בעקבות ההנחיות החדשות למניעת התפשטות נגיף הקורונה בישראל צפויים עשרות אלפי ישראלים להיכנס לבידוד ביתי למשך 14 יום. בין היתר ישראל דורשת מהאזרחים הישראלים ששבו בשבועיים האחרונים מצרפת, גרמניה, שווייץ, ספרד ואוסטריה להיכנס לבידוד ביתי. על פי ההערכות במשרד הבריאות, בין 50 ל-100 אלף איש ידרשו לשהות בבידוד.
הבידוד הוא למשך 14 יום מיום עזיבתו של האדם מארץ היעד. למשל: אם אדם חזר ביום שישי מגרמניה, חייב בבידוד 8 ימים בלבד (עד ה-12 למרץ). ההוראות עליהן הודיע היום ראש הממשלה בנימין נתניהו נכנסות לתוקף באופן מידי והן מחייבות מעתה ואילך. נתניהו אף קרא לציבור להימנע מלחיצת ידיים. שר הבריאות יעקוב ליצמן הודיע על משרדו יאסור על קיום אירועים של יותר מ-5,000 בני אדם. משמעות ההנחייה היא שלא יתקיימו אירועי פורים המוניים השנה.
לאור ההנחיות המחמירות העלולות להביא נזק משמעותי לכלכלה הישראלית, משרד האוצר פנה היום אל המועצה לביטחון לאומי (מל"ל) בדרישה לרכך את הצעדים, על מנת למנוע נזק כלכלי למשק. בתגובה לטענות האוצר אמר ראש המל"ל, מאיר בן שבת, כי "היעד שאותו אנחנו מבקשים להשיג, הוא האטת קצב ההתפשטות. כל יום שאנחנו מצליחים מצמצם את הפגיעה בשגרת החיים, ממתן את ההשפעות על המשק. לכן חשובה התגייסות של כולנו".
בן שבת הבהיר כי המצב בישראל בשליטה, וכי "כלל השיקולים הובאו בחשבון לפני נקיטת הצעדים. אנחנו ערים להשפעות בתחומים שונים". למרות דבריו, באוצר מתחו ביקורת וטענו כי השיקולים הכלכליים לא נלקחו בחשבון עד כה. "הערכות משרד הבריאות לטיפול בקורונה נאמדת במאות מיליוני שקלים. ברגע שהשיקולים הכלכליים נכנסים לחשבון מקבלים החלטה יותר שקולה", אמרו במשרד האוצר.
גם בשירות בתי הסוהר נערכים להתמודדות עם התפרצות נגיף הקורונה, בשב"ס רכשו ציוד מיגון לצד ציוד לחיטוי של תאים ואגפים ונערכים לרכש מסיבי של ציוד מיגון נוסף. חומרי הסברה, סרטונים ושילוט התגוננות והדרכה הוכנו הן לאוכלוסיית האסירים והן לסגל. ב'וואלה' פורסם כי בשב"ס יבטלו את הביקורים הפתוחים והמפגשים בין אסירים לבני משפחותיהם יעשו באמצעות מחיצות. נכון לעכשיו, אף אסיר לא נדבק בנגיף.