אין ספק.אז באמת מי שאחראי לשמח אמור להיות הבעל
הבעל מצפה מאשתו
קשור לזה?שתעריך ותכבד אותו
(זו גם הדרך לאהוב גבר)
?מתנה זה הדרך להביע את זה
אבל מתנה היא בדרך כלל יותר דאגה
כי בעבר, הגבר היה יוצא לשוק, והאשה היתה בירכתי ביתה, ואיך תקנה מתנה לבעלה?למה בחז"ל רואים שגברים נותנים מתנות
והיום המון נשים רוצות לתת מתנות
זו דעתךכי בעבר, הגבר היה יוצא לשוק, והאשה היתה בירכתי ביתה, ואיך תקנה מתנה לבעלה?
כיום האשה מסתובבת בקניות הרבה יותר מבן זוגה, ולכן בידיה לקנות לו מתנות.
תספר את זה לבעלים שמוציאים את הילדים בבוקר ( אחרי שהאישה כבר בעבודה ) מקבלים אותם אחה"צ לחיבוק וארוחה חמה מאבאזו דעתך
אני חושב שזה עניין מהותי
אגב
כל כבודה לא השתנה
ותפקיד האישה נשאר יותר ביתי
ביג לייק !!תספר את זה לבעלים שמוציאים את הילדים בבוקר ( אחרי שהאישה כבר בעבודה ) מקבלים אותם אחה"צ לחיבוק וארוחה חמה מאבא
ושהם חוזרים בשבע וחצי בערב מקבלים אישה גמורה אחרי 8 שעות עבודה ו 3 שעות בית מתישות
מציאות החיים השתנתה אבל טבע האדם לא השתנה.ביג לייק !!
החיים השתנו באלף פרמטרים, וממילא בהכרח גם בזה.
צריך להפנים את זה ולא להמשיך לפמפם סיסמאות שאין בינם לבין המציאות כלום.
ולא שזה האידיאל ככה, אבל אסור לטשטש עובדות.
כל גבר שמעביר את מיטב שנותיו בטיפול בילדים בוקר וצהריים, ובטיפול בילדים פלוס אישה בערב, לא יקבל את ההגדרות האלה בכלל, מכורח המציאות !!מציאות החיים השתנתה אבל טבע האדם לא השתנה.
זה נכון שמכורח המציאות הרבה גברים מטפלים בילדים שלהם, אבל עדיין נכון יותר (לענ"ד) לראות זאת כעזרה לאשה, שבתורה עוזרת לבעל בפרנסה, ולא בחלוקה שיוונית וצודקת בין שניהם של מטלות הבית והפרנסה.
אני ממש לא שמחה לחשוב שבעלי עוזר לימציאות החיים השתנתה אבל טבע האדם לא השתנה.
זה נכון שמכורח המציאות הרבה גברים מטפלים בילדים שלהם, אבל עדיין נכון יותר (לענ"ד) לראות זאת כעזרה לאשה, שבתורה עוזרת לבעל בפרנסה, ולא בחלוקה שיוונית וצודקת בין שניהם של מטלות הבית והפרנסה.
אכן כן,אני ממש לא שמחה לחשוב שבעלי עוזר לי
שנינו עוזרים לילדינו המתוקים ומשתדלים למלא את צרכיהם ברווח ושמחה
אם הוא שוטף את הבית או מדיח כלים אני מודה לו ושמחה אבל גם אם אני עושה אותו דבר הוא מודה לי
לא חושבת שהעזרה היא אישית לי אלא לבית של שנינו
אין שום קשר בין ההודיה והכרת הטוב לבין ההגדרה הבסיסית - מה התפקיד שלך ומה התפקיד שלו.אני ממש לא שמחה לחשוב שבעלי עוזר לי
שנינו עוזרים לילדינו המתוקים ומשתדלים למלא את צרכיהם ברווח ושמחה
אם הוא שוטף את הבית או מדיח כלים אני מודה לו ושמחה אבל גם אם אני עושה אותו דבר הוא מודה לי
לא חושבת שהעזרה היא אישית לי אלא לבית של שנינו
הקריאה הנכונה היא ההבנה שכיוון שמציאות חיינו דורשת שתי משכורות, וכיוון שמלבד בשנים הצפופות והקצרות של גידול הילדים נשאר בידי האישה זמן רב פנוי כי מטלות הבית הפכו קלות בהרבה, לכן האישה יוצאת לעבוד (גם בשנים שהילדים קטנים כדי להיות רלוונטים בשוק וגם כי צריך כסף), ולכן הבעל נדרש בד"כ להטות שכם במטלות הבית.אכן כן,
זהו לא שוביניזם ולא פמיניזם,
אלא רק קריאה נכונה של מפת החיים בדור שלנו....
והתמודדות נכונה עם דרך החיים שבחרנו לנו, שוב באהבה ובשמחה, אך יש לזה הרבה השלכות שלא כדאי להתעלם מהם ולנסות "לשחק אותה" כאילו הכל ממשיך כמו לפני מאה שנה....
אחזור אומר.נתת לבעלך כתובה תחת החופה? התחייבת שם לזון אותו?
אם אכלת תבואת שיגעון, לפחות תדעי שאכלת תבואת שיגעון, ולא שאת נורמליתביג לייק !!
החיים השתנו באלף פרמטרים, וממילא בהכרח גם בזה.
צריך להפנים את זה ולא להמשיך לפמפם סיסמאות שאין בינם לבין המציאות כלום.
ולא שזה האידיאל ככה, אבל אסור לטשטש עובדות.
בוודאי שהאישה מתחייבת על זה. לאישה יש חובות וזכויות במסגרת חיי הנישואין. יש מזה מלא בגמראאחזור אומר.
הכל טוב ויפה, וגם נכון.
אך לא רלוונטי למציאות חיינו.
אם היה סעיף בכתובה על טיפול וגידול הילדים, ועוד מיליון מטלות שבבחרותי לא חלמתי שאעשה....
והאישה הייתה מתחייבת על זה, מה היינו אומרים ???
בקיצור אני חוזר על עצמי שוב ושוב...בוודאי שהאישה מתחייבת על זה. לאישה יש חובות וזכויות במסגרת חיי הנישואין. יש מזה מלא בגמרא
(אישה מעוברת פוחתים לה ממעשי ידיה ומוסיפים לה על מזונותיה וכו')
אף פעם לא כדאי להשתית בית על שיח של חובות וזכויות.בקיצור אני חוזר על עצמי שוב ושוב...
הכל נכון וטוב ויפה.
לדעתי, לא חכם, לא הוגן ולא צודק, לבנות היום בית על יסודות כאלו בין הבעל והאישה.
מיליון דברים השתנו, אין סיבה שרק עיקרון זה ימשיך לפעול כאילו כלום לא קרה....
מה הקשר בין זה לבין חובת הגבר לשמח את אשתו ברגל?כי בעבר, הגבר היה יוצא לשוק, והאשה היתה בירכתי ביתה, ואיך תקנה מתנה לבעלה?
כיום האשה מסתובבת בקניות הרבה יותר מבן זוגה, ולכן בידיה לקנות לו מתנות.
גם אני לא מרגיש שותף לויכוח שמתנהל למעלה,אני אישית דיברתי על נושא המתנות שאני סבור שלא זה מה שהבעל צריך
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: