב ולהדביק לפחות עוד מישהו ועד שאותו נדבק נכנס לבידוד (אחרי שהתברר לו שהיה בקרבת אותו חולה שהיה בקרבתו) אז הוא ידביק ככל הנראה עוד אנשים וכך אין לדבר סוף
תאור מדויק. זו בדיוק הנקודה שחוששים ממנה.
בדיוק לכן מכניסים אנשים לבידוד גם לפני שהם חולים, רק שיש חשש שאולי הם מתחילים לפתח מחלה, בגלל שבאו מחו''ל ממקומות שיש חולים, או היו במגע עם חולים.

מעטים מבין אלה שחייבים בבידוד אכן יפתחו מחלה. אלא שלא יודעים מי, ובדיוק את התאור שתארת מנסים למנוע.
נער שהיה חולה בבית הספר, הרי לא הדביק את כל אלף התלמידים ששם. אך מכיוון שיש חשש שהדביק כמה מהם, ולא יודעים מי, ואם יסתובבו חופשי, תימשך שרשרת ההדבקות, לכן מכניסים את כל האלף לבידוד, כדי לעצור את השרשרת.
הבודדים שנדבקו - נדבקו. והם לא ימשיכו להדביק הלאה - אם ישמרו על בידוד כמו שצריך.

כשמדברים על רמת הדבקה של פחות מאחד, לדוגמא 0.8 או 0.5 - מדברים כמובן על ממוצע.
אולי אחד ידביק חמש אנשים, אבל אם החמש האלו נכנסו מייד לבידוד, כשהם בשלב מוקדם של דגירת המחלה, ולא הספיקו להדביק אף אחד, ואפילו אם הדביקו (חמישתם ביחד) שניים או שלושה, יוצא שרמת ההדבקה פוחתת מאוד.

זו הסיבה שצריך להתייחס כל-כך ברצינות ובאחריות להוראות הבידוד. בתקווה שתהיה הרבה סייעתא דשמיא לעבור את הגל הזה מהר ובקלות.

המגמה בכל המדינות, וגם בישראל, שאם רואים שרמת הבידוד לא מספיקה, מגבירים את הבידוד עוד יותר. כגון סגירת כל מוסדות הלימוד. שלא לדבר על מה שהלך בסין. בידוד והסגרים ברמות שלא היינו מדמיינים. (בגלל שגילו את המגיפה שם כשכבר היו המוני חולים).

יש מדינות שהתחילו בתהליכי הבידוד יותר מאוחר, כשכבר היו לא מעט חולים. ובישראל ב'' ה התחילו בזה מוקדם, תוך ראיית הנולד, על אף שהיו כאלה שראו בזה משהו מוגזם. זאת לא היתה פאניקה מוגזמת. זו היתה הבנת המצב, וראיית כמה צעדים קדימה.
ועדיין ייתכן שיידרש בידוד גדול יותר. הכל לפי המצב.
שד' יקבל את תפילותינו והתחזקותינו במהרה, ויוסר הנגע הזה בקרוב ממש.

נערך לאחרונה ב:

בימבמבום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
כן!
חולמת על בין פורים לפסח בבית
את מורה \ גננת?
אם סוגרים לי תמוסדות, אני לא יכולה ללכת לעבודה,
ולא נראה לי שמישו ישלם לי על הימים האלה!!!!
אם כבר חופש, אני מוכנה עוד בחירות עוד שבוע... ;)

עכביש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
ולא נראה לי שמישו ישלם לי על הימים האלה!!!!
נראה שזו הבעיה הקטנה.
כשמאות אלפים ישהו בבידוד, (וזה לא רחוק, דובר למעלה שכבר כעת עשרות אלפים בבידוד), לא רק שלא יהיה מי שישלם לך.
לא יהיה מי שישלם לבנקים, ולא יהיו הלוואות ומשכנתאות. והיוקר יאמיר... הגפן תתן פריה והיין ביוקר...
ישנה היתכנות ריאלית שבעוד שלוש שבועות לא יהיו מצרכים על המדפים.
לא לחינם הממשל בארה"ב נקט בצעדים כלכליים שלא נקט בהם מאז המיתון החריף ד2008.

נערך לאחרונה ב:

חכימא

משתמש פעיל
עריכה תורנית
נוסעי 18 טיסות חוזרות צפויים להיכנס לבידוד

רשות שדות התעופה מעדכנת כי עד הלילה בחצות צפויות לנחות 7 טיסות מגרמניה, 5 מצרפת, 4 מאוסטריה, 2 מספרד ואחת משוויץ.
נוסעי כל הטיסות ייאלצו להיכנס לבידוד בשל החשש שנדבקו בקורונה.

כנראה העובדים במעברי הגבול לא מתעדכנים כ"כ מהר (אין להם פרוג)
סיפר לי אחד שהיה על אחד מהטיסות הנ"ל
ואז התעוררתי עם הנחיתה, שמעת ? זועק זה שלצידי עכשיו הודיעו שכולנו ניכנס לבידוד, כמובן כולם נלחצו. המשכנו, לא רציתי להיות ראשון בתור, כולם מסביב כוססים ציפורניים בעצבנות, ואני רואה אחד ניגש לדלפק, עוברים כמה שניות והוא ממשיך, עוד אחד, ועוד אחד, ואז הגיע תורי, רועד כולי כעלה נידף אני ניגש לבקתה הסגורה, יושב לו שם מבודד אחד עם חולצה לבנה, מישיר לי מבט חודר בעיניים ושואל בקול 'האם היית באיטליה בשבועיים האחרונים ?', לא ! עניתי לו, אומר לי 'ערב טוב, וכל טוב'. ואז פספסתי את הרכבת.
(למי שלא מבין, כשהם רוצים הם יודעים בדיוק מאיזה מטוס הגעת, אחרת לא היית נוחת, יש להם רשימה מדוקדקת של הנוסעים)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה