מעולה!!! תודה!!8 מנות
בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.
מכינים קישקע פרווה:
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.
משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.
מניחים מעל כל.
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...
מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.
מתקבל טשולנט סמיך וכהה.
בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....
הכנתי עכשיו לשבת.מעולה!!! תודה!!
היי, @hbecker הקטשופ לא מפחיד כאן? וזה לא הרבה?1/2 כוס קטשופ
מה זה? טבלין? איך זה נראה?1/2 כוס טריאקי,
יש לזה משהו חילופי?, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
זה לא טעות?הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
לא.זה לא טעות?
את יכולה. יהיה לך קשה להדק. אבל תנסיאני חוששת לשים ניר אלומיניום בסיר.
אפשר לגלגל בניר אפיה?
אותי הקטשופ לא מפחיד
תודה. אני חייבת לנסות את זה!
אם הסיר קטן שימי פחותתודה. אני חייבת לנסות את זה!
הולכת לנסות שבת הבאה8 מנות
בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.
מכינים קישקע פרווה:
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.
משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.
מניחים מעל כל.
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...
מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.
מתקבל טשולנט סמיך וכהה.
בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....
באמת? אף עם לא שמעתי את זה...@סינה , למה את מפחדת מקטשופ? זה הולך טוב בטשולנט.
ואם אני יוותר יצא לי טשולנט אמיתי?את יכולה לוותר או לשים פחות.
יש בקטשופ סוכר. זה נכוןבאמת? אף עם לא שמעתי את זה...
אבל בעקרון שמעתי שזה לא בריא, במיוחד בכזו כמות.
ואם אני יוותר יצא לי טשולנט אמיתי?
8 מנות
בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.
מכינים קישקע פרווה:
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.
משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.
מניחים מעל כל.
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...
מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.
מתקבל טשולנט סמיך וכהה.
בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....
לי לא יצא יבד.תודה!
בקישקע רק 1/2 כוס מים?
זה יוצא יבש מאד
לי לא יצא יבד.
זה יתכן וקשור לקמח. כמו שבחלות שלי היו ניקיות שרשמו שיצא בצק דביק והיו כאלו שאמרו שיצא בצק מעולה.
אז תתחילי בחצי, אל תשכחי שזה מים רותחים שמרככים את הקמח מכחילה ויש גם 1/2 כוס שמן.
אם תראי שאת צריכה יותר, תוסיפי.
אבל שלא יהיה נוזלי. רק כמו בצק רק מאוד
שמחה לשמועהוספתי קצת מים.
תודה על ההוראות הברורות והמפורטות.
עשיתי, נעדכן אחרי שבת שיצא טעים
אפשר להשתמש בשקית נילון מרשרשת, לנקב בה חורים בקיסם עץ. התוכן סופג את הטעמים, הקישקע לא מתפזרת בסיר.אני חוששת לשים ניר אלומיניום בסיר.
מומלץ להשתמש בתבלין גריל בשר. הוא מעולה בטשולנט. יש תבלין כזה גס יותר, יצור של תבליני מימון אבל לא מצאתי אותו באריזות קטנות רק באריזה מוסדית בהזמנה מיוחדת. יש טחון דק של תבליני מיה - גם הוא מעולה, אם כי קצת פחות מיוחד.מוסיפים תבלינים:
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיא
א הַלְלוּיָהּ אוֹדֶה יי בְּכָל לֵבָב בְּסוֹד יְשָׁרִים וְעֵדָה:ב גְּדֹלִים מַעֲשֵׂי יי דְּרוּשִׁים לְכָל חֶפְצֵיהֶם:ג הוֹד וְהָדָר פָּעֳלוֹ וְצִדְקָתוֹ עֹמֶדֶת לָעַד:ד זֵכֶר עָשָׂה לְנִפְלְאֹתָיו חַנּוּן וְרַחוּם יי:ה טֶרֶף נָתַן לִירֵאָיו יִזְכֹּר לְעוֹלָם בְּרִיתוֹ:ו כֹּחַ מַעֲשָׂיו הִגִּיד לְעַמּוֹ לָתֵת לָהֶם נַחֲלַת גּוֹיִם:ז מַעֲשֵׂי יָדָיו אֱמֶת וּמִשְׁפָּט נֶאֱמָנִים כָּל פִּקּוּדָיו:ח סְמוּכִים לָעַד לְעוֹלָם עֲשׂוּיִם בֶּאֱמֶת וְיָשָׁר:ט פְּדוּת שָׁלַח לְעַמּוֹ צִוָּה לְעוֹלָם בְּרִיתוֹ קָדוֹשׁ וְנוֹרָא שְׁמוֹ:י רֵאשִׁית חָכְמָה יִרְאַת יי שֵׂכֶל טוֹב לְכָל עֹשֵׂיהֶם תְּהִלָּתוֹ עֹמֶדֶת לָעַד: