עוגות/עוגיות מתנפח מתנפח וסופו להתפוצץ, בוםםם

שביעית

משתמש סופר מקצוען
כן, עוגת הדבש שלי, המסורתית, הפשוטה, הכי טעימה...

תופחת ותופחת ובאיזשהו שלב {בד''כ לקראת הסוף, כשאני מתרגשת שהיא עשתה את זה ונשארה גבוהה} היא צונחת, אבל מה זה צונחת.... פיתה עבה לעומתה.

שנה שעברה בלית ברירה פשוט מרחתי קרם על פס עוגה אחד, ואז הדבקתי עוד פס עוגה מלמעלה, ככה 3 שכבות.
מה שנקרא - משלוש יוצא אחד...
רק ככה זה נהיה איכשהו בגובה הגיוני...

השאלה היא איך אני מונעת את זה?
חום נמוך? אולי חום גבוה בהתחלה ואז נמוך? תבנית מים למטה? טורבו?

תעזרו לי להציל את הדבש שלי... { לא חבל...? בכ''ז 40 ש''ח צנצנת...}
 

משקפיים ורודות

משתמש מקצוען
חייב לחמם את התנור מראש ל165 מעלות
ומיד שמסיימים להכין את העוגה (במהירות)
מכניסים לתנור בלי להתמהמה
כדי שהא. אפיה והסודה לשתייה לא יסיימו את הפעולה לפני שנכנסים לתנור.

סה"כ צריך 10 דק' הכנת עוגה ומייד לתנור!
 

שדה אור

משתמש פעיל
זה קורה כל שנה?
כי שנה אחת כל העוגות דבש צנחו לנו,לא משנה איזה מתכון ניסינו
ובסוף גילינו שהדבש אשם (דווקא דבש איכותי מאוד...אולי יותר מדי)
החלפנו דבש,והעוגות תפחו כמו תמיד...
 

רות גולדבלט

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צילום מקצועי
חום נמוך? אולי חום גבוה בהתחלה ואז נמוך?
קראתי ש160 מעלות
ואפשר בתחילה 180 ולהנמיך ל160

אולי תנסי תבנית אחת לכל פטנט
ותספרי לנו מה יצא הכי מוצלח?

תכל'ס הצחקת אותי בכתיבה היפה שלך...
 

הרב דרוק

משתמש רשום
זה קורה כל שנה?
כי שנה אחת כל העוגות דבש צנחו לנו,לא משנה איזה מתכון ניסינו
ובסוף גילינו שהדבש אשם (דווקא דבש איכותי מאוד...אולי יותר מדי)
החלפנו דבש,והעוגות תפחו כמו תמיד...
נכון מאד!!!
אחרי שנכוינו גם אנחנו בתעלולי הדבש המזויף, החלפנו לחברה אחרת, וראה איזה פלא... העוגת האהובות הישנות חזרו אלינו פתאום, כפי שהכרנו אותן. חכמים! היזהרו בדבש שאתם קונים. [לא נוכל, כמובן לפרט, אבל] כלל זה נקוטו בידכן, אם עוגה ותיקה כושלת, החליפו מיד את חברת הדבש. ההצלחה מובטחת.
 

מצליחה

משתמש מקצוען
העוגת דבש שאני מכינה. מתכון מנצח!
אף פעם לא צונחת!!!
לא משנה איזה דבש
לא משנה אילו ביצים
לא צריך לשחק עם מעלות החום בתנור
לא צריך שום פטנטים.
זה פשוט מתכון מדהים שלא צונח!
 

רות גולדבלט

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צילום מקצועי
העוגת דבש שאני מכינה. מתכון מנצח!
אף פעם לא צונחת!!!
לא משנה איזה דבש
לא משנה אילו ביצים
לא צריך לשחק עם מעלות החום בתנור
לא צריך שום פטנטים.
זה פשוט מתכון מדהים שלא צונח!
תני מהר בקשה
הלילה עוד ארוך--
 

LGהפקות

משתמש צעיר
העוגת דבש שאני מכינה. מתכון מנצח!
אף פעם לא צונחת!!!
לא משנה איזה דבש
לא משנה אילו ביצים
לא צריך לשחק עם מעלות החום בתנור
לא צריך שום פטנטים.
זה פשוט מתכון מדהים שלא צונח!
כשמך כן את @מצליחה נו מה המתכון?
 

מצליחה

משתמש מקצוען
תני מהר בקשה
הלילה עוד ארוך--

המתכון מסתובב פה בפורום כבר איזה שנתיים.
מעתיקה לך

תבנית הכי ענקית.
8 ביצים
2.5 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
6 כפות דבש
קצת קינמון
2 כפיות צפורן טחון
כפית סודה לשתיה
כוס שמן
2.5 כוסות מים רותחים
4 כפיות קפה

להקציף ביצים שלמות+סוכר בערך 10 דקות
לערבב בנפרד חומרים יבשים בקערה.
חומרים רטובים בקערה אחרת, (את הקפה להמיס במים הרותחים)
לאחד תערובות
לשפוך לתבנית ענקית
לאפות עד שהעוגה יציבה

הערות:
עשיתי עם קמח כוסמין, יוצא מעולה, לא מרגישים בכלל.
העוגה הזאת, אף פעם!!! לא צונחת, תמיד נשארת גבוהה, אוורירית ורטובה למעלה.
גם הצבע שלה הוא כהה, כמו עוגת דבש (ולא כמו עוגת קפה).
בתאבון!
 

מרחבים

משתמש מקצוען
המתכון מסתובב פה בפורום כבר איזה שנתיים.
מעתיקה לך

תבנית הכי ענקית.
8 ביצים
2.5 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
6 כפות דבש
קצת קינמון
2 כפיות צפורן טחון
כפית סודה לשתיה
כוס שמן
2.5 כוסות מים רותחים
4 כפיות קפה

להקציף ביצים שלמות+סוכר בערך 10 דקות
לערבב בנפרד חומרים יבשים בקערה.
חומרים רטובים בקערה אחרת, (את הקפה להמיס במים הרותחים)
לאחד תערובות
לשפוך לתבנית ענקית
לאפות עד שהעוגה יציבה

הערות:
עשיתי עם קמח כוסמין, יוצא מעולה, לא מרגישים בכלל.
העוגה הזאת, אף פעם!!! לא צונחת, תמיד נשארת גבוהה, אוורירית ורטובה למעלה.
גם הצבע שלה הוא כהה, כמו עוגת דבש (ולא כמו עוגת קפה).
בתאבון!
כ"כ מעט דבש לכזו תבנית ענקית?
לא מוזר?
זה דומיננטי בכלל?
 

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
המתכון מסתובב פה בפורום כבר איזה שנתיים.
מעתיקה לך

תבנית הכי ענקית.
8 ביצים
2.5 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
6 כפות דבש
קצת קינמון
2 כפיות צפורן טחון
כפית סודה לשתיה
כוס שמן
2.5 כוסות מים רותחים
4 כפיות קפה

להקציף ביצים שלמות+סוכר בערך 10 דקות
לערבב בנפרד חומרים יבשים בקערה.
חומרים רטובים בקערה אחרת, (את הקפה להמיס במים הרותחים)
לאחד תערובות
לשפוך לתבנית ענקית
לאפות עד שהעוגה יציבה

הערות:
עשיתי עם קמח כוסמין, יוצא מעולה, לא מרגישים בכלל.
העוגה הזאת, אף פעם!!! לא צונחת, תמיד נשארת גבוהה, אוורירית ורטובה למעלה.
גם הצבע שלה הוא כהה, כמו עוגת דבש (ולא כמו עוגת קפה).
בתאבון!
כוסות מדידה או חד פעמי?
 

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
כן, עוגת הדבש שלי, המסורתית, הפשוטה, הכי טעימה...

תופחת ותופחת ובאיזשהו שלב {בד''כ לקראת הסוף, כשאני מתרגשת שהיא עשתה את זה ונשארה גבוהה} היא צונחת, אבל מה זה צונחת.... פיתה עבה לעומתה.

שנה שעברה בלית ברירה פשוט מרחתי קרם על פס עוגה אחד, ואז הדבקתי עוד פס עוגה מלמעלה, ככה 3 שכבות.
מה שנקרא - משלוש יוצא אחד...
רק ככה זה נהיה איכשהו בגובה הגיוני...

השאלה היא איך אני מונעת את זה?
חום נמוך? אולי חום גבוה בהתחלה ואז נמוך? תבנית מים למטה? טורבו?

תעזרו לי להציל את הדבש שלי... { לא חבל...? בכ''ז 40 ש''ח צנצנת...}
עצוב.
אבל את מנסחת את זה פשוט מצחיק
תכלס, אם להיות קונקרטית, לא לפתוח את התנור באפיה זה כלל בסיס
אולי כבר נאמר פה, לא עברתי על האשכול
 

שדה אור

משתמש פעיל
נכון מאד!!!
אחרי שנכוינו גם אנחנו בתעלולי הדבש המזויף, החלפנו לחברה אחרת, וראה איזה פלא... העוגת האהובות הישנות חזרו אלינו פתאום, כפי שהכרנו אותן. חכמים! היזהרו בדבש שאתם קונים. [לא נוכל, כמובן לפרט, אבל] כלל זה נקוטו בידכן, אם עוגה ותיקה כושלת, החליפו מיד את חברת הדבש. ההצלחה מובטחת.
זה מה שציינתי,שהדבש היה איכותי מאוד! דווקא כשהחלפנו לדבש הפשוט שיש בכל חנות,אז העוגות הצליחו.
מעניין אם יש לזה איזה הסבר...
 

שמש!

משתמש מקצוען
כשעוגה בחושה יוצאת מהתנור
דבר ראשון מנחיתים אותה לרצפה בחבטה גדולה
כמובן עם תבנית אמיתית מתחתיה
החבטה גורמת לעוגה להיות בהלם כזה
שהיא לא מעיזה ליפול
נשארת באותו גובה

גילוי נאות:
תקופה ארוכה לא אפיתי כי התייאשתי מהנפילות החוזרות ונשנות
עד שגיליתי את הפטנט הזה
ומאז שום עוגה לא נופלת!
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
גם לי יש מתכון מדהים של עוגת דבש, שמעולם לא התפשלה לי
(ואני מכינה אותה כבר למעלה מעשרים שנה, אני ואימי וכל אחיותי...)


6 ביצים
1 וחצי כוס סוכר
4 וחצי כוסות קמח
1 ורבע כוס שמן
1 כוס דבש
1 וחצי כפית קפה נמס
1 וחצי כוס מים
1 וחצי כפית סודה לשתיה
1 וחצי כפית ציפורן טחון
1/2 כפית קינמון

מקציפים חלבונים עד שמתחיל להלבין, מוסיפים בהדרגה את הסוכר
אחרי שהקצף יציב מוסיפים את החלמונים ואת שאר החומרים.
מתאים לתבנית בינונית או ל-3 תבניות אינגליש קייק (הכי טוב לאפות בתבניות קרטון)
אופים ב-180 מעלות כחצי שעה עד שנועצים סכין והיא יוצאת יבשה.

בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה