מתכון לעוגת שמרים -

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון אדיר
שכשאני מכינה אותו, עוד לפני שאני מכניסה להקפאה, נגמר פס שלם!!:):)
המתכון הוא בלי מרגרינה
ויש שם עוד כמה מתכונים נבחרים
בהצלחה רבה
וזה רק חלק מהמתכונים שלי;)
אם את לא מסתדרת את יכולה להתקשר בשמחה
 

קבצים מצורפים

  • מתכונים.pdf
    KB 254.8 · צפיות: 257

בתישראל

משתמש פעיל
גרפיקה100, תודה על השיתוף!
אף פעם לא שמעתי על עוגת שמרים ללא התפחה, זה מוצא חן בעיני. ננסה בעז"ה בקרוב ונעדכן.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בצק שמרים לעוגות:

קילו קמח
כף מלח
1 כוס סוכר
3 חלמונים
2 כפות גדושות שמרים
3 כוסות מי סודה פושרים [אל תוותרו על המי סודה, יוצא בצק אורירי. לא רגיל]
1 כוס שמן

בקערה שמים לפי הסדר:
מלח, מעליו קמח ואת שאר החומרים. לשים לבצק אחיד ונעים שלא נדבק לדפנות הקערה. במקרה הצורך מוסיפים עוד קצת קמח אם דביק, קצת מי סודה אם יבש מדי. תלוי בסוג הקמח.
מתפיחים להכפלת המפח.

מחלקים ל-4.
מרדדים לעלה גדול ודק [ממש דק אבל לא שיקרע...] כך מתקבלים הרבה גלגולים.

מורחים את העלים בשמן.

מילויים: קקאו + סוכר ביחס של כפול סוכר לקקאו. אפשר להוסיף כף או שתיים של אבקת נוגט.
למלית קינמון- סוכר חום + קינמון. על כל כוס סוכר חום 1.5 כפות קינמון

מלית קרם פטיסייר [מתכון העליתי בעבר] + שוקולד צ'יפס. את זה אני אוהבת לפרוס לשבלולים ולאפות בתבניות שקעים כך יוצא מושלם וטטטטטעעעעעעעעעעייייייםםםם

אני שמה הרבה מילוי. באופן שהבצק לא נראה דרכו...אם אני משתמשת בקרם פטיססיר- אין צורך בהברשת העלה בשמן.
מתפיחים עוד כ-20 דקות אחרי הגלגול. אופים ב 180 מעלות כשעה.


טיפ: אפשר להוסיף לבצק 1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
צפה בקובץ המצורף 302826
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה המתכון של קרם פטייסיר?
כמה זמן צריך לחכות בהתפחה?
מה זה? מי סודה אם יבש משי?
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בקשר לעוגת שמרים לא צריך לחכות להתפחה, אלא עובדים מיד.
ההתפחה עובדת באפייה עצמה, (אני גם חיפשתי מתכון בלי התפחה, כי ככה לא צריך לחכות ואני מסיימת את זה באותו זמן, כי אם צריך לחכות לבנתיים עושים עוד 1001 דברים ולכן אני אוהבת תמיד להתחיל ולגמור באותו זמן)
תנסו ומחכה לתגובות
אני אומרת יותר טעים מחנות!!!!!
ויוצא אוורירי ומיוחד,
קיבלתי את המתכון הזה מחברה, ותמיד אותו אני מכינה,
ובחורף עם תה חם ביחד עם עוגת שמרים, אין יותר טוב מזה...על הספה...בכלל...
תהנו לכם
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י גרפיקה100;2148407:
מה המתכון של קרם פטייסיר?
כמה זמן צריך לחכות בהתפחה?
מה זה? מי סודה אם יבש משי?

תיקנתי טעויות הקלדה. כתבתי התפחה להכפלת הנפח...
שוב התפחה כ-20 דקות אחרי הגילגול.


קרם פטיסייר:

1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....


טיפ: אם אין זמן להכין קרם פטיסייר- קונים מוכן.
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה זה? מי סודה אם יבש משי?
אני רואה שכתוב בקרם פטייסיר 1 כוס + מה?? איזה כוס? מים?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י גרפיקה100;2148426:
מה זה? מי סודה אם יבש משי?
אני רואה שכתוב בקרם פטייסיר 1 כוס + מה?? איזה כוס? מים?

אם כתוב 1 כוס + 1 כף חלב- אז המשמעות היא 1 כוס חלב + 1 כף חלב, לא הבנתי מה לא ברור

ולגבי המי סודה כתבתי שתיקנתי למעלה. תקראי שוב...סה"כ טעות הקלדה....
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי תבנית סיליקון פרחים גדולים (זה מה שיש לי בשקעים) האם אני יכולה להכניס בפנים את הבצק?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י גרפיקה100;2148468:
איך עושים את השבלולים? עם הקרם פטיסייר

מרדדים 4 עלים כרגיל.
מורחים קרם בנדיבות [אבל ממש בנדיבות] מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים במהודק.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת לפרוסות בעובי כ 1.5 ס"מ.
רצוי להקפיא טיפה לפני הפריסה כי כך קל יותר לפרוס. הקרם דביק...

מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה או בשקעים [אפשר אלומיניום], עם קצה השבלול מתחת ,מתפיחים כ 15 דקות. מושחים בביצה ואופים ב 180 מעלות כ-25-30 דקות.

תבנית שקעים פרחים גדולים- הצורה תאבד. לא נראה לי שיקבל צורת פרח יפה, אבל את יכולה לנסות.
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לפי התמונה זה נראה שעשית עלה ארוך וסובבת את הפרח לצורת פרח
ולא לפי מה שכתבת.
זה נכון?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י גרפיקה100;2148633:
לפי התמונה זה נראה שעשית עלה ארוך וסובבת את הפרח לצורת פרח
ולא לפי מה שכתבת.
זה נכון?

ממש לא.
עשיתי בדיוק כמו שכתבתי. הכנתי עלה גדול מילאתי, גילגלתי ופרסתי לפרוסות. תקבלו שבלולים. הנחתי כל שבלול בשקע, התפחתי ואפיתי...
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נראה ממש טוב
יש לי שקעים אלומניום,
אני צריכה להשים נייר אפייה,
או לצפות בשמן (זה מה שיש לי ופעם ראשונה אני רוצה לאפות עם זה)
(אני עם השאלות שלי....)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י גרפיקה100;2148658:
נראה ממש טוב
יש לי שקעים אלומניום,
אני צריכה להשים נייר אפייה,
או לצפות בשמן (זה מה שיש לי ופעם ראשונה אני רוצה לאפות עם זה)
(אני עם השאלות שלי....)

אני לא שמה לא ניר אפיה ולא משמנת.
מחכה שיתקררו ועוזרת להם לצאת בדחיפה קטנה מהצד עם סכין.
את יכולה לרסס תרסיס שמן בשקעים אם את רוצה.
 

גרפיקה100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
hbecker - מה את עושה עם החלבונים אח"כ?? נשיקות?
או שיש לך רעיון אחר?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י גרפיקה100;2148705:
hbecker - מה את עושה עם החלבונים אח"כ?? נשיקות?
או שיש לך רעיון אחר?

מורחת על השבלולים לפני שאני מכניסה לתנור במקום ביצה שיש בה גם חלמון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה