דרוש מידע מתכנתת? יש מה ללמוד הנדסאית תוכנה בגיל 40, או שמאוחר מידי?

דאון

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בהייטק צריך לבחור בין משפחה לקריירה כי אי אפשר גם וגם.
בהוראה אפשר גם וגם ואז ממילא אין בחירה.
השאלה למה את קוראת בחירה, מה סותר את מה.
כי בעיניי אין דבר כזה גם וגם, כשדברים מעורבבים את לא מצליחה להגיע לשלמות באף אחד מהם, הבית סובל מחוסר, וגם בעבודה מרגישים שחיקה, וצריך לבחור במה להשקיע יותר
וכשיש את האפשרות להפריד,אפשר גם לתת לכל דבר את שלו.

קומפיילרית

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
השאלה למה את קוראת בחירה, מה סותר את מה.
כי בעיניי אין דבר כזה גם וגם, כשדברים מעורבבים את לא מצליחה להגיע לשלמות באף אחד מהם, הבית סובל מחוסר, וגם בעבודה מרגישים שחיקה, וצריך לבחור במה להשקיע יותר
וכשיש את האפשרות להפריד,אפשר גם לתת לכל דבר את שלו.
ברור. אני חושבת שאת לא מבינה אותי נכון.
לא אמרתי שההפרדה לא טובה או שהגם וגם הוא הטוב, ההפך לגמרי.
וודאי שההפרדה היא הכי טובה! אין ספק בכלל!
אמרתי דבר אחד בנושא:
תכנות בעיניי הוא בין המקצועות הבודדים שמספקים קונפליקט תמידי של בחירה.
זה הכל.
וודאי שאחרי שבוחרים לאזן חיי עבודה ומשפחה. ההפרדה נהדרת. ושלום שלום לכולם :)

אני456

משתמש מקצוען
רוב הנשים החרדיות שעובדות בQA השכר שלהם נמוך יותר
עם זה אני לא מתווכחת.

המשרות שדיברתי עליהן הן לא במשרדי ממשלה, אני חושבת שזה ברור.

בהחלט מדברת על חברות הייטק הארד קור בתל אביב, הרצליה, רחובות, רעננה הוד השרון ושות'.
אבל ממש לא סטארטאפים בהכרח או מחייבים תואר ראשון.

מה יש

משתמש מקצוען
רק על עצמי לספר ידעתי..
אני עובדת בניהול. בעמותה מקסימה
משלמים טוב מעסיקים חרדיות נותנים להן קידום.
אבל..
שנה שעברה הייתי בחל"ד. פעם בשבועיים הייתי בזום. שעתיים כל פעם.
לא בקשו. אסור לבקש דבר כזה אבל כך כל מי שעוסקת בתפקיד ניהולי עושה כי היא רוצה לחזור למקום שלה..
עובדים 8 שעות ולפעמים קצת פחות. אבל יש טלפונים בכללל שעה. כולל שעה וחצי לפני הדלקת נרות יום כיפור-
יש מישהו שצריך אז עזרה.
כמובן זה מקסים לעבוד בעבודה מתגמלת ומספקת ומסייעת לאנושות אבל תכלס כאמא - לא קל בכלל...
היתה תקופה שרציתי ללמוד תכנות כי יש לי את הכישורים לזה ב"ה ורציתי עבודה שמאפשרת הפרדת בית מעבודה בראש..
היום יש לי אחות מתכנתת וזה מספיק לי לראות אותה כשמעלים גרסה בשביל להבין שאני פשוט לא אעמוד בשעות הרבות שהיא עושה במשרד כשמעלים גרסה.
כל עבודה היא עבודה. וקשה.
ולהיות אמא וגם אשה עובדת זה קשה- זה ללהטט בין 2 משרות.
ב"היש נשים שעל הדבר הבלתי אפשרי הזה מרוויחות כסף-האמינו לי הן מרוויחות אותו ביושר..
מי ששותה קפה בעבודה לא מקבלת 40 אלף תשכחו מזה.
זה לא משרה שמקבלים בה קביעות או תקן ומי שלא טוב, כל הזמן- עף הביתה.
וגם המורות, אלו שעושות את העבודה כמו שצריך- עובדות קשה. מאדד. אולי לא הכרתן מורה כזו אבל האמינו לי זו עבודה קשה. והבונוסים רבים
וכל מי ששוקלת לעשות הסבת מקצוע- שתחפש סביבה מישהי שעובדת במה שהיא חולמת עליו ותתלווה אליה ל3 ימים.
אחר כךתעשה חושבים מחדש.

nc

משתמש סופר מקצוען
קרייריסטיות בעיני זה הרבה יותר מאשר שכר ושעות - זה להשתייך למשהו גדול ונחשב, אם אני ארוויח 40 במשרד ממשלתי בניהול זה לא יהיה נחשב כמו שאני ארוויח ככה בגוגל, נכון?
אז השכר פה הוא חלק מהמכלול אבל בהחלט לא כולו.
בכל אופן דעתי היא שבאמת הייטק זה ברכה של הקב"ה על כולנו להתפרנס בכבוד באמת, אבל אולי יש קצת ניתוק בין המורות בסמינר ואפילו הבתים של הבנות שלומדות היום בסמינרים לבין המציאות שלתוכה הם שולחים את הבנות.
וצריך יותר לחנך את הבנות מה הדברים החשובים באמת בחיים.
המושג אשה קרייריסטית נטחן במגזר החרדי הרבה לפני שנשים חרדיות פנו לעבוד בגוגל.
לא מצליחה להבין מה הקשר בין אופי קרייריסטי לעבודה במקום נחשב.
לא מבינה למה היה בסדר לפני דור או שניים להתגאות בכך שהאשה עובדת בנק עם קביעות או מפקחת, וכשזה מגיע לגוגל כולם מתחלחלים.
אני חושבת שאו שיש קנאה מאד גדולה בציבור או סטיגמה שמאחוריה חוסר היכרות מוחלט עם הנפשות הפועלות.

רחלה 123

משתמש מקצוען
לעומת משהי שמרוויחה יותר ונקרעת מעבר. שכאן זה לא נצרך וזה סתם עבודה לצורך עוד כסף ולא לצורך פרנסה ממש.
מי אמר לך מה הצרכים של כל אחת ?
מי אמר לך שהשעות הרבות שהיא מוסיפה עכשיו לא יעמדו לזכותה בעוד איקס שנים כאשר חיתון הילדים יהיה קל יותר ובעלה יוכל להמשיך ללמוד לפחות חצי יום נניח ?

דבר שני בואי נדבר גלויות - אף אשה לא הולכת לעשות כסף כדי לקנות יאכטה , או לצאת לטיול בהודו
אישה יוצאת כדי לתת טרף לביתה , בים אם היא מפרנסת יחדיה ובין אם לא
נדיר הנשים בימינו שבעליהים מרוויחים כל כך הרבה כסף כולל חסכונות לילדים והכסף שהן מרויחות הולך ליאכטה..
אפשר עכשיו להתחיל להתדיין מה כולל בתוכו טרף לביתה
יש שיגידו אוכל בשפע, יש שיגידו טיפולי שינים ויישור שיניים לילדים, יש שיגידו בית נעים ומרווח לחיות בו
חוגים, נופש זוכי להתאוורות (מאד נצרך)
אף אחת כאן עדין לא ממנת מחשב פרטי וחדר פרטי מלא במשחקים לכל ילד.
אז בעצם מדובר על להביא פרנסה הביתה שיהיה לילדיה ולבעלה חיים נוחים ושלווים בלי לרדוף אחרי השקל
יש בזה משהו רע?!

אפרסק עסיסי

משתמש מקצוען
היא בכלל לא מרוויחה הרבה,
אני לא יודעת כמה
אבל מקום שמנצל אותה רציני...
והרבה דרישות וכו'
לא עוברת את ה 7000 ש"ח בחודש ברוטו (על 24 ש"ש)

לגבי עבודה של 8-9 שעות, נראה לי שיהיה לה יותר קל
כי כבר יש גדולים שיכולים לקחת אחריות
אז שתעבור עבודה היום!!!
היא עובדת באמת במקום מנצל!!
היא לא אמורה לקבל 7000 ש"ח! אלא פי שניים.

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@תוכנית היקרה,
לדעתי למורה שבחיים לא התנסתה בעבודה משרדית
יהיה מאוד קשה לעבור פתאום לסגנון כזה של עבודה
ההבדל בין להיות מורה לבין להיות עובדת משרד(ולא משנה אם כמזכירה רפאית או כרו"ח או כמתכנתת)
הוא הבדל שמים וארץ !! גם ההבדל בין מנהלת לבוס הוא הבדל תהומי.

הייתי ממליצה לה לעבור לממ"ד וכדו ,להשלים ל BA (אם עדיין אין לה)
מאשר לעשות הסבה לתחום כ"כ שונה וראש אחר לגמרי!!

במשרד החינוך מחנכת ביסודי יכולה להגיע ל 16K -15K(ברוטו) ש"ח עם 20 שנות ניסיון (כמו שיש לה )
אז בשביל מה לעשות הסבה להייטק שזה לימודים קשים והתחלה לפעמים בשכר מינימום .

מורות בממד שמלמדות גם שיעורים פרטיים וכדו' יכולות להגיע גם למעבר ל16K והרבה יותר

אם היא שונאת את תחום ההוראה ולא מסוגלת להמשיך בזה אז אולי....

nc

משתמש סופר מקצוען
ברור שאני לא מדברת על מצבים שאי אפשר. אם אי אפשר אז אין ברירה זה מצב אחר.
אני מתכוונת על מצבים שנותנים לרדת. אבל הפער בשכר יהיה משמעותי ממש.
אבל עדיין סכום שמפרנס טוב.
את בטוחה שאת מהתחום? כי את מדברת על מצבים נדירים שכמעט לא קיימים. מעסיק שמאפשר לרדת בשעות? כמה כאלה יש?

כמו שאמרה @java ,יש מעט מאד מעסיקים שמאפשרים 8 שעות ברמת החוזה. בטח לא בהייטק הארד קור. אולי ממשלתי או מערכות מידע.
ובכלל, השיח הזה לגמרי פאסה, כי בהייטק היום לא מודדים שעות ואין שעון נוכחות. יש משימות של הספרינט שצריך לסיים.

לא ממש ברור לי מה כ"כ מפריע לך שאשה מחליטה לעבוד עוד חצי שעה ביום בשביל אלפי ש"ח בחודש.
מי בדיוק החליט כמה צריך, שמעבר לזה זה לעבוד סתם? יש כלל אצבע מהו סכום שמפרנס טוב, כהגדרתך?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
את בטוחה שאת מהתחום? כי את מדברת על מצבים נדירים שכמעט לא קיימים. מעסיק שמאפשר לרדת בשעות? כמה כאלה יש?

כמו שאמרה @java ,יש מעט מאד מעסיקים שמאפשרים 8 שעות ברמת החוזה. בטח לא בהייטק הארד קור. אולי ממשלתי או מערכות מידע.
ובכלל, השיח הזה לגמרי פאסה, כי בהייטק היום לא מודדים שעות ואין שעון נוכחות. יש משימות של הספרינט שצריך לסיים.

לא ממש ברור לי מה כ"כ מפריע לך שאשה מחליטה לעבוד עוד חצי שעה ביום בשביל אלפי ש"ח בחודש.
מי בדיוק החליט כמה צריך, שמעבר לזה זה לעבוד סתם? יש כלל אצבע מהו סכום שמפרנס טוב, כהגדרתך?
יש לי הרגשה ולא לראשונה שהדיכוטומיה מדברת מגרונן של צעירות.
תגדלנה, תגדלנה ילדים ואז המבט מתרחב.
כולנו היינו שם.

QA Automation

משתמש מקצוען
המושג אשה קרייריסטית נטחן במגזר החרדי הרבה לפני שנשים חרדיות פנו לעבוד בגוגל.
לא מצליחה להבין מה הקשר בין אופי קרייריסטי לעבודה במקום נחשב.
לא מבינה למה היה בסדר לפני דור או שניים להתגאות בכך שהאשה עובדת בנק עם קביעות או מפקחת, וכשזה מגיע לגוגל כולם מתחלחלים.
אני חושבת שאו שיש קנאה מאד גדולה בציבור או סטיגמה שמאחוריה חוסר היכרות מוחלט עם הנפשות הפועלות.
לא זכור לי אף פעם שלמפקחת מישהו קרא אי פעם קרייריסטית, הגם שהיא עובדת מסביב לשעון.
אני כן רואה הבדל ערכי בין להיות מפקחת ברשת הגנים או מנהלת סמינר לבין לחזור הבית בשבע בערב מגוגל.
מוזמנת לחלוק עלי.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא זכור לי אף פעם שלמפקחת מישהו קרא אי פעם קרייריסטית, הגם שהיא עובדת מסביב לשעון.
אני כן רואה הבדל ערכי בין להיות מפקחת ברשת הגנים או מנהלת סמינר לבין לחזור הבית בשבע בערב מגוגל.
מוזמנת לחלוק עלי.
מבחינת הילדים שרואים פחות את אמא אין הבדל ערכי אם היא מפקחת אם לאו.
ואפשר להיות מפקחת נאצלת ומשפיעה לטובה ואפשר להיות מפקחת מתעמרת ובלתי ערכית בעליל. צר לי.
את המידות אדם מביא איתו לכל מקום עבודה שהוא.

nc

משתמש סופר מקצוען
מוזמנת לחלוק עלי.
תראי, א"א להגיד על אשת חינוך מדהימה ומופלאה שהיא קרייריסטית, זה שומט את הקרקע מתחת לרגליים של אנשי החינוך. ומי יגיד את זה? המורות שתחתיה?
אבל בפירוש דברו על עבודה משרדית, נגד נשים שחוזרות ב16:00.
להזכירך, כל הנושא של צהרונים מסובסדים בריכוזים החרדיים הוא די חדש. לפני 12 שנה לא היתה בעיה למצוא מקום במעון בערים חרדיות.

nc

משתמש סופר מקצוען
כל הבעיה מתחילה כשאנשים הופכים צורך לאידיאל...
זה טוב ובריא לעבוד בעבודה שאוהבים, ואישה שנהנית בעבודה שלה זה דבר נהדר (אני מאד מאד נהנית ממשרת ההייטק שלי!) ומשכורות גבוהות שמאפשרות רגיעה ויציבות כלכלית - מה טוב מזה?
אבל אף אחד לא דיבר נגד זה. מדברים על השלב שבו העבודה נעשית מרכז החיים באופן רעיוני ולא טכני, והיא כרטיס הביקור של הבחורה האינטליגנטית העובדת במייקרוסופט.
בעיני אין שום הבדל בין האמירה "אני מאד מאד נהנית ממשרת ההייטק שלי!" לבין האמירה "אני עובדת במייקרוסופט".

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה