דרוש מידע מתפתח חרם צרכני גדול ומקיף על אסם

מצב
הנושא נעול.

אומנות.

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
@תילתן, תודה על תגובתך! במחילה מכבודך קצת התפזרת, אז תן לי לעשות לך סדר:
א. בהתייחס למה שכתב @איש עברי הוא העלה רעיון נהדר אם כי מעט אגרסיב, אבל נהדר. רעיון כזה הוא לא רוסיה הקומוניסטית, הוא א' ב' של כלכלה קפיטליסטית בה הצרכן שולט על המשק. חרם הוא עדיפות צריכה, ומשום כך זה ממש לא קשור לממשלה. זה קשור לאזרחים.
ב. אנשים שיאבדו את מקום עבודתם. אכן מצער. אבל עם כל הכבוד, לא טענה. אני אפתח חברה וימכור לך שערות סבתא ב20 ש''ח ליחי'. למה לא תקנה?! מה עם העובדים?!??
ג.
דלק - המחיר מתנדנד עולמית לא קשור לישראל, מס ענק ל הדלק היה כל השנים
רק מוזר שהוא עלה דווקא עכשיו? נכון?! מוזר.. אבל נכון, זה לא קשור לישראל, זה קשור לעבאס.
ד. חד''פ, טוב/ לא טוב... לא נכנס לזה. מציאות שעכשיו הממשלה תופרת את האזרח הקטן, מהכיס העוד יותר קטן, ולכן העו''ש נהיה "ככה קטן". פחות קולה טוב? פחות חד''פ טוב? אין בעיה. רק שום סיבה לא מצדיקה שוד.
אכן כך!
אבל מיסים על נדל"ן עדיין לא הוטלו ע"י ממשלת בנט, הכל ירושה מהממשלה "שלנו"
ממש לא! עיין ערך מס רכישה, שקד אלקין ליברמן.

נערך לאחרונה ב:

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
מאוד צודק!
אבל תשאלו פעם מובטל מה הוא מעדיף...
ובלי קשר לעבוד באוסם זו עבודה שנחשבת טובה מבחינת השכר והתנאים שמסביב.
פגשתי מובטלים בחיי ואכן זה מאוד קשה,
אבל מה שעומד לנגד עיני זה לחשוב על האברכים שמוסרים נפשם למען התורה,
אז נכון שהמאבק נגד אסם לא מדבר אליהם, כי הם לא מכירים את המוצרים שלהם,
אבל כן מדבר אלי זה שהם רוצים לקנות לכבוד שבת לילדיהם קולה,
וקשה להם כל רגע לשטוף כלים והם מעדיפים ח"פ,
ומעלים להם ארנונה מים וחשמל, ועוד רגע גם תח"צ.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אם נתעלם מרעשי רקע של פוליטיקאים ונפסיק להיות שטחיים, מה הממשלה קשורה לרוב עליות המחירים ? (חוץ מהחד"פ והשתייה מתוקה).
זה בדיוק קשור לממשלה
שעומד מר ליברמן ואומר שישראל המצב טוב משאר עולם כי העולם הרבה יותר יקר זה נותן גיבוי לכולם לעלות מחירים....
ואתה רואה שזה מתחיל במס על חד פעמי וכו (שזה בא מהמשלה)זה נולן לכולם את האופציה לעלות מחירים!!
עם נתניהו היה עומד בממשלה הוא לא היה נותן יד לדבר הזה(מה שבטוח הוא לא כמו בנט)

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
כשהתחיל מס עכל חד"פ לא התרגשתי ולא רצתי למלא מחסנים.
המשכתי לקנות רגיל, אבל אז גיליתי שמחירי החד"פ הכפילו את עצמם. אם קודם חב' צלחות עלתה 3 ב10 פתאום אותה חבילה 3 ב 24 (7.9 למארז)

למה קריסטל שעד החודש הקודם עלה פחות מארבעה שקלים עולה היום 7.9?
מישהו רכב על המס והכפיל לנו את המחיר.

כלומר הרשתות גם רכבו על גל עליית המחירים. ולנו כצרכנים יש זכות גם להתנפל על הממשלה שאפשרה מס כל כך גבוה, אבל גם להחרים חברות ורשתות שפשוט ניצלו את ההזדמנות להכפיל מחירים.

112123

משתמש מקצוען
מצד אחד
כך היה כל השנים האפלות ברוסיה הקומוניסטית..
הממשלה קבעה הכל, אתה בטוח לא רוצה לחזור לזה.
ומצד שני
דבר נהדר - שישתו פחות קולה ויחליפו כוס ח"פ פעם ביום ולא פעם בדקה

הממשלה פה עושה חינוך מחדש
תצאו לעבוד...
חובת גיוס...
אל תשתו מתוק...
אל תשתמשו בחד"פ...
תדיחו כלים...
אל תשתמשו בפלאפונים כשרים...
וזה ממש על קצה המזלג...

דווקא זה מזכיר לי תקופות אפילות של רוסיה

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
כשהתחיל מס עכל חד"פ לא התרגשתי ולא רצתי למלא מחסנים.
המשכתי לקנות רגיל, אבל אז גיליתי שמחירי החד"פ הכפילו את עצמם. אם קודם חב' צלחות עלתה 3 ב10 פתאום אותה חבילה 3 ב 24 (7.9 למארז)

למה קריסטל שעד החודש הקודם עלה פחות מארבעה שקלים עולה היום 7.9?
מישהו רכב על המס והכפיל לנו את המחיר.

כלומר הרשתות גם רכבו על גל עליית המחירים. ולנו כצרכנים יש זכות גם להתנפל על הממשלה שאפשרה מס כל כך גבוה, אבל גם להחרים חברות ורשתות שפשוט ניצלו את ההזדמנות להכפיל מחירים.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אני חושב שהפעם המחאה שונה קצת ממחאת הקוטג',
אני זוכר באותו הזמן, רוב האנשים שהיו שותפים למחאה היו יותר הדור הצעיר, שניסה לחקות את ה'אביב הערבי' ולעשות סדר מחדש במדינה, לא באמת ראו אנשים שלא מצליחים לרכוש במכולת.
הבוקר כשאני מגיע למשרד, אני רואה שגם אנשים שלא יודעים מה זה קו העוני או דבר דומה לזה, מתחילים לדבר שיח מענין על יוקר המחיה.
נכון - הם לא מרגישים את זה בכיס, והם לא יודעים שזה קיים, אבל השיח הפעם הוא שמשהו קורה,

ואני חושב שהשוני העיקרי, שאז בסופו של דבר הייתה עליית מחירים, אבל עדין המשכורת הממוצעת של האדם הישראלי יכלה לשרוד את זה, נכון - היה יותר קשה לחיות, אבל לא הייתה עליית מחירים קולקטיבית אלא יותר ספציפית במוצרים מסויימים.
הפעם - העלייה היא קולקטיבית, ולכן השיח שונה כי הבעיה היא הרבה יותר אמיתית, ולדעתי זה מה שמפחיד את אנשי ההמשל, כי אצלנו במשרד אין כמעט ימני אחד, חלקם תומכי שמאל אקטיביים, לא עד כדי פעילות פיזית בשטח, אבל תרומות וכאלה, ואם הם מדברים על יוקר המחיה - כנראה שמשהו אמיתי קורה כאן.

112123

משתמש מקצוען
עכשיו גם מד"א

הם לא למדו לקח
צריך להחרים גם אותם ולהיות בריאים עד שהם יחזירו את המחיר לקדמותו ;)

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אני חושב שהפעם המחאה שונה קצת ממחאת הקוטג',
אני זוכר באותו הזמן, רוב האנשים שהיו שותפים למחאה היו יותר הדור הצעיר, שניסה לחקות את ה'אביב הערבי' ולעשות סדר מחדש במדינה, לא באמת ראו אנשים שלא מצליחים לרכוש במכולת.
הבוקר כשאני מגיע למשרד, אני רואה שגם אנשים שלא יודעים מה זה קו העוני או דבר דומה לזה, מתחילים לדבר שיח מענין על יוקר המחיה.
נכון - הם לא מרגישים את זה בכיס, והם לא יודעים שזה קיים, אבל השיח הפעם הוא שמשהו קורה,

ואני חושב שהשוני העיקרי, שאז בסופו של דבר הייתה עליית מחירים, אבל עדין המשכורת הממוצעת של האדם הישראלי יכלה לשרוד את זה, נכון - היה יותר קשה לחיות, אבל לא הייתה עליית מחירים קולקטיבית אלא יותר ספציפית במוצרים מסויימים.
הפעם - העלייה היא קולקטיבית, ולכן השיח שונה כי הבעיה היא הרבה יותר אמיתית, ולדעתי זה מה שמפחיד את אנשי ההמשל, כי אצלנו במשרד אין כמעט ימני אחד, חלקם תומכי שמאל אקטיביים, לא עד כדי פעילות פיזית בשטח, אבל תרומות וכאלה, ואם הם מדברים על יוקר המחיה - כנראה שמשהו אמיתי קורה כאן.
ובאמת הכוח בידיים שלנו הצרכנים!!
רק עכשיו כל מהדורות החדשות פותחים ומדברים על יוקר המחיה..(ושאפו גדול לגאי לרר מהצינור שהוא התחיל את המאבק התיקשורתי)
אני חושבת שעם אנחנו הצרכים לא היינו מתחילים את החרם אז היו מיתעלמים מזה!
באמת צריכים כולם להיתאחד ולנצל את הכוחות שלנו!!

אפרופו מחאת הקוטג
אמרו שמי שהתחיל את המחאה הזאת הוא עכשיוהוא עשיר ולא מעניין אותו כל המחאות האילה....
אולי מי שמתחיל זה סגולה לעשירות?!!
ימים יגידו......

112123

משתמש מקצוען
ליברמן: נשאר לכם עוד קצת כסף בארנק?
בבקשה

element

משתמש מקצוען
מניין לך ? תפסיקו להאמין לכל גמחה של פוליטיקאים
ברור לי (למרות שאיני מעריץ שלהם בכלל) שזה מאד מפריע להם ולו בגלל שהם מבינים שזה גורם לכעס אצל הציבור
מה הקשר להאמין לגחמה של פוליטיקאים??
אתה באמת חושב שממשלה יכולה להילחם בעליית מחירים כשהיא אחראית ישירה ל50 אחוז ויותר ממנה?! זה פתטי ואף אחד אפילו לא מצפה או בונה עליה, זו אחת הסיבות שאנשים כבר לא נלחמים בממשלה אלא ישירות ביצרנים.

להאמין לגחמה של פוליטיקאים = להאמין לליברמן שאחרי שהעלה באכזריות מיסים בלי פרופורציות איכפת לו פתאום מעלייה של מחיר השקדי מרק והוא 'שולח מכתבים'. בוא, זה מביך

משתדלים

משתמש פעיל
מה הקשר להאמין לגחמה של פוליטיקאים??
אתה באמת חושב שממשלה יכולה להילחם בעליית מחירים כשהיא אחראית ישירה ל50 אחוז ויותר ממנה?! זה פתטי ואף אחד אפילו לא מצפה או בונה עליה, זו אחת הסיבות שאנשים כבר לא נלחמים בממשלה אלא ישירות ביצרנים.

להאמין לגחמה של פוליטיקאים = להאמין לליברמן שאחרי שהעלה באכזריות מיסים בלי פרופורציות איכפת לו פתאום מעלייה של מחיר השקדי מרק והוא 'שולח מכתבים'. בוא, זה מביך
כל מיסוי גורם שתוציא כסף מהכיס אבל הוא נכנס לקופה ציבורית, השאלה כאן האם יש כאן סחטנות של חברות לכיס פרטי ובזה אני סבור שגם מאפיונר כמו ליברמן לא מעוניין (ככל ואין לו אינטרס באותה חברה)

מטרת העל!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה שבטוח,
שאם יש משהו שיכול להפיל את הממשלה הרעה הזו,
(במהרה בימינו, ובקרוב אמן!)
זו רק מחאה ענקית ועצומה מכל גווני הציבור.
אם אפילו שמאלנים מתחילים לדבר על זה, סימן שיש כאן משהו עמוק.
כרגע הנושא בכותרות.
לא ניתן לאוסם שהתקפלה, לקפל לנו את החרם!
צריך להחרים עוד ועוד חברות!
תראו, זה עובד!
והאמת-צריך פשוט לצאת להפגנות נגד הממשלה הזו!
היא תיפול-והשאר יקרה מעצמו...

הדסההה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הגזרה התבטלה עד אחרי פסח.

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עם נתניהו היה עומד בממשלה הוא לא היה נותן יד לדבר הזה(מה שבטוח הוא לא כמו בנט)
לנתניהו אין ולא היתה שום בעיה להעלות מיסים, גזירות וכו', הוא הוכיח את זה בעבר כשהיה שר אוצר. הסיבה שהוא לא היה מעלה כעת מיסים, זה רק בגלל שהתקשורת הייתה משפדת אותו, מה שהם לא עושים לליברמן ובנט.

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הגזרה התבטלה עד אחרי פסח.
נדחתה.....

ולציבור יש זיכרון כל כך קצר שאחרי פסח כולם ימשיכו לקנות מוצרי אוסם כרגיל.
במיוחד אם אוסם ידאגו למבחר ענק של מוצרים שנאפו אחר הפסח...
זה ייחטף כמו לחמניות חמות ובמחירים מפולפלים..

הדסההה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נדחתה.....

ולציבור יש זיכרון כל כך קצר שאחרי פסח כולם ימשיכו לקנות מוצרי אוסם כרגיל.
במיוחד אם אוסם ידאגו למבחר ענק של מוצרים שנאפו אחר הפסח...
זה ייחטף כמו לחמניות חמות ובמחירים מפולפלים..
לגמרי

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה