אשמח למתכונים.יש לי עוף בסיר בשלשה רכיבים- טעים מאד. סודו בבישול איטי.
ויש לי מתכון חגיגי יותר לשבת- עוף בריבת משמש.
מה סוג הטעם של פלפל אנגלי?עוף של סבתא (שלנו)
מחממים שמן בסיר רחב
כשהשמן חם מכניסים פרוסות דקות של בצל אחד גדול ו7-8 שיני שום פרוסות.
מטגנים קלות דקה או שתים.
מניחים על הבצל את חלקי העוף (6-8) חלקים.
בקערית קטנה מערבבים: 2 כפות דבש, כף חרדל, פפריקה ופלפל שחור (סבתא שלנו אומרת פפריקה אדומה ושחורה...) אפשר להוסיף טיפה שמן שיתערבב היאב.
שופכים את התערובת על חלקי העוף שבסיר, מוסיפים כחצי כוס מים, כמה עלי דפנה ומס' גרגרי פלפל אנגלי.
מביאים לרתייה, מנמיכים אש, מכסים את הסיר ומחכים לריח...
מבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה.
אם אתם רוצים הרבה רוטב (טעים במיוחד) תוסיפו יותר מים.
הולך מצוין עם אורז לבן, פתיתים או קוסקוס (סבתא שלנו מוציאה את חלקי העוף מהסיר ומבשלת את התוספת בתוך הרוטב, אח''כ היא שמה את הכל בתבנית פירקס יפה על הפלטה.
מומלץ!
גילוי נאות, את הכמויות לא קיבלתי מהסבתא ההונגריה, אלא מעצמי, אחרי אינספור נסיונות להגיע לעוף כמו שלה. לא.ממש הצלחתי אבל פחות או יותר
סוג טעם כמו העלי דפנה. יותר מודגש.מה סוג הטעם של פלפל אנגלי?
בא לי להכין את זה לשבת רק מתלבטת בגללו
אמיתי?אפשר להוסיף עוד מתכון?
רכיב אחד:
עוף
זהו, מנקים, שמים בסיר על אש קטנטנה, 3-4 שעות, והריח...
תנסי ותחזרי לספר...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: