נשמע נהדרעוף מדהים!!! בשום ויין
3 כרעיים, עם עור.
שמן זית.
שיני שום מראש אחד
כוס יין אדום
חצי כוס מים
מלח ופלפל.
מחממים סיר על אש גבוהה, כשהסיר חם יוצקים כ-3 כפות שמ"ז ומכניסים את הכרעיים, מטגנים מ-2 הצדדים עד שהעור משחים, מוסיפים את שיני השום לטיגון קצרצר, מוזגים את היין והמים. מביאים לרתיחה ונותנים לנוזלים קצת להצטמצם ולאלכוהול להתנדף. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה קטנה, ומבשלים שעתיים לפחות (עדיף יותר), עד שהעוף והשום רכים ומתפרקים.
יוצא מעדן!!!
יש מתכון דומה שעובד בצורה קצת שונהאפשר להוסיף עוד מתכון?
רכיב אחד:
עוף
זהו, מנקים, שמים בסיר על אש קטנטנה, 3-4 שעות, והריח...
תנסי ותחזרי לספר...
יש מתכון דומה שעובד בצורה קצת שונה
מכניסים כרעי עוף לסיר שטוח על להבה גבוהה
מטגנים את העוף בזהירות משני הצדדים למעט השחמה ראשונית
מוסיפים מים עד אמצע העוף
ממשיכים לבשל על אש גבוהה \ בינונית עד שרוב המים מתאדים
כשהמים מתאדים, מוסיפים עוד מנה של מים
וכן הלאה מספר פעמים עד שהעוף מתרכך ונעשה שחום.
יוצא נהדר.
נשמע נהדר
הייתי מחליף ליין לבן משתי סיבות
1. לטעמי יין לבן משתלב עם עוף, טוב יותר מאשר יין אדום.
2. הצבע, יין אדום מעניק לעוף צבע מוזר ולא מעורר תאבון.
איך ידעת שבדיוק חיפשתי מתכון לעוף עם ערמונים?עוף עם ערמונים ותפו"א
הילדים אוהבים את העוף הזה, הוא נימוח טעים והרוטב מיוחד,
דווקא הצבע הוא לא אדום....
המתכון:
כרעיים\ שוקיים בכמות הרצויה
בצל גדול על כל 4 עופות חתוך לפרוסות דקות
כורכום
גריל עוף
מרק עוף
תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות מאורכות ודקות
ערמונים (מוסיף מאד למי שאוהב)
מלח
עדיף סיר רחב עם עומק בינוני
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל היטב עד שמקבל גוון שחמחם יפה
מוסיפים את העופות לטיגון יחד עם הבצל על אש בינונית והופכים כל פעם עד שמתקבל גוון צרוב.
(בעקרון, צריך לטגן את העופות בשמן בנפרד.. אבל אני לא בעד תהליכים ארוכים מדי..)
מסדרים את העופות בסיר ועורמים עליהם מעט בצל.
מפזרים את הערמונים ושוטחים את תפו"א מעל העופות (לא מתחתם הם ימעכו!)
מוסיפים כף של מרק עוף (אם יש כמות גדולה אז קצת יותר)
3\4 כפית כורכום
כף גריל עוף
מעט מלח (יש באבקת מרק)
ו.. כוסות מים פושרים עד שיכסו את העופות, אל דאגה, התפו"א יתבשלו אם חתכתם אותם בעובי בינוני לפרוסות כפי שציינתי, העוף מוציא מעצמו נוזלים נוספים.
מנמיכים את הלהבה לגובה נמוך (בלהבה הגדולה)
כאשר תפו"א נימוח אזי העוף מוכן, בערך שעה.
בהצלחה ובתאבון!
אני לא לגמרי יודע, כי קשה לי לחשב האם הזמן שהוא יושב על הפלטה מוסיף לבשל אותו, או שהוא כבר מוכן מיד.מתכון מענין
כמה זמן לוקח לבשל כך?
כי אני שמה את העופות בסיר עמוק וקטן על אש קטנטנה כ-3 שעות
שווה לעשות ניסויתודה על ההערה,
בעניין הטעם אני פחות מסכימה לא ממש מחבבת את החיבור בין יין לבן לעוף כי לטעמי הוא אנמי יותר ומותיר בעיקר חמצמצות בבישול כ"כ ארוך.
בעניין הצבע, אכן יוצא צבע מעט אפרפר לעוף, אבל הטעם מחפה על הכל!!! (אני מזהירה מראש לפני ההגשה לשולחן)
נשמע נהדר
הייתי מחליף ליין לבן משתי סיבות
1. לטעמי יין לבן משתלב עם עוף, טוב יותר מאשר יין אדום.
2. הצבע, יין אדום מעניק לעוף צבע מוזר ולא מעורר תאבון.
תודה על ההערה,
בעניין הטעם אני פחות מסכימה לא ממש מחבבת את החיבור בין יין לבן לעוף כי לטעמי הוא אנמי יותר ומותיר בעיקר חמצמצות בבישול כ"כ ארוך.
בעניין הצבע, אכן יוצא צבע מעט אפרפר לעוף, אבל הטעם מחפה על הכל!!! (אני מזהירה מראש לפני ההגשה לשולחן)
לא יודע, ואני בטח לא מוסמך לתת את התשובה, מניח שלעוד אנשים.רק לי מציק הריח של היין עם עוף\בשר?
בפרט יינות יבשים.
יין מתוק או יבש?עוף מדהים!!! בשום ויין
3 כרעיים, עם עור.
שמן זית.
שיני שום מראש אחד
כוס יין אדום
חצי כוס מים
מלח ופלפל.
מחממים סיר על אש גבוהה, כשהסיר חם יוצקים כ-3 כפות שמ"ז ומכניסים את הכרעיים, מטגנים מ-2 הצדדים עד שהעור משחים, מוסיפים את שיני השום לטיגון קצרצר, מוזגים את היין והמים. מביאים לרתיחה ונותנים לנוזלים קצת להצטמצם ולאלכוהול להתנדף. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה קטנה, ומבשלים שעתיים לפחות (עדיף יותר), עד שהעוף והשום רכים ומתפרקים.
יוצא מעדן!!!
יבשיין מתוק או יבש?
מעדן!!מתכון לעוף עם ערמונים מישהי מכירה?
את מוסיפה נוזלים?הילדים שלי אוהבים רק את זה:
מטגנים בצל
מניחים חלקי עוף עם העור כלפי מטה כמה שיותר צפוף
מפזרים פלפל שחור
בשלים על אש קטנה נמוכה עד 4 שעות
יוצא שחום מקורמל רך כמו חמאה ומממעדן
לפי ההשראה אני מוסיפה פעם ירק פעם תבלין פעם ירק עלים והכל מלמעלה!
לא מערבבים
השמיים הם הגבול
לארוחה בסיר אני מפזרת מעל העוף שום פפריקה ותפוחי אדמה וכמובן מלח
מממממ....
@חני גרינשטייןבקערית קטנה מערבבים: 2 כפות דבש, כף חרדל, פפריקה ופלפל שחור (סבתא שלנו אומרת פפריקה אדומה ושחורה...) אפשר להוסיף טיפה שמן שיתערבב היאב.
בדרך כלל אין צורךאת מוסיפה נוזלים?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: