נכתב ע"י מרגלית10;1281767:כבר חרשתי את כל האתר ואין שום איזכור לגבי בשר בקר, איך עושים שיצא טעים ורך.
אשמח אם מישהו צוכל לעזור לי בנידון.
נכתב ע"י מרגלית10;1281767:כבר חרשתי את כל האתר ואין שום איזכור לגבי בשר בקר, איך עושים שיצא טעים ורך.
אשמח אם מישהו צוכל לעזור לי בנידון.
יש כמעט בכל הרשתות - במקרר (אולי לא בברכל, אבל ב"יש" זכור לי שיש)נכתב ע"י pr;851601:אדל - איפה משיגים את הבצלצלים האלו?
בילדותי היתה חנות אחת שמכרה אותם קבוע, אבל נסגרה...
ומאז לא מצאתי במקום עם הכשר טוב.
אני לא נתקלתי בבעיה של ריכוך בבקר, אף פעם לא יצא לי קשה..נכתב ע"י מרגלית10;1281767:כבר חרשתי את כל האתר ואין שום איזכור לגבי בשר בקר, איך עושים שיצא טעים ורך.
אשמח אם מישהו צוכל לעזור לי בנידון.
נכתב ע"י אדל;851482:אצלנו הולך:
עוף בסילאן ובצלצלים (תמונה)
עוף בשזיפים, יין ודבש - מעדן אמיתי!
אם תרצי אכתוב מתכונים
נכתב ע"י חדוי כנרת;1281826:הסוד של בשר בקר רך הוא ע''י הוספת מעט דבש ויין יבש לרוטב ההשריה
ולהשרות לפחות 7 ש'.
אני גם משרה חזה עוף, והשניצלים רכים ומיוחדים.
נכתב ע"י מילה בסלע;851578:איפה העוף בשזיפים???....... אני כבר מריחה אותו....
נכתב ע"י אז מה;851475:אף אחד.. שלי:
חזה ממולא באורז ופירות יבשים ברוטב יין ודבש
חזה ממולא פטריות בצפוי פרורי לחם
חזה מוקפץ בתפוחים וסילאן
חצילים ממולאים בשר טחון (משו כזה)
מוסקה בשרית
פאי רועים - פשטידה בשרית ב-2 שכבות מדהימה
שיפודים (אפשרי עם ירקות וכו')
זה מה עלה לי בלי לחשוב. אם יהיה פה דליל אולי אנסה לחשוב.
אה, וכרגיל, מתכונים יועלו ע"פ דרישה.
רק להגיד תודה...נכתב ע"י קקטוס;1281892:אני לא נתקלתי בבעיה של ריכוך בבקר, אף פעם לא יצא לי קשה..
בכל מקרה יש לי מתכון לצלי בקר. (כמות למשפחה קטנה)
נתח בשר לצלי (6 -8 יוצאים נהדר לטעמי, אבל אפשר גם רולדה, למרות הקונוטציות השליליות זה יוצא מצויין) סביבות הקילו.
2 בצלים.
סלסלות פטריות טריות! פרוסות לפרוסות עבות.
עדיף משני סוגים, שמפניון ופורטבלה (אם אין טריות, אפשר להשתמש בפטריות משימורים, ולהוסיף כף אבקת מרק פטריות, או 2-3 פטריות שיטאקי מיובשות)
5 שיני שום, חתוכות לפיסות בינוניות.
3 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית, מורכבת מתבלינים ארומטיים כמו ציפורן, קינמון, הל, ג'ינג'ר - קארי לא מהווה תחליף)
כוס וחצי יין אדום יבש
3 כפות חומץ בלסמי
פיסת שורש סלרי
פיסת שורש פטרוזיליה
גבעול סלרי פרוס למספר פרוסות
הכנה:
מטגנים את נתח הבשר במחבת כבדה מחוממת, עם מעט שמן זית, עד ל"סגירה" (זה גורם שנוזלי הבשר לא יזלגו החוצה בשעת הבישול)
בסיר מטגנים את הבצל מספר דקות, אין צורך שיהיה רך ומוזהב.
מוסיפים את נתח הבקר.
תוך כדי שהנתח מתחיל להתבשל, מתחילים להוסיף את הפטריות, ואת השום, את הסלרי והשורשים.
מתבלים בפפריקה ובפלפל השחור, ובחומץ הבלסמי.
מוסיפים את היין, את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, ואת הגראם מסאלה.
לוודא לאחר הוספת היין, שהנוזלים מכסים את כל הבשר, אם לא, אפשר להוסיף מעט מים, עדיף להוסיף יין.
להביא להרתחה, ולבשל על אש קטנה לכ 3 שעות לפחות.
לקרר ולפרוס, להגיש חם על אורז לבן, עם הרוטב המיוחד והעשיר.
תודה על התודהנכתב ע"י אבש;1283009:רק להגיד תודה...
הכנתי את זה, אף פעם לא יצא לי בשר כ"כ רך, וטעים..
תודה על ההסבר המפורט גם למי שלא מבין כלום בבשר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: