@shira bira חלילה לא לגיטימי רק כוונתי לומר שכן ייתכן שיש לי שאיפות למימוש והצלחה בעבודה ולא, לא בשביל עוד כסף אלא גם לסיפוק.
סיפוק זה רע?
סיפוק זה רע?
כל הבעיה מתחילה כשאנשים הופכים צורך לאידיאל...סתם שאלה ממתי רצון להתפרנס בכבוד ולחסוך לילדים הוא לא לגיטימי? כל הבעיה מתחילה מזה שאנשים חושבים שזו בושה לדבר על צרכים אנושיים ומרגישים שהם חייבים להצמיד כל צורך לאידאל.
ולפני מספר שנים דיברו ככה על רואות חשבון. אני מספיק זקנה כדי לזכור את זה.אבל אף אחד לא דיבר נגד זה. מדברים על השלב שבו העבודה נעשית מרכז החיים באופן רעיוני ולא טכני, והיא כרטיס הביקור של הבחורה האינטליגנטית העובדת במייקרוסופט.
אני לאולפני מספר שנים דיברו ככה על רואות חשבון. אני מספיק זקנה כדי לזכור את זה.
יבואו עובדי הסיעוד וישתפו בתובנותיהם. אני מדברת על התובנות שלי ושל חברותיי.ועל עובדות סיעוד בכלל, מוטב שלא אצטט מה אומרים.
אולי ירגיע אותך לשמוע שהאצבע המאשימה שלי היא אצבע שמקלידה קוד ולא מבחן בנביא.הים אותו ים, השיח אותו שיח, שיח שלא מתמודד עם אתגרי התקופה אלא בוחר שוב להפנות אצבע מאשימה. רק השם יודע מה משיגים מזה.
כתבת את זה כבר שלש פעמים והאמת שנשארתי רגועה רק מתפלאת מה העניין לומר שוב ושוב בנוסחים שונים שאני בסדר ויודעת את סדר העדיפויות אבל יש הרבה שלא.אולי ירגיע אותך לשמוע שהאצבע המאשימה שלי היא אצבע שמקלידה קוד ולא מבחן בנביא.
בדיוק.ופתאום כשהיא עובדת באותה צורה בדיוק בשביל שכר גבוה - היא קרייריסטית.
מרגישה לפעמים לא מתוגמלת וממשיכה לעבוד אך ורק כדי לפרנסאישה שעובדת קשה ומאומץ בשכר לא מאוד גבוה
היא אוהבת את העבודה שלה (שזה טוב) ומסופקת ממנה (שזה מצוין) ואז יותר בקלות היא מגיעה למצב שפתאום כשהיא עובדת באותה צורה בדיוק בשביל שכר גבוה
היא קרייריסטית
בסוף לא...ובזה סיימתי
אז סליחה שלא הסברתי את זה קודם. כי בדיוק אתמול ניהלתי שיחה עם חברה והסברתי לה ארוכות כמה אני מרגישה על עצמי את כל הדברים שתיארתי כאן. וכשאמרתי שאני מדברת מניסיון - התכוונתי לזה.שאני בסדר ויודעת את סדר העדיפויות אבל יש הרבה שלא.
מה לעשות, לא נקלט.ומר שוב ושוב בנוסחים שונים
נכוןטיפוח הסטריאוטיפים לא תורם במאום ולא מחזיר אף אחת בתשובה.
לא זאת הייתה המטרה (שלי, בכל אופן). מישהי העלתה תופעה והסכמתי איתה שעל בשרי ראיתי שזה נכון. לגיטימי להביע דעה בלי להיות מואשמת בסטריאוטיפיות?לא מחזיר אף אחת בתשובה.
זה בעיני המתבונן.מרגישה לפעמים לא מתוגמלת וממשיכה לעבוד אך ורק כדי לפרנס
היא אוהבת את העבודה שלה (שזה טוב) ומסופקת ממנה (שזה מצוין) ואז יותר בקלות היא מגיעה למצב ש
דפדפי בהודעות שלי ותראי שבעיני אין קשר בין מספר השעות לקרייריסטיות, אלא זה עניין של הגישה לעבודהלדעתי יכול להיות שאדרבה, ההיא שלא מתוגמלת תקח כל שעה נוספת וכל פרויקט בונוס כדי להעלות את השכר,
נו, ולקיחת כל פרויקט אקסטרה זה לא גישה קxxxxת בעינייך?דפדפי בהודעות שלי ותראי שבעיני אין קשר בין מספר השעות לקרייריסטיות, אלא זה עניין של הגישה לעבודה
מה שהתכוונתי -הגישה לעבודה
מאוד מעורפל
קראת את ההודעה שלי עד הסוף?נו, ולקיחת כל פרויקט אקסטרה זה לא גישה קxxxxת בעינייך?
גם מורה יכולה להיות קרייריסטית
אדרבה, בואי תסבירי לי איך תוספת שכר יכולה להוביל לגישה שגויה.
מה גישתי לגבי משכורות גבוהותדפדפי בהודעות שלי ותראי
מסכימה איתך מאד.ועוד משהו,
הכרתי בחיי מעט מאוד נשים קרייריסטיות שהיו גם וורקהוליקיות אמיתיות.
(דווקא לא בהייטק, האמת).
ולדעתי זו משבצת שקצת קשה להגיע אליה.
כי ברוב הגדול מאוד של המקרים,
נשים, בטח משלנו, עד כמה שתאהבנה את מקום העבודה שלהן,
עד כמה שתשאפנה ותנסנה להתמקצע,
עד כמה שתרדופנה אחרי הטכנולוגיות החדשות, אם מדובר בהייטק,
בסופו של יום, רובן יודעות מעולה איפה עובר הגבול,
אצל רובן המכריע המשפחה נמצאת במקום הרבה יותר חשוב,
והן יודעות לשים את הראש במקום הנכון.
שוב, ראיתי יוצאות דופן בתחומים שונים,
אבל הרוב המכריע לא ״תדרדרנה לקרייריזם״ כל כך מהר...
רובן ולא כולן.ועוד משהו,
הכרתי בחיי מעט מאוד נשים קרייריסטיות שהיו גם וורקהוליקיות אמיתיות.
(דווקא לא בהייטק, האמת).
ולדעתי זו משבצת שקצת קשה להגיע אליה.
כי ברוב הגדול מאוד של המקרים,
נשים, בטח משלנו, עד כמה שתאהבנה את מקום העבודה שלהן,
עד כמה שתשאפנה ותנסנה להתמקצע,
עד כמה שתרדופנה אחרי הטכנולוגיות החדשות, אם מדובר בהייטק,
בסופו של יום, רובן יודעות מעולה איפה עובר הגבול,
אצל רובן המכריע המשפחה נמצאת במקום הרבה יותר חשוב,
והן יודעות לשים את הראש במקום הנכון.
שוב, ראיתי יוצאות דופן בתחומים שונים,
אבל הרוב המכריע לא ״תדרדרנה לקרייריזם״ כל כך מהר...
ואהו כמה אני מסכימה עם זה !מעניין מאוד שהרבה פעמים אישה שעובדת קשה ומאומץ בשכר לא מאוד גבוה,
זוכה לחיזוקים ועידודים מהסביבה על איך שהיא מתאמצת לפרנס.
ופתאום כשהיא עובדת באותה צורה בדיוק בשביל שכר גבוה - היא קרייריסטית.
מסכימה מאד ,ואהו כמה אני מסכימה עם זה !
השיח על ההיטיקסטיות לפעמים כל כך מדרדר שזה עצוב שאין את הערכה הפשוטה לאישה שקמה יום יום ונוסעת למרחקים , עובדת רצוף יותר משמונה שעות וחוזרת ממוטטת ללא חופשה כמעט ,והיא מפרנסת יחידה בידיוק כמו שאר האברכיות .
זה שהיא נהנית או מרויחה כסף לא גורע מהמאמץ.
לצערי הציבור לא מתמודד עם הפער שנוצר בשכר של מגזר זה לעומת מגזרי עבודה אחרים בצורה עניינית אלא בהפנית אצבע מאשימה וקיבוע סטריאוטיפים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: