בשרי מתכון מנצח לעוף בסיר- יש לך?

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק
שבוע שעבר לא היה לי זמן להתעסק עם האוכל.
שמתי את העוף בסיר עם קצת שמן. שפכתי רוטב ברביקיו בנדיבות וקצת מים.
לאחר הרתחה עוד שעתיים בישול.
יצא פשוט מעולה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עוף מדהים!!! בשום ויין

3 כרעיים, עם עור.
שמן זית.
שיני שום מראש אחד
כוס יין אדום
חצי כוס מים
מלח ופלפל.

מחממים סיר על אש גבוהה, כשהסיר חם יוצקים כ-3 כפות שמ"ז ומכניסים את הכרעיים, מטגנים מ-2 הצדדים עד שהעור משחים, מוסיפים את שיני השום לטיגון קצרצר, מוזגים את היין והמים. מביאים לרתיחה ונותנים לנוזלים קצת להצטמצם ולאלכוהול להתנדף. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה קטנה, ומבשלים שעתיים לפחות (עדיף יותר), עד שהעוף והשום רכים ומתפרקים.
יוצא מעדן!!!
נשמע נהדר
הייתי מחליף ליין לבן משתי סיבות
1. לטעמי יין לבן משתלב עם עוף, טוב יותר מאשר יין אדום.
2. הצבע, יין אדום מעניק לעוף צבע מוזר ולא מעורר תאבון.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר להוסיף עוד מתכון?
רכיב אחד:

עוף


זהו, מנקים, שמים בסיר על אש קטנטנה, 3-4 שעות, והריח...
תנסי ותחזרי לספר...
יש מתכון דומה שעובד בצורה קצת שונה
מכניסים כרעי עוף לסיר שטוח על להבה גבוהה
מטגנים את העוף בזהירות משני הצדדים למעט השחמה ראשונית
מוסיפים מים עד אמצע העוף
ממשיכים לבשל על אש גבוהה \ בינונית עד שרוב המים מתאדים
כשהמים מתאדים, מוסיפים עוד מנה של מים
וכן הלאה מספר פעמים עד שהעוף מתרכך ונעשה שחום.
יוצא נהדר.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש מתכון דומה שעובד בצורה קצת שונה
מכניסים כרעי עוף לסיר שטוח על להבה גבוהה
מטגנים את העוף בזהירות משני הצדדים למעט השחמה ראשונית
מוסיפים מים עד אמצע העוף
ממשיכים לבשל על אש גבוהה \ בינונית עד שרוב המים מתאדים
כשהמים מתאדים, מוסיפים עוד מנה של מים
וכן הלאה מספר פעמים עד שהעוף מתרכך ונעשה שחום.
יוצא נהדר.


מתכון מענין
כמה זמן לוקח לבשל כך?
כי אני שמה את העופות בסיר עמוק וקטן על אש קטנטנה כ-3 שעות
 

noae

משתמש מקצוען
נשמע נהדר
הייתי מחליף ליין לבן משתי סיבות
1. לטעמי יין לבן משתלב עם עוף, טוב יותר מאשר יין אדום.
2. הצבע, יין אדום מעניק לעוף צבע מוזר ולא מעורר תאבון.

תודה על ההערה,
בעניין הטעם אני פחות מסכימה לא ממש מחבבת את החיבור בין יין לבן לעוף כי לטעמי הוא אנמי יותר ומותיר בעיקר חמצמצות בבישול כ"כ ארוך.
בעניין הצבע, אכן יוצא צבע מעט אפרפר לעוף, אבל הטעם מחפה על הכל!!! (אני מזהירה מראש לפני ההגשה לשולחן)
 

pnina887

משתמש מקצוען
עוף עם ערמונים ותפו"א
הילדים אוהבים את העוף הזה, הוא נימוח טעים והרוטב מיוחד,
דווקא הצבע הוא לא אדום....
המתכון:
כרעיים\ שוקיים בכמות הרצויה
בצל גדול על כל 4 עופות חתוך לפרוסות דקות
כורכום
גריל עוף
מרק עוף
תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות מאורכות ודקות
ערמונים (מוסיף מאד למי שאוהב)
מלח
עדיף סיר רחב עם עומק בינוני
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל היטב עד שמקבל גוון שחמחם יפה
מוסיפים את העופות לטיגון יחד עם הבצל על אש בינונית והופכים כל פעם עד שמתקבל גוון צרוב.
(בעקרון, צריך לטגן את העופות בשמן בנפרד.. אבל אני לא בעד תהליכים ארוכים מדי..)
מסדרים את העופות בסיר ועורמים עליהם מעט בצל.
מפזרים את הערמונים ושוטחים את תפו"א מעל העופות (לא מתחתם הם ימעכו!)
מוסיפים כף של מרק עוף (אם יש כמות גדולה אז קצת יותר)
3\4 כפית כורכום
כף גריל עוף
מעט מלח (יש באבקת מרק)
ו.. כוסות מים פושרים עד שיכסו את העופות, אל דאגה, התפו"א יתבשלו אם חתכתם אותם בעובי בינוני לפרוסות כפי שציינתי, העוף מוציא מעצמו נוזלים נוספים.
מנמיכים את הלהבה לגובה נמוך (בלהבה הגדולה)
כאשר תפו"א נימוח אזי העוף מוכן, בערך שעה.
בהצלחה ובתאבון!
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
עוף עם ערמונים ותפו"א
הילדים אוהבים את העוף הזה, הוא נימוח טעים והרוטב מיוחד,
דווקא הצבע הוא לא אדום....
המתכון:
כרעיים\ שוקיים בכמות הרצויה
בצל גדול על כל 4 עופות חתוך לפרוסות דקות
כורכום
גריל עוף
מרק עוף
תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות מאורכות ודקות
ערמונים (מוסיף מאד למי שאוהב)
מלח
עדיף סיר רחב עם עומק בינוני
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל היטב עד שמקבל גוון שחמחם יפה
מוסיפים את העופות לטיגון יחד עם הבצל על אש בינונית והופכים כל פעם עד שמתקבל גוון צרוב.
(בעקרון, צריך לטגן את העופות בשמן בנפרד.. אבל אני לא בעד תהליכים ארוכים מדי..)
מסדרים את העופות בסיר ועורמים עליהם מעט בצל.
מפזרים את הערמונים ושוטחים את תפו"א מעל העופות (לא מתחתם הם ימעכו!)
מוסיפים כף של מרק עוף (אם יש כמות גדולה אז קצת יותר)
3\4 כפית כורכום
כף גריל עוף
מעט מלח (יש באבקת מרק)
ו.. כוסות מים פושרים עד שיכסו את העופות, אל דאגה, התפו"א יתבשלו אם חתכתם אותם בעובי בינוני לפרוסות כפי שציינתי, העוף מוציא מעצמו נוזלים נוספים.
מנמיכים את הלהבה לגובה נמוך (בלהבה הגדולה)
כאשר תפו"א נימוח אזי העוף מוכן, בערך שעה.
בהצלחה ובתאבון!
איך ידעת שבדיוק חיפשתי מתכון לעוף עם ערמונים? ;)
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתכון מענין
כמה זמן לוקח לבשל כך?
כי אני שמה את העופות בסיר עמוק וקטן על אש קטנטנה כ-3 שעות
אני לא לגמרי יודע, כי קשה לי לחשב האם הזמן שהוא יושב על הפלטה מוסיף לבשל אותו, או שהוא כבר מוכן מיד.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודה על ההערה,
בעניין הטעם אני פחות מסכימה לא ממש מחבבת את החיבור בין יין לבן לעוף כי לטעמי הוא אנמי יותר ומותיר בעיקר חמצמצות בבישול כ"כ ארוך.
בעניין הצבע, אכן יוצא צבע מעט אפרפר לעוף, אבל הטעם מחפה על הכל!!! (אני מזהירה מראש לפני ההגשה לשולחן)
שווה לעשות ניסוי
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נשמע נהדר
הייתי מחליף ליין לבן משתי סיבות
1. לטעמי יין לבן משתלב עם עוף, טוב יותר מאשר יין אדום.
2. הצבע, יין אדום מעניק לעוף צבע מוזר ולא מעורר תאבון.
תודה על ההערה,
בעניין הטעם אני פחות מסכימה לא ממש מחבבת את החיבור בין יין לבן לעוף כי לטעמי הוא אנמי יותר ומותיר בעיקר חמצמצות בבישול כ"כ ארוך.
בעניין הצבע, אכן יוצא צבע מעט אפרפר לעוף, אבל הטעם מחפה על הכל!!! (אני מזהירה מראש לפני ההגשה לשולחן)

רק לי מציק הריח של היין עם עוף\בשר?
בפרט יינות יבשים.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
רק לי מציק הריח של היין עם עוף\בשר?
בפרט יינות יבשים.
לא יודע, ואני בטח לא מוסמך לתת את התשובה, מניח שלעוד אנשים.
השאלה היא מה מציק, הריח של התבשיל הסופי?
או הריח בתחילת הבישול.
וככל שידוע לי, אין הבדל גדול בין ריח של יין מתוק משובח, לבין ריח של יין יבש משובח.
 

נעמה 26

משתמש פעיל
עוף מדהים!!! בשום ויין

3 כרעיים, עם עור.
שמן זית.
שיני שום מראש אחד
כוס יין אדום
חצי כוס מים
מלח ופלפל.

מחממים סיר על אש גבוהה, כשהסיר חם יוצקים כ-3 כפות שמ"ז ומכניסים את הכרעיים, מטגנים מ-2 הצדדים עד שהעור משחים, מוסיפים את שיני השום לטיגון קצרצר, מוזגים את היין והמים. מביאים לרתיחה ונותנים לנוזלים קצת להצטמצם ולאלכוהול להתנדף. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה קטנה, ומבשלים שעתיים לפחות (עדיף יותר), עד שהעוף והשום רכים ומתפרקים.
יוצא מעדן!!!
יין מתוק או יבש?
 

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בלת"ק
מטגנת טבעות בצל, אח"כ מוסיפה שום, פלפלים, אפשר גם פטריות
מעל זה שמה את העוף
ולמעלה שופכת תערובת של עגבניות מגורדות, רסק עגבניות, רוטב סויה וכל תבלין שהוא
סיר מכוסה עד שהעוף מוכן
יוצא עוטף מושלם עם מלא רוטב! עוד יותר מושלם על פירה.
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
מתכון לעוף עם ערמונים מישהי מכירה?
מעדן!!
לטגן הרבה בצל, להניח את חלקי העוף עם סילאן מלח ופלפ"ש,
להוסיף מעט מים ולבשל כשעה וחצי על אש נמוכה.
בחצי שעה אחרונה להוסיף שקית ערמונים (קלופים קלויים) - משדרג מאד!!
הערמונים יוצאים רכים ונימוחים.
מומלץ להגיש עם אורז לבן
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הילדים שלי אוהבים רק את זה:
מטגנים בצל
מניחים חלקי עוף עם העור כלפי מטה כמה שיותר צפוף
מפזרים פלפל שחור
בשלים על אש קטנה נמוכה עד 4 שעות
יוצא שחום מקורמל רך כמו חמאה ומממעדן
לפי ההשראה אני מוסיפה פעם ירק פעם תבלין פעם ירק עלים והכל מלמעלה!
לא מערבבים
השמיים הם הגבול
לארוחה בסיר אני מפזרת מעל העוף שום פפריקה ותפוחי אדמה וכמובן מלח
מממממ....
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
הילדים שלי אוהבים רק את זה:
מטגנים בצל
מניחים חלקי עוף עם העור כלפי מטה כמה שיותר צפוף
מפזרים פלפל שחור
בשלים על אש קטנה נמוכה עד 4 שעות
יוצא שחום מקורמל רך כמו חמאה ומממעדן
לפי ההשראה אני מוסיפה פעם ירק פעם תבלין פעם ירק עלים והכל מלמעלה!
לא מערבבים
השמיים הם הגבול
לארוחה בסיר אני מפזרת מעל העוף שום פפריקה ותפוחי אדמה וכמובן מלח
מממממ....
את מוסיפה נוזלים?
 

מאורגנת

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
בקערית קטנה מערבבים: 2 כפות דבש, כף חרדל, פפריקה ופלפל שחור (סבתא שלנו אומרת פפריקה אדומה ושחורה...) אפשר להוסיף טיפה שמן שיתערבב היאב.
@חני גרינשטיין
הכנתי את העוף לשבת יצא מעולה!!
סיפרתי לבעלי ההונגרי את ההברקה על הפפריקה השחורה הוא לא נשם.....
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
את מוסיפה נוזלים?
בדרך כלל אין צורך
אני גם לא מרתיחה
שמה את העוף אפילו קפוא על האש הכי קטנה והכי נמוכה ככה הוא מוציא את הנוזלים וזהכל הטעם
אם שמים ירקות יבשים כמו תפוח אדמה ואוהבים שהכל בתוך הרוטב אפשר אחרי שעתיים לבדוק כמה נוזלים יצאוולהוסיף אם חסר
כמובן שאז צריך להמליח
בעלי אוהב את התפוחי אדמה בלי הרבה רוטב אז אני לא מוסיפה
זה יוצא טוב
סוג של צלוי
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מחפשת מתכון לצהריים, עסיסי "ועם הרבה רוטב" לבקשת הקהל.
מעדיפה בתנור, (חוסכת לשטוף סיר...), מעדיפה גם עם תוספות כבר באותה ההזדמנות...
אני זוכרת שפעם @חני גרינשטיין העלתה מתכון מוצלח של עוף עם ירקות בתנור משהו כזה,
לא הצלחתי למצוא אותו... אבל כל אופציה תבוא בחשבון.
תודה רבה מראש!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה