מתכונים חגיגיים לחג ...

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
יש לי מתכון מדהים מפסח, ללקק אצבעות.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מרגלית10;1281767:
כבר חרשתי את כל האתר ואין שום איזכור לגבי בשר בקר, איך עושים שיצא טעים ורך.
אשמח אם מישהו צוכל לעזור לי בנידון.

הסוד של בשר בקר רך הוא ע''י הוספת מעט דבש ויין יבש לרוטב ההשריה
ולהשרות לפחות 7 ש'.
אני גם משרה חזה עוף, והשניצלים רכים ומיוחדים.
 

noas

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מרגלית10;1281767:
כבר חרשתי את כל האתר ואין שום איזכור לגבי בשר בקר, איך עושים שיצא טעים ורך.
אשמח אם מישהו צוכל לעזור לי בנידון.

אני הגעתי למסקנה שהבשר אף פעם לא יוצא רך מיד כשהוא גמר להתבשל.
צריך שהוא יהיה במקרר או במקפיא כמה זמן עם הרוטב ואז הוא מתרכך.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י pr;851601:
אדל - איפה משיגים את הבצלצלים האלו?
בילדותי היתה חנות אחת שמכרה אותם קבוע, אבל נסגרה...
ומאז לא מצאתי במקום עם הכשר טוב.
יש כמעט בכל הרשתות - במקרר (אולי לא בברכל, אבל ב"יש" זכור לי שיש)
בכל מקרה, אפשר לנבור בתחתית ערמות הבצל בסופר מרקט, ביום שישי האחרון יצאתי עם שקית מלאה בבצלצלים כאלה.
נכתב ע"י מרגלית10;1281767:
כבר חרשתי את כל האתר ואין שום איזכור לגבי בשר בקר, איך עושים שיצא טעים ורך.
אשמח אם מישהו צוכל לעזור לי בנידון.
אני לא נתקלתי בבעיה של ריכוך בבקר, אף פעם לא יצא לי קשה..

בכל מקרה יש לי מתכון לצלי בקר. (כמות למשפחה קטנה)
נתח בשר לצלי (6 -8 יוצאים נהדר לטעמי, אבל אפשר גם רולדה, למרות הקונוטציות השליליות זה יוצא מצויין) סביבות הקילו.
2 בצלים.
סלסלות פטריות טריות! פרוסות לפרוסות עבות.
עדיף משני סוגים, שמפניון ופורטבלה (אם אין טריות, אפשר להשתמש בפטריות משימורים, ולהוסיף כף אבקת מרק פטריות, או 2-3 פטריות שיטאקי מיובשות)
5 שיני שום, חתוכות לפיסות בינוניות.
3 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה

כפית גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית, מורכבת מתבלינים ארומטיים כמו ציפורן, קינמון, הל, ג'ינג'ר - קארי לא מהווה תחליף)
כוס וחצי יין אדום יבש
3 כפות חומץ בלסמי
פיסת שורש סלרי
פיסת שורש פטרוזיליה
גבעול סלרי פרוס למספר פרוסות


הכנה:
מטגנים את נתח הבשר במחבת כבדה מחוממת, עם מעט שמן זית, עד ל"סגירה" (זה גורם שנוזלי הבשר לא יזלגו החוצה בשעת הבישול)
בסיר מטגנים את הבצל מספר דקות, אין צורך שיהיה רך ומוזהב.
מוסיפים את נתח הבקר.
תוך כדי שהנתח מתחיל להתבשל, מתחילים להוסיף את הפטריות, ואת השום, את הסלרי והשורשים.
מתבלים בפפריקה ובפלפל השחור, ובחומץ הבלסמי.
מוסיפים את היין, את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, ואת הגראם מסאלה.
לוודא לאחר הוספת היין, שהנוזלים מכסים את כל הבשר, אם לא, אפשר להוסיף מעט מים, עדיף להוסיף יין.
להביא להרתחה, ולבשל על אש קטנה לכ 3 שעות לפחות.
לקרר ולפרוס, להגיש חם על אורז לבן, עם הרוטב המיוחד והעשיר.
 

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
בקר ברוטב דבש וחרדל שיוצא רך רך

מצרכים:
קילו צלי כתף חתוך לקוביות
2 בצלים חצויים ופרוסים
5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
4 שיני שום חצויות
חצי כוס יין אדום יבש
3 כוסות מים
כפית חרדל
2 כפות דבש
כף פפריקה אדומה גדושה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:
1. לצפות את הבשר בקמח לחמם סוטאז' על אש גבוהה לטגן את הבשר מעל לפזר את הבצל והשום ואת שאר המצרכים (חוץ מהתפוחי אדמה)
2. להרתיח להנמיך לכסות חלקית ולבשל כשעתיים וחצי מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסר נוזלים.
3. להוסיף את תפוחי האדמה לנער שישקעו ברוטב ולבשל כשעה פלוס או עד שהכל רך.
4. להגיש עם אורז לבן.

אני בשלתי את הבשר שעה בסיר לחץ אח"כ קררתי לילה במקרר ואז קל לפרוס אותו לפרוסות דקות. לא ציפיתי בקמח אלא טגנתי בצל ושום סדרתי מעל את הפרוסות השתמשתי במי הבישול של הבשר. בשלתי חצי שעה אח"כ הוספתי את התפו"א ובשלתי עוד חצי שעה. יצא רך מאוד. מעדן.
בהצלחה
יעל
 

שרית גולד

משתמש רשום
נכתב ע"י אדל;851482:
אצלנו הולך:

עוף בסילאן ובצלצלים (תמונה)
עוף בשזיפים, יין ודבש - מעדן אמיתי!

אם תרצי אכתוב מתכונים

מה זה הבצלצלים? עושים אותם ככה שלמים איך הטעם נקלט בתוכם?
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
נכתב ע"י חדוי כנרת;1281826:
הסוד של בשר בקר רך הוא ע''י הוספת מעט דבש ויין יבש לרוטב ההשריה
ולהשרות לפחות 7 ש'.
אני גם משרה חזה עוף, והשניצלים רכים ומיוחדים.


הסוד של בקר רך הוא בישול ארווווך
כ-8 שעות.

אני משרה בחרדל ושום- מורחת כמות נדיבה על הבשר, מצמידה בניילון ומשרה ללילה.

מאדה המון בצל,
מניחה את הבשר לבישול של 3 שעות ללא תוספת מים.
אחר כך מוסיפה דבר בנדיבות, ומלח וממשיכה בבישול.

כמה פשוט ככה מיוחד.
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מילה בסלע;851578:
איפה העוף בשזיפים???....... אני כבר מריחה אותו....

עוף בשזיפים - קלי קלות, וטעיםםם!!

3 כרעיים עוף
קופסת שימורים - שזיפים, עם הרוטב.
אפשר להוסיף גם קצת אבקת מרק בצל.
לבשל כשעה וחצי, וזהו.
 

חולי

משתמש סופר מקצוען
מי שרוצה משהו מהיר יש רוטב מוכן של קנור שמורכב מברביקיו-סויה -דבש-שומשום (משום מה לא כתוב בחזית שומשום) רוטב מדהים
 

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוד סוד לגבי בשר בקר...
לא לשפוך עליו או להכניס אותו לנוזל קר כי אז הוא מתכווץ ומתקשה
אם רוצים רך אז לקנות חלקים ייעודיים (בד"כ שומניים) ולהכניס לתוך סיר רותח!
אף פעם לא להכניס מים קרים מהברז
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י אז מה;851475:
אף אחד.. שלי: :)

חזה ממולא באורז ופירות יבשים ברוטב יין ודבש
חזה ממולא פטריות בצפוי פרורי לחם
חזה מוקפץ בתפוחים וסילאן
חצילים ממולאים בשר טחון (משו כזה)
מוסקה בשרית
פאי רועים - פשטידה בשרית ב-2 שכבות מדהימה
שיפודים (אפשרי עם ירקות וכו')

זה מה עלה לי בלי לחשוב. אם יהיה פה דליל אולי אנסה לחשוב.

אה, וכרגיל, מתכונים יועלו ע"פ דרישה. :)

אפשר מתכון טוב למוסקה בשרית?
היה לי מתכון מוצלח, לא מוצאת אותו.
אם יש למישהי מתכון טוב אשמח לקבל בדחיפווווווווווות;)

חג שמח לכולם
איזה כיף כבר להיות בבשרי:eek:
 

מרגלית10

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
תודה לכל המסייעים, אכן השריתי ללילה במקרר עם דבש, חרדל, בצל, שום, מלח, פלפל ויין עכשיו אני רואה שהרבה מייעצים לצרוב את הבשר לפני הבישול אעשה את זה, אני רק מקווה שאחרי ההשריה זה שווה משהו...
אני מאוד מקווה שיצא טעים, אעדכן בעז"ה.
 

אבש

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י קקטוס;1281892:
אני לא נתקלתי בבעיה של ריכוך בבקר, אף פעם לא יצא לי קשה..

בכל מקרה יש לי מתכון לצלי בקר. (כמות למשפחה קטנה)
נתח בשר לצלי (6 -8 יוצאים נהדר לטעמי, אבל אפשר גם רולדה, למרות הקונוטציות השליליות זה יוצא מצויין) סביבות הקילו.
2 בצלים.
סלסלות פטריות טריות! פרוסות לפרוסות עבות.
עדיף משני סוגים, שמפניון ופורטבלה (אם אין טריות, אפשר להשתמש בפטריות משימורים, ולהוסיף כף אבקת מרק פטריות, או 2-3 פטריות שיטאקי מיובשות)
5 שיני שום, חתוכות לפיסות בינוניות.
3 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה

כפית גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית, מורכבת מתבלינים ארומטיים כמו ציפורן, קינמון, הל, ג'ינג'ר - קארי לא מהווה תחליף)
כוס וחצי יין אדום יבש
3 כפות חומץ בלסמי
פיסת שורש סלרי
פיסת שורש פטרוזיליה
גבעול סלרי פרוס למספר פרוסות


הכנה:
מטגנים את נתח הבשר במחבת כבדה מחוממת, עם מעט שמן זית, עד ל"סגירה" (זה גורם שנוזלי הבשר לא יזלגו החוצה בשעת הבישול)
בסיר מטגנים את הבצל מספר דקות, אין צורך שיהיה רך ומוזהב.
מוסיפים את נתח הבקר.
תוך כדי שהנתח מתחיל להתבשל, מתחילים להוסיף את הפטריות, ואת השום, את הסלרי והשורשים.
מתבלים בפפריקה ובפלפל השחור, ובחומץ הבלסמי.
מוסיפים את היין, את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, ואת הגראם מסאלה.
לוודא לאחר הוספת היין, שהנוזלים מכסים את כל הבשר, אם לא, אפשר להוסיף מעט מים, עדיף להוסיף יין.
להביא להרתחה, ולבשל על אש קטנה לכ 3 שעות לפחות.
לקרר ולפרוס, להגיש חם על אורז לבן, עם הרוטב המיוחד והעשיר.
רק להגיד תודה...
הכנתי את זה, אף פעם לא יצא לי בשר כ"כ רך, וטעים..
תודה על ההסבר המפורט גם למי שלא מבין כלום בבשר :eek:
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אבש;1283009:
רק להגיד תודה...
הכנתי את זה, אף פעם לא יצא לי בשר כ"כ רך, וטעים..
תודה על ההסבר המפורט גם למי שלא מבין כלום בבשר :eek:
תודה על התודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה